Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Βλάβη συντήρησης ψυγείου
Καλημέρα σας
Ευχαριστώ για την αποδοχή θα ήθελα τη βοήθεια σας έχω ένα ψυγείο Bosch intelligent frost free 44 το οποίο το είχα στην Αθήνα και δούλευε κανονικά μετά από μετακόμιση που έκανα στο χωριό το έβαλα στη πρίζα και δουλεύει η κατάψυξη και όχι η συντήρηση θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω
Ευχαριστώ
Απ' όσο ξέρω τα ψυγεία πρέπει να μεταφέρονται όρθια.
Μετά τη μεταφορά τους, πρέπει να παραμένουν εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες (π.χ 3) ή ακόμα και μια μέρα, για να 'καθίσουν' τα υγρά τους.
Μετά τη μεταφορά το άφησα έκτος λειτουργείας όρθιο για αρκετό διάστημα όταν το έβαλα στο ρεύμα έχει λίγο ψύξη αλλα όχι καλή σε όποιο βαθμό και αν το βάλο
Kostas_tsi
03-11-16, 21:00
Αν ειναι no frost λογικα θα εχει χαλασει ο ανεμηστηρας και λογικα θα εχει πεσει η αποδοση και στην καταψηξη.
Είναι no frost,επειδή το έχω άδειο έκανα ένα test έβαλα ένα ποτήρι με νερό στην κατάψυξη και σε μικρό χρονικό διάστημα το είχε κάνει πάγο,,η συντήρηση δεν έχει αρκετή ψύξη
Βαλε ενα θερμομετρο στη μεση του θαλαμου και παρε την ενδειξη το πρωι.Το ψυγειο σε τι ρηθμησεις το εχεις βαλει?
-20 την κατάψυξη και +4 τη συντηρηση
-20 την κατάψυξη και +4 τη συντηρηση
Το θερμομετρο τι εδειδε?
Ειμαι σε χωριό και δεν έχω βρει ακόμα θερμόμετρο θα βρω πιστεύω κάπου και θα ενημερώσω
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Στη κατάψυξη έδειξε το θερμόμετρο -15 και στη συντήρηση έδειξε +16 εγώ το εχω βάλει -20 και + 4
Κακα μαντατα ειναι αυτα:saad:.Πιθανοτητες για τετοιου ειδους βλαβη ειναι οι εξης.
1-παγος στο evaporator της καταψυξης με αποτελεσμα να μην περναει ο αερας απο μεσα,οποτε για αρχη πρεπει να γινει μια 48ωρη αποψυξη με τις πορτες ανοιχτες και μετα ξαναδοκιμαζεις.Αν δουλεψει καλα εχει καλως,αν το ξαναπαθει συντομα υπαρχει βλαβη στο συστημα αποψυξης.
2-Δεν δουλευει ο ανεμηστηρας
3-Εγινε ζημια κατα τη μεταφορα π.χ.σπασιμο-ραγισμα σε καποια σωληνα με αποτελεσμα να εχει χασει μερος της ποσοτητας υγρου
Θα ξεκινουσα απο το 3 και μετα στο 2 και 1
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση θα κοιτάξω να βρω κάποιον τεχνικό γιατί άρχισε και κάνει κάτι δυνατούς θορύβους ΤΑΚ λες και κάτι σπάει μέσα στο ψυγείο