Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Fujitsu] Ξαφνικός Θάνατος μετά από service

nikos nikakis
17-01-17, 20:10
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλή χρονιά!!!!

Την περασμένη εβδομάδα κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να συντηρήσω το κλιματιστικό μου (ένα Fujitsu asya24lcc inverter),διότι δεν έβγαζε αρκετή ζέστη συγκριτικά με άλλες φορές.Οπότε κάλεσα τεχνικό, ο οποίος κατά την συντήρηση διαπίστωσε πως θέλει συμπλήρωμα στα υγρά του.Συμπλήρωσε λοιπόν αυτό που έλειπε και για δυο μέρες μπορώ να πω, πως το μηχάνημα φυσούσε!!!!

Μετά από δύο μέρες όμως ξαφνικά εκεί που δούλευε ωραία και καλά σταμάτησε να δουλεύει!!!Αρχικά νόμιζα πως σταμάτησε για να κάνει <<ξεπάγωμα...>>.Τελικά μετά από μισή ώρα διαπίστωσα πως δεν δούλευε η εξωτερική μονάδα!!!!!:crying::crying::crying::crying:

Ξαναφέρνω τον τεχνικό που μου έκανε συντήρηση και αφού έκανε έλεγχο μου είπε πως μάλλον είναι η πλακέτα ή ο συμπιεστής!!!!! Δηλαδή;τον ρωτάω αλλάζουμε πλακέτα και αν δεν δουλέψει είναι ο συμπιεστής;;;;Κόστος αλλαγής 180 euro περίπου...Καλώς λοιπόν θα το σκεφτώ και θα επικοινωνήσω μαζί σου...

Επειδή κάτι δεν μ άρεσε η ''διάγνωση'' είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη από το εξουσιοδοτημένο service αυτή την φορά.Αφού λοιπόν ενημέρωσα τον τεχνικό για το τι εργασίες έγιναν προχώρησε ο άνθρωπος σε μέτρηση υγρών....βρέθηκε 1 κιλό παραπάνω υγρό από το κανονικό!!!!!!!!!:cursing::cursing::cursing: Διάγνωση:Μάλλον ο συμπιεστής...

Φυσικά ο πρώτος τεχνικός δεν αναγνωρίζει πως η βλάβη οφείλετε στα παραπάνω υγρά και επιμένει για πλακέτα!!!!

Καμιά ιδέα μπας και σώσουμε τον ασθενή;;;Δεν θέλω να πετάξω το μηχάνημα!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγνώμη αν σας κούρασα...

νεκταριοος
17-01-17, 23:59
καλησπερα οι συμπιεστες ειναι πααααρα πολυ ακριβοι αλλα ολα φτιαζνωνται.....http://www.frigohellas.gr/sumpiestes-psugeiwn-klimatistikwn/mitsubishi-sumpiestes-rotari/moter-klimatistikou-21-000btu-25-000btuhttp://www.centralclima.gr/index.php?Itemid=542&option=com_customfilters&view=products&lang=el

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-01-17, 00:35
ο δεύτερος ψυκτικός που σου είπε ότι έχει προστεθεί 1 κιλό παραπάνω φρέο τι έκανε; ;;; το ανάκτησε όλο και μετά έβαλε τα σωστά κιλά; ;; μετά το δοκίμασε και έκανε το ίδιο σύμπτωμα; ;; μέτρησε τον συμπιεστή εάν είναι καλός; ;;; ο ανεμιστήρας γυρίζει; μέτρησε εάν βγάζει έξοδο το inverter;;;;

FILMAN
18-01-17, 09:48
Να κάηκε ο συμπιεστής από παραπάνω υγρά σε inverter μηχάνημα το βλέπω δύσκολο γιατί η πλακέτα θα τον έκοβε βλέποντας ότι τραβάει υπερβολικό ρεύμα. Πολύ πιθανόν λοιπόν και οι δυο που ήρθαν από κει να σου λένε βλακείες για το τί συμβαίνει. Στην εσωτερική μονάδα (που απ' ότι έχω καταλάβει δουλεύει) δεν βγάζει κάποιο κωδικό βλάβης;

nikos nikakis
18-01-17, 18:38
ο δεύτερος ψυκτικός που σου είπε ότι έχει προστεθεί 1 κιλό παραπάνω φρέο τι έκανε; ;;; το ανάκτησε όλο και μετά έβαλε τα σωστά κιλά; ;; μετά το δοκίμασε και έκανε το ίδιο σύμπτωμα; ;; μέτρησε τον συμπιεστή εάν είναι καλός; ;;; ο ανεμιστήρας γυρίζει; μέτρησε εάν βγάζει έξοδο το inverter;;;;

Σωστά το ανέκτησε όλο και μετά έβαλε τα κιλά που προβλέπει ο κατασκευαστής.....μετά ξανά έκανε το ίδιο σύμπτωμα....ο ανεμιστήρας προσπαθούσε να γυρίσει.τώρα για το εάν μέτρησε εάν βγάζει έξοδο το inverter νομίζω πως όχι....πως γίνεται αυτό;

nikos nikakis
18-01-17, 18:43
FILMAN (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=41904)

Να κάηκε ο συμπιεστής από παραπάνω υγρά σε inverter μηχάνημα το βλέπω δύσκολο γιατί η πλακέτα θα τον έκοβε βλέποντας ότι τραβάει υπερβολικό ρεύμα. Πολύ πιθανόν λοιπόν και οι δυο που ήρθαν από κει να σου λένε βλακείες για το τί συμβαίνει. Στην εσωτερική μονάδα (που απ' ότι έχω καταλάβει δουλεύει) δεν βγάζει κάποιο κωδικό βλάβης;

Στην εσωτερική μονάδα μετά από λίγη ώρα αναβοσβήνουν το operation με το timer ταυτόχρονα.... Δεν μέτρησα δυστυχώς πόσες φορές αναβόσβηναν διότι διαβάζοντας το manual του κλιματιστικού με παρέπεμπε στο service!!!! Βέβαια ακόμη και ο εξουσιοδοτημένος τεχνικός δεν έδωσε σημασία στο πόσες φορές αναβόσβηναν τα λαμπάκια!!!!!!Εννοήτε πως η εσωτερική μονάδα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Panoss
18-01-17, 19:08
Από αυτά που διαβάζω, συμπεραίνω πως κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι τεχνικοί.
Και είναι θέμα τύχης να πετύχεις κάποιον σωστό.
Κάτι σαν το λότο.

ioannis_83
18-01-17, 21:08
παρε ενα πολυμετρο,πανε μετρα τις 3 φασεις του συμπιεστη,να δινουν μεταξυ τους την ιδια χαμηλη τιμη.πηγαινε το αυτι σ κοντα κ ακου οταν το ξεκινας,κανει ενα υψισυχνο σφυριγμα(ο συμπιεστης),να δουμε αν προσπαθει η πλακετα inverter να εκκινησει.οπτικο ελεγχο πλακετων επειτα.και να σ πω κατι επειδη την εχω παθει.μη περιμενεις κανεναν ασχετο απο αυτους να σου βρουν τη βλαβη.οι ψυκτικοι δεν εχουν ιδεα απ το ηλεκτρονικο κομματι.εμενα σε 24αρι morris μου λεγαν πουρακια,πλακετα inverter κτλ.τελικα ηταν 1 ψυχρη στην main εξωτερικη,το μηχανημα δουλευει ακομα.και επισης,οτι μλκια και να κανουν,ποτε δε θα πουν οτι φταινε!

nikos nikakis
18-01-17, 21:11
[QUOTE=Panoss;583702]Από αυτά που διαβάζω, συμπεραίνω πως κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι τεχνικοί.
Κάτι σαν το λότο.

Το θέμα είναι τι κάνουμε!!!!!! Ελπίζω από εδώ να πάρω καμιά ιδέα τουλάχιστον ο επόμενος να μην με δουλέψει!!!!

ioannis_83
18-01-17, 21:15
[QUOTE=Panoss;583702]Από αυτά που διαβάζω, συμπεραίνω πως κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι τεχνικοί.
Κάτι σαν το λότο.

Το θέμα είναι τι κάνουμε!!!!!! Ελπίζω από εδώ να πάρω καμιά ιδέα τουλάχιστον ο επόμενος να μην με δουλέψει!!!!
ε,αυτο σ λεμε,τι κανουμε.ξερεις καθολου να μετρας,εστω τα βασικα?εχεις πολυμετρο?

nikos nikakis
18-01-17, 21:16
παρε ενα πολυμετρο,πανε μετρα τις 3 φασεις του συμπιεστη,να δινουν μεταξυ τους την ιδια χαμηλη τιμη.πηγαινε το αυτι σ κοντα κ ακου οταν το ξεκινας,κανει ενα υψισυχνο σφυριγμα(ο συμπιεστης),να δουμε αν προσπαθει η πλακετα inverter να εκκινησει.οπτικο ελεγχο πλακετων επειτα.και να σ πω κατι επειδη την εχω παθει.μη περιμενεις κανεναν ασχετο απο αυτους να σου βρουν τη βλαβη.οι ψυκτικοι δεν εχουν ιδεα απ το ηλεκτρονικο κομματι.εμενα σε 24αρι morris μου λεγαν πουρακια,πλακετα inverter κτλ.τελικα ηταν 1 ψυχρη στην main εξωτερικη,το μηχανημα δουλευει ακομα.και επισης,οτι μλκια και να κανουν,ποτε δε θα πουν οτι φταινε!

Για να είμαι ειλικρινείς αυτόν τον ήχο τον ακούω όταν το βάζω μπρος... Από εκεί και πέρα όμως επειδή δεν έχω ηλεκτρολογικές γνώσεις φοβάμαι να μπω στην διαδικασία του να επιχειρήσω να κάνω κάτι μόνος....

nikos nikakis
18-01-17, 21:21
Το κακό ρε παιδιά είναι πως αυτό το μηχάνημα αγοράστηκε με κόπο και είναι κρίμα από μία κακή συντήρηση; ή μία βλάβη η οποία δεν μπορεί να διαγνωστεί σωστά, να πάει στα σκουπίδια!!!! Σκέφτομαι να μπω στην διαδικασία και να το στείλω αντιπροσωπία μπας και βγει καμιά άκρη...

vasilimertzani
18-01-17, 23:01
1,6 παιρνει το μηχανημα και ειχε 1 κιλο παραπανω φρεον?περιεργο.
δες εδω σελ 49 https://www.manualslib.com/manual/1082999/Fujitsu-Asya24lcc.html?page=50#manual
εχει τους κωδικους.δες τι ειναι/

FILMAN
19-01-17, 11:04
Μέτρα πόσες φορές αναβοσβήνουν τα λαμπάκια (και ποια λαμπάκια), να δούμε τί λέει το μηχάνημα. Από κει ξεκινάμε.

ΔΙΑΣ
20-01-17, 11:56
κανονας πρωτος τα κλιματιστικα δεν χανουν υγρα ,μονο κατα την μετακινιση σε αλλο μερος και αυτο αν ο μαστορας δεν τα μαζεψει.δυστηχως υπαρχουν και θα υπαρχουν για παντα τετειοι μαστοροι.που λενε τετοια.

FILMAN
20-01-17, 13:14
Γιατί δεν χάνουν, αν ας πούμε τα ρακόρ δεν είναι καλά σφιγμένα, δεν θα χάσει από κει;

sotron1
20-01-17, 13:24
Αυτό θα φανεί αμέσως όμως, αντε σε 1- 2 ώρες το πολύ

nikos nikakis
20-01-17, 20:02
η αλήθεια είναι πως λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων το κλιματιστικό μετακόμισε μέσα στα 5 χρόνια που το έχω στην κατοχή μου 3 φορές εκ των οποίων την τρίτη φορά το εγκαταστάθηκε απο διαφορετικό μάστορα.....

Επειδή λοιπόν άκρη δεν βγαίνει και χρόνος για ψάξιμο δεν υπάρχει αντικατέστησα το κλιματιστικό διότι στο σπίτι δεν υπάρχει άλλο μέσο θέρμανσης..... Το Fujitsu μπήκε αποθήκη και μάλλον θα το στείλω στα κεντρικά της επίσημης αντιπροσωπείας όπου εκεί θα γίνει νομίζω καλύτερη διάγνωση.......

Κάθε άποψη δεκτή.....

nikos nikakis
20-01-17, 20:04
Μέτρα πόσες φορές αναβοσβήνουν τα λαμπάκια (και ποια λαμπάκια), να δούμε τί λέει το μηχάνημα. Από κει ξεκινάμε.

Δυστυχώς το αντικατέστησα δεν πρόλαβα να μετρήσω.....

JORDAN DAR
28-01-17, 19:07
Καλησπέρα σας...
Έχω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση με fujitsu inverter το μοντέλο ASYG12LLCB, το οποίο δεν ξεκινάει ούτε στην θέρμανση ούτε στην ψύξη. Συγκεκριμένα αναβοσβήνει διαδοχικά το operation και το timer ανα 0,5sec και το economy συνεχώς. ψάχνοντας στην διάγνωση σφαλμάτων έγραφε : serial communication error, οπότε και έλεγξα το καλώδιο των εντολών που συνδέει την μέσα με την έξω μονάδα, το οποίο δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Προφανώς έχει θέμα η έξω πλακέτα...μήπως κάποιος συνάντησε το παραπάνω πρόβλημα και βρήκε άκρη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

lefteris251
29-01-17, 15:39
Καλησπέρα σε όλους ενα πράγμα έχω μάθει μακρυα απο Inverter όσο εξελίσεται η τεχνολογία τόσο πιο πολλά προβλήματα έχουν...κάποτε αγόραζες πλυντήριο ψυγείο και το κρατούσες 20 χρόνια τώρα στην 3ετία έχει σίγυρα βλάβη .

nyannaco
29-01-17, 17:33
Με την ίδια λογική, και μακριά από σύγχρονα αυτοκίνητα. Τα κάρα δε χαλάγανε ποτέ.

Και, παρεμπιπτόντως, τόσο κωλόφαρδος είμαι εγώ, που δεν μου βγάζουν βλάβη στην τριετία οι συσκευές (με εξαίρεση ένα ψυγείο με σχεδιαστικό πρόβλημα, που το έβγαλε πολύ νωρίτερα, και αποκαταστάθηκε εντός εγγύησης); Εχει κάποιος στατιστικά στοιχεία ότι όλα, ή το 90%, ή δεν ξέρω πόσα, χαλάνε στην τριετία; 'Η γράφετε απλά ότι νομίζετε;

FILMAN
30-01-17, 10:15
Στο θέμα. Εφόσον σου βγάζει πρόβλημα επικοινωνίας αλλά το καλώδιο είναι εντάξει, θέλουν σε πρώτη φάση κοίταγμα τα εξαρτήματα του τμήματος επικοινωνίας και στην εσωτερική και στην εξωτερική πλακέτα.