PDA

Επιστροφή στο Forum : Βλάβη σε φωτιστικό ασφαλείας

giannis - IKARIA
22-10-16, 17:04
πριν λίγες ημέρες άλλαξα την μπαταρία σε ένα φωτιστικό ασφαλείας. κλείνοντας το καπάκι του μου ξεκόλλησαν από την πλακέτα τα 2 καλώδια της εξόδου του μετασχηματιστή.
Δεν ξέρω που ήταν κολλημένα... υπάρχει περίπτωση να βρω που πάνε ?
Δεν έχω και πολύμετρο..

πλακέτα πίσω όψη
425344253542536

Πλακέτα εμπρός όψη
4253742538

Papas00zas
22-10-16, 18:27
Βάλε μια φωτογραφία απο το κατω μερος κοντά στις διόδους να δουμε απο κάτω τους διαδρόμους. Τα καλώδια του μετασχηματιστή κατα 99% πάνε στα σημεία που γράφουν AC στο τυπωμένο.

giannis - IKARIA
22-10-16, 19:35
Βάλε μια φωτογραφία απο το κατω μερος κοντά στις διόδους να δουμε απο κάτω τους διαδρόμους. Τα καλώδια του μετασχηματιστή κατα 99% πάνε στα σημεία που γράφουν AC στο τυπωμένο.

Η φωτογραφία να είναι στην κάτω πλευρά στο τυπωμένο AC ?

klik
23-10-16, 00:47
Μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό το ασημί λαμάκι;
Αν δεν υπήρχε αυτό θα έλεγα ότι ο μετασχηματιστής δίνει στο πράσινο και κόκκινο κυκλάκι, αλλά
ανάλογα τη λειτουργικότητα του (διακόπτης ασφαλείας ίσως; να καταλαβαίνει πότε ανοίχτηκε το κουτί) μάλλον πρέπει να τροφοδοτήσεις το πράσινο και το κίτρινο.

Οι ακίδες στο AC2 (μπλέ κυκλάκι) και BAT+ της πλακέτας δεν βλέπω να συμφωνούν με αυτά που (ΔΕΝ) υπάρχουν συνδεδεμένα. Είναι λίγο χύμα η σχεδίαση του Κινέζου ή μου φαίνεται;

42551

υγ. όπως σου είπα και στο hlektronika, οι κολλήσεις είναι χάλια

π.χ.
42552

νεκταριοος
23-10-16, 01:18
το λαμακι ειναι για το τεστερ οταν πατας ενα κοκινο κουμπακι αναβει η λαμπα.

klik
23-10-16, 01:25
42553
42554
Οπότε ο μετασχηματιστής θα δώσει στα πράσινο και κίτρινο κυκλάκι

νεκταριοος
23-10-16, 22:43
ο γες πριν τις διωδους βεβαιως βεβαιως.....

giannis - IKARIA
24-10-16, 00:58
Η έξοδος του μετασχηματιστή έχει + και - ? ή συνδέω όπως να' ναι ?

οι δίοδοι ποιοι είναι ?

Υ.Γ. απο ηλεκτρονικά δεν ξέρω τίποτα :confused1:

klik
24-10-16, 09:38
Δεν υπάρχει +/- στο μετασχηματιστή. Στο #6 η συνδεσμολογία με εικόνες.

giannis - IKARIA
24-10-16, 19:30
Ωραία!! θα τα κολλήσω! και θα σας πω τα αποτελέσματα....

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας !!! :001_rolleyes: :001_rolleyes: :001_rolleyes:

giannis - IKARIA
25-10-16, 19:41
Καλησπέρα!!
τα κόλλησα σήμερα.. αλλά άνθρακας ο θησαυρός.....
δεν φορτίζει.. το είχα 4 ώρες και δεν φόρτισε καθόλου. όταν πατάω το test δεν ανάβουν οι λάμπες. :saad: :saad:

klik
25-10-16, 21:05
42535
Τα led τι κάνουν; Υπάρχει ένδειξη ότι έχεις ρεύμα με κάποιο από αυτά;
Το κόκκινο καλώδιο μοιάζει τραυματισμένο, αλλά η φωτογραφία είναι θαμπή για να διακρίνω λεπτομέρειες.
Όταν κόπηκαν τα καλώδια του μετασχηματιστή, αυτός είχε ρεύμα;
Έχεις πάρα πολλές κακές κολλήσεις στην κάτω πλευρά της πλακέτας (εμφανής τρύπα που περνά το ποδαράκι από το εξάρτημα μέσα χωρίς το καλάι να έχει ενώσει σταθερά πλακέτα με ποδαράκι). Αυτές θέλουν επιδιόρθωση.

Papas00zas
27-10-16, 01:18
Όντως. Πέρνα όλες τις κολλήσεις από την αρχή να στρώσουν. Μετά θέλω να μας πεις πού πάνε τα πόδια από τις 4 διόδους στην πλακέτα τέρμα αριστερά. Όσο για τη φωτογραφία που έγραψες για το τυπωμένο στο #3 αυτό θα βοηθούσε

giannis - IKARIA
29-10-16, 01:03
1. τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά όταν το έχω στην πρίζα ανάβουν το λαμπάκι της φόρτισης και το High της μπαταρίας. όταν πατάω το test σβήνουν και τα δυο και ανάβει το low της μπαταρίας.

2. όταν το έχω στην πρίζα ο μετασχηματιστής ζεσταίνετε, αλλά δεν έχω πολύμετρο να δω αν βγάζει ρεύμα.

3.οι 4 διόδοι είναι τα 4 μαύρα "βαρελάκια" με τον αγωγό στην πάνω πλευρά ?

την τελευταία φορά που το χρησιμοποιούσα ήταν πριν 5 χρόνια περίπου όπου και σταμάτησε να φορτίζει για αυτό και του άλλαξα την μπαταρία του.

Υ.Γ. υπάρχει κάποιο σάιτ ή on line βιβλίο για ηλεκτρονικά για αρχάριους ?

klik
29-10-16, 12:46
1. τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά όταν το έχω στην πρίζα ανάβουν το λαμπάκι της φόρτισης και το High της μπαταρίας. όταν πατάω το test σβήνουν και τα δυο και ανάβει το low της μπαταρίας.

Άρα ο μετασχηματιστής τροφοδοτεί το κύκλωμα. Όταν διακόπτετε η τροφοδοσία του μετασχηματιστή όμως, η η μπαταρία καλείται να δώσει υπερβολικό ρεύμα "γονατίζοντας" ή δεν είχε φορτιστεί ώστε να αντέχει να τροφοδοτήσει την/τις λάμπα/ες

2. όταν το έχω στην πρίζα ο μετασχηματιστής ζεσταίνετε, αλλά δεν έχω πολύμετρο να δω αν βγάζει ρεύμα.
έχεις την απόδειξη στο (1) ότι o μετασχηματιστής λειτουργεί και τροφοδοτεί το κύκλωμα

3.οι 4 διόδοι είναι τα 4 μαύρα "βαρελάκια" με τον αγωγό στην πάνω πλευρά ?
στη φωτογραφία στο μήνυμα #6, είναι τα 4 εξαρτήματα που φαίνονται τέρμα αριστερά

την τελευταία φορά που το χρησιμοποιούσα ήταν πριν 5 χρόνια περίπου όπου και σταμάτησε να φορτίζει για αυτό και του άλλαξα την μπαταρία του. άρα πρέπει να βρεθεί γιατί δεν φορτίζει... σημείωσε τα καλώδια της μπαταρίας που καταλήγουν στην πλακέτα σε κάποια φωτογραφία για να δούμε τι έχει χαλάσει.