Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Η Οδυσσεια ενος Pitsos NFP 2401
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 11:05
Συναδελφοι σας χαιρετω,αντιμετωπιζω ενα προβλημα και μαλιστα μεγαλο με ενα ψυγειο Pitsos No Frost μοντελο NPF 2401 το οποιο εχω εδω και 16 χρονια.
Εχει τον θερμοστατη δεξια μαζι με το λαμπακι & εναν αλλον ρυθμιστη κατω απο την καταψυξη που ρυθμιζει ποσος αερας θε περασει απο αυτην μεσα στην συντηρηση.Ολα αυτα τα χρονια ο θερμοστατης ηταν στο 4 το καλοκαιρι και στο 3-3,5 τον χειμωνα.
Το ψυγειο εχει εναν ανεμιστηρα στην καταψυξη και ειναι με χρονοδιακοπτη στην πλατη της καταψυξης.
Επι 16 χρονια δεν ειχε παρουσιασει απολυτως τιποτα ! Δεν ειχε ερθει τεχνικος για κανεναν λογο και μονο μια φορα ανεβασε θερμοκρασια επειδη η συζυγος ειχε "μπουκωσει" τις διοδους του αερα με σακουλακια κλπ.
Το ξανακανε πριν ενα μηνα & επειδη η κατασταση ηταν κακη ειπε να του κανω κι εγω για 1η φορα αποψυξη...εμ τι το θελα; Απο τοτε αρχισαν τα προβληματα !
Η αποψυξη ηταν βιαστικη επειδη δεν ειχα χρονο,οταν το εβαλα μπρος πηρε αλλα την αλλη μερα ειδαμε χαμηλη θερμοκρασια στην συντηρηση,εφθασε τους ) βαθμους,παγωναν ακομη και τα σταφυλια.Δεν ηξερα τι αλλο αν κανω & στον πανικο μου επανω το εκλεισα απο τον θερμοστατη για λιγη ωρα μπας και ηρεμησει γιατι αλλιως θα γινοντουσαν ολα κοκκαλο εκει μεσα.
Με το που το ξαναβαζω παλι στα 4...τιποτα.περιμενω...τιποτα...ψυγειο τελος.
Παιρνω τηλεφωνο και ερχεται τεχνικος,αλλαγη θερμοστατη,ΟΚ δουλεψε 1 μερα και την επομενη παλι τελος,δηλαδη σταματαγε το βραδυ κατα τις 11 και ξαναπαιρνε μπρος μετα απο 10-12 ωρες με αποτελεσμα η καταψυξη να φθανει τους ) βαθμους ή και +2
Τον ξαναφωναζω μου λεει ειναι ο χρονοδιακοπτης στην πλατη,τον αλλαζει,δουλευει 3 μερες και παλι τα ιδια.Τον ξαναφωναζω και μου βαζει αλλον χρονοδιακοπτη με τον οποιο δουλεψε 3-4 μερες και ξανα παλι τελος.
Τον φωναζω ξανα,μου λεει μοτερ πεθαμενο (οντως δεν ακουγονταν σχεδον τιποτα) μου λεει ισα-ισα που στελνει ακι μονο ο ανεμιστηρας της καταψυξης δουλευει και αυτον ακους νομιζοντας πως δουλευει το ψυγειο.
Αλλαζει μοτερ,βαζει φρεον,αλλαζει παλι θερμοστατη γιατι με τον προηγουμενο δεν αναβε το λαμπακι και λεει ΟΚ,οντως το ψυγειο δουλεψε 3-4 μερες κανονικοτατα δηλαδη καταψυξη -18 βαθμους και συντηρηση +5 βαθμους ομως ξαφνικα χτες απο το 3 πηγα τον θερμοστατη στο 2,5 επειδη η συντηρηση ηταν χαμηλη και μετα απο λιγο οταν εσβησε το μοτερ δεν ξαναπηρε !
Απο χτες το βραδυ εως σημερα 10 το πρωϊ που σας γραφω τιποτα,το μονο που ακουγεται ειναι το γραναζακι του χρονοδιακοπτη που γυριζει.
Πλακετα δεν εχει,τιποτα αλλο να αλλαχτει δεν βλεπω...τι φταιει; Ο τεχνικος δεν το πιστευε,μου λεει δεν ειναι δυνατον !
Τι ειναι αυτο που καθε τοσο σταματασει το ψυγειο μου; Υπαρχει κατι που δεν εχουμε προσεξει;
Εχω πεταξει 2 φορες πραγματα και παμε για 3η,εκτος απο το οικονομικο θεμα ειναι & θεμα διαβιωσης συν τα νευρα μου.
Εαν μπορει καποιος φιλτατος να με βοηθησει...:blushing:
τι να πω. αυτο κι αν ειναι οδυσσεια!!!!
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 13:11
Το μοτερ που μου εβαλε ειναι της Embraco 1/3 hp με φρεον R134a 219 και ψυξη στα watt.Το παλιο ειναι για ανακυκλωση μα δεν διαβαζετε καλα η ταμπελα του.
Οταν δουλευε ειχα παρατηρησει να πιανει ο σωληνας παγο,σαν γαναδα που λεμε,απο το μοτερ σχεδον ως πανω την καταψυξη,σαν να ειχε πιασει λιγο χιονι.
Απο το τηλεφωνο ο τεχνικος μου ειπε δεν πειραζει αμα κανει νερα τοτε θα το δουμε.
Σκεφτομαι πως κατι καιει τον θερμοστατη,εχουμε αλλαξει 2 σε συντομο χρονικο διαστημα,δεν μπορω να σκεφτω το γιατι γινεται αυτο.
Εχω δωσει ως τωρα γυρω στα 370 ευρω,αμα ηξερα τι θα τραβαγα θα τα εδινα προκαταβολη για νεο ψυγειο ομως τωρα τι κανουμε;
Αν παίξεις δηλαδή με το θερμοστάτη, λίγο πάνω κάτω, δεν ξεκινά το μοτέρ;
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 14:33
Οχι φιλε μου,τιποτα,το μονο που ακουγεται ειναι το γραναζακι του χρονοδιακοπτη,το φωτακι μεσα αναβει.
Χτες βραδυ το ψυγειο δουλευε,ο θερμοστατης ηταν στο 3 και επειδη η συντηρηση ηταν χαμηλη τον πηγα στο 2,5.Οταν ομως σταματησε [για το γνωστο 20 λεπτο] εκτοτε δεν ξεκινησε ποτε ως τωρα που σας γραφω.
ο τεχνικος τι λεει? αλλον ρωτησες? αν και λιγο δυσκολο να σου πει καποιος απο μακρυα.
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 15:55
Ο τεχνικος [αλλος απο την ιδια εταιρια ομως] λεει πως δεν επρεπε να πιανει παγο & πως μαλλον ειναι λαθος ο προηγουμενος θερμοστατης [λαθος κωδικος] τουτεστιν παλι νεα επισκεψη.Για 3η φορα αναγκαζομαι να πεταξω πραγματα γιατι δεν σωζονται ολα με το ψυγειο του αυτοκινητου και τις παγοκυστες.
Δημήτρη έμπλεξες...
Κατ αρχάς όταν καλούμε έναν τεχνικό κάνουμε ο,τι μας προτείνει. Ζητάμε να μας εξηγήσει τι απαιτείται και τι είναι προαιρετικό. Ότι απαιτείται σημαίνει ότι χωρίς αυτά δεν θα δουλέψει άψογα, ότι είναι προαιρετικό πχ φιλτρο οσμών, σημαίνει πως και χωρίς αυτά η συσκευή θα λειτουργεί άψογα. Έτσι καταφέραμε να επωμισθεί την ευθύνη της επισκευής ο τεχνικός.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιες βλάβες που δεν μπορούν να βρεθούν με την μία, εκεί πρέπει ο τεχνικός να πας πει πχ: αρχικά αλλάζουμε θερμοστάτη με συνολικό κόστος χ ευρώ, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να θελει και πχ μοτέρ που αν χρειαστεί υπάρχει μία επιβάρυνση επιπλέον άλλα ψ ευρώ.
Και αν κάνεις ο,τι έχετε συμφωνήσει και δεν φτιαχτεί, ό,τι επιπλέον προκύψει τα πληρώνει εκείνος, ας έκανε σωστή διάγνωση και επισκευή, δεν φταίει ο πελάτης.
Στην περίπτωση σου όμως αν δεν έγιναν αυτά τότε έμπλεξες χοντρά.....
Γιατί αν φωνάξεις έναν άλλο τεχνικό, και δεν έχει κάνει ο προηγούμενος κάποια οφθαλμοφανή λαθάρα, τότε δεν είναι καθόλου παράξενο να ξεκινήσει από το μηδέν.
δηλαδή να σου βάλει νέο θερμοστάτη, αλλαγή υγρών ίσως και μοτέρ.
Οπότε θα σου πάει χρυσό....
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 19:19
Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενφιαφερον ! :001_smile:
Την ολη υποθεση την εχει αναλαβει εξ'αρχης μια εταιρια απο την οποια εχω δει ως τωρα 3 τεχνικους,εχω πληρωσει ως τωρα θερμοστατη+χρονοδιακοπτη+μοτερ με αλλαγη υγρων κλπ.
Τον 2ο θερμοστατη & 2ο χρονοδιακοπτη δεν τον εχω πληρωσει,τον πηραν πισω και δεν ζητησαν μια.
Σημερα ηρθε ενας απο τους 3 & εριξε φταιξιμο σε αυτον που του προμηθευσε "απο την αποθηκη" τον 2ο θερμοστατη γιατι ηταν λεει λαθος ο κωδικος αρα δεν εκανε για αυτο το ψυγειο.
Επισης μου ειπε πως αυτο που ανεφερε ο προηγουμενος [πως το παγωμα του σωληνα ειναι ας πουμε φυσιολογικο] δεν ισχυει.
Μου εβαλε δωρεαν αλλον θερμοστατη & το μοτερ δουλευει ως τωρα κανονικα ομως κατσε να περασουν 2 μερες να δω μηπως γινει τιποτα αλλο.
Το παλιο μοτερ μου το εδωσαν,οντως τωρα τελευταια ακουγοταν σαν ψοφιο [16 χρονια ειχε στην πλατη του] οπως και τον 1ο θερμοστατη για δειγμα στο μελλον.
Αυτα που θελω να σας ρωτησω ειναι το εξης:
- Ο σωληνας απο το μοτερ στην καταψυξη ειναι φυσιολογικο να εχει απο εξω λιγο παγο;
- Τα τοιχωματα [εξωτερικα δηλαδη] του ψυγειου μονο στην καταψυξη ειναι ζεστα,ετσι πρεπει να ειναι; [επειδη το ψυγειο ηταν σαν εντοιχισμενο δεν το ειχα καταλαβει ποτε μου]
- Ο κυκλος 6 ωρες ψυξη και 20' αποψυξη ειναι πανω-κατω ενδεδειγμενος για ολο το 24ωρο;
Αυτα που θελω να σας ρωτησω ειναι το εξης:
- Ο σωληνας απο το μοτερ στην καταψυξη ειναι φυσιολογικο να εχει απο εξω λιγο παγο;
- Τα τοιχωματα [εξωτερικα δηλαδη] του ψυγειου μονο στην καταψυξη ειναι ζεστα,ετσι πρεπει να ειναι; [επειδη το ψυγειο ηταν σαν εντοιχισμενο δεν το ειχα καταλαβει ποτε μου]
- Ο κυκλος 6 ωρες ψυξη και 20' αποψυξη ειναι πανω-κατω ενδεδειγμενος για ολο το 24ωρο;
Στο πρωτο ερωτημα-οχι δεν πρεπει να πιανει παγο,ο λογος που πιανει ειναι γιατι πρωτον εβαλε μεγαλο μοτερ,το δικο σου φοραει 1/4 του ιππου και δευτερον μπορει να εβαλε πολλα υγρα.
Στο δευτερο ερωτημα-Ναι πρεπει να ειναι ζεστο γυρω απο την καταψυξη
Στο τριτο ερωτημα-Οι χρονοι ειναι σωστοι.
Ελπιζω αυτη τη φορα να μπηκε ο σωστος θερμοστατης γιατι μαλλον ολη την ταλαιπωρια την τραβηξες απο γκαφα στην επιλογη θερμοστατη.
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 20:55
Στο πρωτο ερωτημα-οχι δεν πρεπει να πιανει παγο,ο λογος που πιανει ειναι γιατι πρωτον εβαλε μεγαλο μοτερ,το δικο σου φοραει 1/4 του ιππου και δευτερον μπορει να εβαλε πολλα υγρα.
Φιλτατε τωρα το ξανακοιταξα πισω και ναι πιανει παγο αλλα πολυ λιγοτερο απο πρωτα.
Ειναι κακο εαν εβαλε παραπανω υγρα; Απο την βαλβιδα που εξεχει απο ενα σωληνακι του μοτερ μπορει να βγει τυχον περισσευμα;
Δεν μπορω να βρω τι μοτερ ειχε πρωτα,το ταμπελακι εχει διαλυθει,αυτο που μου εβαλε ειναι το:
http://www.cantas.com/urun/embraco-egas-90-hlr/
Θα εχω παραπανω καταναλωση στο ρευμασε σχεση με πρωτα;
To καρτελακι του μοτερ διαλυθηκε η του ψυγειου? Αν του ψυγειου ειναι καλο ανεβασε μια φοτο να δουμε στοιχεια.
Οσο αφορα τα υγρα μπορουν να αφαιρεθουν λιγα.Κανονικα τα υγρα μπαινουν με ζυγαρια συμφωνα με τα στοιχεια που δινει ο κατασκευαστης,ετσι τα εβαλε η με μετρηση πιεσεων?
Για το μοτερ που εβαλε οσο αφορα την καταναλωση δεν εχει και μεγαλη διαφορα απλα ο κατασκευαστης δεν ειναι χαζος να βαζει οτι μοτερ βρει μπροστα του,ολα γινονται βαση μελετης.
Δημ.Φυλακτος
29-10-16, 22:25
Το ταμπελακι του μοτερ εχει ξεβαψει,του ψυγειου το φωτογραφισα αλλα δεν ξερω αν φανεται καλα.
https://s15.postimg.org/os4ra1laz/pitsos.jpg (https://postimg.org/image/6pboitpg7/)
https://s15.postimg.org/os4ra1laz/pitsos.jpg
Τα υγρα τα εβαλε απο φιαλες με μανομετρο επανω.Πανω στην κουβεντα του ξεφυγε του ενος πως εβαλαν μοτερ λιγακι παραπανω απο οτι ηταν το παλιο.
Ο τωρινος θορυβος σε σχεση με το εργοστασιακο εχει διαφορα,ειναι λιγο πιο εντονος.
Δεν ειχα ασχοληθει τοσα χρονια με θερμομετρα συντηρησης-καταψυξης,μετα την πρωτη ηττα εχω βαλει και στα 2 σημεια.
Συγνωμμη ειναι NFP ο κωδικος του ψυγειου και οχι NPF οπως εγραψα αρχικα...:blush:
Tελικα θα επρεπε να μπει 1/5 του ιππου,δηλαδη εβαλαν 2 <<νουμερα >> πιο μεγαλο,ειναι λαθος επιλογη απο οποια μερια και να το δεις.Αμα σου εβαλαν υγρα και με μανομετρα χωρις ζηγαρια τοτε τι να πω,επαγγελματιες τις κακιας ωρας.
Υ.Γ. Το μοτερ γιατι το αλαξαν?Πως εγινε η διαγνωση,με το ματι,με τον ηχο?Κατι μου λεει οτι το μοτερ ειναι καλο και στη θεση σου θα το πηγαινα σε ενα αλλο ψυκτηκο να το δει και να παρω μια ανεξαρτητη γνωμη.Δεν μπορει να ειχε τρεις ταυτοχρονες βλαβες-θερμοστατη-χρονοδιακοπτη-μοτερ.Αν οντως ηταν χαλασμενα και τα τρια τοτε δεν χρειαζεσαι ψυκτηκο αλλα εξορκιστη:biggrin:
Συναδελφοι σας χαιρετω,αντιμετωπιζω ενα προβλημα και μαλιστα μεγαλο με ενα ψυγειο Pitsos No Frost μοντελο NPF 2401 το οποιο εχω εδω και 16 χρονια.
Εχει τον θερμοστατη δεξια μαζι με το λαμπακι & εναν αλλον ρυθμιστη κατω απο την καταψυξη που ρυθμιζει ποσος αερας θε περασει απο αυτην μεσα στην συντηρηση.Ολα αυτα τα χρονια ο θερμοστατης ηταν στο 4 το καλοκαιρι και στο 3-3,5 τον χειμωνα.
Το ψυγειο εχει εναν ανεμιστηρα στην καταψυξη και ειναι με χρονοδιακοπτη στην πλατη της καταψυξης.
Επι 16 χρονια δεν ειχε παρουσιασει απολυτως τιποτα ! Δεν ειχε ερθει τεχνικος για κανεναν λογο και μονο μια φορα ανεβασε θερμοκρασια επειδη η συζυγος ειχε "μπουκωσει" τις διοδους του αερα με σακουλακια κλπ.
Το ξανακανε πριν ενα μηνα & επειδη η κατασταση ηταν κακη ειπε να του κανω κι εγω για 1η φορα αποψυξη...εμ τι το θελα; Απο τοτε αρχισαν τα προβληματα !
Η αποψυξη ηταν βιαστικη επειδη δεν ειχα χρονο,οταν το εβαλα μπρος πηρε αλλα την αλλη μερα ειδαμε χαμηλη θερμοκρασια στην συντηρηση,εφθασε τους ) βαθμους,παγωναν ακομη και τα σταφυλια.Δεν ηξερα τι αλλο αν κανω & στον πανικο μου επανω το εκλεισα απο τον θερμοστατη για λιγη ωρα μπας και ηρεμησει γιατι αλλιως θα γινοντουσαν ολα κοκκαλο εκει μεσα.
Με το που το ξαναβαζω παλι στα 4...τιποτα.περιμενω...τιποτα...ψυγειο τελος.
Παιρνω τηλεφωνο και ερχεται τεχνικος,αλλαγη θερμοστατη,ΟΚ δουλεψε 1 μερα και την επομενη παλι τελος,δηλαδη σταματαγε το βραδυ κατα τις 11 και ξαναπαιρνε μπρος μετα απο 10-12 ωρες με αποτελεσμα η καταψυξη να φθανει τους ) βαθμους ή και +2
Τον ξαναφωναζω μου λεει ειναι ο χρονοδιακοπτης στην πλατη,τον αλλαζει,δουλευει 3 μερες και παλι τα ιδια.Τον ξαναφωναζω και μου βαζει αλλον χρονοδιακοπτη με τον οποιο δουλεψε 3-4 μερες και ξανα παλι τελος.
Τον φωναζω ξανα,μου λεει μοτερ πεθαμενο (οντως δεν ακουγονταν σχεδον τιποτα) μου λεει ισα-ισα που στελνει ακι μονο ο ανεμιστηρας της καταψυξης δουλευει και αυτον ακους νομιζοντας πως δουλευει το ψυγειο.
Αλλαζει μοτερ,βαζει φρεον,αλλαζει παλι θερμοστατη γιατι με τον προηγουμενο δεν αναβε το λαμπακι και λεει ΟΚ,οντως το ψυγειο δουλεψε 3-4 μερες κανονικοτατα δηλαδη καταψυξη -18 βαθμους και συντηρηση +5 βαθμους ομως ξαφνικα χτες απο το 3 πηγα τον θερμοστατη στο 2,5 επειδη η συντηρηση ηταν χαμηλη και μετα απο λιγο οταν εσβησε το μοτερ δεν ξαναπηρε !
Απο χτες το βραδυ εως σημερα 10 το πρωϊ που σας γραφω τιποτα,το μονο που ακουγεται ειναι το γραναζακι του χρονοδιακοπτη που γυριζει.
Πλακετα δεν εχει,τιποτα αλλο να αλλαχτει δεν βλεπω...τι φταιει; Ο τεχνικος δεν το πιστευε,μου λεει δεν ειναι δυνατον !
Τι ειναι αυτο που καθε τοσο σταματασει το ψυγειο μου; Υπαρχει κατι που δεν εχουμε προσεξει;
Εχω πεταξει 2 φορες πραγματα και παμε για 3η,εκτος απο το οικονομικο θεμα ειναι & θεμα διαβιωσης συν τα νευρα μου.
Εαν μπορει καποιος φιλτατος να με βοηθησει...:blushing:
Εγώ πάντως με τη δεύτερη στραβή θα το έστελνα στην ανακύκλωση, διότι δεν νομίζω ότι αξίζει όλο αυτό, από οικονομικής πλευράς. Αν και δεν έχω δουλέψει ψυγειοκαταψύκτες της ΠΙΤΣΟΣ νομίζω ότι με τα λεφτά που ξόδεψες για τις ανεπιτυχείς επισκευές, θα μπορούσες ν' ανγοράσεις καινούριο και ακόμη καλύτερο
Δημ.Φυλακτος
30-10-16, 00:05
Tελικα θα επρεπε να μπει 1/5 του ιππου,δηλαδη εβαλαν 2 <<νουμερα >> πιο μεγαλο,ειναι λαθος επιλογη απο οποια μερια και να το δεις.Αμα σου εβαλαν υγρα και με μανομετρα χωρις ζηγαρια τοτε τι να πω,επαγγελματιες τις κακιας ωρας.
Δεν αντιλεγω απλα μετεφερα τα περιστατικα,δεν ειχα αναλογη εμπειρια επι τοσα χρονια απο ψυκτικο.
Δεν ειδα πλαστικο μπουκαλι,3 φιαλες κρατουσαν.
Υ.Γ. Το μοτερ γιατι το αλαξαν?Πως εγινε η διαγνωση,με το ματι,με τον ηχο?Κατι μου λεει οτι το μοτερ ειναι καλο και στη θεση σου θα το πηγαινα σε ενα αλλο ψυκτηκο να το δει και να παρω μια ανεξαρτητη γνωμη.Δεν μπορει να ειχε τρεις ταυτοχρονες βλαβες-θερμοστατη-χρονοδιακοπτη-μοτερ.Αν οντως ηταν χαλασμενα και τα τρια τοτε δεν χρειαζεσαι ψυκτηκο αλλα εξορκιστη:biggrin:
Μολις αλλαξε τον θερμοστατη μου ειπε και για τον χρονοδιακοπτη αλλα ειπε αστο να δουμε πως παει και οντως το δοκιμασαμε 1-2 μερες και μας εκανε νουμερα.Το ψυγειο ειχε παρει την κατιουσα τον τελευταιο καιρο,δεν εψυχε καλα οπως τα πρωτα χρονια και 2 φορες εδειχνε πολυ πεσμενη η καταψυξη χωρις να εχει πολλα πραγματα μεσα.
Το μοτερ ειχε σκουρια απο πανω του,οταν ειπαν [2 ατομα ειχαν ερθει] για αλλαγη δεν ημουν παρων αλλα στη δουλεια και ηδη ειχα πεταξει 2 φορες πραγματα,ειχαν περασει πανω απο 12 ωρες χωρις να δουλευει το ψυγειο & δεν ειχα απο το τηλεφωνο αλλη επιλογη.
Με ανησυχει το θεμα παγου στην σωληνα εαν μακροπροθεσμα κανει κακο ή αν λειωνοντας προκαλει νερα που θα τρεχουν.
Για την αντοχη του μοτερ δεν ξερω,μηπως η παραπανω ιπποδυναμη πιεσει τα πραγματα στο κυκλωμα;
Εγώ πάντως με τη δεύτερη στραβή θα το έστελνα στην ανακύκλωση, διότι δεν νομίζω ότι αξίζει όλο αυτό, από οικονομικής πλευράς. Αν και δεν έχω δουλέψει ψυγειοκαταψύκτες της ΠΙΤΣΟΣ νομίζω ότι με τα λεφτά που ξόδεψες για τις ανεπιτυχείς επισκευές, θα μπορούσες ν' ανγοράσεις καινούριο και ακόμη καλύτερο
No Frost,Υψος 175 εκ,πλατος 70 εκ και βαθος 60 εκ,μετρητα δεν υπηρχαν παραπανω απο οσα την επισκευη.
Κατι αναλογο σε μαγαζι με δοσεις εχει απο 400 ευρω Whirlpool το φθηνοτερο μετα Morris 449 και Whilrpool 685 και μαλιστα μονο κατοπιν παραγγελιας οχι ετοιμοπαραδοτο.
Επι 16 χρονια για αυτο το ψυγειο δεν ειχα δωσει τιποτα,ακομη & τα λαστιχα του ειναι μια χαρα.Θερμοστατη ηθελε σιγουρα αλλα & το μοτερ δεν ηταν & στα καλυτερα του.
Δεν λεω πως μου ηρθε κουτι που λεμε ομως υπο πιεση χρονου δεν ειχα & πολλες επιλογες.
Δημοσιευω το παθημα μου μηπως βοηθηθει & καποιος αλλος συνφορουμιτης.
Δημ.Φυλακτος
30-10-16, 14:56
https://s18.postimg.org/qg1iilb4l/forum_psygeio.jpg (https://postimg.org/image/qg1iilb4l/)
https://s18.postimg.org/rwd10qe1h/forum_psygeio_1.jpg (https://postimg.org/image/rwd10qe1h/)
Εδω ειναι το ταμπελακι του μοτερ,καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα.
Δεξια βλεπετε τον παγο που εχει πιασει απο τον προηγουμενο θερμοστατη,τωρα με τον νεο παλι εχει αλλα ειναι πολυ λιγοτερος.
Μου ειπαν να περιμενω 24 ωρες για να δω τα πληρη αποτελεσματα,η καταψυξη δεν εχει φθασει τους -18 αλλα η συντηρηση ειναι στους +4 με +5 βαθμους.
Ομολογω δεν εχω ησυχασει ακομη οτι πλεον το ψυγειο ειναι ΟΚ.
Κυριακίδης
30-10-16, 16:08
Το παλιο μοτερ μου το εδωσαν,οντως τωρα τελευταια ακουγοταν σαν ψοφιο [16 χρονια ειχε στην πλατη του] οπως και τον 1ο θερμοστατη για δειγμα στο μελλον.
Αν ήταν ψόφιο δεν θα έγραφες "πάγωσαν μέχρι και τα σταφύλια " άρα από άποψη απόδοσης μια χαρά ήταν. Όλη η φασαρία όπως σου είπαν , ήταν από τοποθέτηση λάθος κατηγορίας επιλογής θερμοστάτη.
Εάν υποθέσω ότι έχεις απόλυτο δίκιο ότι το έβλεπες ψόφιο το μοτέρ , τότε θα έλεγα ότι εξ αρχής είχες πρόβλημα με μειωμένα υγρά (διαρροή προγενέστερη) και ίσως ήταν και καλός ο θερμοστάτης γιατί ο θερμοστάτης απλά δεν μπορούσε να κόψει εξαιτίας της χαμηλότερης απόδοσης στην κατάψυξη (που έπρεπε να μετρηθεί) (η συντήρηση / και τα παγωμένα σταφύλια ίσως ήταν επειδή δεν έκοβε ο θερμοστάτης από τον χώρο της κατάψυξης και επειδή δούλευε συνεχώς πάγωσε και η συντήρηση περισσότερο , αφού η τελευταία εξαρτιέται ανάλογα και από την κατάψυξη και τον χρόνο που δουλεύει το ψυγείο). Σαν πιθανότητα το λέω αυτό . Αν έχω δίκιο ότι πράγματι αρχικά είχε προγενέστερη διαρροή , τότε ότι τοποθετήθηκε επάνω στο ψυγείο ήταν και παραμένουν μόνο φιγούρες .
Δεν αντιλεγω απλα μετεφερα τα περιστατικα,δεν ειχα αναλογη εμπειρια επι τοσα χρονια απο ψυκτικο.
Δεν ειδα πλαστικο μπουκαλι,3 φιαλες κρατουσαν.
Μολις αλλαξε τον θερμοστατη μου ειπε και για τον χρονοδιακοπτη αλλα ειπε αστο να δουμε πως παει και οντως το δοκιμασαμε 1-2 μερες και μας εκανε νουμερα.Το ψυγειο ειχε παρει την κατιουσα τον τελευταιο καιρο,δεν εψυχε καλα οπως τα πρωτα χρονια και 2 φορες εδειχνε πολυ πεσμενη η καταψυξη χωρις να εχει πολλα πραγματα μεσα.
Το μοτερ ειχε σκουρια απο πανω του,οταν ειπαν [2 ατομα ειχαν ερθει] για αλλαγη δεν ημουν παρων αλλα στη δουλεια και ηδη ειχα πεταξει 2 φορες πραγματα,ειχαν περασει πανω απο 12 ωρες χωρις να δουλευει το ψυγειο & δεν ειχα απο το τηλεφωνο αλλη επιλογη.
Με ανησυχει το θεμα παγου στην σωληνα εαν μακροπροθεσμα κανει κακο ή αν λειωνοντας προκαλει νερα που θα τρεχουν.
Για την αντοχη του μοτερ δεν ξερω,μηπως η παραπανω ιπποδυναμη πιεσει τα πραγματα στο κυκλωμα;
No Frost,Υψος 175 εκ,πλατος 70 εκ και βαθος 60 εκ,μετρητα δεν υπηρχαν παραπανω απο οσα την επισκευη.
Κατι αναλογο σε μαγαζι με δοσεις εχει απο 400 ευρω Whirlpool το φθηνοτερο μετα Morris 449 και Whilrpool 685 και μαλιστα μονο κατοπιν παραγγελιας οχι ετοιμοπαραδοτο.
Επι 16 χρονια για αυτο το ψυγειο δεν ειχα δωσει τιποτα,ακομη & τα λαστιχα του ειναι μια χαρα.Θερμοστατη ηθελε σιγουρα αλλα & το μοτερ δεν ηταν & στα καλυτερα του.
Δεν λεω πως μου ηρθε κουτι που λεμε ομως υπο πιεση χρονου δεν ειχα & πολλες επιλογες.
Δημοσιευω το παθημα μου μηπως βοηθηθει & καποιος αλλος συνφορουμιτης.
Γενικότερα τα No Frost έχουν προβλήματα με την ψύξη, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Και το λέω εγώ που έχω no frost της General Electric, το οποίο αγόρασα το 2004. Κάθε καλοκαίρι το ίδιο βιολί η κατάψυξη δεν μπορεί να ψύξει πιο κάτω από του 5 βαθμούς κελσίου και η συντήρηση, δεν έχει σχεδόν καθόλυ ψύξη. Και μου κάνει εντύπωση γιατί παλαιότερα που είχαμε επί εικοσαετία πάλι No Frost και μάλιστα τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. White Westinghouse, το οποίο αγοράσθηκε μεταξύ 1984-86 αν θυμάμαι καλά. Είκοσι χρόνια ασταμάτητης λειτουργίας μέχρι που υπήρξε πρόβλημα με το μοτέρ γι αυτό και αντικαταστήθηκε. Θέλω να πω ότι όλα αυτά τα είκοσι χρόνια δεν είχε προβλήμστα ψύξης. Πάντως σε ευχαριστούμε για την εμπειρια σου από την ανεπιτυχή επισκευή του ψυγείου γιατί πλέον λαμβάνουμε γνώση και προσπαθούμε να μη την πατήσουμε και μεις.
Δημ.Φυλακτος
30-10-16, 16:23
Αν ήταν ψόφιο δεν θα έγραφες "πάγωσαν μέχρι και τα σταφύλια " άρα από άποψη απόδοσης μια χαρά ήταν. Όλη η φασαρία όπως σου είπαν , ήταν από τοποθέτηση λάθος κατηγορίας επιλογής θερμοστάτη.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Δουλευε συνεχως χωρις σταματημο,ο θερμοστατης δεν εκοβε καθολου και το αφηνε ελευθερο να δουλευε μερα-νυχτα.
Εάν υποθέσω ότι έχεις απόλυτο δίκιο ότι το έβλεπες ψόφιο το μοτέρ , τότε θα έλεγα ότι εξ αρχής είχες πρόβλημα με μειωμένα υγρά (διαρροή προγενέστερη)
Αν έχω δίκιο ότι πράγματι αρχικά είχε προγενέστερη διαρροή , τότε ότι τοποθετήθηκε επάνω στο ψυγείο ήταν και παραμένουν μόνο φιγούρες .
Δεν μπορω να ξερω για διαρροη υγρων,οσες φορες το τραβηξα δεν ειδα κατι κατω ουτε μου μυρισε κατι ασχημα [δεν ξερω πως εξατμιζεται το φρεον].
Οταν αποφασισα να κλεισω τον θερμοστατη επειδη το ψυγειο δουλευε ακαταπαυστα [δεν εκοβε καθολου για αποψυξη,το 20' που λενε] και φοβομουν μην παθει μεγαλη ζημια,μετα απο ωρα οταν το ξαναεβαλα στο 3 δεν εγινε τιποτα,απο εκεινη την στιγμη ολα τελος.
Η καταψυξη τοτε ηταν πολυ καλη αλλα η θερμοκρασια στην συντηρηση ειχε παρει την κατιουσα και κανενας εδω στο σπιτι δεν μπορουσε να φαει πχ τυρι στους μηδεν βαθμους.
Το παλιο μοτερ μου ειπαν να το δωσω για ανακυκλωση γιατι ηταν αχρηστο,εαν ηταν εστω καπως καλο σιγουρα θα μου ελεγαν να το παρουν και εαν ανακατασκευαζεται θν το πουλαγαν αλλου κοψοχρονια;
Το εχω ζησει αυτο πριν πολλα χρονια δεκαετια του '80 με κατι μπαρμπαδες-ψυκτικους.
Δεν υπερασπιζομαι τους τεχνικους απλα μεταφερω τα γεγονοτα ως εχουν μηπως τυχον μεσω αναζητησης στο google βοηθηθει και καποιος αλλος.
Γενικότερα τα No Frost έχουν προβλήματα με την ψύξη, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Και το λέω εγώ που έχω no frost της General Electric, το οποίο αγόρασα το 2004. Κάθε καλοκαίρι το ίδιο βιολί η κατάψυξη δεν μπορεί να ψύξει πιο κάτω από του 5 βαθμούς κελσίου και η συντήρηση, δεν έχει σχεδόν καθόλυ ψύξη.Δεν είναι σωστό να γενικεύεις με ΕΝΑ δείγμα (και μάλιστα κακό, κατά την άποψή μου). Το ότι το συγκεκριμένο ψυγείο δεν σου αποδίδει σωστά, δεν σημαίνει ότι όλα τα no frost δεν αποδίδουν σωστά. Αν ήταν έτσι, θα είχαν καταργηθεί.
Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο (το GE - κακό κατά την άποψή μου) ψυγείο έχει μεγάλη ευαισθησία στο να μαζεύει σκόνες, χνούδια κλπ στον εναλλάκτη (και πώς να μην έχει, εκεί που τον βάλανε...). Θεωρώ δεδομένο ότι έκανες μια απόψυξη μια φορά το χρόνο, ΟΚ, αλλά έβγαλες ποτέ το πίσω καπάκι να καθαρίσεις τον εναλλάκτη;
Δεν είναι σωστό να γενικεύεις με ΕΝΑ δείγμα (και μάλιστα κακό, κατά την άποψή μου). Το ότι το συγκεκριμένο ψυγείο δεν σου αποδίδει σωστά, δεν σημαίνει ότι όλα τα no frost δεν αποδίδουν σωστά. Αν ήταν έτσι, θα είχαν καταργηθεί.
Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο (το GE - κακό κατά την άποψή μου) ψυγείο έχει μεγάλη ευαισθησία στο να μαζεύει σκόνες, χνούδια κλπ στον εναλλάκτη (και πώς να μην έχει, εκεί που τον βάλανε...). Θεωρώ δεδομένο ότι έκανες μια απόψυξη μια φορά το χρόνο, ΟΚ, αλλά έβγαλες ποτέ το πίσω καπάκι να καθαρίσεις τον εναλλάκτη;
Απόψυξη το κάνω αλλά από πίσω είναι σφραγισμένο από πίσω με αλουμίνιο και πριτσίνια. δεν νομίζω να έχει κάποιο μέρος που να ανοίγει, αλλά θα κοιτάξω
Δημ.Φυλακτος
30-10-16, 19:17
Ο θερμοστατης εκανε το μοτερ να δουλευει συνεχεια,δεν εκοβε καθολου για μερες με αποτελεσμα η θερμοκρασια αν πεσει τοσο χαμηλα.Οταν τον εκελισα και πηγα αν τον ξανανοιξω το μοτερ τιποτα !
Οταν μπηκε 1η φορα νεος θερμοστατης τον γυρισε ο τεχνικος στο 3 μα δεν δουλεψε το μοτερ,εδωσε λιγο δεξια τον χρονοδιακοπτη...τιποτα,ξανα...τιποτα.
Εβαλε εναν νεο χρονοδιακοπτη και δουλεψε αμεσως,μου λεει αυτος που εχεις ειναι ζητημα χρονου να τα παιξει.Μου ξαναβαλε τον παλιο,εδωσε ενα κλικ ακομη και τελικα το μοτερ πηρε μπρος.
Μετα απο λιγες μερες το μοτερ οταν εσβηνε για αποψυξη δεν ξαναπαιρνε στο 20' που λενε,εκανε ωρες ολοκληρες,τους πηρα τηλεφωνο,μου ειπαν να γυρισω λιγο δεξια τον χρονοδιακοπτη,το εκανα και πηρε μπρος ομως μετα απο 1-2 μερες ξανα τα ιδια.
Ετσι πεισθηκα να αλλαξω και τον χρονοδιακοπτη,για το μοτερ το μονο που εχω να πω ηταν πως τελευταια ισα που το ακουγα,αυτο το "ρρρρρρρρνννν" που ξερουμε απο διαφορα ψυγεια δεν το ακουγα.
Δεν ξερω πως θα μπορουσε να μετρηθει το μοτερ παρουσια μου [με καποιο μανομετρο ισως;] αλλα εξ'αποστασεως και ενω το ψυγειο ηταν ηδη σβηστο 1 ολοκληρη ημερα τι να εκανα;
Ετσι οπως εγινε αν δουλευει καλα τουλαχιστον πεστους να ερθουν να βγαλουν λιγα υγρα ωστε να σταματησει ο παγος στη σωληνα γιατι θα εχεις νερα στο πατωμα και λεκεδες σκουριας απο τη βαση που θα σκουριασει με τον καιρο.
Δημ.Φυλακτος
31-10-16, 00:32
Η βαση θελει ουτως η' αλλως λιγη δουλεια,το παλιο σκαφακι ειχε χαλασει & ειχαν τρεξει πανω στο μοτερ συν κατω στην βαση.
Οταν σταθεροποιηθει η κατασταση θα την τριψω και θα την βαψω με μινιο.
Οταν ο θερμοστατης κοψει το μοτερ και η θερμοκρασια ειναι στους -18 βαθμους μεχρι να ξαναπαρει μπρος στο 20' περιπου ποσους βαθμους ειναι επιτρεπτο να χασει;
Να παει σε -15 ειναι το επιτρεπτο; Αν παει στους -10 ειναι μη αποδεκτο;
Τα παραπανω υγρα στο κυκλωμα εν καιρω μπορει να μου κανουν καποια ζημια πχ εκτονωση σε καποιο αδυνατο σημειο απο αυξηση της ππιεσης;
Τα περισοτερα υγρα δεν κανουν ζημια στην εγκατασταση απλα δεν δουλευει το ψυγειο σωστα.Οσο αφορα τις θερμοκρασιες εχει να κανει με τη χρηση και τις καιρικες συνθηκες.Οταν ειναι στο defrost ο χρονοδιακοπτης μπορει να ανεβασει και πανω απο το μηδεν.Και στους -10 να παρει δεν υπαρχει προβλημα.
Δημ.Φυλακτος
01-11-16, 13:39
Καλημερα φιλε μου,το πρωι στις 9 κατεβασα τον θερμοστατη απο το 3 που ηταν στο 2,5 & τωρα 12:39 που γραφω η καταψυξη δειχνει -19 και η συντηρηση +4 βαθμους ασχετα αν εχει ανοιχτει μερικες φορες η πορτα.
Εχει εναν ρυθμιστη κατω απο την καταψυξη με αριθμιση απο 1-5 συμφωνα με το ποση ψυξη θες να περασει απο την καταψυξη στην συντηρηση.Τωρα τον εχω στο 3,να τον αφησω ως εχει η' να μειωσω λιγο την ροη;
Να τους παρω τηλεφωνο [δεν χρεωνουν επισκεψη παρα μονο την 1η φορα] αλλα τι να τους πω για να ξανακοιταξουν τα υγρα; Οτι εχει παγο η σωληνα; Αμα ερθουν & δουν σωστες θερμοκρασιες θα εκτεθω γιατι δεν εχω αλλο επιχειρημα.
Να φωναξω καποιον αλλον τεχνικο αλλης εταιριας ισα για να ελεξχει το φρεον;
1 μηνα ταλαιπωρουμαι με αυτο το ψυγειο...:001_huh:
Τις ρυθμισεις αστες οπως ειναι,ειναι πολυ καλες θερμοκρασιες,απλα παρε τηλεφωνο και πεστους οτι πιανει παγο στην αναροφηση και βγαζει νερα στο πατωμα.Το οτι εχεις καλες θερμοκρασιες δεν σημαινει οτι πρεπει να πιανει παγο η σωληνα.Βγαζοντας λιγα υγρα δεν θα αλαξει κατι στις θερμοκρασιες.Εχουν υποχρεωση να ερθουν να το φτιαξουν χωρις καμια απολυτος επιβαρυνση,το λαθος ειναι δικοτους και πρεπει να το φτιαξουνΑν σου πουνε δεν πειραζει ο παγος απλα μην το δεχτεις.
Δημ.Φυλακτος
02-11-16, 11:43
Το ψυγειο εχει μουρλαθει,χτες ειχα τον θερμοστατη στο 2.5 επειδη ειχε αρχισει η θερμοκρασια να κατεβαινει πολυ & τον πηγα στο 2.
Σημερα βλεπω -20 εως -21 στην καταψυξη και +3 εως +4 στην συντηρηση,μα καλα δεν επρεπε να μην ειναι τοσο χαμηλες;
Παλια το ψυγειο το δουλευα τον χειμωνα στο 3 επι πολλα χρονια,τωρα το εχω στο 2 & εχει τετοιες θερμοκρασιες δηλαδη ποσο πρεπει να το παω στο 1.5;
Θα με τρελανει αυτο το ψυγειο τελικα...:confused1:
Εγω βαζω το δεξη κουμπι στο 1 και το πανω στο 3.Εκει εχει normal θερμοκρασιες με τον γνησιο θερμοστατη,δηλαδη περιπου -18 καταψυξη και +5 συντηρηση.Κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις τιποτα.
Δημ.Φυλακτος
06-11-16, 19:34
Το δεξι στο 1; Εδω το εβαλα στο 2 και μετα απο λιγες ωρες η καταψυξη πηγε στο -15 και η συντηρηση στο +9 Οταν το ειχα στο 2 παρατηρουσα πως σταματαγε συχνα το μοτερ,εκανε κατι σαν "κλικ" π.χ πως οπλιζει ενα ρελαι & σταματαγε μετα απο λιγο..το ξανακανε & μετα αρχιζε να δουλευει κανονικα για αρκετη ωρα. Φοβηθηκα & το ανεβασα στο 2,5 και τωρα εχω -19 καταψυξη και +7 συντηρηση. Το παλιο μοτερ το ειχα στο 3 τον χειμωνα και στο 3,5 το καλοκαιρι ενω κατω απο την καταψυξη το ειχα παντα στο 3. Τωρα με το νεο μοτερ που ειναι πιο δυνατο εχω μπερδευτει αρκετα.
Το δεξι στο 1; Εδω το εβαλα στο 2 και μετα απο λιγες ωρες η καταψυξη πηγε στο -15 και η συντηρηση στο +9 Οταν το ειχα στο 2 παρατηρουσα πως σταματαγε συχνα το μοτερ,εκανε κατι σαν "κλικ" π.χ πως οπλιζει ενα ρελαι & σταματαγε μετα απο λιγο..το ξανακανε & μετα αρχιζε να δουλευει κανονικα για αρκετη ωρα. Φοβηθηκα & το ανεβασα στο 2,5 και τωρα εχω -19 καταψυξη και +7 συντηρηση. Το παλιο μοτερ το ειχα στο 3 τον χειμωνα και στο 3,5 το καλοκαιρι ενω κατω απο την καταψυξη το ειχα παντα στο 3. Τωρα με το νεο μοτερ που ειναι πιο δυνατο εχω μπερδευτει αρκετα.
Υπαρχει η πιθανοτητα να βαλανε λαθος θερμοστατη και γιαυτο εχεις αυτα τα αποτελεσματα.Το μεγαλυτερο μοτερ δεν πειραζει τις θερμοκρασιες,βρες τη χρυση τομη και αστο να δουλευει εκει που σε αφηνει ικανοποιημενο γιατι αρκετα σε εχουν ταλαιπωρησει
Δημ.Φυλακτος
09-11-16, 01:00
https://s22.postimg.org/xrgn765c1/065.jpg
Μετα απο 16 χρονια με αυτο ηρθε η ωρα να μαθω κι εγω τι σημαινει "τρεχει νερα απο το ψυγειο".Κοιταξτε παγο που εχει πιασει !
Η σκουρια ειναι απο το προηγουμενο μοτερ,ειχε τρυπησει το σκαφακι & δεν το ειχα αντιληθφει εγκαιρα.
Θα τους φωναξω αυριο να δω τι θα γινει επιτελους,εχουν σπασει τα νευρα ολων μας εδω στο σπιτι με αυτην την υποθεση,να δω τι αλλο θα βγει στην πορεια...:angry:
Δημ.Φυλακτος
11-11-16, 13:52
Νεωτερα απο το μετωπο: τους φωναξα & εκαναν ελεγχο στο φρεον,ειπαν ηθελε συμπληρωμα !
https://s12.postimg.org/750mzsee5/psg.jpg
Περασαν 24 ωρες & σημερα γυρναω το ψυγειο & παλι βλεπω παγο συν νερα απο κατω !
Τωρα μαλιστα αρχιζει & πιανει παγο & πανω στο μοτερ εκει που ξεκιναει ο σωληνας.
Μαλλον το εχει πιασει το Χριστουγεννιατικο Πνευμα...ρε που μπλεξαμε...:help:
Οι άνθρωποι είναι για κρέμασμα.Να βγάλει έπρεπε και όχι να βάλει.Τι να πω δεν ξερω. Αλάξε τεχνικό γιατί αυτός είναι ανίκανος να το φτιάξει
Κυριακίδης
11-11-16, 19:47
Κανονικά δεν έπρεπε να βάλει μοτέρ 2 βαθμίδες ανώτερο (από όσα λέχθηκαν είχε 1/5 μοτέρ και ενώ υπάρχει και το 1/4 έβαλαν 1/3?) άντε το 1/4 υποφέρεται αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική αυτός ο τεχνικός πάει και βάζει ακριβότερο μοτέρ και μεγαλύτερο κατά 2 βαθμίδες ?
Τα μοτέρ αυτά είναι προτιμότερο να "ξεσκίζονται" και να παλεύουν να σου κατεβάσουν την ψύξη παρά να σου την φέρνουν την ψύξη άμεσα .
Ο κατασκευαστής δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βάλει και αυτός 1/3 μοτέρ για να το κάνει "Ferrari" και να πιάνει ψύξη με το καλημέρα , και δεν θα του κόστιζε καθόλου .
Ο κατασκευαστής επιλέγει το μοτέρ με βάση τα λίτρα ψυγείου / τις ώρες που είναι απαραίτητο να δουλεύει για να υπάρχει ομαλότητα ψύξης στους χώρους / και από εκεί καθορίζει το μήκος στοιχείων / τριχοειδούς σωλήνα και άλλες παραμέτρους ομαλότητας λειτουργίας (όπως π.χ. να μην πιάνει πάγους στην επιστροφή / να μην επηρεάζεται το αισθητήριο του θερμοστάτη από την ισχυρότερη ψύξη στο σημείο τοποθέτησης του αισθητήρα θερμοστάτη κτλ ).
Πάνε τα 370 ευρώπουλα :thumbdown:
Η ζημιά που του έκαναν , ξεπερνάει τα όρια της κτηνωδίας , το παλιό μοτέρ έστω και σκουριασμένο εξωτερικά ήταν μια χαρά από την δήλωση ότι ...."πάγωνε τα σταφύλια " . Οπότε έπρεπε να ασχοληθεί μόνο με τον θερμοστάτη και να μην πειράξει το μοτέρ .
Δημ.Φυλακτος
12-11-16, 14:34
Αναγκαστηκα και εβαλα 2ο πλαστικο λεκανακι κατω απο την σωληνα με τον παγο & σημερα που το κοιταξα ειχε ηδη γεμισει το μισο !
Δηλαδη καθε τοσο θα τραβαω το ψυγειο να το αδειαζω,για ονομα του Θεου.
Με την πρωτη ευκαιρια θα ψαξω για αλλον (αντε να του εξηγησω του ανθρωπου τωρα το τι εχει αλλαχτει) & να δουμε τι θα γινει τελικα.
Αυτο το μοτερ δεν "συμβαδιζει" με το ψυγειο μου,σημερα που γεμισαμε με ψωνια την συντηρηση & την καταψυξη αρχισε τα κολπα & ετσι πηγα τον θερμοστατη στο 3.
Ρε με μαστορες που εμπλεξα (και ζαλιζω & εσας βρε παιδια συνεχεια)...:001_huh:
Μονο μην αργεις πολυ να βρεις αλλον γιατι βλεπω να καις και το καινουργιο μοτερ
Δημ.Φυλακτος
13-11-16, 14:56
Ο θερμοστατης ειναι στο 3 αλλα στην καταψυξη εχω -15 αν και στην συντηρηση ειμαι ενταξει εχω +5 εως +6 βαθμους.
Κοιταξα το 2ο λεκανακι & εχει νερα ως την μεση,στον νεο τεχνικο να του πω να βγαλει φρεον ή να τον αφησω να δω τι θα μου πει;
Ο παγος παντως απο την σωληνα αν & δειχνει πιο "ευθραυστος" απο πρωτα ειναι παρων...:001_unsure:
Να ΒΓΑΛΕΙ πρεπει.Επειδη εχει μπει μεγαλυτερο μοτερ ακομα και με ζηγαρια να τα βαζανε παλι το ιδιο προβλημα θα ειχες,ειναι καθαρα θεμα εμπειριας του τεχνικου να το φερει στα ισια του το ψυγειο και εσυ δυστηχως επεσες σε τελειως απειρο τεχνιτηΣτην περιπτωση σου θα πρεπει να αφαιρει υγρα λιγο λιγο μεχρι να το κανει να δροσιζει η σωληνα καθε φορα που περνει μπρος το μοτερ και μετα απο λιγο να εχει η σωληνα θερμοκρασια χωρου η εστω να ειναι ελαφρος δροσερη.Δηλαδη θα πρεπει να βγαζει το ψυγειο απο το ρευμα ωστε να ανεβουν οι πιεσεις,να αφαιρει λιγα υγρα και μετα να το ξαναβαζει στο ρευμα μεχρι να κανει τη σωληνα να δροσιζει οταν περνει μπρος το μοτερ.Αν ο σωληνας παγωνει πολυ με το ξεκινημα θα πρεπει να ξανακανει την ιδια διαδικασια ξανα και ξανα μεχρι να εχει τα αποτελεσματα που σου περιγραφω.
Δημ.Φυλακτος
16-11-16, 00:44
Δηλαδη θα πρεπει να βγαζει το ψυγειο απο το ρευμα ωστε να ανεβουν οι πιεσεις,να αφαιρει λιγα υγρα και μετα να το ξαναβαζει στο ρευμα μεχρι να κανει τη σωληνα να δροσιζει οταν περνει μπρος το μοτερ.Αν ο σωληνας παγωνει πολυ με το ξεκινημα θα πρεπει να ξανακανει την ιδια διαδικασια ξανα και ξανα μεχρι να εχει τα αποτελεσματα που σου περιγραφω.
Νεωτερα απο το μετωπο: αρχιζε η αναζητηση για νεο ψυκτικο,ο ενας δεν μπορουσε,ο αλλος ειχε site αλλα φραγη εισερχομενων στο κινητο,ο παραλλος δεν απαντουσε κ.ο.κ μεχρι που βρεθηκε καποιος φιλοτιμος και ηρθε.
Του εξηγησα το παθημα μου,μου ειπε οτι & εσεις,εκανε τα ανωτερω οπως τα περιεγραψε ο φιλος και μετα απο αρκετη ωρα να τι βλεπω:
https://s11.postimg.org/a6oo1jnmb/psyg_1.jpg
Το 2ο λεκανακι ειναι πατεντα δικη μου για αν μην τρεχουν κατω.
Οφειλω παντως να πω πως ο ανθρωπος μου εξηγησε πως μαλλον θα πρεπει να ξαναρθει,ειπε να το αφησω 1 μερα τουλαχιστον & μετα να ξαναρθει να βγαλει και αλλο φρεον.
Αναρωτιεμαι ο προηγουμενος ποσο ειχε βαλει μεσα; 1m³ Τι διαολο δεν ξαναειχε φτιαξει ψυγειο αλλο & εκανε αλχημειες;
Αντε παλι αναμονη μεχρι να ξαναρθει παντως απο θερμοκρασιες σκιζει,στην καταψυξη -21 και στην συντηρηση στο +3 με τον θερμοστατη στο 3.
Αναγκαστηκα και εβαλα 2ο πλαστικο λεκανακι κατω απο την σωληνα με τον παγο & σημερα που το κοιταξα ειχε ηδη γεμισει το μισο !
Δηλαδη καθε τοσο θα τραβαω το ψυγειο να το αδειαζω,για ονομα του Θεου.
Με την πρωτη ευκαιρια θα ψαξω για αλλον (αντε να του εξηγησω του ανθρωπου τωρα το τι εχει αλλαχτει) & να δουμε τι θα γινει τελικα.
Αυτο το μοτερ δεν "συμβαδιζει" με το ψυγειο μου,σημερα που γεμισαμε με ψωνια την συντηρηση & την καταψυξη αρχισε τα κολπα & ετσι πηγα τον θερμοστατη στο 3.
Ρε με μαστορες που εμπλεξα (και ζαλιζω & εσας βρε παιδια συνεχεια)...:001_huh:
Το έχουν αυτό πολλοιί μάστορες(συννγώμη μη προσβληθεί οιοσδήποτε μάστορας εδώ) και μάλιστα από """""εξουσιοδοτημένο""""" service της BSP (Bosch Siemens Pitsos)σε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας. Εξυπηρέτηση ανύπαρκτη. Είχα πάει το στεγνωτήριο, το οποίο ήταν ένα της Siemens, δεκαετίας, το οποίο είχε πρόβλημα στον σχηματισμό νερού από τον ατμό που δημιουργούνταν κατά το στέγνωμα, με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά γύρω από το στεγνωτήριο και όλος ο χώρος να γεμίζει υδρατμούς λες και βρίσκεσαι στο ντους. αυτοί οι """κύριοι"""" το καθάρισαν τα φίλτρα του όπως μας είχανε πεί, άλλαξαν και ορισμένα λάστιχα όπως ας πούμε στην πόρτα. Τέλος πάντων, έκαναν ο,τι τέλος πάντων μπορούσαν, αφού εγώ ο ίδιος τους υπέδειξα και ένα ακόμα σημείο για να διορθώσουν γιατί δεν θα το έβρισκαν ποτέ των ποτών. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα καλοκαίρι που το είχανε κρατημένο στις εγκαταστάσεις τους, δήθεν για επισκευή, να καεί το μοτέρ του για άγνωστο λόγο. Φυσικά πήγε κατευθείαν για σκράπ γιατί με τα λεφτά που ""έριξα"" για τις ανεπιτυχείς επισκευές, θα μπορούσα να αγοράσω κάποιο και καλύτερο και πιο φθηνό, πράγμα που με την πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε. Που θέλω να καταλήξω: Πρέπει να προσέχουμε και αυτούς που έρχονται να μας κάνουν επισκευές. Και να θέτουμε όριο στα χρήματα που μπορούμε να δώσουμε. Και νομίζω πως η κοροϊδία έχει όριο από πλευράς ορισμένων τεχνικών.
Δημ.Φυλακτος
17-11-16, 20:39
Φιλοι μου το μοτερ αποφασισε να μας κανει περισσοτερα "νουμερα",σημερα το πρωϊ που ξυπνησα ηταν σβηστο,ο παγος απο την σωληνα ειχε λειωσει εντελως & το 2ο λεκανακι ηταν κατα τα 2/3 γεματο νερο [λογικο].
Ελα ομως που το μοτερ δεν ελεγε να ξαναπαρει μπρος,το λαμπακι παρεμενε σβηστο μεσα στην συντηρηση & η θερμοκρασια να παιρνει την ανιουσα.
Αϊντε παλι βγαλσιμο τα πραγματα απο την καταψυξη μην λειωσουν & τηλεφωνο στον τεχνικο,θα ερθει αυριο.
Τι εχει τωρα μπορει κανεις να σκεφτει; Ειχε πιασει τοσο παγο που κανει τοσες ωρες να λειωσει; Στην συντηρηση ηταν μια χαρα παντως.
Καθε φορα δηλαδη αυτο θα γινεται; Αφου βγηκε φρεον,αμα ξαναβγει κι αλλο θα στρωσει; Ρε που εμπλεξα μεσα αναθεμα την τυχη μου,εχουν σπσει τα νευρα μου με αυτο το ψυγειο !
Γραφεις μοτερ σταματημενο και λαμπα σβηστει,Αυτο μπορει να γινει απο τρφοδοσια π.χ.μπριζα -καλωδιο-φις,αλλα και απο λαθος θερμοστατη η λαθος συνδεσμολογια θερμοστατη.
Η ερωτηση μου ειναι -οταν δουλευει κανονικα η λαμπα αναβει?Μηπως η λαμπα αναβει οταν δουλευει το μοτερ και σβηνει οταν κανει παυση το μοτερ?
Συμφωνώ με τον Σάκη και μάλιστα βρωμάει λάθος συνδεσμολογία.....ακόμα και του χρονοδιακοόπτη.
Φίλε μου έχεις μπλέξει άσχημα!!! Και δεν ξέρω από που να το πιάσω.
το συγκεκριμένο μοντέλο τα μόνα προβλήματα που βγάζει είναι στο σύστημα απόψυξης και συνήθως τα θερμικά στο στοιχείο και η αντίσταση.
Το αρχικό πρόβλημα που είχες (παγωμένα πράγματα στην συντήρηση) ήταν λόγου της σύντομης απόψυξης που έκανες. Τα νερά δεν πρόλαβαν να στραγγίξουν/στεγνώσουν (κανονικά πλήρη και σωστή απόψυξη κάνεις στις 24 ώρες) με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στο θερμοστατικό τάμπερ (αυτό που ρυθμίζεις στην συντήρηση) Αυτά λοιπόν ξαναπαγώσανε φρακάρωντας το τάμπερ. Αυτό δεν μπόρεσε να κλείσει με αποτέλεσμα να έχεις συνεχή ροή ψυχρού άερα από την κατάψυξη. Μου έχει συμβεί πολλές φορές μετά από σύντομη απόψυξη.
Από εκεί και πέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τι θερμοστάτη και τι χρονοδιακόπτη σου έχουν βάλει. Αν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι αντίστοιχα είναι ίδιοι με των original (τα οποία είναι καταργημένα από την εταιρεία)
ένας αντιστοιχισμένος χρονοδιακόπτης για το μοντέλο αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι κάνει είναι αυτός
http://www.homefix.gr/el/proionta/siskefes-kouzinas/psigeio/chronodiakoptes-apopsixis/chronodiakoptis-apopsixis-sonchie-4-epafon-genikis-chrisis-6i/25min185205012.html
για θερμοστάτη δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έχει τύχει να αλλάξω ποτέ σε αυτό το μοντέλο. Ωστόσο αν σε βοηθάει τα στοιχεία του original είναι danfoss 077B0304 αν δώσεις τα στοιχεία αυτά σε τεχνικό θα βρεί σωστή αντιστοιχία θερμοστάτη.
Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν μπει ο σωστός συμπιεστής δεν πρόκειται να ησυχάσεις. Με αυτό το συμπιεστή αυτό το φρέον θα του είναι πάντα ή πολύ ή λίγο.
Ο συμπιεστής για να αποδώσει σωστά λαμβάνονται υπόψιν μήκος/πάχος του κοντέσερ και το μήκος/πάχος του τριχοειδή σωλήνα. Και αυτά είναι αμετάβλητα. Οπότε ο 1/5 συμπιεστής είναι μονόδρομος. Ακόμα και αν κάνεις πίσω στο θέμα πάγος στο σωλήνα οι βαλβίδες του μοτέρ ζορίζονται στην συμπίεστη. Κάποια στιγμή θα αρχίζουν να κροταλίζουν και στην συνέχεια θα κοπούν οι βάσεις. Οπότε και πάλι θα έχεις πετάξει τα λεφτά σου. Κανονικά πρέπει να πάρεις τους πρώτους και να τους πεις να σου βάλουν το κατάλληλο μοτέρ.
Δημ.Φυλακτος
18-11-16, 12:27
Φιλοι μου το λαμπακι αναβε οταν δουλευε το μοτερ,αναβε στο 20 λεπτο που εκανε την παυση αλλα οταν εκανε αποψυξη εσβηνε εντελως.
Πριζα,καλωδιαο,φις,ρευμα ως τον χρονοδιακοπτη κλπ ειναι ΟΚ.
Ηρθε σημερα ο τεχνικος, καμμενος θερμοστατης ! Βρηκε την επαφη αρπαγμενη οπως λεμε.
Οταν τον γεφυρωσε το μοτερ δουλεψε.
Συμφωνα με αυτον το δυνατο μοτερ στο ξεκινημα τραβαει παραπανω Αμπερ & του κανει ζημια.Ομοιως μου ζηταει & αυτος να επικοινωνησω με τον πρωτο τεχνιτη να μου αλλαξει το μοτερ.
Θα βγαλει φρεον αλλα & παλι δεν ειναι αισιοδοξος πως θα κρατησει ο νεος θερμοστατης για πολυ.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί ή σωστή συνδεσμολογία πριν βάλει τον θερμοστάτη καθώς και ή συμβατότητα του θερμοστάτη.Δεν φταίει το μοτέρ που κάηκε αλλά ή συνδεσμολογία.
Δημ.Φυλακτος
18-11-16, 14:12
3 καλωδια εχει ο ατιμος ο θερμοστατης,δεν ειναι καμια πλεξουδα,τι στα κομματια τους μπερδευει;
Εβαλε τον καινουργιο,τον δοκιμασε προσωρινα με σπρευ να παγωσει να δει αν κοβει το μοτερ & δουλεψε.
Τωρα θα ρυθμιστει το φρεον & να δουμε μετα απο 1-2 μερες πως θα παει απο θεμα παγου στην σωληνα αν & ο τεχνικος επιμενει πως το μοτερ αυτο 1/3 του ιππου στο ξεκινημα τον ζοριζει τον θερμοστατη.
Συγνωμμη σας παιδευω & εσας παιδια με τις συνεχεις ερωτησεις αλλα ελατε στην θεση μου,ως τωρα 390 ευρω (δεν ξερω σημερα ποσα θα μου παρει) & ψυγειο δεν εχω.
Δημ.Φυλακτος
19-11-16, 16:10
Ο 2ος μαστορας μου εφερε μαζι με τον νεο θερμοστατη & νεο λεκανακι για το συγκεκριμενο μοτερ,οι πρωτοι ουτε που το σκεφτηκαν.Αφαιρεσε φρεον,εκανε νεα συνδεσμολογια στον θερμοστατη.
Το μοτερ δουλευει τωρα πιο αθορυβα,οταν κοβει το θερμικο το λαμπακι σβηνει,η θερμοκρασιες ειναι σε εξαιρετικα επιπεδα δηλαδη -21 στην καταψυξη και +4 στην συντηρηση.
Ο θερμοστατης ειναι στο 3,με μεγαλη αγωνια σημερα το μεσημερι τραβηξα να δω εαν & ποσο παγο εχει πιασει η σωληνα,να τι ειδα:
https://s11.postimg.org/no0xg8ez7/psygeio.jpg
Δεν υπαρχει παγος ουτε για δειγμα.Να αγορασω κανενα φυλαχτο-σκορδο να του βαλω;
Ελπιζω να κρατησει αυτο το ονειρο για μερικα χρονια ακομη...:001_rolleyes:
Να φανταστώ ότι έκανες λάθος και αντί για θερμοστάτη εγραψες θερμικό.Το λέω γιατί όταν κόβει θερμικό είναι κάτι κακό,επισης όταν κόβει ο θερμοστάτης ή λάμπα του θαλάμου δεν πρεπει να σβήνει.Αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις τότε κάτι δεν έγινε σωστά με την συνδεσμολογία του θερμοστάτη.
Δημ.Φυλακτος
22-11-16, 14:32
Ναι λαθος εκ παραδρομης,τωρα το λαμπακι δεν σβηνει ποτε.
Απο θερμοκρασιες παμε μια χαρα,να το κατεβασω στο 2,5; Τωρα το εχω ας το πουμε στο 2,7.
Ο προηγουμενος θερμοστατης κατω απο μια επαφη ειχε ενα καφε σημαδι σαν καψιμο,το λαμακι δεν ηταν μαυρο ομως.
Δημ.Φυλακτος
15-02-18, 13:46
https://s14.postimg.org/45b7vlpht/-005.jpg (https://postimages.org/)
Δημ.Φυλακτος
15-02-18, 13:48
Οπως βλεπετε παγος γυρω απο τον ανεμιστηρα,πισω απο το καλυμμα & λιγο μεσα στον χωρο της καταψυξης.
Αλλαγη μοτερ ανεμιστηρα και θερμικου (?) που ειναι μεσα στην καταψυξη.
Αντε να δουμε τι αλλο θα βγει...:confused1:
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Για να εχει παγο αυτο μπορει να προελθει απο πολλες αιτιες.Χρειαζεται γνωση και εξοπλισμος για να γινει διαγνωση.
ω ρε μπλεξιμο!!!!!τι ασχετοσυνη!!!!καλο κουραγιο!!!1
StyDel_skg
05-04-19, 21:15
Γεια σου Δημητρη
Ειμαι ο Στελιος απο Θεσσαλονικη, σου στελνω αυτο το μηνυμα γιατι εχω και εγω το NFP 2401. Προ μηνων το ανοιξα και αλλαξα θερμοστατη αλλα δεν φωτογραφησα την ¨κοσσα¨ οπου συνδεονται τα καλωδια ετσι τα ξανασυνδεσα κατα προσεγγιση με αποτελεσμα ο συμπιεστης να δουλευη συνεχως. Εαν συνεχιζεις και εχεις το ψυγειο θελω εαν μπορεις να βγαλεις 1-2 φωτογραφιες του ακροκιβωτιου και να μου τις στειλεις.
6976560302 (και viber) η 6974688030@mycosmos.gr
Γεια σου Δημητρη
Ειμαι ο Στελιος απο Θεσσαλονικη, σου στελνω αυτο το μηνυμα γιατι εχω και εγω το NFP 2401. Προ μηνων το ανοιξα και αλλαξα θερμοστατη αλλα δεν φωτογραφησα την ¨κοσσα¨ οπου συνδεονται τα καλωδια ετσι τα ξανασυνδεσα κατα προσεγγιση με αποτελεσμα ο συμπιεστης να δουλευη συνεχως. Εαν συνεχιζεις και εχεις το ψυγειο θελω εαν μπορεις να βγαλεις 1-2 φωτογραφιες του ακροκιβωτιου και να μου τις στειλεις.
6976xxxxxx (και viber) η 6974xxxxxx@mycosmos.gr (6974688030@mycosmos.gr)
Αν δεις τη δραστηριότητα του μέλους, θα διαπιστωσεις ότι δεν έχει ξανασυνδεθεί το forum μετά από την ημέρα του τελευταίου του post, σχδόν 14 μήνες. Μάλλον χλωμό, λοιπόν, να το δει και να ανταποκριθεί...
Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να δημοσιεύεις προσωπικά στοιχεία σε ανοιχτές σελίδες, στην καλύτερη περίπτωση θα σε ταράξουν στο Spam.
Δημ.Φυλακτος
08-04-19, 13:28
Γεια σου Δημητρη
Δεν καταλαβα καλα,θες να φωτογραφησω την συνδεσμολογια επανω στο καπακι που κατω απο την καταψυξη?
ή μηπως εκει στην λαμπα μολις ανοιγουμε την πορτα?
StyDel_skg
09-04-19, 02:01
Γεια σου (και παλι) Δημητρη
Το ακροκιβωτιο ειναι εξωτερικα στην πισω πλευρα αριστερα επανω εχει καπακι το οποιο αφερειται ευκολα ξεβιδωνοντας τις δυο βιδες που το συγκρατουν, οταν βγει το καπακι βλεπεις την ¨κοσσα¨ και τον χρονοδιακοπτη, χρειαζομαι 1-2 φωτογραφιες για να δω ποια καλωδια και που ειναι συνδεδεμενα
Δημ.Φυλακτος
11-04-19, 13:35
Αν δεις τη δραστηριότητα του μέλους, θα διαπιστωσεις ότι δεν έχει ξανασυνδεθεί το forum μετά από την ημέρα του τελευταίου του post, σχδόν 14 μήνες. Μάλλον χλωμό, λοιπόν, να το δει και να ανταποκριθεί...
Αλλαξα υπολογιστη και απο desktop πηγα σε laptop & απο windows XP πηγα σε Windows 10 με αποτελεσμα να θελω πολυ χρονο να προσαρμοστω,να ξαναβρω τα προγραμματα που ειχα κ.ο.κ
Εχασα καποια αρχεια με αποτελεσμα να μην ξερω επακριβως σε ποια forum ημουν-κωδικους κλπ.
Εαν ειχα ειδοποιηση θα ειχα απαντησει αμεσως αλλα επρεπε να ψαξω πολλα πραγματα απο την αρχη.
StyDel_skg : αυριο φιλε μου θα σου βαλω εδω τις φωτογραφιες.
Εβαλα αλλης μαρκας χρονοδιακοπτη γιατι δεν εβρισκα τον μαμισιο & επειδη ειμαι λιγο νευρικος καλυψα το καπακι με ηχομονωτικο να μην ακουω το τακ-τακ.
Θα τραβηξω εξω το ψυγειο και θα κανω φωτογραφικα οτι καλυτερο μπορω...:wiink:
Δημ.Φυλακτος
17-04-19, 00:09
http://img1.uploadhouse.com/fileuploads/27237/27237271e7978619da557f27b255b3f9b28ea35a.jpg
http://img0.uploadhouse.com/fileuploads/27237/27237270d2a7c82041fa63cdf04d85ba446c8b7a.jpg
http://img9.uploadhouse.com/fileuploads/27237/27237269aeedc28f1c89e797ac3f6c976988ac58.jpg
Ευχομαι να βγαλεις ακρη φιλε μου...:001_rolleyes:
StyDel_skg
18-04-19, 22:09
Δημητρη Ευχαριστω
Δημ.Φυλακτος
29-06-19, 18:46
Μακαρι να μπορουσα να βγαλω ευκολα φωτογραφιες αλλα εχω το εξης θεμα:
Εχω κανει ας το πουμε το ψυγειο σαν εντοιχιζομενο & βγαινει δυσκολα προς τα εξω συν οτι εχω κανει μονωση στο πλαστικο κουτι που εχει αυτον τον χρονοδιακοπτη για να μην ακουγεται το βραδυ.
Οταν λοιπον ειναι να βγει ειναι για βλαβη αλλιως αλλιως ειναι μανουρα να ξηλωνω το μονωτικο.
http://img9.uploadhouse.com/fileuploads/27487/27487879a19b75ee9d7f2359919ed56bef0ab018.jpg
Σου βαζω αλλη μια φωτογραφια ειναι απο αυτον που εβγαλε,φαινεται η αριθμιση των επαφων & ο κωδικος του.
Κυριακίδης
30-06-19, 09:20
https://www.youtube.com/watch?v=QtpJJKL5g8g