PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πλυντήριο MORRIS WDW91275 δεν ξεκιναει

SIRAP
08-11-16, 16:01
Καλησπέρα σας!
Η κυρία, έβαλε το πλυντήριο και έφυγε στην δουλειά της και όταν γύρισε είχε πέσει η ασφάλεια του πλυντηρίου. Είχε σταματήσει μάλλον στο ξέβγαλμα γιατί τα ρουχα δεν είχαν στιφθεί, είχαν αρκετή υγρασία (έτσι μου είπε) όπως το είδα και εγώ.
Τώρα είχε κάποια διακοπή η ΔΕΗ, και στην επαναφορά (γειά σας), επαθε κατι η αντλία νερού ...!!
Απο το on-of που ενεργοποιείται το πλυντήριο δεν ανοιγεί η οθόνη. Έλεγχα το καλώδιο του ρέυματος, έχει ασφάλεια τύξεως, είναι καλή (φώτο Α-Β), η τάση περνάει κανονικά απο φίλτρο, φθάνει στην πλακέτα κανονικά (φάση-ουδέτερος) μέτρηση με πολύμετρο (φώτο Α-Β). Δεν μπορούσα να μετρήσω τα θυρίστορ με τις ψύκτρες (φωτο Γβ) γιατί επάνω στην πλάκέτα έχουν μιά μόνωση διαφανές όπως φαίνεται στην (φώτο Γα).
Υπάρχουν δύο πλακέτες η μια αυτή που φαίνεται και η άλλη μπροστά με τα μπουτόν και το διακόπτη προγραμμάτων (το στρόγγυλο) (φωτο Δ)
Κάποια βοήθεια θα ήταν Δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
42651426534265442650

FILMAN
08-11-16, 16:41
Δηλαδή τώρα είναι τελείως νεκρό; Αν ναι, θέλει κοίταγμα το τροφοδοτικό πάνω στην πλακέτα.

SIRAP
08-11-16, 20:45
Φίλ... ευχαριστώ
Ναι είναι νεκρό, θα το κοιτάξω όταν πάω
Ευχαριστώ

apavlidis
09-11-16, 14:11
Όπως λένε εδώ και οι φίλοι, τα πρώτα που πρέπει να ψάξτε είναι η πλακέτα και μετά τροφοδοσία. καί τα δύο. Παρόμοιο πρόβλημα είχα σε bosch maxx 900 του 2005-06. Για κάποιο λόγο ενώ λειτουργούσε κανονικά μου είχε ρίξει έτσι την ασφάλεια και μετά κατέληξα με καμμένη πλακέτα την οποία επιδιώρθωσα με επιτυχία 45-50% γιατί μετά από λίγο καιρό κάηκε η αντλία