PDA

Επιστροφή στο Forum : [Neff] Πλυντήριο πιάτων Neff - Πρόβλημα



akis883
05-03-17, 23:20
Καλησπέρα σας,

Παρακολουθώ κατά καιρούς το forum αλλά πρώτη φορά γράφω. Αντιμετωπίζω προβλημα με το πλυντήριο πιάτων Neff. Ξεκίνησε με μικρή διαρροή, μετά μεγάλη διαρροή και τελικά δεν πλένει.
Διάβασα άλλα σχετικά θέματα στο forum, άνοιξα το πλαϊνό καπάκι του πλυντηρίου, αλλά δεν βλέπω βρωμιά ή άλατα στα σημεία που συνήθως "κολλάνε" και δημιουργούν προβλήματα.
Ψάχνοντας στο YouTube βρήκα ένα βίντεο https://youtu.be/IR7A0oQcZzo
το οποίο δείχνει ένα πλυντήριο Bosch το οποίο έιναι ολόιδιο με το Neff (στο μηχανισμό όλο στο πλάι) και δείχνει ακριβώς αυτό που κάνει και το δικό μου.
Στα σχόλια λέει ποιο είναι το πρόβλημα και ποιο ανταλλακτικό πρέπει να αλλαχθεί αλλά είναι στα Γαλλικά και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί.

Μήπως μπορεί κάποιος να που επισημάνει τι συμβαίνει ή κάποια καθοδήγηση τι να κάνω...

ΥΓ το πλυντήριο το έγειρα μπροστά και έβγαλα τα νερά που έιχε στη βάση.


Ευχαριστώ!

tipos
05-03-17, 23:27
Το πλυντηριο μπορει να ειναι ιδιο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει την ιδια βλαβη με τι δικοσου.Διαροη παρουσιαζουν σε διαφορα σημεια και οχι σε κατι συγκεκριμενο,θα πρεπει να ανοιξεις και τα δυο πλαινα και να το βαλεις να δουλευει παρατηρωντας απο που θα βγαλει νερα.Αφου βρεις απο που χανει τοτε θα ψαξεις για ανταλακτικο αν και εφοσον χρειαστει.
Η βλαβη στο πλυντηριο του βιντεο ειναι υπερχυλιση νερου και οχι διαροη νερου και οφειλεται σε χαλασμενο μετρητη ροης.

akis883
06-03-17, 17:16
Το θέμα είναι ότι βάζει συνεχώς νερό και ταυτόχρονα το βγάζει - οπως φαίνεται και στο βίντεο - οπότε πως θα διαπιστώσω αν χάνει νερό από κάπου???

Δεν προχωράει η πλύση για να δω. :(

tipos
06-03-17, 21:02
Eφοσον περνει συνεχεια νερο τοτε κατα 99% εχει βλαβη ο μετρητης ροης.Δωσε το enr απο το καρτελακι της συσκευης,συνηθως ειναι αναγλυφο στο πανω μερος της πορτας.

akis883
06-03-17, 23:32
E-Nr
S4 4M55N4EU/73

Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο μετρητης και να υπάρχει και άλλο πρόβλημα διαρροής??

Μπορώ με κάποιο τρόπο να τον ελέγξω??

tipos
06-03-17, 23:38
Ο μετρητης ροης ειναι αυτος εδω 43248και ο κωδικος ανταλακτικου αυτος 00424099.
Με τον μετρητη θα λυθει το προβλημα υπερχυλησης,για το αν εχεις και προβλημα διαροης αυτο δεν μπορει να στο απαντησει κανεις.Θα πρεπει να το ψαξεις εσυ.Ο μετρητης δεν εχει σηγουρο τροπο ελεγχου,πολλες φορες μετρωντας με πολυμετρο και περνωντας ενα μαγνητη μπροστα απο το reed του μετρητη ενω δειχνει καλος στην πραγματικοτητα δεν ειναι,αλλες φορες ειναι κατεστραμενος και ειναι σηγουρη διαγνωση.Κατα την αποψη μου και μιλωντας εμπειρικα παντα θα χρειαστει να τον αλαξεις

akis883
07-03-17, 00:12
Ok. Να σαι καλά!

Μήπως γνωρίζεις που θα το βρω, τιμη??

Συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις...

tipos
07-03-17, 00:31
Η τιμη ειναι γυρω στα 25euro στην αντιπροσωπεια.Δες και εδω http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=49312

(http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=49312)