PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πλυντηριο πιάτων δεν ζεσταίνει τα νερά και δεν στεγνώνει...

Tassoss
07-12-16, 16:24
Καλησπέρα
Έχω ένα πλυντήριο πιάτων siemens S9LT1S E-nr SE55A2EU/45 και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Εδώ και μερικές μέρες δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα και σταματάει στο τελευταίο λεπτό της πλύσης.
Καθάρισα τα φίλτρα για τυχόν σκουπίδια αλλά πάλι τα ίδια. Η πλύση γίνεται κανονικά αλλά κολλάει στο τέλος στη φάση του στεγνώματος. Προχθές διαπίστωσα ότι καθώς πλένει δεν ζεσταίνονται τα νερά. Απ ότι μπορώ να αντιληφθώ φαίνεται να έχει πρόβλημα με τη θέρμανση γενικά αφού δεν ζεσταίνει και δεν στεγνώνει...
Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει τι μπορεί να φταίει και αν μπορώ να τα επισκευάσω μόνος μου?

Σας ευχαριστώ!

klik
07-12-16, 17:58
Δες μηπως ηταν στην καμπάνια ανάκλησης siemens-bosck κλπ
λόγω ρωγμης κολλησης στο ρελε

tipos
07-12-16, 21:53
Το enr που εδωσες ειναι λαθος,παρολαυτα οπως σου λεει ο klik το πιο πιθανο ειναι βλαβη στο ρελε της πλακετας η να εχει ψυχρη κολυση.

Tassoss
10-12-16, 18:22
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...θα το ελέγξω και θα σας πω...
E-Nr. SE55A290EU45

Tassoss
13-12-16, 22:09
Πίσω από το ρελε στην κολληση φαίνεται μαυρισμένο και σαν να λείπει η κολληση...
Αλλάζω το ρελε ή το κολλάω εκεί που φαίνεται σαν τρυπα?

klik
13-12-16, 23:38
Καθαρίζεις τη μαυρίλα (ασετόν ή οινόπνευμα). Βάζεις φωτογραφία να το δούμε.
Αν δεν γίνει σωστά, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς (γι'αυτό έκανε την ανάκληση η siemens). Από τους σπινθηρισμούς ενδέχεται να καταστράφηκε η οπή και να μην έχει μείνει αρκετή επιφάνεια χαλκού και να μην "πιάσει" καλά η κόλληση και να ανεβάζει θερμοκρασία στη χρήση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί η νησίδα σε πάχος με καλή κόλληση ή πρόσθετο καλώδιο.

Αν έχεις άλλο ρελέ, το αλλάζεις προληπτικά.

Tassoss
14-12-16, 08:07
42863
Αυτό είναι στο πίσω μέρος του ρελε...

nyannaco
14-12-16, 08:16
Ναι, είναι το γνωστό πρόβλημα της ανάκλησης, πολύ μεγάλη τρύπα που κολυμπάει μέσα ο ακροδέκτης. Η νησίδα είναι αρκετά φαρδιά και δεν έχει πρόβλημα, αλλά καλό είναι να γεφυρωθεί κάπως το χάσμα στην τρύπα. Εγώ στο δικό μου τύλιξα μια σπείρα χάλκινο σύρμα γύρω από τον ακροδέκτη του ρελέ, και μετά κόλλησα.

Tassoss
14-12-16, 08:28
Δηλαδή δεν έχει προβλημα το ρελε?
Δεν θέλει αλλαγή?

klik
14-12-16, 12:35
Το πιο πιθανό είναι να μην έχει πρόβλημα (αλλιώς από τους σπινθηρισμούς θα είχε υπερθερμανθεί και η οπή της πλακέτας). Αρα κάνεις ένα δαχτυλίδι (π.χ. μια σπείρα με καλώδιο utp) και το κολλάς.

Tassoss
14-12-16, 20:27
Κόλλησα το σημείο όπως μου είπατε, τα τοποθέτησα και το έβαλα να δουλέψει. Πρίν λίγο τελείωσε και δουλεύει κανονικά όπως πριν.
Χίλια Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
Σας είμαι ευγνώμων!!!!!!!

dmitso
21-02-17, 13:40
καλησπέρα παιδιά. Ευχαριστώ για την αποδοχή. Απο ποια πλευρά του πλυντηρίου έχεις πρόσβαση στην πλακέτα με το ρελέ;

klik
21-02-17, 14:15
Απο την πορτα. Το πανω κομμάτι ελευθερωνεται με βιδες απο τα πλαϊνά της πορτας.

dmitso
21-02-17, 14:40
ευχαριστώ φίλε μου, θα το κοιτάξω.

dmitso
22-02-17, 09:23
η επαφή του ρελέ είχε καεί, και αναγκάστηκα να ξεκολλήσω το ρελέ για να κολλήσω νέο (4 €). Η καμμένη επαφή ήταν στη μέσα πλευρά (προς το ρελέ) της πλακέτας κολλημένη, και με δυσκόλεψε να την κολλήσω. Έκανα τη δοκιμή πλύσης αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε (δεν ζεσταίνει το νερό).

klik
22-02-17, 11:21
η επαφή του ρελέ είχε καεί, και αναγκάστηκα να ξεκολλήσω το ρελέ για να κολλήσω νέο (4 €). Η καμμένη επαφή ήταν στη μέσα πλευρά (προς το ρελέ) της πλακέτας κολλημένη, και με δυσκόλεψε να την κολλήσω. Έκανα τη δοκιμή πλύσης αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε (δεν ζεσταίνει το νερό).
Η κόλληση στο σημείο εκείνο ενδεχομένως να πρέπει να ενώσει την κάτω με την πάνω πίστα της πλακέτας. Προφανώς έχεις κάπου χάσει τη συνέχεια του κυκλώματος (με την προϋπόθεση ότι το ρελέ ακούγεται οπότε η υπόλοιπη πλακέτα λειτουργεί). Λόγω του μεγάλου ρεύματος που περνά από την γραμμή αυτή, θέλει προσοχή όχι μόνο να υπάρχει κόλληση, αλλά η αγωγιμότητα να είναι ικανοποιητική ώστε να αντέχει το ρεύμα αυτό (αλλιώς θα ξανακαεί ή θα πάρει φωτιά)

dmitso
22-02-17, 15:06
ευχαριστώ για την απάντηση klik.

tipos
22-02-17, 21:22
Αν ακολουθησεις την φλεβα απο την μερια του ρελε αυτη παει στη φυσα της αντιστασης.Παρε ενα καλωδιο και κολησε το στην ανοιχτη επαφη του ρελε και το αλλο ακρο εκει που καταληγει η φλεβα.