Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Γνωρίζετε αν υπάρχει στην αγορά πλυντήριο που ο κάδος να μην είναι συγκολλημένος;
spaceoddity
27-01-17, 08:47
Καλημέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ και χαίρομαι που βρήκα χώρο συζήτησης για επισκευές συσκευών (κι ας άργησα :) )
Αφού εξάντλησα κάθε τρόπο ήπιας παρέμβασης στο πλυντήριό μου για να βρω τι στο καλό έχει σφηνώσει μέσα και γυρνάει με δυσκολία ο κάδος, το έκανα βίδες (με βοήθεια βίντεο του YouTube) για να διαπιστώσω ότι ο κατασκευαστής μου την έχει φέρει: ο κάδος ανοίγει μόνο με πριόνι. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τα εργαλεία ούτε τη βεβαιότητα ότι θα δουλέψει το πριόνισμα και ξανακόλλημα του κάδου, δε συμφέρει η αντικατάστασή του... οπότε ψάχνω για καινούργιο. Αν έχετε υπόψη σας κάποιο μοντέλο πλυντηρίου - ανεξαρτήτως μάρκας - που να έχει από τους παλιούς, έντιμους κάδους που ανοίγουν με βίδες θα το εκτιμούσα. Μόνος μου περιορισμός ο χώρος: οριακά χωράει 50εκ. βάθος, κατά προτίμηση 40 (με πόρτα μπροστά: τέτοιο είχα, Candy, σε άλλο θέμα έχω αναρτήσει την πραμάτεια από τα "εντόσθια" του πλυντηρίου που προσφέρω... είναι κρίμα να πάνε χαμένα αφού κατά τα άλλα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα αν και 10 ετών)
Ευχαριστώ, καλή συνέχεια!
Καλημέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ και χαίρομαι που βρήκα χώρο συζήτησης για επισκευές συσκευών (κι ας άργησα :) )
Αφού εξάντλησα κάθε τρόπο ήπιας παρέμβασης στο πλυντήριό μου για να βρω τι στο καλό έχει σφηνώσει μέσα και γυρνάει με δυσκολία ο κάδος, το έκανα βίδες (με βοήθεια βίντεο του YouTube) για να διαπιστώσω ότι ο κατασκευαστής μου την έχει φέρει: ο κάδος ανοίγει μόνο με πριόνι. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τα εργαλεία ούτε τη βεβαιότητα ότι θα δουλέψει το πριόνισμα και ξανακόλλημα του κάδου, δε συμφέρει η αντικατάστασή του... οπότε ψάχνω για καινούργιο. Αν έχετε υπόψη σας κάποιο μοντέλο πλυντηρίου - ανεξαρτήτως μάρκας - που να έχει από τους παλιούς, έντιμους κάδους που ανοίγουν με βίδες θα το εκτιμούσα. Μόνος μου περιορισμός ο χώρος: οριακά χωράει 50εκ. βάθος, κατά προτίμηση 40 (με πόρτα μπροστά: τέτοιο είχα, Candy, σε άλλο θέμα έχω αναρτήσει την πραμάτεια από τα "εντόσθια" του πλυντηρίου που προσφέρω... είναι κρίμα να πάνε χαμένα αφού κατά τα άλλα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα αν και 10 ετών)
Ευχαριστώ, καλή συνέχεια!
Γεια σου ρε Μινα Μαστορησα!
Χαιρετισματα στην ομορφη Κεφαλονια στα παιδακια σου και στον αγαπημενο μου θειουλη!
Ρε συ σιγουρα εχει μπει κατι μεσα απο τις τρυπες και δεν εχει προβλημα στα ρουλεμαν?
Το ειδε τεχνικος? Η εσυ εωβγαλες μονη το συμπερασμα?
spaceoddity
27-01-17, 10:01
Χαχαχαχα Φάνη γεια σου!!! Για δες πού συναντηθήκαμε!!!!
Φάνη παίζει να είναι και τα ρουλεμάν... ό,τι και να είναι πάντως πρέπει να ανοίξω τον κάδο για να δω! Και δεν μπορώ!!! Και εκνευρίζομαι που η "καλή" μας ΕΕ βάζει εκατό περιορισμούς σε κατανάλωση ρεύματος και νερού και αφήνει τους κατασκευαστές ανεξέλεγκτους στο θέμα planned obsolescence, ξερεις εσύ! (οικολογική συνείδηση κατά τα άλλα...)
Ήρθε και τεχνικός και επιβεβαίωσε τα δικά μου συμπεράσματα. Ξέρεις κανένα έντιμο μηχάνημα ώστε να μη βρεθώ στην ίδια θέση σε 2-3 χρονάκια; (γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο πονηρεύουν αυτοί... το ότι κράτησε το Candy 10 χρόνια είναι θαυμα και μάλιστα με κακομεταχείριση - τα πάντα έβαζα μέσα και παπλώματα ακόμα, αρκεί να έκλεινε η πόρτα - βέβαια αυτό δεν θα το ξανακάνω). Και μήπως χρειάζεσαι τα εξαρτήματα; Έχω απλωμένα σε έναν όροφο όλα τα εντόσθια του πλυντηρίου και πονάει η ψυχή μου να τα πετάξω!!!
Το έχω κάνει σίριαλ το θέμα αλλά ξέρεις πώς είναι να φτάσεις στην πηγή και να μη μπορείς να πιεις νερό....
Χάρηκα πολύ που σε βρήκα εδώ, θα μεταφέρω τα χιαιρετίσματα! :)
Καλησπέρα!
Συνήθως τα "φτηνά" πλυντήρια έχουν φιξ κάδο.
Αυτό συμβαίνει λόγω του χαμηλού κόστους, ο κατασκευαστής δεν προβλέπει επισκευή.
Τα ακριβότερα έχουν ανοιγόμενο, βέβαια πριν το αγοράσεις είναι δύσκολο να το μάθεις...
Σίγουρα τα Miele έχουν τους παλιούς καλούς μεταλλικούς κάδους.
Βέβαια θα πρέπει να ψαχτείς, να ρωτήσεις σχετικά με το αν είναι ανοιγόμενος ο κάδος πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά.
Ok,
Εγω αν και δεν ξερω απο πληντηρια θα εβρισκα ενα μοντελακι και θα εψαχνα για service manual για να κανω αυτο που θες. Αν στο μανουαλ δεις πως ο καδος ειναι ανοιγομενος τοτε παρτο...
Κυριακίδης
27-01-17, 17:43
Αφού εξάντλησα κάθε τρόπο ήπιας παρέμβασης στο πλυντήριό μου για να βρω τι στο καλό έχει σφηνώσει μέσα και γυρνάει με δυσκολία ο κάδος, το έκανα βίδες (με βοήθεια βίντεο του YouTube)
Από όλα τα βίντεο σε αυτό βρήκες να πέσεις?
https://www.youtube.com/watch?v=cUnKB-DFSt8 :lool:
Πριν να σφηνώσει στις προτελευταίες πλύσεις δούλευε γλυκά και αθόρυβα? όπως όταν είναι καινούριο?
Πλυντηριο που ανοιγει ο καδος σπανιζει,θα πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα και πριν την αγορα να ρωτησεις στην αντiπροσωπεια για το αν ανοιγει ο καδος η οχι.Συνηθως οι καδοι ανοιγουν σε ορισμενα μοντελα απο siemens bosch lg.H μονη μαρκα που δεν εχω δει ακομα καδο φιξ ειναι η miele
spaceoddity
28-01-17, 02:12
Από όλα τα βίντεο σε αυτό βρήκες να πέσεις?
https://www.youtube.com/watch?v=cUnKB-DFSt8 :lool:
Πριν να σφηνώσει στις προτελευταίες πλύσεις δούλευε γλυκά και αθόρυβα? όπως όταν είναι καινούριο?
Αχαχαχαχα
it made a hell of a whirlpool :lool:
(σκυλί ο κινητήρας όμως!)
Ναι καλά δούλευε, αν και χόρευε μέσα στο μπάνιο (αυτό το έκανε από την αρχή, και το κακομεταχειρίστηκα το παραδέχομαι)
Και πριν το διαλύσω δούλευε, απλά δεν πήγαινε άλλο γιατί 1) με δυσκολία γύριζε ο κάδος εν κενώ οπότε κάποια στιγμή θα τα έπαιζε οριστικά 2) υποψιάστηκα να έχει πιαστεί καμιά κάλτσα κάτι τέτοιο μέσα και να μάζευε γλίτσα γιατί βρώμαγε απίστευτα. Οπότε έπρεπε να βρω λύση...
(έχει πολλά τετοια βίντεο παρεμπιπτόντως... απίστευτο τι κάνει ο άνθρωπος όταν έχει χρόνο και χρήμα για πέταμα...)
αν ηταν θεμα ρουλεμάν δεν θα εσφιγγε ο καδος αντιθέτως θα ειχε κενα και θα εκανε πολύ θορυβο,ισως να εχει πιασει καποιο μικρο ρουχο,καλτσα,εσωρουχο,εγω θα εβγαζα την αντισταση και θα εριχνα μια ματια μεσα
spaceoddity
29-01-17, 11:01
αυτό το έκανα, δλδ προσπάθησα να βγάλω την αντίσταση και είχε σφηνώσει οπότε αφαίρεσα το σωλήνα του κάδου και μέσα από την τρύπα γυρνώντας τον κάδο σιγα-σιγά προσπάθησα να "φέρω" αυτό που είχε σφηνώσει προς τα κάτω για να το αφαιρέσω από την τρύπα. Μάταια. Δες αν θέλεις τι έκανα στην ανάρτηση που έγραψα στο blog (http://agrypnocoma.blogspot.gr/2017/01/2.html) μου (δεν πιάνει πάντα ο τρόπος αυτός, και το επόμενο βήμα είναι πάντα να αφαιρέσεις τον κάδο και να τον ανοίξεις. Εξ ου και το σημείο που βρέθηκα...)
παντως δεν μπορω να φανταστω καδο που να μην ανοιγει,δηλαδή πως αυτοι οι μαγκες κλεισαν το τυμπανο μεσα,κανονικα πρεπει καπου να υπαρχει σφιγκτήρας στο μπροστινο μερος του καδου για να μπορεις να αφαιρέσεις το τυμπανο,δε βαζεις καμια φωτο απ τον καδο;
Πάρε κάποιο της lg εμένα πριν κανένα μήνα μου την πάτησαν τα ρουλεμάν και το επισκεύασα μόνος μου με κόστος 4 ώρες δουλειά και 22 € ανταλλακτικά. Είναι σαν καινούργιο !
Sent from my iPhone using Tapatalk
παντως δεν μπορω να φανταστω καδο που να μην ανοιγει,δηλαδή πως αυτοι οι μαγκες κλεισαν το τυμπανο μεσα,κανονικα πρεπει καπου να υπαρχει σφιγκτήρας στο μπροστινο μερος του καδου για να μπορεις να αφαιρέσεις το τυμπανο,δε βαζεις καμια φωτο απ τον καδο;
Με θερμοκόλληση όπως κολλάνε οι υδραυλικοί τις πλαστικές σωλήνες ύδρευσης
spaceoddity
31-01-17, 01:34
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... να σημειώσω στον φίλο που πρότεινε LG ότι την ίδια πρόταση είχα από τεχνικό αλλά υπήρχαν δυο περιορισμοί: 1) χώρος (η LG δεν έχει "στενά" πλυντήρια στα 40cm ή εκεί γύρω) 2) με τόσες αυξομειώσεις στην τάση του δικτύου εδώ στο νησί το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι περιττές οθόνες αισθητήρες κλπ ηλετρονικά κυκλώματα (δεν είδα κάποιο μοντέλο της LG με απλή τεχνολογία, επιπλέον λόγω χώρου κάθε φορά που βάζω πλυντήριο βάζω και βγάζω τη συσκευή από την πρίζα και ενίοτε ρίχνει το γενικό αν κάνω γρήγορα την κίνηση. Όχι ό,τι καλύτερο για τα ηλεκτρονικά μέρη του συστήματος...). Σχετικά με τον κάδο δείτε αυτό εδώ (http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/buying-advice/washing-machine/2974-washing-machine-washing-machine-sealed-tubs-a-why-you-should-care) το ενδιαφέρον άρθρο και ακούστε τι λέει ο καλός αυτός κυριούλης από 13:34 μέχρι 14:25 (https://www.youtube.com/watch?v=YNfuu2MCSpY&t=2s) (στα αγγλικά). Κοινώς: μας την έχουν φέρει οι κατασκευαστές.
Παράγγειλα τελικά ένα BEKO που έμαθα από τον αντιπρόσωπο ότι έχει φτηνό ανταλλακτικό κάδο (της τάξης των 70 Ευρώ). Για τον χαλασμένο Candy μου ζήτησαν τα υπερδιπλάσια. Ας ελπίσουμε ότι θα βγει καλό το μοντέλο, δεν έχω ξαναπάρει τέτοια μάρκα συσκευή (πάντως και οι παλιές ελληνικές μάρκες Πίτσος και Εσκιμό στην Τουρκία κατασκευάζονται πλέον, δυστυχώς...)
Ευχαριστώ και πάλι, καλό βράδυ :)
Με θερμοκόλληση όπως κολλάνε οι υδραυλικοί τις πλαστικές σωλήνες ύδρευσηςμα τοσο βλακες;
Νομίζω είναι θέμα χρόνου μονταρίσματος του κατασκευαστή και τέλεια στεγανοποίηση και μηχανική συγκράτηση
τι να πω,παντως τοσα χρονια και με τους ανοιγομενους καδους δεν υπηρχαν προβληματα στεγανοτητας.
τουλαχιστον αυτα εχουν αφαιρουμενο συστημα για αλλαγη ρουλεμαν-τσιμουχας;
spaceoddity
31-01-17, 09:34
τι να πω,παντως τοσα χρονια και με τους ανοιγομενους καδους δεν υπηρχαν προβληματα στεγανοτητας.
τουλαχιστον αυτα εχουν αφαιρουμενο συστημα για αλλαγη ρουλεμαν-τσιμουχας;
Αυτό λέμε... σαφώς και δεν υπήρχε πρόβλημα στεγανότητας και εκεί πατάνε οι κατασκευαστές για να αναγκάσουν τον κόσμο να αγοράζει συνέχεια νέα πλυντήρια. Οι εγγλεζοι το έχουν κάνει θέμα, δες τους συνδέσμους που παραθετω στην τελευταία μου ανάρτηση. Όχι απλά δεν έχουν βάλει αφαιρούμενο σύστημα για αλλαγή ρουλεμάν, στο πρώτο λινκ καταγγέλουν ότι οι κατασκευαστές προσπαθούν να στριμώξουν ΚΙ ΑΛΛΑ εξαρτήματα μέσα στον κάδο για να δημιουργούν κι άλλες αφορμές αντικατάστασης του πλυντηρίου με μια απλή βλάβη (γιατί η επισκευή με πριόνι και επανασυγκόλληση είναι επισφαλής, οι τεχνικοί δεν την αναλαμβάνουν και όσοι τολμηροί το επιχειρήσουν έχουν πλήρη επίγνωση του ρίσκου. Εγώ δεν θα το κάνω). Η Ε.Ε. των ενεργειακών πιστοποιήσεων για προστασία του περιβάλλοντος ΠΟΥ είναι; Δεν τους νοιάζει που το περιβάλλον γεμίζει πλαστικούς κάδους για μια απλή αλλαγή ρουλεμάν; *ρητορική η ερώτηση* Τεσπα εγραψα σχετική ανάρτηση στο μπλογκ μου agrypnocoma στο blogspot.com.
Papas00zas
07-02-17, 23:34
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... να σημειώσω στον φίλο που πρότεινε LG ότι την ίδια πρόταση είχα από τεχνικό αλλά υπήρχαν δυο περιορισμοί: 1) χώρος (η LG δεν έχει "στενά" πλυντήρια στα 40cm ή εκεί γύρω) 2) με τόσες αυξομειώσεις στην τάση του δικτύου εδώ στο νησί το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι περιττές οθόνες αισθητήρες κλπ ηλετρονικά κυκλώματα (δεν είδα κάποιο μοντέλο της LG με απλή τεχνολογία, επιπλέον λόγω χώρου κάθε φορά που βάζω πλυντήριο βάζω και βγάζω τη συσκευή από την πρίζα και ενίοτε ρίχνει το γενικό αν κάνω γρήγορα την κίνηση. Όχι ό,τι καλύτερο για τα ηλεκτρονικά μέρη του συστήματος...). Σχετικά με τον κάδο δείτε αυτό εδώ (http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/buying-advice/washing-machine/2974-washing-machine-washing-machine-sealed-tubs-a-why-you-should-care) το ενδιαφέρον άρθρο και ακούστε τι λέει ο καλός αυτός κυριούλης από 13:34 μέχρι 14:25 (https://www.youtube.com/watch?v=YNfuu2MCSpY&t=2s) (στα αγγλικά). Κοινώς: μας την έχουν φέρει οι κατασκευαστές.
Παράγγειλα τελικά ένα BEKO που έμαθα από τον αντιπρόσωπο ότι έχει φτηνό ανταλλακτικό κάδο (της τάξης των 70 Ευρώ). Για τον χαλασμένο Candy μου ζήτησαν τα υπερδιπλάσια. Ας ελπίσουμε ότι θα βγει καλό το μοντέλο, δεν έχω ξαναπάρει τέτοια μάρκα συσκευή (πάντως και οι παλιές ελληνικές μάρκες Πίτσος και Εσκιμό στην Τουρκία κατασκευάζονται πλέον, δυστυχώς...)
Ευχαριστώ και πάλι, καλό βράδυ :)
Σχετικά με αυτά που λες θα πω ότι καλό είναι να δεις για πλυντήριο με μηχανικό χρονοδιακόπτη ή κάτι που να μην έχει πολλά ηλεκτρονικά. Όσο για τα Πίτσος όχι ΔΕΝ βγαινουν απο εκει, εχω κουζινα 8ετίας Πιτσος και ειναι ελληνικοτατη
andyferraristi
08-02-17, 07:29
Όσο για τα Πίτσος όχι ΔΕΝ βγαινουν απο εκει, εχω κουζινα 8ετίας Πιτσος και ειναι ελληνικοτατη
Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι έκλεισε το Ελληνικό εργοστάσιο εδώ και μερικά χρόνια. Κάποιος άλλος που το ξέρει καλύτερα το θέμα, ας μας διαφωτίσει ...
Κυριακίδης
08-02-17, 19:55
Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι έκλεισε το Ελληνικό εργοστάσιο εδώ και μερικά χρόνια. Κάποιος άλλος που το ξέρει καλύτερα το θέμα, ας μας διαφωτίσει ...
έκλεισαν "τα" Ελληνικά εργοστάσια (γιατί δεν υπήρχε μόνο Πίτσος αλλά και Ιζόλα κτλ ) . Όπως τα λέει και ο κ.Βελόπουλος η Ελληνική βιομηχανία είχε κατακλήσει (παλιά) μέχρι και γερμανικές πρωτεύουσες.
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/epixeiriseis/222092-bsh-pitsos-me-endokso-parelthon-kai-abebaio-mellon
Εργοστασιο συναρμολογησης υπαρχει στην Αθηνα και αν δεν κανω λαθος ειναι στο Ρεντη
Δεν ξέρω αν αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως νομίζω είναι καλύτερα να πας για καινούργιο πλυντήριο. Πιο μοντέλο είναι και πόσο καιρό το έχεις. Το δικό μας το Candy στα 7 χρονια άρχισε τα παλαβά και μάλλον πήγαινε για ρουλεμαν το οποίο από άποψη δουλειάς, χρόνου και ανταλλακτικού ήταν αρκετα ασύμφωρο οπότε πήγαμε σε ένα νεο LG. Δουλεύει άψογα τα τελευταία χρόνια και από ότι έχω δει έχουν παίσει και οι τιμές τους. Ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ (http://www.snif.gr/showproduct/13484456/lg-fh4g7qdn0-pluntirio-7kg---a-----1400rpm). Μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί κάτι και δίνουν επιπλέον εγγυήσεις για κάδους και μοτέρ.