PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] BOSCH WFM 3010

meletis_m
19-02-17, 09:05
Τελευταία σε 2 συγκεκριμένα προγράμματα , όταν στίβει κάνει 1 θόρυβο.
Υποπτεύομαι κάποιο ρουλεμάν , έχεις κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι. Θα φωνάξω το μάστορα απο εβδομάδα.

tipos
19-02-17, 19:16
Αν ο θορυβος ειναι σαν να εχει πετρες μεσα στον καδο οταν στιβει τοτε ειναι μαλλον απο ρουλεμαν.Αν ο θορυβος ειναι χτυπημα που στην πορεια του στυψηματος σταματαει η μειωνεται τοτε ειναι μαλλον αμορτισερ

meletis_m
19-02-17, 19:33
Αν ο θορυβος ειναι σαν να εχει πετρες μεσα στον καδο οταν στιβει τοτε ειναι μαλλον απο ρουλεμαν.Αν ο θορυβος ειναι χτυπημα που στην πορεια του στυψηματος σταματαει η μειωνεται τοτε ειναι μαλλον αμορτισερ
Ο ηχος ειναι μεταλλικος οταν στιβει ολο και δυναμωνει.

Στάλθηκε από το HT7 Pro μου

tipos
19-02-17, 19:36
Αν γυρησεις τον καδο με το χερι δυνατα ο ηχος ακουγεται?

meletis_m
19-02-17, 19:37
Αν γυρησεις τον καδο με το χερι δυνατα ο ηχος ακουγεται?
Δεν το εχω δοκιμασει ,θα το δω το βραδυ και θα απαντησω

meletis_m
19-02-17, 19:40
Ο ηχος που κανει που περιγραφω δεν το κανει, το δοκιμασα τωρα με το χερι. Ειτε δεξιοστροφα ή αριστεροστροφα. Ομως κανει θορυβο.

tipos
19-02-17, 19:49
Αφου ακουγεται και με το χερι τοτε μπορει να ειναι ρουλεμαν,ξενο αντικειμενο μεσα στο καδο π.χ.μπαλενα η ακομα και στραβωμενη αντισταση που βρισκει στο τυμπανο

fmike
19-02-17, 22:08
Μπορείς να βγάλεις τον ιμάντα;
Αν ναι,τότε γύρισε τον κάδο με το χέρι για να δείς αν ακούγεται ο θόρυβος που λες.
Αν δεν ακούγεται ο θόρυβος απο τον κάδο,τότε το ρουλεμάν βρίσκεται στην αρχή του τέλους του.

apavlidis
19-02-17, 22:19
Ρουλεμάν φίλε και μάλιστα πάλι καλά που σου πήγε τόσα χρόνια. Εδώ έχουμε ένα Maxx 7 της Bosch (2007) το οποίο φέτος παρουσίασε ρουλεμάν μετά από δέκα χρόνια. Είσαι τυχερός!! Ενώ σε ένα WFM 3000 που έχουμε, ακόμη δεν έχει εμφανίσει καμία βλάβη εδώ και 30 χρόνια. Κάποτε κατασεύαζαν για να αντέχουν. Σήμερα κατασκευάζουν για να βγάζουν αρκετά προβλήματα σε μικρά χρονικά διαστήματα!

meletis_m
23-02-17, 21:15
Το παρατηρησα σημερα, καθαρισα το φιλτρο και μεχρι στιγμης δεν εχει ξαναπαρουσιασει. Εαν το ξανακανει παει να πει οτι ειναι ρουλεμαν

pourpou
23-02-17, 22:32
μελετη ενα ρουλεμαν αν ξεκινησει και κανει θορυβο δεν σταματα παρα μονο αν το αλλαξεις αρα ο θορυβος για μενα ηταν απο καπου αλλου,μηπως μεσα στο φιλτρο υπηρχε καποιο σκληρο αντικειμενο ή κερμα και χτυπαγε στη φτερωτη;

meletis_m
24-02-17, 12:40
μελετη ενα ρουλεμαν αν ξεκινησει και κανει θορυβο δεν σταματα παρα μονο αν το αλλαξεις αρα ο θορυβος για μενα ηταν απο καπου αλλου,μηπως μεσα στο φιλτρο υπηρχε καποιο σκληρο αντικειμενο ή κερμα και χτυπαγε στη φτερωτη;
Οχι που το ειδα με προσοχη δεν ειδα κατι και η φτερωτη γυρναγε κανονικα χωρις δυσκολια.