Επιστροφή στο Forum : Καυστήρας πετρελαίου θέλει δαχτυλάκι
Καλημέρα , έχω μια ατομική μονάδα πετρελαίου (καυστηρας λεβητας κυκλοφορητης δοχείο διαστολής κτλ)όλα σε ένα πακέτο , το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν γίνεται έναυση του καυστήρα από τον θερμοστάτη χώρου αλλά πρέπει να κατέβω να βάλω χέρι ( πατήσω το πλήκτρο του καυστήρα) για να ξεκινήσει . Σημειώνεται το φιλτρο πετρελαίαου το καθάρισα , το πετρέλαιο είναι περσινό
Οταν λες πλήκτρο του καυστήρα, σε τί ακριβώς αναφέρεσαι; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, βάλε και καμια φωτογραφία αν μπορείς.
Το πρόβλημα αυτό στο έβγαλε ξαφνικά, ή το έκανε από την αρχή;
Ξαφνικά προέκυψε , φέτος, 5 χρόνια εχω την ατομική μοναδα , κοκκινο πλήκτρο του καυστήρα που φαίνεται στην φώτοhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170312/362cf80e01c5ed7a316013cc7721a898.jpg
ΟΚ, άλλο είχα ψυλλιαστεί.
Προσωπικά δεν βάζω χέρι στον καυστήρα, δεν επαρκούν οι γνώσεις μου.
Συντήρηση έχεις κάνει, ή μήπως είναι ώρα να φέρεις τον καυστηρατζή;
johnkampol
12-03-17, 10:44
Καλημέρα. Θέλεις να πεις ότι ο θερμοστάτης χώρου δίνει εντολή να ανάψει αλλά δεν ανάβει?
Ξεκινάει να δουλείει ο ανεμιστήρας και η αντλία πετρελαίου?
Ξεκινάει ο ανεμιστήρας καθαριζει ο θάλαμος αλλα δεν γίνεται εναυση , υποψιάζομαι οτί μπορεί να έχουν θέμα τα ηλεκτρόδια ή το μπεκάκι , δεν έχει γινει συντήρηση ουσιαστική εκτός από θάλαμο λέβητα , φίλτρο πετρελαίου κ ανόδιο , έχω διαβάσει ότι το παλιοπετρέλαιο δημιουργεί προβλήματα στο σύστημα . Γιατί όμως το κόκκινο πλήκτρο εκκινεί - αναφλέγει το πετρέλαιο ;
johnkampol
12-03-17, 12:38
Από αυτά που περιγράφεις μάλλον πρόβλημα controller βλέπω. Τα ηλεκτρόδια δίνουν σπινθήρα όταν ο θερμοστάτης δίνει εντολή? Εάν ναί και δεν ανάβει πιθανόν πρόβλημα ψεκασμού
Καθαρισε φωτοκυταρο και μετα ελεγξε αν έχεις σπινθηρα συνεχη και οχι με διακοπές. Αν τα έχεις αυτα, μάλλον έχεις βουλωμένο μπεκ
διάβασα και εγώ τον τίτλο και απόρησα....... νέο είδος βίτσιου είναι αυτό......:biggrin:
Γιατί απόρησες; Είναι γνωστό παλαιόθεν ότι το δαχτυλάκι βοηθάει να "ανάψει" :wiink:
Αυτό είναι το reset, και για να έχει ενεργοποιηθεί προηγήθηκαν αποτυχημένες προσπάθειες έναυσης.
Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και θέλει κάποιον έμπειρο τεχνικό, καθότι είναι κυρίως θέμα ασφάλειας, και κατά δεύτερο λόγο λειτουργίας.
Θέλει σκοπιά, και παρακολούθηση μήπως και πιάσεις την αιτία, την στιγμή που γίνεται.
Papas00zas
12-03-17, 19:46
διάβασα και εγώ τον τίτλο και απόρησα....... νέο είδος βίτσιου είναι αυτό......:biggrin:
Γιατί απόρησες; Είναι γνωστό παλαιόθεν ότι το δαχτυλάκι βοηθάει να "ανάψει" :wiink:
Αμα π**στεψαν και οι καυστήρες τώρα ζήτω που καήκαμε.... :lool::lool::lool::lool:
Τι λόγους ασφαλείας να παίζει ; αφού λειτουργεί κανονικά ο ψεκασμός, τροφοδότηση αέρα κτλ , έχω την εντύπωση ή ποιοτητα του καυσίμου λόγω πολυκαιρίας ή εχουν μαυρίσει λίγο τα ηλεκτρόδια ή έχουν χάσει τις ρυθμίσεις τους (αποστάσεις) και δεν γίνεται σωστός σπινθιρισμός - έναυση
Papas00zas
12-03-17, 20:23
Μπορεί να έχουν φαγωθεί επίσης. Καλό θα ήταν να τα βγάλεις να τα δεις μαζί με ένα καλό καθάρισμα και ρύθμιση από σχετικό τεχνικό. Επίσης μπορεί να έχει πρόβλημα η έναυση (στο δικό μου αλλάχτηκε ο ΜΥΤ πριν λίγα χρόνια)
Οταν λες ΜΥΤ να υποθέσω ότι εννοείς μετασχηματιστής υψηλής τάσης , αφού σπινθηρίζει ακόμη γιατί να έχει θέμα αυτός; μάλλον θα έκανε κανένα μπραφ κ θα κάπνισε αρκετα ο θάλαμος , πάντως θα το ανοίξω κ θα καθαρίσω κ να δω αν ειναι φαγωμένα , τις ρυθμίσεις θα τις παλέψω διάκενα αποστάσεις συμφωνα με μανιουαλ , ευχαριστώ
Προφανώς δεν γνωρίζεις υπό ποίες συνθήκες ενεργοποιείται αυτό το ενδεικτικό λαμπάκι και μπλοκάρει τον καυστήρα.
Οταν λες ΜΥΤ να υποθέσω ότι εννοείς μετασχηματιστής υψηλής τάσης , αφού σπινθηρίζει ακόμη γιατί να έχει θέμα αυτός; μάλλον θα έκανε κανένα μπραφ κ θα κάπνισε αρκετα ο θάλαμος , πάντως θα το ανοίξω κ θα καθαρίσω κ να δω αν ειναι φαγωμένα , τις ρυθμίσεις θα τις παλέψω διάκενα αποστάσεις συμφωνα με μανιουαλ , ευχαριστώ
Εννοείται πως δεν ξέρω υπο ποιες συνθήκες ενεργοποιείται
Το φώτο κύτταρο το καθαρισες;
Εννοείς τον αισθητήρα που αντιλαμβάνεται την ύπαρξη φλόγας ;οχι δεν βρήκα χρόνο ακόμη
όπως ανέφερε και ο klik έλεξε το φωτοκύτταρο.
Επίσης -αν και σπανιο- μου έτυχε προσωπικα στον καυστήρα μου να εχει συνεχομενες αποτυχυμένες προσπάθειες εκκίνησης και επειτα απο 2 εβδομάδες ψάξιμο μονος αλλα και με τεχνικό δεν βρέθηκε το πρόβλημα!
Στο τέλος είχα την ιδεα να κάτσω να ξαναπεράσω ολες τις φισες και τα καλώδια ενα ενα και καποιο δεν εκανε επαφή και απο τοτε ο καυστήρας δούλευε αψογα!