Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [AEG] Πλυντηριο πιατων λειτουργει συνεχως η αντλια αποστραγγισης νερου

BASILISP
23-01-17, 11:28
Γεια σας και παλι παιδια, νεο προβλημα στο σπιτι , οποτε θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας!

Εχω ενα μινι πλυντηριο πιατων AEG Favorit 52850 , και απο χθες βραδυ η αντλια αποστραγγισης νερου λειτουργει συνεχως . Δεν βαζει νερο μεσα στο πλυντηριο.

Ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι ειναι συνηθες προβλημα και με την βοηθεια καποιων βιντεο (dishwasher keeps pumping) , το ανοιξα και εβγαλα το διαφανες δοχειο του. Το καθαρισα καλα, εβγαλα αρκετη βρωμια και το εβαλα στην θεση του. Η ασφαλεια υπερπληρωσης νερου (το φλοτερ απο κατω) ειναι οκ. Μετα το καθαρισμα , η αντλια λειτουργει μονο οταν η πορτα ειναι κλειστη και το power αναμμενο. Πριν το καθαρισμα ακομα και με την πορτα ανοικτη η αντλια προσπαθουσε να τραβηξει νερα...

Δυστυχως δεν λυθηκε το προβλημα , οποτε αναρωτιεμαι εαν ειναι κατι αλλο , οπως ο διακοπτης (timer) κολλημενος ...

Μπορει να με βοηθησει καποιος;

Ευχαριστω πολυ!

NEOMELOS
23-01-17, 18:17
Αυτό που ξέρω από το δικό μου (επίσης AEG αλλά το μεγάλο) όταν έκανε το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή συνεχή λειτουργία της αντλίας, ήταν τα νερά που μαζεύτηκαν στη βάση της συσκευής, κάτω και έξω από τον θάλαμο πλύσης, όπου υπάρχει ένα επιπλέον φλοτέρ.
Θυμάμαι ότι άνοιξα τη συσκευή και με ηλεκτρική σκούπα που τραβάει υγρά τα τράβηξα και συνήλθε.

BASILISP
23-01-17, 19:22
Αυτό που ξέρω από το δικό μου (επίσης AEG αλλά το μεγάλο) όταν έκανε το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή συνεχή λειτουργία της αντλίας, ήταν τα νερά που μαζεύτηκαν στη βάση της συσκευής, κάτω και έξω από τον θάλαμο πλύσης, όπου υπάρχει ένα επιπλέον φλοτέρ.
Θυμάμαι ότι άνοιξα τη συσκευή και με ηλεκτρική σκούπα που τραβάει υγρά τα τράβηξα και συνήλθε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό... Το είχα διαβάσει παντού, αλλά δεν λειτούργησε για εμένα... Δυστυχώς :saad:

tipos
23-01-17, 22:07
reset στο προγραμμα εκανες?Τωρα δηλαδη τι κανει,δουλευει η αντλια,σταματαει και περνει μπρος η αντλια πλυσεως χωρις να παρει νερο η σταματαει η αντλια και νεκρωνει?Η κανονικη λειτουργεια ειναι να δουλεψει στην αρχη η αντλια αποχετευσης και μετα περνει νερο.Μηπως βιαστικες και δεν το αφησες αρκετα ωστε να τελιωσει η πρωτη αντληση?Επισης καθαρισμος δεν πρεπει να γινει μονο στο δοχειο αλα και στους δυο σωληνες.

BASILISP
24-01-17, 00:14
Καλησπέρα, reset εκανα ... Η αντλια αποχετευσης λειτουργει επ αόριστον χωρίς να βαζει νερο στο πλυντήριο

BASILISP
24-01-17, 11:02
Σημερα το πρωι ξανακαθαρισα τα παντα. Σωληνες,το πλαστικο διαφανες κουτι κτλ αλλα δεν αλλαξε τιποτα.
Η αντλια αποχετευσης συνεχιζει να λειτουργει...

tipos
24-01-17, 22:06
Kανε ελεγχο στον πιεζοστατη μηπως οταν το ξαπλωσες μπηκε μεσα νερο.Βγαλε τον πιεζοστατη και φυσα να δεις αν δουλευει,αν κανει κλακ.

BASILISP
25-01-17, 21:30
Λειτουργεί ο πιεζοστατης... Ακούγεται το κλακ. Ξανακαθαρισα αλλά τίποτα. Ευχαριστώ

tipos
25-01-17, 22:44
Δες αυτο https://elektrotanya.com/aeg_favorit_ce_dishwasher_sm.pdf/download.html.Απο τα λεγομενα νομιζω οτι αυτο ειναι το service manual απο μοντελο ιδιο με το δικοσου χωρις display.Αν εχω δικιο διαβασε το και βαλε το πλυντηριο σε service mode ωστε να σου δειξει την βλαβη να τη διορθωσεις και να τη σβησεις απο τη μνημη.Η διαφορα μεταξυ των μοντελων ειναι μονο στο display,το ενα γραφει την βλαβη και το αλλο την μεταφραζει με τα blink που κανουν τα led.Το δικοσου θα σου την δειξει η οθονη οποτε ειναι πιο ευκολο.
Στη σελιδα που θα ανοιξει απο το link θα περιμενεις λιγα δευτερολεπτα και θα πατησεις εκει που θα γραψει get manual στα ψιλα γραμματα.

BASILISP
26-01-17, 10:17
Το έκανα και μού βγάζειi0 ...Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιος αριθμός ομως, έτσι; τα ψηφία λειτουργουν όλα κανονικά στο display.

tipos
27-01-17, 00:11
Οχι 0 δεν υπαρχει.Κανε ελεγχο σε ολα τα περιφεριακα του πλυντηριου μηπως εχει καμια μικρη διαροη ρευματος η διακοπη κυκλωματος.Δεν παει καπου αλλου η σκεψη μου,μετα ειναι η πλακετα.Πολλες φορες η βλαβη ειναι πονηρη η ακομα και ασχετη με τα συμτωματα.Μπορει δηλαδη να μην βρισκει η πλακετα καποιο εξαρτημα και κανει αλανταλον στο προγραμμα.
Την πλακετα την εβγαλες εστω για οπτικο ελεγχο?

BASILISP
27-01-17, 09:16
Οχι δεν εβγαλα την πλακετα . Λογω ταξιδιου , θα ασχοληθω οταν επιστρεψω... Σε ευχαριστω ξανα που αφιερωσες χρονο στο προβλημα μου.

NEMECIC
22-12-20, 12:55
Πριν ξεκινήσεις Βγάλε τη συσκευή από τη μπρίζα και: 1. Βγάλε τη σχάρα των πιάτων, 2. Πίσω δεξιά, μέσα, είναι η τάπα για το αλάτι ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΤΗ!, 3. Άδειασε το νερό από μέσα εκεί με μια αντλία (εγώ αγόρασα μια μικρή λαδιού), 4. Καθάρισε αν χρειάζεται και το φίλτρο κάτω από το σπρίνκλερ. 5. Μετά από 1 ώρα βάλτο στην μπρίζα με τον διακόπτη στο off. Σε εμένα τουλάχιστον όταν το ξαναβάλω στη μπρίζα δεν μου κάνει ξανά τα ίδια, εκτός αν έχει βουλώσει το σιφώνι του νιπτήρα (βλ. παρακάτω).
Το παθαίνει γιατί το λάστιχο για την αποχέτευση στη δική μου περίπτωση είναι μεγάλο οπότε περισσεύουν νερά και το αντιπλυμμηρικό "νομίζει" ότι δεν πετάει τα νερά. Επίσης αν έχεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις και το έχεις συνδέσει στην αποχέτευση του νιπτήρα υπάρχει περίπτωση το σιφώνι σου να έχει ρίξει νερά στην αποχέτευση του πλυντηρίου, οπότε tu-bo-flo κλπ, εγώ το κάνω ανά τρίμηνο περίπου. Την πρώτη πρώτη φορά μου πετούσε και τα νερά κάτω από το πλυντήριο οπότε κάνω το καθάρισμα με θρησκευτική ευλάβια.

nyannaco
22-12-20, 13:38
Τέσσερα χρόνια μετά, λογικά ή θα το έχει φτιάξει ή θα το έχει πετάξει.