PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πλυντηριο ρουχων ριχνει την ασφαλεια

DIMITR
18-01-17, 10:54
Εχω ενα Siemens WE61421 EU/01 με FD7707 εντοιχιζομενο, το οποιο μολις εφτασε στα 20 λεπτα πριν το τελος και πριν στιψει τα ρουχα εριξε την ασφαλεια στον πινακα.(οχι τον γενικο). Σηκωσα την ασφαλεια, το εβαλα να συνεχισει και ο καδος δεν γυριζε ενω το προγραμμα ετρεχε. Αλλαξα καρβουνακια παρολο που ηταν 1 ετους,καθαρισα το φις του μοτερ και το λειτουργησα, αλλα στην επομενη πλυση, εριξε ξανα την ασφαλεια στα 2 λεπτα πριν τελειωσει και αφου ειχε στιψει τα ρουχα.Τι μπορει να συμβαινει;

tipos
18-01-17, 20:32
Καθαρισμος του μοτερ απο την καρβουνια εγηνε?Τα καρβουνα τα αλαξες,τον συλεκτη της πομπινας τον καθαρισες?Ενα αλλο ειναι μηπως εχεις καμια μικρη διαροη νερου και τρεχει πανω σε καλωδια

DIMITR
19-01-17, 08:56
Και την πομπινα καθάρισα και έλεγξα για διαρροή. Τα καρβουνάκια που έβγαλα ήταν κάπως... Σήμερα θα βάλω πίσω το μοτέρ και θα δοκιμάσω πάλι . Μου είπαν επίσης να αλλάξω την ασφάλεια στον πίνακα μήπως και έχει αδυνατίσει... Στέκει αυτό;

FILMAN
19-01-17, 11:13
Θα την έριχνε όταν ζεσταίνει τα νερά, γιατί τότε τραβάει το μεγαλύτερο ρεύμα.

Κυριακίδης
19-01-17, 12:13
Τα καρβουνάκια που έβγαλα ήταν κάπως...
Σαν τι? (σπασμένα? / τερματισμένα ? τι?) απορώ όταν λες κιόλας ότι είναι 1 έτους , εγγύηση δεν έχει?

DIMITR
19-01-17, 12:32
Την τελευταια φορα που αλλαξα καρβουνακια δεν καθαρισα τον συλλεκτη της πομπινας.Βαζοντας τα καινουργια καρβουνακια εκαναν θορυβο και διαπιστωσα ενα μικρο δοντι στην πομπινα.Οταν σταματησε την πρωτη φορα προφανως εκανε ζημια στην πομπινα.Το μοτερ το εδωσα σε μαστορα για να το φτιαξει ή να αλλαξει την πομπινα. Θα δειξει...

DIMITR
20-01-17, 20:05
Επιστρεφω με νεοτερα...Το μοτερ μου αφου τοποθετηθηκε στο πλυντηριο,δοκιμαστηκε σε διαφορες πλυσεις, αλλα στο στυψιμο μολις ανεβαζει στροφες βραχυκυκλωνει. Προφανως το μοτερ εφτασε στο τελος του. Λογικο υστερα απο εντατικη χρηση 20 ετων.Εχετε καμια ιδεα που μπορω να κοιταξω για μοτερ;

tipos
20-01-17, 20:26
Αμπερομετρση μπορεις να κανεις?Μου κανει εντυπωση που το κανει μονο στο στυψημο.Παρατηρησες την ωρα που στιβει αν εχει εντονο σπινθηρησμο στα καρβουνα?Κανονικα ακομα και στις χαμηλες στροφες θα επρεπε να εχει ασυνηθηστο θορυβο και πολυ σπινθηρησμο η ακομα και μυρωδια καμενου.Εννοειται οτι η δοκιμη γινεται με γεματο καδο.

DIMITR
20-01-17, 20:46
Πολυ σπινθηρισμο εχει μονο οταν ανεβαινουν οι στροφες.Τοτε αρχιζει και μυριζει και τελικα ριχνει την ασφαλει. Μολις την σηκωσω, συνεχιζει κανονικα, αλλα μολις περιστραφει γρηγορα, μετα απο λιγο κανει το ιδιο.

tipos
20-01-17, 21:22
Αρα εχει προβλημα στον ροτορα

DIMITR
31-01-17, 10:27
Επανέρχομαι στο θέμα. Ηταν τελικά πρόβλημα στον ρότορα. Επισκευάστηκε , και όλα δουλεύουν ρολόι. Πρέπει να ευχαριστήσω το μέλος tipos , τον Σάκη για τις συμβουλές και τη βοήθειά του.

CHRYSOULA1974
31-01-17, 15:39
:crying::crying::crying::crying::crying::crying::c rying::crying:καλησπέρα, επειδή και εγώ έχω πλυντήριο SIEMENS SIWAMAT XTS1231 αν ξέρει κανείς να μου απαντήσει..... όποιο πρόγραμμα και να επιλέξω αντί να ξεκινήσει την πλύση πάει κατευθείαν στο στύψιμο.... Το θέμα είναι ότι τραβάει νερό αλλά αντί να διαρκεί το πρόγραμμα πχ 1 ώρα διαρκεί μόνο 22 λεπτά. Σας παρακαλώ βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!

tipos
31-01-17, 21:41
Χρυσουλα ετσι οπως το περιγραφεις μου ακουγεται για βλαβη στον επιλογεα προγραμματων.Πριν φτασουμε εκει θα πρεπει ομως να γινει ελεγχος σε ολα τα περιφεριακα εξαρτηματα του πλυντηριου πραγμα που δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις,αν εχεις τα μεσα και βασικες γνωσεις δηλαδη.