Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Pitsos Vario 601 - αφήνει σαπουνάδες, δεν ξεπλένει
Έχω ένα πλυντήριο Πιτσος Vario 601 το οποίο δεν ξεβγάζει τα ρούχα καλά. Αφήνει υπολείμματα και σαπουνάδες πάνω στα ρούχα από την πόρτα, στο τελευταίο στάδιο πριν τελειώσει το πρόγραμμα.
Πέρυσι το καλοκαίρι το είχα λύσει σχεδόν όλο, είχα ξεβουλώσει από άλατα, όλες τις σωληνώσεις της εξόδου του νερού, από κάδο μέχρι και το λάστιχο που παει στην αποχέτευση. Επίσης είχα καθαρίσει το συρταράκι από απορρυπαντικά και άλατα, αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Θεώρησα πως το πλυντήριο έχει βρωμιές και απορρυπαντικά συσσωρευμένα στα τοιχώματά του και το έπλυνα αρκετες φορές με καυτό νερό και σόδα (μαγειρική). Κάτι έγινε αλλά όχι τρελή διαφορά.
Μέχρι τώρα απλά μόλις τελειώσει το ξαναβάζω στο σύντομο πρόγραμμα και ξεπλένει πάλι τα ρούχα, εννοείται χωρίς επιπλέον απορρυπαντικό ή θέρμανση.
Σήμερα λοιπόν ανακάλυψα πως ο πρεσσοστάτης που ορίζει πόσο νερό θα πάρει κτλ μπορεί να ρυθμιστεί. Άνοιξα το καπάκι του πλυντηρίου αλλά είδα πως έχει 5 βίδες ρύθμισης. Το μοντέλο είναι BITRON type PR-100.
Ξέρει κανείς τι ελέγχει η κάθε βίδα ρύθμισης; Έψαξα για κανένα pdf με οδηγίες στο ίντερνετ αλλά δε βρήκα κάτι.
43322
Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Δημητρη τον πιεζοστατη μην τον πειραξεις γιατι θα μπλεξεις.Ενα πλυντηριο αφηνει σαπουναδα οταν
1-εχει δυσκολια στην εξοδο του νερου
2-δεν ζεσταινει καθολου η αρκετα
3-βαζεις πολυ απορυπαντικο η βαζεις και διαφορα προσθετα που δημιουργουν σαπουναδα οπως σαπουνι μασαλιας
4-ακαταληλο απορυπαντικο
5-η ποσοτητα του απορυπαντικου ειναι δυσαναλογη της ποσοτητας των ρουχων καθως και του ειδους της βρωμιας των ρουχων.Οταν τα ρουχα δεν εχουν βρωμια το απορυπαντικο δεν βρισκει που να αντιδρασει και γινεται αφρος.Οταν ειναι πολυ βρωμικα τοτε δεν γινεται αφρος.
6-ακαταληλο προγραμμα
Γιατί λες πως θα μπλεξω; Θα χαλάσει;
Παραπανω ποσότητα απορρυπαντικου δε βαζω. Εχω αλλάξει διάφορες μάρκες ακόμα και υγρά αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Γιατί λες πως θα μπλεξω; Θα χαλάσει;
πολύ σωστά σου λέει ο Σάκης δεν τον πειράζουμε ποτέ
οι βασικές συνέπειες εκτός του ότι μπορεί να τον χαλάσεις εντελώς είναι
α) να πλημυρίσεις αν δώσεις πολύ μεγάλη στάθμη (αν και έχει επαφή για αυτόματο άδειασμα σε περίπτωση υπερχείλισης και είναι συνδεδεμένη )
β) να μην κάνει επαναφορά όταν αδειάζει το νερό και να σου δίνει εντολή για θέρμανση χωρίς να έχει νερό μέσα στο επόμενο βήμα (αν είναι να θερμάνει)
δες και την περίπτωση μήπως βάζεις σκόνη στη θήκης της πρόπλυσης σε πρόγραμμα που δεν έχει πρόπλυση
Κατάλαβα.
Σήμερα το έβαλα να δουλέψει μόνο του, χωρίς ρούχα ή απορρυπαντικό και είχε πάλι αφρούς! Φανταστείτε να προσθέσω και απορρυπαντικό, όσο μικρή ποσοτητα και να βάλω.
Υπάρχει κανένα καθαριστικό που να αφαιρεί υπολείμματα απο προηγουμενες πλύσεις;
Ή απλά πρέπει να πάρω άλλο πλυντήριο;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως!
Βαλτο καμια δεκαρια φορες στο ξεβγαλμα μαζι πανια μεσα χωρις αποριπαντικο εννοητε και θα επανελθει.Και καινουργιο πλυντηριο να παρεις αν δεν κανεις σωστη χρηση θα εχεις τα ιδια προβληματα.
δημητρη ο καδος γυρναει οταν ξεκιναει το προγραμμα;
Ναι. Ο καδος γυρίζει κανονικά, στιβει κτλ
Κυριακίδης
20-03-17, 00:39
Έχω ένα πλυντήριο Πιτσος Vario 601 το οποίο δεν ξεβγάζει τα ρούχα καλά. Αφήνει υπολείμματα και σαπουνάδες πάνω στα ρούχα από την πόρτα, στο τελευταίο στάδιο πριν τελειώσει το πρόγραμμα. Πέρυσι το καλοκαίρι το είχα λύσει σχεδόν όλο, είχα ξεβουλώσει από άλατα, όλες τις σωληνώσεις της εξόδου του νερού, από κάδο μέχρι και το λάστιχο που παει στην αποχέτευση. Επίσης είχα καθαρίσει το συρταράκι από απορρυπαντικά και άλατα, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Παρακολούθησε στα ξεπλέματα (μετά την βράση του νερού , που παίρνει και βγάζει νερά αν βγαίνουν όλα τα νερά σε κάθε ξέβγαλμα από το στόμιο της εξόδου αποχέτευσης με ορμή ? ή όχι? ή δυσκολεύεται η αντλία να τα πετάξει πλήρως τα νερά προτού να πάρει τα επόμενα νερά ) . Όταν το έκανες "προσωπικό σέρβις " σε αυτές τις σωληνώσεις από κάδο μέχρι την αποχέτευση , δες αν κάποιον λαστιχένιο σωλήνα τον επανατοποθέτησες στραβά ή τον έστριψες τον σωλήνα και παρεμποδίζει να βγάλει πλήρως τα νερά . Ή δοκίμασε με άδειο πλυντήριο χωρίς ρούχα στο πρόγραμμα για ξεπλέματα και βλέπε από την πόρτα αν κάθε φορά που βγάζει τα νερά αν αδειάζουν πλήρως μέχρι κάτω ) .
Τα νερά αδειάζουν εντελώς. Οταν ξεκινα η άντληση ακουω το νερό να βγαίνει με δύναμη και μετά απο λιγο αλλάζει ο ηχος της αντλίας καθως ξεμενει απο νερό. Μετά απο λίγο σταματά η αντλία και το πλυντήριο προχωρά στο πρόγραμμα παρακάτω.
Οταν ειχα βγαλει σωληνες κτλ ειχαν σφηνωσει κομματάκια απο άλατα στην ακρη του λάστιχου που αδειάζει στην αποχετευση στον τοιχο. Τωρα δεν εχει, το εχω τσεκάρει οπως και το φιλτρακι στην είσοδο του νερού.
vespasianos
22-05-17, 01:07
Έχω το ίδιο πλυντήριο με το ίδιο πρόβλημα.Έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες απορυπαντικού,μείωσα την ποσότητα,αλλά τίποτα.Παρατήρησα όμως ότι μερικές φορές κάνει κάτι σαν τρίξιμο ο ιμάντας του μοτέρ.Μήπως πατινάρει και δεν στύβει καλά,με το μάτι βέβαια δεν δείχνουν λιγότερες οι στροφές στυψίματος.
Κυριακίδης
23-05-17, 09:12
Παρατήρησα όμως ότι μερικές φορές κάνει κάτι σαν τρίξιμο ο ιμάντας του μοτέρ.Μήπως πατινάρει και δεν στύβει καλά,με το μάτι βέβαια δεν δείχνουν λιγότερες οι στροφές στυψίματος.
Βλέπεις αρχικά την κατάσταση του ιμάντα , αν έχει φθορές τον αντικαθιστάς , αν όχι στο μοτέρ θα υπάρχει συγκεκριμένη βίδα ρεγουλατόρ, την κατεβάζεις 1-2 εκατοστά πιο κάτω και ξαναπερνάς τον ιμάντα . Δηλαδή λίγο τέντωμα ακόμη.
Για το άλλο θέμα με τις σαπουνάδες , αναφέρθηκαν και προηγούμενα πιθανές αιτίες (γενικό καθάρισμα / σαπουνοθήκης/ κολάρα σαπουνοθήκης κάδου και κάδου αντλίας καθάρισμα/ αν βγάζει τα νερά ικανοποιητικά / βρώμικες σωληνώσεις / καθαρισμό με σόδα και πλύσεις κτλ) . Πολλές φορές επαναλήφθηκε σε άλλα ποστ τέτοιο θέμα και βλέπουμε ότι δεν λύνονται πάντα στην εντέλεια τέτοια προβλήματα .
Πιστεύω όμως ότι αν εξαιρέσουμε τα όσα παραπάνω και θεωρήσουμε ότι δεν ισχύουν ως αιτίες .
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο κάδος δεν είναι στην ίδια καθαρή κατάσταση όπως όταν είναι καινούριος . Άλλωστε αυτό φαίνεται σε προηγούμενη δήλωση στο παρόν ποστ ότι έπλυνε με σόδα / βγήκαν κάποια άλατα και λέει " μην φανταστείτε καμιά τρομερή διαφορά" .
Θα ήθελα να πιστεύω ότι στον κάδο λογικά δεν μαζεύονται και κατακάθονται άλατα και βρωμιές / παρά ελάχιστες στρώσεις που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα .
Άρα θα έβγαζα ως ύποπτη την αντίσταση θέρμανσης νερού αν αυτή έχει πιάσει πολλά άλατα και απορροφά απορρυπαντικά και τα μεταδίδει στην επόμενη πλύση.
Άλλες φορές στον άξονα του τυμπάνου κουλουριάζονται διάφορες κλωστές και που αυτές απορροφούν απορρυπαντικό από προηγούμενες πλύσεις , το τελευταίο όμως δεν μπορείς να το δεις λόγω και του δύσκολου σημείου χωρίς πρόσβαση. Υποθέσεις κάνω .
vespasianos
23-05-17, 11:14
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τους καθαρισμούς που αναφέρει το ποστ τις έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα, θα ελέγξω ιμάντα και αντίσταση όπως μου προτείνεις.
Στάλθηκε από το X5max_PRO μου χρησιμοποιώντας Tapatalk