PDA

Επιστροφή στο Forum : ΒΟΛΤΌΜΕΤΡΟ ΜΕ 3 ΚΑΛΩΔΙΑ!

innova
28-12-16, 19:01
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

Αγόρασα απ'το ebay 2 πολύ μικρά (1Χ2,5cm) βολτόμετρα (πλακετίτσα με κολλημένη την οθονίτσα των 3 lcd digits) για να βλέπω πρόχειρα ενδείξεις σε διάφορες μπαταρίες μου (σπιτιού και auto/μοτο).

http://www.ebay.com/itm/121990087652?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Έλα όμως που έχουν 3 καλώδια, μαύρο, κόκκινο και κίτρινο!

συνδέοντας τα κόκκινο-μαύρο σε μπατερίες, ανάβουν 2 ψηφία με ένδειξη μηδέν!

Ξέρετε κάτι για τη συνδεσμολογία;

ezizu
28-12-16, 19:19
Χρόνια πολλά!
Βάσει του link που έδωσες.......το μαύρο είναι το (-) και το κόκκινο είναι το (+) της τάσης τροφοδοσίας (από 4-30V DC) του οργάνου και το κίτρινο είναι η είσοδος του οργάνου, (δηλαδή συνδέεται στην επαφή στην οποία θέλουμε να μετρήσουμε την τάση) .
Να σημειωθεί επίσης ότι το (-) της τάσης τροφοδοσίας και το (-) της μετρούμενης τάσης, θα πρέπει λογικά να είναι κοινό, ώστε να λειτουργεί το βολτόμετρο.

innova
28-12-16, 19:32
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Σήφη!

Θέλει και τροφοδοσία δηλαδή για να δείξει... δεν το πρόσεξα όταν τα πήρα!

Άρα δεν κάνει για σύνδεση πχ στο παπί... ούτε και σε άλλη μπαταρία σκέτο!

πρέπει να κάνω πατεντούλα με μια π.χ. 9βολτη πακέτο για να το χρησιμοποιήσω, σωστά;

nyannaco
28-12-16, 19:39
Φανταζομαι οτι στο παπι μια χαρα μπορεις να συνδεσεις και το κιτρινο και το κοκκινο στο θετικο πολο της μπαταριας. Αν η ταση της μπαταριας εχει πεσει κατω απο τα 4V, εχει πεθανει ετσι κι αλλιως, οποτε η αδυναμια μετρησης με το συγκεκριμενο βολτομετρο ειναι ανευ σημασιας.

innova
28-12-16, 20:01
Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο!

Το έκανα όπως είπες σε μια 9βολτη και έδειξε 9,2 άρα οκ!

Αρκεί να βάλω και διακοπτάκι για να μην αδειάζει την μπαταρία του παπιού! :biggrin:

xsterg
28-12-16, 21:37
οχι. δεν χρειαζεται διακοπτη αρκει η συνδεση του να γινει μετα τον διακοπτη της μιζας.

innova
28-12-16, 22:41
οχι. δεν χρειαζεται διακοπτη αρκει η συνδεση του να γινει μετα τον διακοπτη της μιζας.

Σωστό! (αν και μια φορά που το άνοιξα για να ψάξω κάτι άλλο δεν φαίνεται ξεκάθαρα το πριν και το μετά,

έχει διπλά καλώδια, ίσως δεν πρέπει να το κάνω μόνος μου):saad:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Χρήστο!

xsterg
29-12-16, 21:12
με την βοηθεια πολυμετρου θα το βρεις. δεν εχω ασχοληθει με παπια αλλα ειναι ευκολο. σε σκουτερ εχω κανει το ακριβως αναποδο! οταν βγαζω το κλειδι απο την μιζα τοτε να δινει ρευμα. εκει το ολο μπερδεμα ηταν τα πλαστικα που επρεπε να βγαλω. στο παπι υποθετω οτι ειναι αρκετα ευκολο.