PDA

Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] Αλλαγη φις σε πληντηριο

Pepi
07-11-16, 22:30
Καλησπερα σας. S.O.S Θελω να αλλαξω το φις του πληντυριου γιατι ξαφνικα μου εκαψε την πριζα και το φις,προφανως απο νερο γιατι το εχω κατω απο τον παγκο της κουζινας και ισως ετρεξε.Δοκιμασα να βαλω το δικο του σε αλλη πριζα αλλα με το που ακουμπαει βγαζει σπιθες. Εκτος αυτου μου ειχε ριξει και το ρελε του γενικου ...Εχω αγορασει ενα φις για αλλαγη αλλα δεν ξερω πως πανε τα χρωματα.Εχει 3 χρωματα το καλωδιο (καφε-μπλε και κιτρινοπρασινο) και το φις εχει 2 ακροδεκτες ποια να απογυμνοσω για να να μην κανω καποια ζημια? Εχω τα ρουχα στο πληντηριο απο εχθες...

xsterg
07-11-16, 23:06
αγαπητη δεσποινα,
θα σου το πω φιλικα.
εισαι ασχετη με το σπορ και αυτο που πας να κανεις ειναι περα για περα επικινδυνο. αμαν πια. μπαινει ο καθε ενας σε ενα φορουμ ηλεκτρολογιας η ηλεκτρονικων και νομιζει οτι θα απογειωσει πυραυλο. φωναξε ειδικο. αυτο που πας να κανεις εκτος απο επικινδυνο για προκληση βλαβης στην συσκευη ειναι και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ για εσενα η οποιον αγγιξει την συσκευη.
αν ηταν ετσι απλα θα παρακολουθουσαμε ενα βιντεο στο ιντερνετ και θα γινομασταν χειρουργοι. τι κανει δηλαδη ο γιατρος? παιρνει το νυστερι και κοβει. οτι και ο χασαπης. ειναι ομως ετσι? γιατι αραγε ο γιατρος κανει 8 χρονια για να παρει πτυχιο, ειναι ειδικευομενος αλλα τοσα και μεχρι να γινει κανονικος γιατρος εχει φαει μια ζωη? αν ηταν απλα τα πραγματα θα εκανε ενα σεμιναριο και μεσα σε μια εβδομαδα θα τελειωνε το πραγμα.
φιλη, βρες εναν ειδικο και δωσε 10€. πραγματικα αξιζει τα χρηματα του για αυτο. για να τα φαμε σε καφεδες, τσιγαρα, ξενυχτια και οπαπ ειμαστε πρωτοι. για να κανουμε μια δουλεια της προκοπης τσιγουνευομαστε. ακριβοι στα πιτουρα και φτηνοι στο αλευρι που λεει ο λαος μας. και ειναι σοφος ο λαος σε αυτα τα γνωμικα.

andyferraristi
07-11-16, 23:49
Μπορείς να δεις εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=M6KYlJw17Wc

Πάντως, ο Χρήστος από πάνω έχει δίκιο. Δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις τη ζωή σου για ένα ευτελές ποσό. Και για να στο δώσω πιο συγκεκριμένα, κι εμένα πιάνουν τα χέροα μου (τεχνικός γαρ), όμως για να φτιάξω τα φρένα του αυτοκινήτου μου πηγαίνω σε συνεργείο. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια.

diony
08-11-16, 02:09
https://www.youtube.com/watch?v=M6KYlJw17Wc

Σχετικά με το βίντεο , έχω μία διαφωνία , σε όλες τις συνδέσεις που αφορούν φορητή ηλεκτρική συσκευή ο αγωγός της γείωσης πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος σε μήκος από τους άλλους 2 , και αυτό σε περίπτωση βίαιου τραβήγματος , να είναι ο τελευταίος που θα κοπεί ή θα αποσυνδεθεί , προστατεύοντας έτσι τον χρήστη
Ο τρόπος που ο τεχνικός στο βίντεο έκοψε τη γείωση τόσο κοντή δεν είναι ο σωστότερος , στο πρώτο ζόρι η γείωση θα φύγει από τη θέση της (το είδα άπειρες φορές) , χαλαρώνει ή δεν πιάνει καθόλου ο σφικτήρας το καλώδιο , με τα γνωστά αποτελέσματα

Pepi
08-11-16, 02:40
Ευχαριστω πολυ παιδια ενννοειται οτι δεν παιζουν με το ρευμα το γνωριζω αυτο. Δεν θα το κανω εγω θα το κανει ο συζυγος μου που πιανουν τα χερια του απλα ηθελα ηθελα να σιγουρευτω για τα χρωματα για καλο και για κακο αν και μου ειπε οτι αυτα που ειδα στο βιντεο μπαινουν.Δεν εχει να κανει με το ποσο πραγματικα απλα εχω ρουχα μεσα και στο χερι λιγο δυσκολο να πληθουν.Τελευταια φορα που καλεσα την εταιρεια εκαναν να ερθουν πανω απο εβδομαδα,.Εκτος αν προλαβει ο ξαδερφος μας να ερθει αυριο που ηταν τεχνικος της Δεη - ηλεκτρολογος και το φτιαξει αυτος..
Υ.Γ ξεχασα να γραψω οτι παρατηρησα και μια τρυπα στο ψηλα στο λαστιχο του πληντηριου που τραβαει το νερο. (Αυτο το αλλαξα με καινουργιο)Το ειδα αφου επεσε ο ρελες και πηγα να το βγαλω απο την πριζα οπου ειχε μαυρισει και ψιλομυριζε καμμενο.Μηπως απο εκει να ωφειλεται το οτι καηκε πριζα και φις? Με αυτο το πληντυριο εχω στεναχωρηθει πολυ γιατι ολο και κατι θα βγαζει και δεν το λες παλιο 5 χρονια το εχω μεχρι που εχει σκασει το χρωμα και φαινεται σε πολλα σημεια σκουρια ασχετο βεβαια με το θεμα μου αλλα δεν το εχω ξαναδει ποτε αυτο...

duvdev
08-11-16, 04:36
Ευχαριστω πολυ παιδια ενννοειται οτι δεν παιζουν με το ρευμα το γνωριζω αυτο. Δεν θα το κανω εγω θα το κανει ο συζυγος μου που πιανουν τα χερια του απλα ηθελα ηθελα να σιγουρευτω για τα χρωματα για καλο και για κακο αν και μου ειπε οτι αυτα που ειδα στο βιντεο μπαινουν.Δεν εχει να κανει με το ποσο πραγματικα απλα εχω ρουχα μεσα και στο χερι λιγο δυσκολο να πληθουν.Τελευταια φορα που καλεσα την εταιρεια εκαναν να ερθουν πανω απο εβδομαδα,.Εκτος αν προλαβει ο ξαδερφος μας να ερθει αυριο που ηταν τεχνικος της Δεη - ηλεκτρολογος και το φτιαξει αυτος..
Υ.Γ ξεχασα να γραψω οτι παρατηρησα και μια τρυπα στο ψηλα στο λαστιχο του πληντηριου που τραβαει το νερο. (Αυτο το αλλαξα με καινουργιο)Το ειδα αφου επεσε ο ρελες και πηγα να το βγαλω απο την πριζα οπου ειχε μαυρισει και ψιλομυριζε καμμενο.Μηπως απο εκει να ωφειλεται το οτι καηκε πριζα και φις? Με αυτο το πληντυριο εχω στεναχωρηθει πολυ γιατι ολο και κατι θα βγαζει και δεν το λες παλιο 5 χρονια το εχω μεχρι που εχει σκασει το χρωμα και φαινεται σε πολλα σημεια σκουρια ασχετο βεβαια με το θεμα μου αλλα δεν το εχω ξαναδει ποτε αυτο...

INDESIT ;

nyannaco
08-11-16, 09:23
Θελω να αλλαξω το φις του πληντυριου γιατι ξαφνικα μου εκαψε την πριζα και το φιςΔεν αρκεί να αλάξεις το φις, θέλει και η πρίζα έλεγχο, και, πολύ πιθανά, αλλαγή.
Και δεν θεωρώ πολύ πιθανό να φταίει το νερό γι'αυτό, μάλλον κάτι άλλο παίζει.
Τέλος, και πιο σημαντικό απ'όλα: το ότι "πιάνουν τα χέρια" του άντρα σου, αν δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα χρώματα των καλωδίων, όχι μόνο δεν μου λέει τίποτα, αλλά μου δημιουργεί και περαιτέρω ανησυχία. Το έθεσε πολύ ωραία ο Ανδρέας, όλων μας εδώ μέσα πιάνουν λίγο-πολύ τα χέρια μας, αλλά ξέρουμε και θέτουμε μόνοι μας τα όριά μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ασφάλεια.

Pepi
08-11-16, 10:41
Δεν αρκεί να αλάξεις το φις, θέλει και η πρίζα έλεγχο, και, πολύ πιθανά, αλλαγή.
Και δεν θεωρώ πολύ πιθανό να φταίει το νερό γι'αυτό, μάλλον κάτι άλλο παίζει.
Τέλος, και πιο σημαντικό απ'όλα: το ότι "πιάνουν τα χέρια" του άντρα σου, αν δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα χρώματα των καλωδίων, όχι μόνο δεν μου λέει τίποτα, αλλά μου δημιουργεί και περαιτέρω ανησυχία. Το έθεσε πολύ ωραία ο Ανδρέας, όλων μας εδώ μέσα πιάνουν λίγο-πολύ τα χέρια μας, αλλά ξέρουμε και θέτουμε μόνοι μας τα όριά μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ασφάλεια.
Καλημερα ,εννοειται οτι θα αλλαχτει και η πριζα εχουν αγοραστει ολα αυτα.Τα χρωματα οπως ειπα εννοειται οτι γνωριζει πως να τα διαχειριστει το εγραψα και παραπανω εγω απλα ηθελα να σιγουρευω και δεν τον αφησα δεν ειναι η πρωτη φορα.Και τις πριζες του σπιτιου τις εχει αλλαξει και τον αποροφοτηρηρα εχει συνδεσει-κουζινα ηλεκτρικη...Απλα εδω μιλαμε για αλλαγη φις σε καλωδιο πληντυριου που δεν μας εχει ξανασυμβει και σεβομαστε οτι εχει να κανει με το ρευμα γιατι ξερουμε οτι σκοτωνει..

FILMAN
08-11-16, 10:51
Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...

Pepi
08-11-16, 11:30
Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...

Σε ευχαριστω πολυ FILMAN SCHUKO αγορασε το μονο που δεν πηρε γιατι δεν βρηκε και θα το αγορασουμε σημερα ειναι ακροχιτωνια εχω βαλει φωτο για το πως εγινε η πριζα-φις αλλα και το καινουργιο που θα αλλαχτει...
https://s17.postimg.org/d3s743iff/Photo_Grid_1478593290684.jpg (https://postimg.org/image/d3s743iff/) ο αντρας μου θελει να το κανει...αν παρατηρησεις στο πλακακι που ειναι η πριζα φαινεται ακομα υγρο

FILMAN
08-11-16, 11:42
Ναι, αυτή η ζημιά πολύ πιθανόν έγινε από νερά. Θέλει αλλαγή και το φις, και η πρίζα. Το φις που πήρες είναι σωστό. Η πρίζα σου είναι μια παλιά NEPTUNE της legrand και δεν βγαίνει πια. Αναγκαστικά θα βάλεις κάποια διαφορετική (εμφανισιακά). Τα ακροχιτώνια πωλούνται συνήθως σε συσκευασίες των 100 (αν και είναι φθηνά). Αλλά θέλουν και την αντίστοιχη πρέσσα για να μπουν, και επίσης εξαρτώνται από το πάχος του καλωδίου του πλυντηρίου (αν είναι π.χ. 0.75mm2 ή 1mm2 θέλει άλλο μέγεθος ακροχιτώνιο).

Pepi
08-11-16, 11:55
Θα παρουμε μαζι το φις να το δειξουμε .Αλλα ειναι απαραιτητα τα ακροχιτωνια να μπουν?Παντα ειμαι προσεχτικη στο πως θα βγει το καλωδιο απο την πριζα.Η ειναι θεμα να να γινει σωστη δουλεια?

FILMAN
08-11-16, 14:05
Το δεύτερο... Μπορεί να γίνει και γάνωμα...

Pepi
08-11-16, 17:21
Το δεύτερο... Μπορεί να γίνει και γάνωμα...
Τι ειναι το γανωμα?ειμαι λιγο ασχετη

chipakos-original
08-11-16, 17:26
Τι ειναι το γανωμα?ειμαι λιγο ασχετη

Με κολλητήρι και κόλληση περνάς την άκρη του καλωδίου αντί για ακροχυτώνιο.

Pepi
08-11-16, 17:33
Α ωραία εχουμε και κολλητηρι και κολληση σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου!!!

vasilisd
08-11-16, 21:43
Το σημαντικότερο όλων είναι να σταματήσει η διαρροή νερού προς την πριζα. Αλλιώς στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις πάλι τα ίδια..

Pepi
08-11-16, 23:01
Ναι αυτο θα το φτιαξουμε λογικά με σιλικόνη η κατι αλλο ωστε να μην περνάει το νερό απο τον πάγκο και και λίγο γυρω απο την πριζα για να το διπλοσιγουρεψουμε. Να είσαι καλα,την καληνύχτα μου vasillisd

aktis
10-11-16, 10:31
Το πλυντηριο σου ειναι μια χαρα , δεν φταιει αυτο επειδη εσυ ριχνεις νερά στην πρίζα η επειδή η πριζα χαλάρωσε και δεν εκανε καλή επαφή με το φις και καήκανε και τα δυο μαζι , θα μπορουσες να πάρεις και φωτιά ...
ΠΡΟΣΕΧΕ , έχει πεθανει μωρο σε μαιευτήριο απο φωτιά σε πολύμπριζο ...

Πρίν φτάσει σε αυτο το χάλι η πρίζα , λογικά μύριζε κάψιμο , δεν κατάλαβες τίποτα να φωνάξεις ηλεκτρολόγο νωρίτερα ;

1. Λύσε πρώτα το πρόβλημα της υγρασίας , στην ανάγκη βάλε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ πριζα πάνω απο τον πάγκο και όχι κάτω και τυφλή... Τα πλυντήρια δεν σκουριάζουν μόνα τους ουτε σε 20 χρόνια , απο την υγρασία σκουριάζει το δικό σου . Άνοιξε τρύπες στα ντουλάπια να παίρνει αέρα .

2. Προβλέπω νέο βραχυκύκλωμα με τα γανώματα και τα ακροχιτώνια ...
Το ιδανικό θα ήταν , αφου αλλάξεις την πριζα στον τοιχο ( που λογικα θα θελουν και κοντυμα τα καλώδια μεσα στον τοιχο που μπορει να εχουν λειώσει στην ακρη από τη θερμότητα ) να βάλεις ενα έτοιμο φις μαζι με το καλώδιο , όπως εχει ο κατασκευαστής .
Μπορεις να βρεις δωρεάν απο άλλο πλυντήριο που πάει για ανακύκλωση.
( Οπως και στο αυτοκινητο , το μεταχειρισμενο ειναι πολλές φορές καλύτερο απο καινούριο ιμιτασιόν )

Pepi
10-11-16, 11:12
Το πλυντηριο σου ειναι μια χαρα , δεν φταιει αυτο επειδη εσυ ριχνεις νερά στην πρίζα η επειδή η πριζα χαλάρωσε και δεν εκανε καλή επαφή με το φις και καήκανε και τα δυο μαζι , θα μπορουσες να πάρεις και φωτιά ...
ΠΡΟΣΕΧΕ , έχει πεθανει μωρο σε μαιευτήριο απο φωτιά σε πολύμπριζο ...

Πρίν φτάσει σε αυτο το χάλι η πρίζα , λογικά μύριζε κάψιμο , δεν κατάλαβες τίποτα να φωνάξεις ηλεκτρολόγο νωρίτερα ;

1. Λύσε πρώτα το πρόβλημα της υγρασίας , στην ανάγκη βάλε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ πριζα πάνω απο τον πάγκο και όχι κάτω και τυφλή... Τα πλυντήρια δεν σκουριάζουν μόνα τους ουτε σε 20 χρόνια , απο την υγρασία σκουριάζει το δικό σου . Άνοιξε τρύπες στα ντουλάπια να παίρνει αέρα .

2. Προβλέπω νέο βραχυκύκλωμα με τα γανώματα και τα ακροχιτώνια ...
Το ιδανικό θα ήταν , αφου αλλάξεις την πριζα στον τοιχο ( που λογικα θα θελουν και κοντυμα τα καλώδια μεσα στον τοιχο που μπορει να εχουν λειώσει στην ακρη από τη θερμότητα ) να βάλεις ενα έτοιμο φις μαζι με το καλώδιο , όπως εχει ο κατασκευαστής .
Μπορεις να βρεις δωρεάν απο άλλο πλυντήριο που πάει για ανακύκλωση.
( Οπως και στο αυτοκινητο , το μεταχειρισμενο ειναι πολλές φορές καλύτερο απο καινούριο ιμιτασιόν )
Καλημερα Aktis στο σπιτι μας πρωτα εμενε ο πεθερος μου και απο την αρχη και το δικο του πληντυριο εκει το ειχε,που να φανταστω εγω οτι θα τρεχουν νερα πισω απο τον παγκο.Εξαλου καμμενο μου μυρισε μονο την εκεινη την ημερα που επεσε το ρελε γιατι εγω καθε φορα που βαζω πληντυριο μετα παντα κλεινω την βρυση και το βγαζω και απο την πριζα.Δεν ειχα δει η μυρισει ποτε καμμενο στην πριζα.Το μονο προβλημα που βρηκα ηταν μια μικρη τρυπα στο λαστιχο του πληντυριου απο οπου εσταζε νερο. Τωρα οσο για την σκουρια εκει που ειναι το πληντηριο δεν ειναι ντουλαπι το εχω κατω απο τον παγκο και μπροστα ειναι ανοιχτο.Ενα κουρτινακι εχω βαλει ωστε να μην φαινεται.Για αυτο ειχα γραψει κι ολας οτι πρωτη φορα το βλεπω αυτο εδω στο παλιο σπιτι το ειχα στο μπανιο και δεν ειχε κανει ουτε σκασιμο.Βεβαια επειδη το πληντηριο ανοιγει απο πανω αναγκαζομαι καθε φορα να το τραβαω οποτε θελω να το βαλω σε λειτουργια αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο. Γιατι και του πεθερου μου παρομοιο ηταν αλλα της Brand και πιο πολλων χρονων αλλα δεν ειχε σκουριασει πουθενα.Εγω πιστευω οτι φταιει το σμαλτο του γιατι και παλιοτερα που ειχε ερθει τεχνικος της whirlpool να του αλλαξει πλακετα (εντος εγγυησης) μου ειχε πει οτι το παθαινουν αυτο και μου φανηκε περιεργο..Τωρα στο παγκο εβαλα σιλικονη περιμενω να στεγνωσει και θα βαλω και απο κατω ωστε να το σιγουρεψω..Ακομα δεν εχουμε βγαλει την πριζα οποτε δεν γνωριζω για τα καλωδια αλλα σιγουρα λιγο κοντημα θα θελουν....Ειχα σκεφτει για καλωδιο ολοκληρο αλλα εκτος οτι πρεπει να ανοιχτει το πληντυριο δεν εβαζα απο μεταχειρισμενο θα μπορουσα να παραγγειλω αλλα αφου φτιαχνεται και ετσι....Ειλικρινα ομως παροτι το προσεχω σαν τα ματια μου για αλατα και ολα οσα χρειαζεται πρωτη φορα εχω τραβηξει τοσα με το συγκεκριμενο...

FILMAN
10-11-16, 11:29
Αυτό δεν έγινε απαραίτητα επειδή κύλησαν νερά ανάμεσα στην πρίζα και τον τοίχο αλλά επειδή βράχηκε το εσωτερικό της πρίζας εκεί που μπαίνει το φις... Ακόμα και αν βάλεις σιλικόνη ανάμεσα στην πρίζα και τον τοίχο, αν κατεβούν νερά από τον τοίχο πάλι θα βρέξουν το εσωτερικό της πρίζας και θα έχεις τα ίδια...

Pepi
10-11-16, 11:48
Καλημερα Aktis στο σπιτι μας πρωτα εμενε ο πεθερος μου και απο την αρχη και το δικο του πληντυριο εκει το ειχε,που να φανταστω εγω οτι θα τρεχουν νερα πισω απο τον παγκο.Εξαλου καμμενο μου μυρισε μονο την εκεινη την ημερα που επεσε το ρελε γιατι εγω καθε φορα που βαζω πληντυριο μετα παντα κλεινω την βρυση και το βγαζω και απο την πριζα.Δεν ειχα δει η μυρισει ποτε καμμενο στην πριζα.Το μονο προβλημα που βρηκα ηταν μια μικρη τρυπα στο λαστιχο του πληντυριου απο οπου εσταζε νερο. Τωρα οσο για την σκουρια εκει που ειναι το πληντηριο δεν ειναι ντουλαπι το εχω κατω απο τον παγκο και μπροστα ειναι ανοιχτο.Ενα κουρτινακι εχω βαλει ωστε να μην φαινεται.Για αυτο ειχα γραψει κι ολας οτι πρωτη φορα το βλεπω αυτο εδω στο παλιο σπιτι το ειχα στο μπανιο και δεν ειχε κανει ουτε σκασιμο.Βεβαια επειδη το πληντηριο ανοιγει απο πανω αναγκαζομαι καθε φορα να το τραβαω οποτε θελω να το βαλω σε λειτουργια αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο. Γιατι και του πεθερου μου παρομοιο ηταν αλλα της Brand και πιο πολλων χρονων αλλα δεν ειχε σκουριασει πουθενα.Εγω πιστευω οτι φταιει το σμαλτο του γιατι και παλιοτερα που ειχε ερθει τεχνικος της whirlpool να του αλλαξει πλακετα (εντος εγγυησης) μου ειχε πει οτι το παθαινουν αυτο και μου φανηκε περιεργο..Τωρα στο παγκο εβαλα σιλικονη περιμενω να στεγνωσει και θα βαλω και απο κατω ωστε να το σιγουρεψω..Ακομα δεν εχουμε βγαλει την πριζα οποτε δεν γνωριζω για τα καλωδια αλλα σιγουρα λιγο κοντημα θα θελουν....Ειχα σκεφτει για καλωδιο ολοκληρο αλλα εκτος οτι πρεπει να ανοιχτει το πληντυριο δεν εβαζα απο μεταχειρισμενο θα μπορουσα να παραγγειλω αλλα αφου φτιαχνεται και ετσι....Ειλικρινα ομως παροτι το προσεχω σαν τα ματια μου για αλατα και ολα οσα χρειαζεται πρωτη φορα εχω τραβηξει τοσα με το συγκεκριμενο...https://s21.postimg.org/80za5ap03/IMG_20161110_103605.jpg (https://postimg.org/image/80za5ap03/)

Papas00zas
10-11-16, 17:57
Η πρίζα θέλει ξήλωμα και αλλαγή θέσης. Καλύτερα να μπει από πάνω και αν έχει στον πάγκο από πανω ντουλάπια μια καλη θεση είναι από κατω. Οπωσδήποτε όμως πάνω από το επίπεδο της βρύσης.

Κυριακίδης
10-11-16, 18:29
εγω καθε φορα που βαζω πληντυριο μετα παντα κλεινω την βρυση και το βγαζω και απο την πριζα.Δεν ειχα δει η μυρισει ποτε καμμενο στην πριζα.Το μονο προβλημα που βρηκα ηταν μια μικρη τρυπα στο λαστιχο του πληντυριου απο οπου εσταζε νερο.
Σε ποιο λάστιχο ? εισόδου νερού από βρύση? λάστιχο πόρτας ? αυτό οπωσδήποτε να σταματήσει. Και εσωτερικός έλεγχος της συσκευής .

Pepi
10-11-16, 19:40
Η πριζα ειναι πανω απο την βρυση..Για να την ξηλωσουμε και να την βαλουμε απο πανω θα πρεπει να ερθει ηλεκτρολογος να σπασει πλακακια και μετα να ξαναβαζουμε παλι ...για την ωρα θα βαλουμε την καινουργια απο κατω.Ηδη εβαλα σιλικονη ωστε και νερο αν πεσει να μην τρεξει ουτε σταγονα...

Pepi
10-11-16, 19:46
Εισοδο νερου απο βρυση αλλα τρυπησε στο υψος του πληντηριου οχι χαμηλα,αυτο το αλλαξα με καινουργιο για αυτο εγραψα μηπως με καποιο τροπο πεταχτηκε απο εκει νερο προς την πριζα...

apavlidis
10-11-16, 20:20
Σε ευχαριστω πολυ FILMAN SCHUKO αγορασε το μονο που δεν πηρε γιατι δεν βρηκε και θα το αγορασουμε σημερα ειναι ακροχιτωνια εχω βαλει φωτο για το πως εγινε η πριζα-φις αλλα και το καινουργιο που θα αλλαχτει...
https://s17.postimg.org/d3s743iff/Photo_Grid_1478593290684.jpg (https://postimg.org/image/d3s743iff/) ο αντρας μου θελει να το κανει...αν παρατηρησεις στο πλακακι που ειναι η πριζα φαινεται ακομα υγρο
Πως καταφέρατε και κάηκε τέτοια μπρίζα??? Εντύπωση μου κάνει... Πιο εύκολα καίγονται κάτι τούρκικες κλπ. που βάζουν οι περισσότεροι σήμερα. Αλλά βλέπω παρακάτω που λέτε για νερά... Μήπως εκτός αλλαγής μπρίζας και φις πρέπει να προβλεφθεί κάποια ειδική τάπα για την πρίζα για να μην πετάγονται νερά.

FILMAN
11-11-16, 10:27
Η τάπα προστατεύει τις πρίζες από βρέξιμο όταν ΔΕΝ υπάρχει φις συνδεδεμένο. Με φις συνδεδεμένο το καπάκι είναι ανοιχτό οπότε δεν προστατεύει (τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το κάνει όταν είναι κλειστό)...

Pepi
11-11-16, 17:18
Η τάπα προστατεύει τις πρίζες από βρέξιμο όταν ΔΕΝ υπάρχει φις συνδεδεμένο. Με φις συνδεδεμένο το καπάκι είναι ανοιχτό οπότε δεν προστατεύει (τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το κάνει όταν είναι κλειστό)...
Δεν εχει να κανει με ταπα το νερο προφανως ετρεξε απο το πλακακι και περασε το νερο απο το πλακακι στην πριζα.Αν αυτος που τα ειχε φτιαξει ειχε προνοησει να βαλει εστω σιλικονη γυρω γυρω δεν θα περνουσε τιποτα.Αυτος εσπασε το πλακακι και ηταν απο μεσα και δεν φαινοταν..Ευτυχως το φις φτιαχτηκε απο τον συζυγο δοκιμαστηκε σε αλλη πριζα και πηρε μπρος με την μια το πληντυριο.Τωρα σε λιγο θα αλλαξει και την πριζα.Μονο που η πριζα ειναι τουρκικη και διαβασα οτι δεν ειναι και οι καλυτερες.Δεν πιστευω αργοτερα να μου δημιουργησει καποιο προβλημα ετσι? ΔΕν ειχε και αλλες το συγκεκριμενο μαγαζι..Τις 16Α πριζες πως τις καταλαβαινεις αληθεια?γιατι ολες οι πριζες που εχουμε στην κουζινα ειναι ιδιες αλλα δεν γραφουν αν ειναι 16Α ηαν ειναι πιο χαμηλης τασης.Ελεγα μηπως να το εβαζα στην πριζα που το δοκιμασα για αρχη...

apavlidis
11-11-16, 17:57
Δεν εχει να κανει με ταπα το νερο προφανως ετρεξε απο το πλακακι και περασε το νερο απο το πλακακι στην πριζα.Αν αυτος που τα ειχε φτιαξει ειχε προνοησει να βαλει εστω σιλικονη γυρω γυρω δεν θα περνουσε τιποτα.Αυτος εσπασε το πλακακι και ηταν απο μεσα και δεν φαινοταν..Ευτυχως το φις φτιαχτηκε απο τον συζυγο δοκιμαστηκε σε αλλη πριζα και πηρε μπρος με την μια το πληντυριο.Τωρα σε λιγο θα αλλαξει και την πριζα.Μονο που η πριζα ειναι τουρκικη και διαβασα οτι δεν ειναι και οι καλυτερες.Δεν πιστευω αργοτερα να μου δημιουργησει καποιο προβλημα ετσι? ΔΕν ειχε και αλλες το συγκεκριμενο μαγαζι..Τις 16Α πριζες πως τις καταλαβαινεις αληθεια?γιατι ολες οι πριζες που εχουμε στην κουζινα ειναι ιδιες αλλα δεν γραφουν αν ειναι 16Α ηαν ειναι πιο χαμηλης τασης.Ελεγα μηπως να το εβαζα στην πριζα που το δοκιμασα για αρχη...
Τα 16Α (Amperes) Έχουν να κάνουν με την ασφάλεια. Είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να περάσει από την συσκεκριμένη ασφάλεια, χωρίς να πέσει

Pepi
11-11-16, 20:57
Δηλαδή μπορω για την ωρα να την βαλω σε αυτην που δοκιμασα αν λειτουργεί το πληντηριο αφου έχει φτιαχτει το φις? Περιμενω να στεγνωσει η σιλικονη λίγο μέχρι να την βαλω παλι σε αυτην που αλλαξαμε.Δεν επεσε καποια ασφάλεια γιατί πήρε αμεσως μπροστα...

Pepi
12-11-16, 16:24
https://s11.postimg.org/5uha3fmzj/Photo_Grid_1478955965546.png (https://postimg.org/image/5uha3fmzj/)

Τελος καλο ολα καλα,το φις και η πριζα ειχαν φτιαχτει το μονο που ειχε απομεινει ηταν να στεγνωσει η σιλικονη και κατω απο τον παγκο αλλα και γυρω απο την ραφη πριζας-πλακακι.Ηδη το εχω βαλει να πλενει .Γεια στα χερια του συζυγου μου που ευτυχως καποια πραγματακια τα γνωριζει αλλα μεχρι εκει που του επιτρεπουν οι γνωσεις του για παραπερα ζηταμε τεχνικο..Ευχαριστω πολυ για τον χρονο και τις συμβουλες σας ηταν πολυτιμη βοηθεια.Καλο σ/κ σας ευχομαι!!!

apavlidis
12-11-16, 17:13
Ασφάλεια θα έπεφτε αν υπήρχε βραχυκύκλωμα. Διαφορετικά γιατί να 'πεφτε?
Δηλαδή μπορω για την ωρα να την βαλω σε αυτην που δοκιμασα αν λειτουργεί το πληντηριο αφου έχει φτιαχτει το φις? Περιμενω να στεγνωσει η σιλικονη λίγο μέχρι να την βαλω παλι σε αυτην που αλλαξαμε.Δεν επεσε καποια ασφάλεια γιατί πήρε αμεσως μπροστα...

FILMAN
14-11-16, 10:40
Οι ασφάλειες δεν πέφτουν μόνο στα βραχυκυκλώματα, αλλά και στις υπερφορτώσεις που διαρκούν κάποιο χρόνο

Το πλυντήριο πιθανότατα μπορεί να μπει και σε πρίζα που τροφοδοτείται από ασφάλεια 10Α χωρίς αυτή να πέσει (με την προϋπόθεση ότι το πλυντήριο δεν έχει πρόβλημα βέβαια)

Το μέγιστο ρεύμα που μπορούν να δώσουν οι ασφάλειες των 16Α χωρίς να πέσουν είναι 23.2Α και όχι 16Α (αναφέρομαι σε καμπύλες B - C - D)

Αυτό που είπα για τα νερά είναι πως ακόμα και αν είχε σιλικόνη ανάμεσα στην πρίζα και το πλακάκι, τα νερά που κατέβαιναν στον τοίχο θα κυλούσαν στο μπροστινό μέρος της πρίζας, και έτσι πάλι θα έμπαιναν εκεί που ήταν το φις... Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν ότι δεν είχε σιλικόνη ανάμεσα στην πρίζα και το πλακάκι...

Panoss
14-11-16, 13:44
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το συνδέετε σε άλλη πρίζα που αποκλείεται να πάνε νερά και υγρασία, π.χ μακριά από το πλυντήριο και το νεροχύτη (απ' ότι διάβασα το 'χεις στην κουζίνα) μέσω μιας μπαλαντέζας.

xsterg
14-11-16, 14:33
η μπαλαντεζα δεν ειναι καλη λυση. πρεπει να προτιμαμε τις σταθερες εγκαταστασεις.

Panoss
14-11-16, 14:45
Αν ήταν να προτιμήσω μεταξύ:
-μπαλαντέζας και πρίζας (εκτός κουζίνας) που αποκλείεται να πάνε νερά - υγρασία
-πρίζας (εντός κουζίνας) που έχει πολλές πιθανότητες να πάνε νερά - υγρασία
θα προτιμούσα το πρώτο.

Εκτός αν μπορεί να βρει σωστό σημείο για πρίζα στην κουζίνα.

Pepi
14-11-16, 16:13
Για την ωρα συνδέθηκε εκει που προυπηρχε η πριζα..αργότερα λεμε να το βαλουμε στο μπανιο αφου σπασουμε τον μπιντε γιατι δεν χωράει λογω χώρου. Τωρα εχω αλλο πρόβλημα ενω λειτουργεί κανονικα το πληντυριο λιγο πριν τελειώσει δεν μου αδειάζει ολο το νερο στο στυψιμο και μου αναβει κοκκινο λαμπακι στην βρύση καποιες φορες.Αυτο μου το εκανε και παλιότερα μέχρι που μου αλλαξαν πλακέτα και μου ειχαν φτιάξει και το ελλατηριο της πόρτας. Δεν ξερω τι γίνεται τώρα και εχω αλλαξει και λάστιχο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κατι εσωτερικά? Μου έχουν σπάσει τα νεύρα...

FILMAN
14-11-16, 17:05
Μήπως ο σωλήνας εξαγωγής νερών είναι βουλωμένος, τσακισμένος, ή τοποθετημένος σε μεγάλο ύψος;

Pepi
14-11-16, 19:33
Η αλήθεια είναι οτι τον σωληνα αναγκαστικά τον εβαζα στον νεροχυτη για να φεύγουν τα νερα κανονικα δεν πρέπει ψαχνω να βρω εναν τρόπο να τον συνδεσω με την αποχευση της κουζίνας...είχε παρα πολύ καιρο να το κανει ...

νεκταριοος
29-11-16, 17:13
νωμιζω ειναι μεχρι 65 εκατωστα η εξαγωγη παραπανω υπαρχει θεμα....

Papas00zas
30-11-16, 01:15
Τελος καλο ολα καλα,το φις και η πριζα ειχαν φτιαχτει το μονο που ειχε απομεινει ηταν να στεγνωσει η σιλικονη και κατω απο τον παγκο αλλα και γυρω απο την ραφη πριζας-πλακακι.
Να έχεις υπόψη σου όμως ότι εκεί που μπήκε η σιλικόνη δεν πρέπει να βρέχεται γιατί αν βρέχεται συχνα θα μαυρίσει και θα σαπίσει. Όπερ ισούται με ξύσιμο και πέρασμα εκ νέου.

nyannaco
30-11-16, 09:25
Εκτός αν μπήκε αντιμουχλική, από αυτές που χρησιμοποιούνται στους αρμούς της μπανιέρας κλπ
Αυτή θα κρατήσει κάμποσα χρόνια.

Pepi
30-11-16, 11:49
Καλημερα αντιμουχλικη βαλαμε παντα εχουμε στο σπιτι!!!!

Pepi
30-11-16, 11:50
Καλημερα οπως απαντησα και παρακατω βαλαμε αντιμουχλικη σιλικονη...

Pepi
30-11-16, 11:51
Δεν το ξαναεκανε ευτυχως απλα ηθελε πιο πολυ τραβηγμα το πλντηριο προς τα εξω για να ειναι λιγο λασκα..