PDA

Επιστροφή στο Forum : Επείγων λόγο παγωνιάς

lefteris251
09-01-17, 10:21
Καλησπέρα κ καλη χρονια σε όλους. Νοικιάζω και έχω αέριο. Ο λεβητας είναι ο baxi luna 3 comfort το πρόβλημα μ ειναι οτι όπως πολλοί πάγωσαν οι σωληνες παροχής νερου και ζεστου νερου χρησης. Τα καλοριφέρ μια χαρά. Με τα πολλα εβγαλα την μόνωση και εξωτερικα η σωλήνα ειχε πάγο. Τύλιξα της σωλήνες με καλώδιο αντίσταση γιατι τυγχάνω ψυκτικός. Την αφησα 2ωρες κ έκανε την δουλειά της. Τώρα αν ανοιξω την βάνα της παροχης έχω ζεστό νερο χρήσης αλλα για κάποιο λόγο τρέχει η βαλβίδα ασφαλείας του λέβητα. Οχι στάζει απλα τρέχει κανονικά και επίσης παρατήρησα 1 διαρροή στην ζεστη μερια της βρύσης της κουζίνα. Όλα αυτα με το που ανοίξω την βάνα της παροχής. Τι μπορω να κανω? Σκεφτηκα να αλλάξω βαλβίδα ασφαλειας αλλα πόσα bar και φυσικα να διορθώσω τις διαρροες κ οπωσδήποτε καλή μόνωση. Παρακαλώ όσο πιο άμεσες απαντήσεις λόγο παγωνιάς. Ευχαριστώ.

Δημήτρης104
09-01-17, 21:31
Αν ο αυτόματος πλήρωσης του δικτύου είναι ρυθμισμένος στα συνήθη 3bar βάλε ασφαλιστικό 4 Bar. Δες πρώτα μήπως ο αυτόματος πλήρωσης σου προκαλεί το πρόβλημά (πιθανοτερο). Μπορεί να έχει σπάσει/ χαλάσει από την παγωνιά.

lefteris251
09-01-17, 21:34
Καλησπέρα να φανταστώ ο αυτόματος πλήρωσης είναι η μικρή βάνα δίπλα που την ανοίγεις και στέλνει νερό στο κύκλωμα του λέβητα? Τουλάχιστον αυτό έχει εμένα. Είναι μια στρόφιγγα που στη αρχή γέμισα νερό το κύκλωμα και μετα την έκλεισα. Υπάρχει περίπτωση να παρέμεινε ανοιχτή?

Δημήτρης104
09-01-17, 21:39
Ο αυτοματος πληρωσης http://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi.html?keyphrase=%CE%B1 %CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+% CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82 μπαινει σε σειρα με το δικτυο

(http://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi.html?keyphrase=%CE%B1 %CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+% CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82)

lefteris251
09-01-17, 21:43
γνωρίζω πως είναι ο κλασσικός απλα ο λέβητας αερίου τον έχει μάλλον διαφορετικά
42967

Είναι το νούμερο 6 ειναι στα ρώσσικα

Δημήτρης104
09-01-17, 21:51
Μαλλον αυτός που λες είναι στο σχέδιο, δεν γνωρίζω τον εν λόγω λέβητα, αλλά η γραμμή (πλήρωσης) πρέπει να είναι ανοιχτή πάντα ώστε να μη μένει από νερό το σύστημα. Τώρα που τον ξαναβλέπω μπορεί να είναι και το 25

lefteris251
09-01-17, 21:55
Καταλαβαίνω και έχω κάνει εγκατάσταση απλού λέβητα στο σπίτι μου με αυτόματο πλήρωσης απλά στον συγκεκριμένο λέβητα τα βρήκα σκούρα. Έχει βάνα πλήρωσης την ανοίγεις και την κλείνεις αν την αφήσεις ανοιχτή γεμίζει συνέχεια με νερό ίσως κάνω λάθος αλλά αυτό παρατήρησα στον συγκεκριμένο λέβητα. Ευχαριστώ πάντως για την γρήγορη απάντηση. Παρακάτω είναι το manual απο τον λέβητα μου.

http://www.baxiservice.gr/misc/Luna3Comfort.pdf

lefteris251
09-01-17, 21:57
Στην σελίδα 163 του manual θα δείς στα Ελληνικά τον λέβητα μου.

Δημήτρης104
09-01-17, 22:20
Όπως είπες , δεν έχει κανονικοί αυτόματο πλήρωσής. Και το 25 δειχνει σαν απλή βάνα στο σχέδιο. Κι εγώ δεν έχω εμπειρία από λέβητες αερίου. Αλλά το λογικό είναι να συμπληρώνει από κάπου τυχόν νερό που έχει χαθεί. Το άλλο που παίζει είναι να έχει διαρροή ο ενναλακτης από την μεριά του ζεστού νερού χρήσης προς την πλευρά του νερού για τα σώματα (καλοριφέρ).

vasilimertzani
10-01-17, 00:00
Αν ο αυτόματος πλήρωσης του δικτύου είναι ρυθμισμένος στα συνήθη 3bar βάλε ασφαλιστικό 4 Bar. Δες πρώτα μήπως ο αυτόματος πλήρωσης σου προκαλεί το πρόβλημά (πιθανοτερο). Μπορεί να έχει σπάσει/ χαλάσει από την παγωνιά.
με
ελαφρα καρδια του λες να βαλει ασφαλιστικο 4bar???για ποιο λογο?
Δεν αλλαζουμε τα ασφαλιστικα ετσι απλα.Αν δεν ετρεχε πριν τοτε χαλασε το ασφαλιστικο ή κολησε.Δουλεψε το λιγο να δεις αν επανελθει αλλιως παρε ενα με την ιδια πιεση.

Δημήτρης104
10-01-17, 18:00
QUOTE=vasilimertzani;583439]με
ελαφρα καρδια του λες να βαλει ασφαλιστικο 4bar???για ποιο λογο?
Δεν αλλαζουμε τα ασφαλιστικα ετσι απλα.Αν δεν ετρεχε πριν τοτε χαλασε το ασφαλιστικο ή κολησε.Δουλεψε το λιγο να δεις αν επανελθει αλλιως παρε ενα με την ιδια πιεση.[/QUOTE]

Έχεις δίκιο ότι δεν αλλάζουμε ασφαλιστικό με ελαφρά τη καρδία. Μίλησα για 4 Bar με προϋπόθεση οτι το σύστημα δουλεύει στα 3 και μιλάω σε έναν ψυκτικό που γνωριζει καλά τη σημασία των ασφαλιστικων διατάξεων. Δεν είπα 6 κι από οσο ξέρω εκει δουλευουν αρκετα συστήματα. Δεν πρότεινα να βάλει καποιο με μεγαλύτερη πίεση. Τώρα που διάβασα το pdf το βλέπω οτι το ασφαλιστικό είναι στα 3. ΟΚ.

nyannaco
10-01-17, 19:27
Το συστημα που δουλειει στα 3 bar, εχει τριαντα μετρα υψος, μιλαμε για εννεαωροφη πολυκατοικια! Καλο ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε, για να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο.

Δημήτρης104
10-01-17, 20:24
'Ενταξει, δεν πάει ακριβώς ετσι, και στο ισόγειό να είσαι ο κατασκευαστής σου λέει βάλε 1Bar για να μην υπάρχει κίνδυνος σπηλαιωσης κτλ, είναι κλειστό σύστημα.

nyannaco
10-01-17, 20:53
Δεν διαφωνούμε για το ισογειο, αλλα για τα 3bar επιμενω.

Δημήτρης104
10-01-17, 21:04
Έχεις δίκιο δεν αντιλεγω τα 3 ειναι πολλά για έναν δυο οροφους. Το συνηθες ειναι 1,5Bar με κρύο το σύστημα και σωστά διαστασιολογημενο δοχείο διαστολής.

lefteris251
11-01-17, 02:13
Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ όλους αλλαξα 1 βαλβίδα ασφαλειας φυσικα ίδια με την παλια 3bar και όλα κομπλε τωρα θα κάνω 1 καλή μόνωση τις σωλήνες και είναι έτοιμο. Μάλλον τα παιξε με τις παγωνιές η βαλβίδα. Ευχαριστώ πολυ όλους.

vasilisd
11-01-17, 03:00
Έχεις δίκιο δεν αντιλεγω τα 3 ειναι πολλά για έναν δυο οροφους. Το συνηθες ειναι 1,5Bar με κρύο το σύστημα και σωστά διαστασιολογημενο δοχείο διαστολής.

Σε έχουν διορθώσει τόσες φορές σε αυτό το θέμα, και εσύ εκεί, επιμένεις.
Για πες μας πως βγαίνει το σύνηθες 1,5 bar, με ποια κριτήρια και τι ρόλο παίζει αυτή η ρύθμιση με το δοχείο διαστολής.
Επίσης, θα ήθελα να μάθω ποιος λέβητας σε οικία δουλεύει στα 6 bar μιας και γνωρίζεις αρκετά τέτοια συστήματα.

Δημήτρης104
11-01-17, 17:57
Δεν μίλησα ποτέ για οικιακά συστήματα που δουλευουν 6 Bar. Θα ξέρεις οτι το νερό και όταν ζεσταθεί αυξάνει ο όγκος του, και αυτό πρέπει να αντισταθμίσει το δοχειο διαστολης. Επίσης θα ξέρεις ότι τα δοχεία διαστολής όταν είναι καινούρια τουλαχιστον έχουν προπιεση 1,5 bar, η οποία δεν είναι και καμία τρελή πίεση, και αν διαβάσεις και το μανουαλ του ατομικού λέβητα που ανέβασε ο άνθρωπος είναι επιτρεπόμενη, κι όταν το σύστημα δει χαμηλή πίεση δεν ξεκινάει. Κι αυτό το λάθος έκανα στην αρχη και δεν προσεξα οτι είναι ατομικός λέβητας αερίου και απάντησα βιαστικά. Στα 3 Bar που είπα έχω δει συστήματα και σε 5 οροφες πολυκατοικίες με κλειστό σύστημα, χωρίς ανοιχτό δοχειο διαστολής, και σε οικιακή εγκατάσταση όταν ζεσταθεί το νερό. Kαι στο σπίτι μου το ασφαλιστικό είναι στα 4 Bar.(παλιός μαντεμένιος λέβητας)
Να διευκρινίσω ότι δεν κάνω αυτή τη δουλειά, και καλά κάνατε και με διορθώσατε, μάλλον θα έπρεπε να είχε απαντήσει κάποιος πιο ειδικός

nyannaco
11-01-17, 20:39
Τα δοχεια διαστολης ερχονται πρεσσαρισμενα (νομιζω) στα 4 bar, με τη λογικη οτι βγαζεις οσο αζωτο χρειαζεται για να ερθει στη σωστη πιεση (στη στατικη της εγκαταστασης), επειδη ειναι πολυ πιο ευκολο απο το να το φουσκωσει ο εγκαταστατης με αζωτο. Πολλοι επαγγελματιες υδραυλικοι αγνοουν οτι το ΔΔ πρεπει να ρυθμιζεται, και ισχυριζονται οτι ο κατασκευαστης κατι ξερει που το φουσκωνει τοσο, και δεν το πειραζουν. Δεν καταλαβαινουν βεβαια οτι με αυτο τον τροπο ακυρωνουν τη λειτουργια του. Χωρα του εισαι ο,τι δηλωσεις...
Τωρα λοιπον ξερεις γιατι βλεπεις καποια πραγματα, και το οτι συμβαινουν δεν τα κανει σωστα.

vasilimertzani
11-01-17, 21:24
Δεν μίλησα ποτέ για οικιακά συστήματα που δουλευουν 6 Bar. Θα ξέρεις οτι το νερό και όταν ζεσταθεί αυξάνει ο όγκος του, και αυτό πρέπει να αντισταθμίσει το δοχειο διαστολης. Επίσης θα ξέρεις ότι τα δοχεία διαστολής όταν είναι καινούρια τουλαχιστον έχουν προπιεση 1,5 bar, η οποία δεν είναι και καμία τρελή πίεση, και αν διαβάσεις και το μανουαλ του ατομικού λέβητα που ανέβασε ο άνθρωπος είναι επιτρεπόμενη, κι όταν το σύστημα δει χαμηλή πίεση δεν ξεκινάει. Κι αυτό το λάθος έκανα στην αρχη και δεν προσεξα οτι είναι ατομικός λέβητας αερίου και απάντησα βιαστικά. Στα 3 Bar που είπα έχω δει συστήματα και σε 5 οροφες πολυκατοικίες με κλειστό σύστημα, χωρίς ανοιχτό δοχειο διαστολής, και σε οικιακή εγκατάσταση όταν ζεσταθεί το νερό. Kαι στο σπίτι μου το ασφαλιστικό είναι στα 4 Bar.(παλιός μαντεμένιος λέβητας)
Να διευκρινίσω ότι δεν κάνω αυτή τη δουλειά, και καλά κάνατε και με διορθώσατε, μάλλον θα έπρεπε να είχε απαντήσει κάποιος πιο ειδικός

Καλα δεν θα σου παρει και κανενας το κεφαλι.
Για να ειδες τετοια πιεση σιγουρα θα ηταν κλειστο συστημα και κλειστο δοχειο διαστολης,για 5οροφη( ~20μ) πολυκατοικια.τα ασφαλιστικα τοσο τα βαζουμ συνηθως ,στα 4bar αλλα αυτο εξαρταται βασικα απο την αντοχη των υλικων που εχουν .δεν υπαρχει και λογος να πρεσαρεις το συστημα.