Επιστροφή στο Forum : [Miele] ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΨΥΓΕΙΟΥ _ Miele Frost Free
4288142882καλημέρα..
πρόβλημα με κατάψυξη, δεν παγώνουν σωστά τα προϊόντα (τα παγάκια τα πιέζεις και σπάνε).
έκανα απόψυξη (είχε λίγο πάγο στο πλάι και πάνω) αλλα το άλλο πρωί ίδια κατάσταση !
τι να κοιτάξω αρχικά?
Ευχαριστώ..
Papas00zas
18-12-16, 16:47
Ή θέλει καθαρισμα απο πισω-θα βοηθήσει-ή μπορεί να έχεις και κάποιο σωληνάκι βουλωμενο Όπως όμως και να έχει βγάλτο από εκεί και αστο μονο του για αρχή να δεις συμπεριφορά.
τράβηξα το ψυγείο και είναι σχετικά καθαρό χωρίς πολλά χνούδια άλλα είδα κάτι μαύρο που έχει τρέξει σε σωληνάκι κοντά στο μοτέρ (δείτε φωτογραφία)
τι να σημαίνει αυτό???42883 ειναι ανάποδα η φωτογραφία!!
Κυριακίδης
18-12-16, 20:05
(είχε λίγο πάγο στο πλάι και πάνω) Υποψία διαρροής
έκανα απόψυξη αλλα το άλλο πρωί ίδια κατάσταση ! Δοκίμασε το και εκτός μόνιμης τοποθέτησης στον χώρο που το είχες (μπας και ....) και δεν έπρεπε να το "πνίξεις" χωρίς να αφήνεις αρκετά περιθώρια από κάτω αλλά και από πάνω από την συσκευή να αερίζεται καλά . Το σκότωσες ...
Κανει παυσεις κατα τη λειτουργια η δουλευει ασταματητα το μοτερ?Για να το διαπιστωσεις ακουμπισε το μοτερ με το χερι σου να δεις αν ειναι υπερβολικα ζεστο.Αν ειναι πολυ ζεστο τοτε κακα τα μαντατα,αν ειναι χλιαρο τοτε πιστευω θα γλυτωσεις με ενα θερμοστατη.Το μαυρο που ειδες να τρεχει πισω στον σωληνα του μοτερ μην σε απασχολει δεν πειραζει.Επισης αυτο το προβλημα παρουσιαζεται οταν ο χωρος που δουλευει το ψυγειο δεν εχει θερμανση.
Το μοτέρ κανει παύσεις και τωρα που το πιάνω είναι λίγο χλιαρό. Η συντήρηση δουλεύει πολύ καλά.. ο χώρος που βρίσκεται το ψυγείο έχει 18 βαθμούς c°. Ο θερμοστατης που βρίσκεται ? Μπορώ να τον ελέγξω με κάποιο τρόπο?
18 βαθμοι είναι λίγο οριακά για στατικό ψυγείο με αποτέλεσμα να αργεί να ξεκινήσει οπότε χάνει θερμοκρασία η κατάψυξη η οποία με normal συνθήκες πιάνει περίπου τους 15 υπό το μηδέν. Όταν αργεί να πάρει μπρος μπορεί να έχει μέση θερμοκρασία γύρω στους 0 βαθμούς οι οποίοι σηγουρα είναι λίγο για κατάψυξη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δουλέψει σε πιο ζεστό χώρο για να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε χαμηλή θερμοκρασία χώρου. Αν και πάλι δεν δουλέψει καλά τότε αλλάζεις τον θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης βρίσκεται πίσω από το κουμπί που ρυθμίζει την θερμοκρασία. Αν τον αλλάξεις θα πρέπει να βάλεις τον ίδιο με τον δικό του αν όχι αντίστοιχο.
Πέτρο έχει αρκετό αέρα πίσω, δε κολλάει στον τοίχο, το επάνω ντουλάπι δεν κολλάει ούτε αυτό στον τοίχο και δημιουργεί ένα κενό για να περνά αέρας στο πίσω μέρος !!
Υποψία διαρροής
Δοκίμασε το και εκτός μόνιμης τοποθέτησης στον χώρο που το είχες (μπας και ....) και δεν έπρεπε να το "πνίξεις" χωρίς να αφήνεις αρκετά περιθώρια από κάτω αλλά και από πάνω από την συσκευή να αερίζεται καλά . Το σκότωσες ...
θα δοκιμάσω με την εξωτερική θερμοκρασία Σάκη.. ευχαριστώ.
18 βαθμοι είναι λίγο οριακά για στατικό ψυγείο με αποτέλεσμα να αργεί να ξεκινήσει οπότε χάνει θερμοκρασία η κατάψυξη η οποία με normal συνθήκες πιάνει περίπου τους 15 υπό το μηδέν. Όταν αργεί να πάρει μπρος μπορεί να έχει μέση θερμοκρασία γύρω στους 0 βαθμούς οι οποίοι σηγουρα είναι λίγο για κατάψυξη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δουλέψει σε πιο ζεστό χώρο για να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε χαμηλή θερμοκρασία χώρου.Τί εννοείς με τον όρο "στατικό"; Ξέρω ότι τα ψυγεία έχουν κάποιο κάτω όριο θερμοκρασίας περιβάλλοντος για να δουλέψουν, αλλά οι 18°C μου φαίνονται πάρα πολύ ψηλά, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Ασε που τα τελευταία χρόνια με τη γνωστή κατάσταση πάαρα πολλά ψυγεία λειτουργούν όλο το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χώρου, ακόμη και σε διαμερίσματα.
έχεις δίκιο Νίκο, σε χαμηλές εξωτερικές δουλεύουν πολλά ψυγεία ακόμα και στο χωριό που το έχω αφήσει ανοικτό το ψυγείο και οι θερμοκρασία δωματίου είναι 2-8 βαθμούς! κι όταν πάω χειμώνα τα πράγματα στην κατάψυξη είναι πέτρα!!
Μήπως ο Σάκης εννοεί πως πρέπει να δουλέψει σε αυτές τις συνθήκες αμέσως μετά την απόψυξη μέχρι να πάρει τα ''πάνω του'' ???
Τί εννοείς με τον όρο "στατικό"; Ξέρω ότι τα ψυγεία έχουν κάποιο κάτω όριο θερμοκρασίας περιβάλλοντος για να δουλέψουν, αλλά οι 18°C μου φαίνονται πάρα πολύ ψηλά, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Ασε που τα τελευταία χρόνια με τη γνωστή κατάσταση πάαρα πολλά ψυγεία λειτουργούν όλο το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χώρου, ακόμη και σε διαμερίσματα.
Στατικο ειναι το απλο ψυγειο που δεν εχει αυτοματη αποψυξη στην καταψυξη.Τα ψυγεια που ειναι nofrost και τα παλια μονοπορτα μπορουν να δουλεψουν σωστα ακομα και στο βορειο πολο:biggrin:.Οι 18 βαθμοι δεν ειναι λιγο οπως σωστα αναφερεις απλα ηθελα να το επιβεβαιωσει ο Δημητρης γιατι ειναι κριμα σε αυτες τις εποχες να πεταμε λεφτα χωρις λογο.Στο χωριο μου λεμε 10 φορες μετρα και μια κοψε.Επειδη δεν γνωριζω την χρηση που κανει ο φιλος,π.χ.αν ανοιγει τακτικα η πορτα .αν εχει οικογενεια,μικρα παιδια που παιζουν με το ψυγειο κτλ.Ηθελα να ειναι κατι σηγουρο.Σκεψου ενα ψυγειο στους 18 βαθμους το οποιο ανοιγει η πορτα μια με δυο φορες την ημερα τι συμπερηφορα θα εχει,θα περνει μπρος πολυ λιγες φορες την ημερα με τα γνωστα αποτελεσματα λογο οτι ο θερμοστατης στο στατικο ψυγειο ελεγχει μονο την συντηρηση και οχι την καταψυξη.
πολύ σωστά Σάκη, ψάχνοντας (γιατί πότε δεν είχα ασχοληθεί) είδα ότι υπάρχει ένας μονο θερμοστάτης στη συντήρηση κι ετσι η καλη λειτουργιά της κατάψυξης επηρεάζετε άμεσα απο τη συντήρηση!!
ωστόσο δεν ανοίγουμε πολύ το ψυγείο... και τις τελευταίες ώρες βλέπω οτι παγώνει λίγο παραπάνω η κατάψυξη οχι όμως καλά!!!
παρατήρησα πως όταν ανάβει το μοτέρ σταματάει μετά από 10-15 λεπτά! μήπως έπρεπε παραπάνω???
Μήπως να κοιτάξω τον θερμοστάτη?? Αν ναι , με ποιον τρόπο?? μην τον αλλάξω χωρίς λόγο!!
Kostas_tsi
20-12-16, 16:01
Καταρχας στ ποσο τον εχεις τον θερμοστατη??
Ο θερμοστατης Δημητρη δεν εχει τροπο για να γινει ελεγχος οσο αφορα τις θερμοκρασιες που δουλευει,θα χρειαστει να τον αλαξεις στα τυφλα.Θα πρεπει να ανοιξεις το κουτι που ειναι μεσα ο θερμοστατης ωστε να δεις τι νουμερα εχει επανω και να παρεις τον ιδιο η εστω αντιστοιχο.Δοκιμη εκανες με πιο ζεστο χωρο?Χθες ειχα την ιδια περιπτωση με τη δικη σου σε αλλης μαρκας ψυγειο το οποιο δουλευε σε χωρο με 15 βαθμους.Μολις ο πελατης ανεβασε τη θερμοκρασια στους 21 βαθμους το ψυγειο ηρθε στα ισια του.Εδω να πουμε οτι προκειται για φοιτητη που οπως καταλαβαινεις ανοιγει το ψυγειο στη χαση και στη φεξη.Το δικο σου ψυγειο τη θερμοκρασια εχει στο θαλαμο της συντηρησης?Βαλε θερμομετρο και δες τη θερμοκρασια το πρωι.Αν η θερμοκρασια ειναι μεταξυ 4 και 8 βαθμοι τοτε το ψυγειο δεν εχει προβλημα.Αν εχει πανω απο 8 βαθμους αλαξε τον θερμοστατη.Συνηθως τα miele εχουν τις απαιτουμενες θερμοκρασιες με το κουμπι στη θεση μεταξυ 3 και 4.
καλησπέρα.
θα επανέλθω στο θέμα αυτής της βλάβης μιας και δεν έχει λυθεί!
Τα δεδομένα θυμίζω έχουν ως εξής:
Το ψυγείο είναι με έναν θερμοστάτη στη συντήρηση! (K59L1287)
Ο θερμοστάτης είναι στο 5 και η συντήρηση δουλεύει καλά, το πρωί που ξυπνάω το θερμόμετρο μέσα δείχνει 2 βαθμούς.
Στη κατάψυξη επάνω, τα πράγματα είναι χάλια.. έχει 0 βαθμούς. Είναι άδεια χωρίς πράγματα και χωρίς πάγο εντελώς καθαρή...
Το μοτέρ δουλεύει για κάμποση ώρα, μπορεί και μισή, σταματά και αρχίζει αργότερα...
Πίσω η σερπαντίνα και το μοτέρ είναι καθαρά χωρίς σκόνες και έχω καθαρίσει καλά και τα λάστιχα στις πόρτες.
κάποιος μου είπε να το αφήσω 6 ώρες τραβώντας τη πρίζα και μετά να το βάλω μπρος, το ειχε κανει σε δικο του και δουλεψε μια χαρα... !#@$%??
άλλος μου είπε πως φταίει μάλλον ο θερμοστάτης !!??
Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει τη γνώμη του? Από που να αρχίσω??
Ευχαριστώ!!43033430344303543036
Ξέχασα να γράψω οτι από πίσω έχει αρκετό αέρα και δεν κολλάει στον τοίχο!
σκέφτομαι να βγάλω το ψυγείο από τη πρίζα για 3-4 ώρες ίσως αργά το βράδυ που δεν το ανοίγουμε...
Κυριακίδης
26-01-17, 15:50
Πιθανό να έχει διαρροή / κακή απόδοση, λογικά το ψυγείο λειτουργεί ανάποδα από κατασκευής , δηλαδή για να έχεις καλύτερη απόδοση συγκριτικά / αναλογικά στην συντήρηση από ότι στην κατάψυξη όπως λες , τότε η συντήρηση προπορεύεται της απόδοσης . (σε αντίθεση με τα περισσότερα ψυγεία όπου προπορεύεται η κατάψυξη σε απόδοση).
Αλλά ως φαίνεται η κατάψυξη καθυστερεί από κάποια αιτία και μάλλον είναι αυτό που υπέθεσα στην αρχή.
άλλος μου είπε πως φταίει μάλλον ο θερμοστάτης !!??
Θα μπορούσαμε να το υποθέσουμε και αυτό , αλλά όταν λες ότι δουλεύει / σταματά , εννοείται ότι ο θερμοστάτης κάνει την δουλειά του σωστά στο σημείο που τοποθετήθηκε (συντήρηση) και τους βαθμούς που αναφέρεις ότι πέτυχε, για να έμεινε πίσω η κατάψυξη σημαίνει ότι η απόδοση έχει πέσει.
Αν υποθέσουμε πως έχει διαρροή τότε λογικά θα έπρεπε να έχει χάσει σιγα σιγα όλα τα υγρα οπότε δεν θα λειτουργούσε καλά ουτε η συντήρηση! Έτσι σκέφτομαι μπορεί να κάνω λάθος!
Κυριακίδης
26-01-17, 19:21
Αν υποθέσουμε πως έχει διαρροή τότε λογικά θα έπρεπε να έχει χάσει σιγα σιγα όλα τα υγρα οπότε δεν θα λειτουργούσε καλά ουτε η συντήρηση! Έτσι σκέφτομαι μπορεί να κάνω λάθος!
Αυτό το "σιγά σιγά" (θέματος διαρροής) που αναφέρεις μπορεί να συμβεί σε διάστημα 1 χρόνου , οπότε στην φάση που είσαι τώρα να έχεις την μισή απόδοση της κανονικής .
Θα το δοκίμαζα το ψυγείο για πολύ ώρα συνεχώς (χωρίς να κόβει ο θερμοστάτης ) για να δω στην πορεία αν μπορεί κάποτε να καταφέρει και η κατάψυξη να έχει την πρέπουσα απόδοση . Αν όχι τότε υπάρχει πρόβλημα ανεξάρτητο του θερμοστάτη.
Ακολούθησες τις οδηγίες στο #15?
Τον θερμοστατη τον εχεις αλαξει ξανα? Κανονικα το ψυγειο φοραει K59L2670 και οχι K59L1287.Εχω την αισθηση οτι ο Πετρος εχει δικιο στο #18 για το θεμα αν το ψυγειο δουλευει αναποδα.
Λοιπόν έκανα αυτό που γράφει ο Πέτρος στο #20 Και αποφάσισα να βάλω το ψυγείο να δουλεύει συνέχεια για να δω αν θα πιάσει πάγο στη κατάψυξη. Ξεβιδωσα απο τη πλάτη το τερματικό σύρμα που πιάνει θερμοκρασία , το άφησα στον αέρα και ανέβασα στο φουλ τον θερμοστατη στο 7. Έφυγα και μετα 3 ώρες που γύρισα σπίτι τα παγάκια έχουν παγώσει οχι όμως καλά. Η συντήρηση έχει 1 βαθμό και έχει πιάσει λίγο πάγο στη πλάτη... Αυτό που σκέφτομαι είναι αν πρέπει να το αφησω να δουλεύει συνεχώς ελπίζοντας να δω τα παγάκια πέτρα ή να του κάνω μερικά διαλείμματα!!!???
Κυριακίδης
28-01-17, 19:07
Όταν μέτρησες 1 βαθμό στην συντήρηση , πόσο ήταν η θερμοκρασία στον ίδιο χρόνο στην κατάψυξη? (το ότι πάγωσαν τα παγάκια δεν είναι μονάδα μέτρησης)
Έχεις δίκιο αλλά δεν έχω θερμόμετρο για χαμηλές θερμοκρασίες.. μπορώ να κάνω κάτι άλλο?
Βλέπω οτι για να κρατά χαμηλές θερμοκρασίες στη συντήρηση 2-4 βαθμούς πρέπει να βγαζω το σύρμα του θερμοστατη απο τη πλατη της συντήρησης, δηλαδή να εξαναγκάζω να δουλεύει πιο πολύ ώστε να διατηρήσει και τα παγακια παγωμένα. Ωστόσο θα πρέπει να βρω θερμόμετρο για τη κατάψυξη. Εχω την αίσθηση ότι δε δουλεύει σωστά ο θερμοστάτης νομίζω πως είτε τον εχω στο 1 είτε στο 7 το ιδιο είναι....μπορει να κανω και λάθος !! Μπορώ να κανω κάτι για να τεστάρω τον θερμοστατη?
Δε νομίζω πως έχει προβλημα ο συμπιεστής και τα υγρα....
Ποση ωρα χρειάζεται για να φτάσει η κατάψυξη απο το 0 στο -18??
Κυριακίδης
30-01-17, 15:28
Αν και είμαι μπερδεμένος από τις αναλύσεις σου (π.χ. τι θερμοστάτη φοράει τώρα , τον εργοστασιακό? άλλον ? ... αλλά και πως κάνεις τις δοκιμές σου ).
Βλέπω οτι για να κρατά χαμηλές θερμοκρασίες στη συντήρηση 2-4 βαθμούς πρέπει να βγαζω το σύρμα του θερμοστατη απο τη πλατη της συντήρησης,
Με το παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι δήθεν ο θερμοστάτης σου κόβει νωρίτερα του κανονικού και γιαυτό δεν φτάνει στους 2-4 βαθμούς που αναφέρεις .
Παίζει όμως ρόλο και σε ποια ένταση έχεις το κουμπί του θερμοστάτη.
Πέρα από την ρύθμιση της επιλογής του θερμοστάτη . Είναι αποδεκτό να κόβει νωρίτερα στις πρώτες παύσεις / εκκινήσεις (νομίζοντας εσύ προσωπικά ότι κάτι δεν πάει καλά) . Στρώνει αργότερα μετά από πολύωρη λειτουργία και θα συμπεράνεις άλλες ενδείξεις θερμοκρασίας πχ. την επόμενη μέρα (με μόνιμα κλειστές πόρτες κτλ ).
Όσο σταδιακά "γεμίζουν " τα τοιχώματα του ψυγείου με ψύξη , θα αλλάζουν και οι συχνότητες έναρξης / παύσης στην συνέχεια και οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι έναρξης παύσης .
Γιαυτό και λέμε πολλές φορές "δες το την επόμενη μέρα τι θερμοκρασίες πιάνει".
Οι πρώτες παύσεις / εκκινήσεις είναι "πλασματικές " (ποιο σύντομες κτλ ) ενώ μετά από ώρες λειτουργίας είναι οι πιο σωστές θερμοκρασίες που αυτές θα λάβεις ως πραγματικές .
Για να βγει νόημα θα πρέπει όταν θα πετύχεις τις σωστές και σταθερές θερμοκρασίες από πλευράς συντήρησης (π.χ. 4-7 βαθμούς )
Στην πλευρά κατάψυξης να έχεις και εκεί - 18 και πάνω.
Αν έχεις λάθος θερμοστάτη , μπορεί να καταφέρεις 4-7 βαθμούς στην συντήρηση , αλλά δεν θα έχεις τους σωστούς βαθμούς στην κατάψυξη (επειδή ο κάθε θερμοστάτης δεν είναι ίδιος και ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες π.χ. πότε θα κόψει και πότε θα ξεκινήσει ).
Ο κατασκευαστής έχει σπάσει το κεφάλι του για το ακριβές είδος του θερμοστάτη που θα βάλει και γιαυτό λέμε να βάζουμε κατά προτίμηση τον ίδιο και γνήσιο θερμοστάτη).
Άλλος θερμοστάτης είναι ο "καταψύξεως " που αυτός μπαίνει στην κατάψυξη
Άλλος θερμοστάτης είναι ο "συντηρήσεως " που αυτός μπαίνει στην συντήρηση
Και άλλος θερμοστάτης είναι αυτός που μπαίνει στην συντήρηση (αλλά στην περίπτωση που λειτουργεί ανάποδα με αρχή ψύξης από την πλευρά συντήρησης ) .
Θεωρητικά τον λες "συντηρήσεως " , . αλλά δεν είναι γιατί αν και τοποθετείται στην πλευρά συντηρήσεως , μπορεί ο θερμοστάτης αυτός να έχει χαρακτηριστικά "καταψύξεως " με τους βαθμούς που έχει ορίσει ο κατασκευαστής .
Καλημέρα και πάλι.Κατ αρχάς Πέτρο σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το χρόνο που αφιερώνεις! Ο θερμοστάτης δεν εχει αλλαχτεί ποτέ, είναι ο εργοστασιακός. Όταν βαλω στη θέση του το σύρμα και αφήσω το ψυγείο να δουλέψει κανονικά χωρίς να το ανοίγουμε συχνά (αφού λείπουμε σχεδόν όλη μέρα) η συντήρηση θα έχει 4 έως 6 βαθμούς με τον ρυθμιστή στο 5 ( τερματίζει στο 7). Στην κατάψυξη, χωρίς να εχω θερμόμετρο τα παγάκια ειναι ελαφρώς παγωμένα, υποθέτω λίγο Κάτω από το 0. Ολα ξεκίνησαν πριν 40 μέρες οταν έκανα απόψυξη γιατί είχε πιάσει πολύ πάγο. Είχε βάλει η σύζυγος μια κατσαρόλα μα βραστό νερό για να λιώσουν γρήγορα αλλά προσέχοντας να μην ακουμπά απευθείας κάτω στη βάση της κατάψυξης. Ειχα βγάλει τη πρίζα και την έβαλα μετα από 1 ωρα περίπου αφού τελείωσε η διαδικασία!. Από τότε νομίζω πως το ψυγείο ξεσυγχρονίστηκε και δε μπορεί να συνδυάσει το χρόνο για να πιάσει θερμοκρασίες στη κατάψυξη! ή έπαθε κάτι ο θερμοστατης ή κάποια άλλη βλάβη π.χ διαρροή. Σκέφτομαι σε πρώτη φάση, αφού το ζορίσω και πιάσει χαμηλά η κατάψυξη (θα ψάξω κ για κατάλληλο θερμόμετρο) να το αφήσω με το συρματάκι θερμοκρασίας στη θέση του και το ρυθμιστή στο 5 να δω πως θα συμπεριφερθεί σε διάστημα 2-3 ημερών χωρίς να το πολυανοίγουμε ... Προτείνεις κάτι άλλο σαν ειδικός;;; Ευχαριστώ!!
Κυριακίδης
31-01-17, 09:57
Κάνε όσα περιγράφεις στο #27 .
Στην κατάψυξη, χωρίς να εχω θερμόμετρο τα παγάκια ειναι ελαφρώς παγωμένα, υποθέτω λίγο Κάτω από το 0.
Μην επηρεάζεσαι από αυτά . Τα παγάκια δεν είναι θερμόμετρα . Τώρα είναι ελαφρώς παγωμένα , αύριο θα είναι πέτρες , είναι και ο παράγοντας χρόνου που χρειάζεται εντός κατάψυξης .
Σημασία έχει εφόσον έχεις 4-7 βαθμούς στην συντήρηση και σταθερά , να δούμε και τι θερμοκρασία έχει στην κατάψυξη . Βλέποντας το αυτό θα βγουν και όποια συμπεράσματα αργότερα . (μην περιμένεις αποτελέσματα άμεσα , να δίνεις χρόνο στο ψυγείο για αρκετές ώρες προτού βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα , να παρατηρείς και αν οι χρόνοι που λειτουργεί το ψυγείο είναι λογικοί π.χ. για να προλάβει και η κατάψυξη να παγώσει ) . Γιατί ανέφερες ότι δούλευε 10 λεπτά μόνο . και λίγο αργότερα λες "μισή ώρα " . Στα 10 λεπτά η κατάψυξη δεν προλαβαίνει και υπάρχει πρόβλημα . Ενώ στην μισή ώρα είναι αλλιώς , από εκεί περίπου θα καταλάβεις και τι ακριβώς συμβαίνει .
Το ιδανικό θα ήταν να έχεις 2 ξεχωριστά θερμόμετρα από εκείνα που έχουν τον αισθητήρα με καλώδιο , ένα στην κατάψυξη και ένα στην συντήρηση και παρακολουθόντας με πόρτες κλειστές τα συμβάντα της λειτουργίας θα βγάλεις και ένα συμπέρασμα αν και πότε κάτι δεν πάει καλά με τις αντίστοιχες αναλογίες θερμοκρασιών συντήρησης / κατάψυξης.
Σ ευχαριστώ πολύ Πέτρο. Αυτά που λες θα κάνω, ξεκινώντας απο τα θερμόμετρα!
Έγινε επισκευή του ψυγείου: κόψιμο και αλλαγή φίλτρου και αντικατάσταση το φρεον με ειδικό φάρμακο που καθαρίζει το κύκλωμα. Κατά το κόψιμο του σωλήνα υπήρχε μεγαλη πίεση απο το φρεον που απελευθερώθηκε και ο τεχνικός είπε κατα 99% δεν υπήρχε διαρροή! Το βάλαμε μπρος και απο +2 στη κατάψυξη πηγε στο - 19 σε 45 λεπτά περίπου με σταθερη θερμοκρασια 2 μέρες μεχρι και σήμερα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
greekengineer
21-02-17, 21:07
κλασσικη περιπτωση βλαβης : λαδια στον εξατιμστη - R 134
Έγινε επισκευή του ψυγείου: κόψιμο και αλλαγή φίλτρου και αντικατάσταση το φρεον με ειδικό φάρμακο που καθαρίζει το κύκλωμα. Κατά το κόψιμο του σωλήνα υπήρχε μεγαλη πίεση απο το φρεον που απελευθερώθηκε και ο τεχνικός είπε κατα 99% δεν υπήρχε διαρροή! Το βάλαμε μπρος και απο +2 στη κατάψυξη πηγε στο - 19 σε 45 λεπτά περίπου με σταθερη θερμοκρασια 2 μέρες μεχρι και σήμερα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
κλασσικη περιπτωση βλαβης : λαδια στον εξατιμστη - R 134
R600 εινα φιλε Δημητρη συμφωνα με το post #16,οχι οτι εχεις αδικο,και στο R600 συμβαινει.
greekengineer
21-02-17, 23:30
R600 εινα φιλε Δημητρη συμφωνα με το post #16,οχι οτι εχεις αδικο,και στο R600 συμβαινει.
Υποτιθεται οτι με r600 δεν θα ειχαμε προβληματα....αναλογα το λαδι που εχει μεσα το μοτερ...αυτη ειναι η αιτια οχι το ψυκτικο ρευστο σε r600 περπτωσεις.
Sent from my SM-T335 using Tapatalk
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.