Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Siemens SIWAMAT C 8 - Νεκρό
Στο ανωτέρο πλυντήριο ενώ ρεύμα παίρνει στην πλακέτα του δείχνει νεκρό.
Τσέκαρα την κλειδαριά, αλλά μου φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Είτε ανοιχτή είτε κλειστή πόρτα δεν αλλάζει κάτι στις επαφές της.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στην κλειδαριά. Πρέπει να βγεί η εμπρός λαμαρίνα. Όμως το λάστιχο είναι κολημένο (?) στη λαμαρίνα και στον κάδο. Καμιά ιδέα?
αν κλεινοντας την πορτα και πατωντας start αυτη δεν ασφαλιζει τοτε ειναι λογικο να μην ξεκιναει η συσκευη.
το λαστιχο λογικα εχει ενα κολιε γυρω γυρω μεσα απ το χειλος,βγαλε τον κολιε και τραβηξετο προσεκτικα και θα ξεκουμπωσει
Τον διακοπτη on/off τον τσεκαρες?
Στην κλειδαριά συνήθως δεν αλλάζει κάποια επαφή με το άνοιγμα - κλείσιμο της πόρτας, αλλά με το κλείδωμα της πόρτας. Οπότε μήπως να κοιτάξεις το τροφοδοτικό της πλακέτας;
Θανάση: Αυτό περίμενα να βρω, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Φαίνεται να είναι κολλημένο το λάστιχο στην πρόσοψη.Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η πόρτα κλείνει κανονικά.
Σάκη: Ναι. Μέτρησα παροχή τάσης μετά τον διακόπτη, στο ζεύγος που πάει στην πλακέτα.
Φίλιππε: Αυτό δεν το σκέφτηκα. Νόμιζα ότι αλλάζει κατάσταση απλώς κλείνοντας την πόρτα. Η πλακέτα δεν έχει Μ/Τ. Υποθέτω το τροφοδοτικό της είναι με πυκνωτές. Θα τσεκάρω.
Δεν μπορεσα να βρω σχέδιο πουθενά. Έχει κανείς μήπως?
Ευχαριστώ πολύ όλους.
Κυριακίδης
03-03-17, 08:00
Φαίνεται να είναι κολλημένο το λάστιχο στην πρόσοψη.Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η πόρτα κλείνει κανονικά.
Στην φωτογραφία φαίνεται μέσα στο αυλάκωμα η συρμάτινη καλτσοδέτα , αυτή κάπου στην κυκλική περιφέρεια έχει και κάποια σούστα / ελατήριο . Με ένα κατσαβίδι την τραβάς την καλτσοδέτα έξω και ελευθερώνεται το λάστιχο πόρτας .
Φίλιππε: Αυτό δεν το σκέφτηκα. Νόμιζα ότι αλλάζει κατάσταση απλώς κλείνοντας την πόρτα. Η πλακέτα δεν έχει Μ/Τ. Υποθέτω το τροφοδοτικό της είναι με πυκνωτές. Θα τσεκάρω.
Δεν μπορεσα να βρω σχέδιο πουθενά. Έχει κανείς μήπως?
Γενικά δεν κυκλοφοράνε σχέδια πλακετών, οπότε βγάλε μια φωτο να δούμε την πλακέτα...
OK παιδιά. Κυριακή θα το ξαναδώ και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ.
Τελικα ηταν πράγματι η κλειδαριά. Έξυσα τις επαφές της και λειτουργεί προσωρινά μέχρι να βάλω καινούργια.
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.