Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] 15αρα γριουλα philips
Την καλησπερα μου,
Εχω μια 15αρα γριουλα philips ανω των 20 ετων που με συντροφευει τα πρωινα οταν απλωνω μαρμελαδα στο ψωμι :001_tt2::lool: κ τα μεσημερια οταν τρωω αποταν πηγαινα σχολειο.
Τελευταια κανει κατι νουμερα του στυλ εκει που παιζει μαυριζει κ δεν ξανανοιγει αν δε τη κλεισεις (να κρυωσει?).Κ παλι παιζεται.
Οταν ανοιξει η που θα ειναι κομπλε μεχρι να το ξανακανει (αγνωστη ωρα οσο παει κ λιγοστευει) η που βγαζει ενα πρασινο μαζεμενο τετραγωνο ραστερ (2/3 της οθονης) που βλεπω παλμους επιστροφης μαλλον (διακριτες γραμμες) οπου κ τρεμοπαιζει για 2-3 δευτερολεπτα κ μετα παλι σκοτος.
Την εχει ακουσει το παλμοτροφοδοτικο αραγε?Τπτ πυκνωτες?με προβληματιζει οτι βασανιζεται,δεν χαθηκε μαχαιρι να μη ξανανοιγει να υποθεσω ΥΥΤ.
Το σασι ειναι το ANUBIS A (AC) τι ονοματα κ αυτα :blink:
Μια βοηθεια για τη γριουλα ευχαριστω
ΥΓ λινκ για σχηματικο http://elektrotanya.com/philips_chassis_anubis_a-ac.pdf/download.html
Κατά 90% πυκνωτές στο τροφοδοτικό. Αφού την έχεις και πάνω από 20 χρόνια όπως λες και πολύ κράτησαν...:001_rolleyes:
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-10-16, 09:05
κοίτα και για ψυχρές κολλήσεις.
κοίτα και για ψυχρές κολλήσεις.
Ετσι φαινεται γιατι μολις τις εριξα κανα δυο σφαλιαρες κ κλεινει
Σε κάθε περίπτωση ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές κυρίως του τροφοδοτικού που ταλαιπωρούνται περισσότερο. 20 και πάνω χρόνια είναι αυτά... ένα recap τουλάχιστον τους ηλεκτρολυτικούς δεν βλάπτει..
Σε κάθε περίπτωση ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές κυρίως του τροφοδοτικού που ταλαιπωρούνται περισσότερο. 20 και πάνω χρόνια είναι αυτά... ένα recap τουλάχιστον τους ηλεκτρολυτικούς δεν βλάπτει..
Με μια ματια ειχε κανα δυο ψυχρες,περασα αρκετες προληπτικα κ κατι smd διοδακια μαυρισμενα γυαλινα τα περασα κ αυτα,οι πυκνωτες φαινονταν φλατ απο πανω αλλα δε λεει κ πολλα αυτο σιγουρα θελαν αλλαγη για να βγαλει με ασφαλεια αλλα τοσα αλλα βαριομουν να ξηλωνω κ να ψωνιζω στην παρουσα φαση.θα το εχω υποψιν καποια στιγμη.
Για την ωρα παιζει κομπλε με σφαλιαρες δεν κλεινει :001_huh: θα την παρακολουθω.
χιλιοειπωμενο αλλα πως τα φτιαχναν τοτε ομως κ παιζουν ως σημερα..κ εχω αλλη μια απτο 87 εγχρωμη που παιζει ακομα..αλλη ποιοτητα κατασκευης..τιμια τεχνολογια.
Ήταν πιο απλή τεχνολογία, οπότε λιγότερα εξαρτήματα που χαλάνε.
Σε μια tft οθόνη έχεις ένα περίπου εκατομμύριο pixel με τα ανάλογα τρανζίστορ για κάθε χρώμα (RGB) χωριστά, που πρέπει να ελεγχθούν, με διαφορική επικοινωνία υψηλής συχνότητας, decoder για τέτοιες ταχύτητες κλπ, παλμοτροφοδοτικά για λιγότερες ενεργειακές απώλειες σε θερμότητα, inverter για λάμπες ccfl, επικοινωνία usb,wifi, browser κλπ
Άντε να δεις όμως high definition (bd,pc,...) ή να μπεις στο skype ή στο youtube σε crt:wiink:
Έχω και εγώ μερικές crt (sony trinitron, nokia-itt, telefunken, crown) που δεν έχω πετάξει ακόμα και είναι λειτουργικές, αλλά δεν έχω όρεξη να τις βάλω να παίζουν.
για το πιο απλη παιζεται..αναλογικα ολα κ σχεδον διακριτα..tuner..IF..ενισχυτες χρωματος..σαρωση..διορθωση δεσμης με τα yoke..βαλε κ τυχον ολισθηση με τις θερμοκρασιες.σε ολα αυτα φαινοταν η ποιοτητα σχεδιου κ του πιο μικρου ανταλλακτικου.Δε μου κανει εντυπωση που παιζει η αλλη απτο 87..Μονο εναν ΥΥΤ εχει αλλαξει.
η σημερινη τεχνολογια ειναι πιο ευκολα διαχειρισημη.Βγηκε απτη μεση το αναλογικο "χαος".Καπου διαβαζα οτι το contrast των CRT ειναι ακομα reference,η τουλαχ μια αξιοπρεπης επιδοση που δεν προσφερεται προσιτα απο τις LCD ακομα. οπως κ των παρομοιων plasma πανελ ασχετως που καταργηθηκαν κ αυτα..
Χωρίς να έχω τις κατάλληλες γνώσεις, θα ήθελα να γενικότερα, ότιδήποτε κατασκευάστηκε 20 και 25 χρόνια πριν ήταν ανθεκτικό.. Φυσιολογική η αντικατάσταση πυκνωτών.. Άλλοι ξεραίνονται, άλλοι σκάζουν, άλλοι μπορεί να μην είναι καλής κατασκευής και να χάνουν τη χωρητικότητά τους σε mF. Επίσης δες γενικότερα οι καλωδιώσεις και οι φίσσες στο σασσι σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν κάνουν σωστή επαφή. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τηλεοράσεις 25 30 και 35 ετών δεν βγάζουν τόσα πολλά προβλήματα. Ενώ οι σημερινές και ειδικά οι tft δεν πηγαίνουν πάνω από 8 χρόνια.. Με βλάβες είτε σε τροφοδοσία είτε στην εικόνα. Και μάλιστα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση ακόμη και το γεγονός ότι έχω κάποιες τηλεοράσεις crt στην άκρη (θα πω και μοντέλα) λειτουργούν ακόμη. Grundig P37 640 (https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiijpnKltXPAhVGXRoKHfRGDTYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.njuskalo.hr%2Fcrt-televizori%2Fgrundig-p-37-640-text-oglas-593553&psig=AFQjCNFHW2IRWwG4lUGAqoIM1oO3CX0A2A&ust=1476358586664963) , Grundig T63 430 (https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiGwY7qltXPAhXGPRoKHah-BlUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.njuskalo.hr%2Fcrt-televizori%2Fgrundig-tv-t63-430-oglas-4169393&bvm=bv.135475266,d.d2s&psig=AFQjCNH-jAAWoBwyjIW20dkQVcv6aIEo_Q&ust=1476358681146179) , Samsung CX 6844 (https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjSj9eml9XPAhVFXBoKHfhKDDAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.njuskalo.hr%2Fcrt-televizori%2Fklasicni-televizor-samsung-cx-6844w-oglas-8857384&bvm=bv.135475266,d.d2s&psig=AFQjCNGCt1N_-nag7U_gy0FF3ViZh2yMaQ&ust=1476358755606607) , Grundig Serie ST 3026 (http://4.bp.blogspot.com/-yW9M-Gx6PgU/TcrHnHUHMGI/AAAAAAAAA3c/H0UFvG0BF2o/s1600/IMG_5673.jpg) και Sony KV-X2151A (https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjaycuvmNXPAhUBWBoKHTq9ARoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fobsoletetellyemuseum.blogspot.com %2F2011%2F05%2Fsony-kv-x2151a-year-1992.html&bvm=bv.135475266,d.d2s&psig=AFQjCNEWjGM8-SJZhnzmkXC9cZN_MrARaQ&ust=1476359079640421) αυτή με το χειριστήριο δύο όψεων..
Το ερώτημα βέβαια είναι αν αξίζει να κάνει κανείς μια συσκευή ακριβότερη, ως κατασκευαστής, και να την πληρώσει αντίστοιχα ο καταναλωτής, ώστε να διασφαλίσει ότι μετά από 20 ή 30 χρόνια θα είναι ακόμη λειτουργικός τεχνολογικός βροντόσαυρος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η απάντηση είναι όχι. Απόδειξη ότι ο ίδιος λες ότι τις έχεις στην άκρη, αν και λειτουργούν.
Και για να υποστηρίξω το επιχείρημά μου και με νούμερα, το 1991 είχα αγοράσει μία Grundig 21" περίπου 130 χιλιάρικα, ήτοι περίπου 380 ευρουλάκια (και τα 130 χιλιάρικα είχαν πολύ μεγαλύτερη αγοραστική αξία τότε, ήταν ένας καλός μισθός). Πόσο έχει μία 21" πολύ μεγαλύτερων δυνατοτήτων σήμερα; Θα έδινα ποτέ €380 σήμερα (έστω και με μικρότρη πραγματική αξία) για μία 21" για να μου κρατήσει 25 χρόνια; Η απάντηση αυτονόητη.
ναι μεν αλλα..ναι μεν ειναι παλιες αλλα τη δουλεια τη κανουν ανετα για καποιον που βλεπει ειδησεις κ μπρουσκο.
Απλα παροπλιστηκαν τεχνητα οταν ξαφνικα εφαρμοστηκε το 16/9 τα dvd κ οι ταινιες κ απο τις 21-24 ιντσες πηγαμε στις 32-40-50 Full HD κ 4Κ τις οποιες αναλυσεις αν δε κολλησεις τη μυτη σου στην οθονη δε τις χρειαζεσαι..
Ειναι γεγονος οτι οι crt δεν βγαζαν χοντρη βλαβη που να μην αξιζει να φτιαξεις.Τα υλικα σαν ποιοτητα εχω την εντυπωση οτι εχουν παρει την κατρακυλα τη τελευταια 15ετια με τη ραγδαια κινεζοεισβολη.
Απτη μια εχω σονυ 29αρα απτο 2000 κ δε λεει να χαλασει να παρω καμια LCD γιατι βαρεθηκα το μπαουλο κ απτην αλλη μια Samsung 40F6800 F hd με 3D smart δορυφορικο κλπ τζατζαλα χαλασε τροφοδοτικο στους 6 μηνες τρεμοπαιζε οταν εβαζες 3D κ η απαντηση του τεχνικου ας πουμε ηταν "ε τραβαει πιο πολυ ρευμα στο 3D".Δηλ δε το υπολογισαν σωστα στο R&D?Πισω αν τη πιασεις στο psu ζεματαει,εκει ο κορεατης αντι να βαλει καλυτερη ψυξη κ τρυπες,την αφησε να βασανιζεται για ναγορασεις αλλη σε 3-4 χρονια.
Επισκευαστηκε εντος εγγυησης κανενα παραπονο,απλα συγκρινετε τοτε κ τωρα.Η τηλεοραση αυτη κοστιζε οσο ενα μηνιατικο 700ε πριν 2 χρονια,κ το πολυ να βγαλει 10?
Μη πιασω τα ψυγεια..κατι ιζολα 40+ χρονων να μουγκριζουν ακομα..κ τα καινουρια μια χανουν φρεον μια θερμοστατης μια μοτερ..
Τελος αυτα κ οι crt θα μας θαψουν ολους :lool:
ναι μεν αλλα..ναι μεν ειναι παλιες αλλα τη δουλεια τη κανουν ανετα για καποιον που βλεπει ειδησεις κ μπρουσκο.
Απλα παροπλιστηκαν τεχνητα οταν ξαφνικα εφαρμοστηκε το 16/9 τα dvd κ οι ταινιες κ απο τις 21-24 ιντσες πηγαμε στις 32-40-50 Full HD κ 4Κ τις οποιες αναλυσεις αν δε κολλησεις τη μυτη σου στην οθονη δε τις χρειαζεσαι..
Ειναι γεγονος οτι οι crt δεν βγαζαν χοντρη βλαβη που να μην αξιζει να φτιαξεις.Τα υλικα σαν ποιοτητα εχω την εντυπωση οτι εχουν παρει την κατρακυλα τη τελευταια 15ετια με τη ραγδαια κινεζοεισβολη.
Απτη μια εχω σονυ 29αρα απτο 2000 κ δε λεει να χαλασει να παρω καμια LCD γιατι βαρεθηκα το μπαουλο κ απτην αλλη μια Samsung 40F6800 F hd με 3D smart δορυφορικο κλπ τζατζαλα χαλασε τροφοδοτικο στους 6 μηνες τρεμοπαιζε οταν εβαζες 3D κ η απαντηση του τεχνικου ας πουμε ηταν "ε τραβαει πιο πολυ ρευμα στο 3D".Δηλ δε το υπολογισαν σωστα στο R&D?Πισω αν τη πιασεις στο psu ζεματαει,εκει ο κορεατης αντι να βαλει καλυτερη ψυξη κ τρυπες,την αφησε να βασανιζεται για ναγορασεις αλλη σε 3-4 χρονια.
Επισκευαστηκε εντος εγγυησης κανενα παραπονο,απλα συγκρινετε τοτε κ τωρα.Η τηλεοραση αυτη κοστιζε οσο ενα μηνιατικο 700ε πριν 2 χρονια,κ το πολυ να βγαλει 10?
Μη πιασω τα ψυγεια..κατι ιζολα 40+ χρονων να μουγκριζουν ακομα..κ τα καινουρια μια χανουν φρεον μια θερμοστατης μια μοτερ..
Τελος αυτα κ οι crt θα μας θαψουν ολους :lool:
Θα συμφωνήσω με τον xifis. Τα παλιότερα μοντέλα γενικότερα, σε διάφορων ειδών συσκευές κλπ, κατασκευάζονταν για να αντέχουν. Και νομίζω ότι οι τεχνικοί εκείνων των εποχών το έχουν καταφέρει... Μιλάμε για αριθμό βλαβών της κάθε συσκευής.. Όντως υπάρχουν και τηλεοράσεις τόσων ετών οι οποίες, δεν έχουν "δει" τεχνικό ή μάλλον δεν τις έχει "δει" κάποιος τεχνικός λόγω ότι δεν έβγαλαν ακόμη καμμία βλάβη. Συγκρίνονται οι βαριές και παλιές Grundig Blaupunkt Philips ITT Telefunken National Hitachi σ' ότι αφορά τις βλάβες που βγάζουν σε σχέση με τις σημερινές; Δεν νομίζω. Βλέπω κάτι παλιές παμπάλαιες Grundig κατά καιρούς οι οποίες μπορεί να επισκευάζονται ίσως και για πρώτη φορά.. Αλλά ήταν απ' ότι ξέρω οι πιο ακριβές της αγοράς εκείνη την εποχή. Πλέον δεν αξίζει να πάρεις κάτι ακριβό για να σου κρατήσει... Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ισχύει. Δηλαδή ας πούμε αν πάρεις ξέρω γω ας πούμε μια SMART tv Samsung 700 και 800 ευρώ, σιγά μην την έχεις μετά από 30 και 35 χρόνια.. Ή θα την έχεις πετάξει επειδή θα την έχεις βαρεθεί ή θα έχει βγάλει βλάβες πολλές στα πρώτα 5 χρόνια. Οι Sony? αυτές από τότε που κυκλοφορούσαν οι crt μονίμως βλάβες και ανταλλακτικά είτε σε δυσπρόσιτες για τον πελάτη τιμές είτε ανύπαρκτα πολλές φορές. Εγώ προσωπικά τότε δεν έβαζα στο σπίτι μου Sony.. ούτε στερεοφωνικά ούτε βίντεο, ούτε τηλεοράσεις. Τίποτα.. Δεν άξιζαν και δεν αξίζουν. Ούτε πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο... Grundig και πάλι Grundig. (Made in W. Germany)
Grundig,πλακα κανεις.τα μεγαλυτερα χτυκια.ρωτα κανενα τεχνικο της εποχης .για την εποχη που μιλας οποιος ειχε sony tv (japan) και national-panasonic (τα ιδια ηταν) ηταν ο καλυτερος.δεν συζηταω για grundig video εκει κι αν ηταν μαυρο χαλι.
Grundig,πλακα κανεις.τα μεγαλυτερα χτυκια.ρωτα κανενα τεχνικο της εποχης .για την εποχη που μιλας οποιος ειχε sony tv (japan) και national-panasonic (τα ιδια ηταν) ηταν ο καλυτερος.δεν συζηταω για grundig video εκει κι αν ηταν μαυρο χαλι.. Για την grundig θα διαφωνήσω γιατί δεν ήταν προβληματικά όλα τα μοντέλα είτε τηλεοράσεων είτε βίντεο.. επειδή είμαι από οικογένεια που πουλούσε και επισκέυαζε τηλεοράσεις ξέρω ότι οι Sony ήταν οι χειρότερες... ειδικά μετά το 1996-97. Όσο για τα βίντεο της grundig... έχουμε ακόμη το vs 200 (http://pcbonto.hu/portal/static/upload_apro/2013-07-12/769789_orig0.jpg) vhs , το οποίο είναι σε λειτουργία.
Papas00zas
13-10-16, 17:54
Θα συμφωνήσω με τον xifis. Τα παλιότερα μοντέλα γενικότερα, σε διάφορων ειδών συσκευές κλπ, κατασκευάζονταν για να αντέχουν. Και νομίζω ότι οι τεχνικοί εκείνων των εποχών το έχουν καταφέρει... Μιλάμε για αριθμό βλαβών της κάθε συσκευής.. Όντως υπάρχουν και τηλεοράσεις τόσων ετών οι οποίες, δεν έχουν "δει" τεχνικό ή μάλλον δεν τις έχει "δει" κάποιος τεχνικός λόγω ότι δεν έβγαλαν ακόμη καμμία βλάβη. Συγκρίνονται οι βαριές και παλιές Grundig Blaupunkt Philips ITT Telefunken National Hitachi σ' ότι αφορά τις βλάβες που βγάζουν σε σχέση με τις σημερινές; Δεν νομίζω. Βλέπω κάτι παλιές παμπάλαιες Grundig κατά καιρούς οι οποίες μπορεί να επισκευάζονται ίσως και για πρώτη φορά.. Αλλά ήταν απ' ότι ξέρω οι πιο ακριβές της αγοράς εκείνη την εποχή. Πλέον δεν αξίζει να πάρεις κάτι ακριβό για να σου κρατήσει... Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ισχύει. Δηλαδή ας πούμε αν πάρεις ξέρω γω ας πούμε μια SMART tv Samsung 700 και 800 ευρώ, σιγά μην την έχεις μετά από 30 και 35 χρόνια.. Ή θα την έχεις πετάξει επειδή θα την έχεις βαρεθεί ή θα έχει βγάλει βλάβες πολλές στα πρώτα 5 χρόνια. Οι Sony? αυτές από τότε που κυκλοφορούσαν οι crt μονίμως βλάβες και ανταλλακτικά είτε σε δυσπρόσιτες για τον πελάτη τιμές είτε ανύπαρκτα πολλές φορές. Εγώ προσωπικά τότε δεν έβαζα στο σπίτι μου Sony.. ούτε στερεοφωνικά ούτε βίντεο, ούτε τηλεοράσεις. Τίποτα.. Δεν άξιζαν και δεν αξίζουν. Ούτε πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο... Grundig και πάλι Grundig. (Made in W. Germany)
Ναι...μονο που το 2003 την πήρε η beko και την εκανε σαν τα μουτρα της(ενίοτε καποια μονελα εχουν σασι vestel)....Όσο για τη sony καλη εταιρια με σκ@τ@ υποστήριξη(παθών και μαθών προ 15ετίας).Οι Ευρωπαιοι κατασκευαστές εχασαν τη μαχη διότι-οριμενοι τουλαχιστον αν οχι οι περισσότεροι-αρνηθηκαν να συμβιβαστουν με τις επερχόμενες τεχνολογίες.
Όσο για τα άλλα που λες μαλλον πλέον ειναι σκόπιμα σαβουροκατασκευες για να χαλανε η πολύ απλά βγάζουν οτιδήποτε στα 2 χρονια για να αχηστεψουν αυτό που έχεις(υπάρχουν και οι προγραμματισμένες βλάβες). ΟΚ και οι crt εχουν ιδιοτροπίες αλλα πλέον στα τευταια μοντελα εβλεπες 1-2 ολοκληρωμενα για τις λειτουργιες.(αλλά αντε να βρεις ανταλλακτικά σε κάποιες περιπτώσεις) Οι plasma που τις αντικατεστησαν ειχαν ενα κοινο-το φωσφορο στο τζαμι. ΔΗΘΕΝ για μεγαλη καταναλωση πηγαν κι αυτές(και λεω δηθεν γιατι ενω ετσι ειναι μας τα επεβαλαν οι αμερικ(λ)ανοί με τις ψευτο-οικωλογικες οργανωσεις). Πλεον ομως παρινεις τηλεοραση κορνιζα-και αυτο με δυασρεστει περισσοτερο-που με ενα αψού ειναι ικανη να σπασει-μια καλυτερη προστασια η εστω θωρακιση του πανελ θα ηταν χρήσιμη νομιζω. Αλλα 700-800 ευρω για μια τηλεόραση μου φαινονται πάρα πολλά.
Ασε που δεν υπάρχει και εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες τουλαχιστον Ελλαδα-πολυ δύσκολο.
@xifis τηλεορασεις crt 16/9 νομιζω υπάρχουν αλλα δεν θυμαμαι ποια μοντελα.Απο την αλλη υπήρχαν και οι οπίσθιας προβολής-δεν ξερω αν βγαινουν ακομη.
Δε συμφωνω για τη sony παιδες..πριν από 11 χρόνια όταν πήρα τα πρώτα μου λεφτά είπα να τα πάρω όλα sony.
Ηχοσυστημα mhc rg-590s,320W rms..σκυλί μαύρο παίζει κάθε μέρα,δεν είμαι από αυτούς που τα έχουν διακοσμητικά..TV KV-29SE10 αθάνατη,άλλαξα ένα τηλεκοντρολ γιατί το παλιό έλιωσε!Ασύρματα ακουστικά δουλεύουν κανονικά, walkman με κασέττα δουλεύει και αυτό,ηχειάκια φορητά, dvd sony και αυτό, ps2..όλα αυτά ακόμα δουλεύουν και δε βλέπω να παραδίδουν πνεύμα.Και για να λέμε την αλήθεια πριν 10-15 χρόνια με 400 έπαιρνες μια crt που θα σου εβγαζε 20-30 χρόνια και σήμερα με τα ίδια χρήματα η σουπερ ντουπερ fhd-3d-smart ζήτημα να βγάλει 5-6 απροβλημάτιστα.δε συγκρίνω τεχνολογίες,αντοχή και αξιοπιστία συγκρίνω..
Μπορεί να έχει όντως ορισμένα είδη η Sony που να μην είναι τόσο σκάρτα. Εγώ μιλάω για τη δική μου εμπειρία. Και εγώ έκανα το λάθος (για μένα) να αγοράσω τηλεοράσεις Sony. Η μια από τις δύο που έχουμε δεν λειτουργεί . Η 42449sony kv27fv17 . μονίμως με πρόβλημα δεν ανοίγει.. η μόλις πάει να ανοίξει σβήνει ξανά... φυσικά δεν ασχολούμαι ξανά με τη συγκεκριμένη διότι δεν οφελεί. Και έχω και την KV-X2151Aτην οποία μάλλον μας την είχαν κάνει δώρο το 1992 περίπου και λειτουργεί ακόμη πάρα πολύ καλά.. Η μοναδική Sony. Μιλάω σε σύκριση με πολλές άλλες και ειδικά εκείνες των 14 και ιντσών που μονίμως δεν άνοιγαν.. Και στερεοφωνικά Sony που είχαμε δύο, στον πρώτο χρόνο το ένα έκαψε κεφαλη cd και το άλλο μετά από κανα δυο χρόνια έκαψε το μοτερ περιστροφής του cd.. Και φυσικά δεν συζητάμε για επισκευή γιατί αυτή ούτε τότε συνέφερε (2001) ούτε σήμερα
Ναι...μονο που το 2003 την πήρε η beko και την εκανε σαν τα μουτρα της(ενίοτε καποια μονελα εχουν σασι vestel)....Όσο για τη sony καλη εταιρια με σκ@τ@ υποστήριξη(παθών και μαθών προ 15ετίας).Οι Ευρωπαιοι κατασκευαστές εχασαν τη μαχη διότι-οριμενοι τουλαχιστον αν οχι οι περισσότεροι-αρνηθηκαν να συμβιβαστουν με τις επερχόμενες τεχνολογίες.
Όσο για τα άλλα που λες μαλλον πλέον ειναι σκόπιμα σαβουροκατασκευες για να χαλανε η πολύ απλά βγάζουν οτιδήποτε στα 2 χρονια για να αχηστεψουν αυτό που έχεις(υπάρχουν και οι προγραμματισμένες βλάβες). ΟΚ και οι crt εχουν ιδιοτροπίες αλλα πλέον στα τευταια μοντελα εβλεπες 1-2 ολοκληρωμενα για τις λειτουργιες.(αλλά αντε να βρεις ανταλλακτικά σε κάποιες περιπτώσεις) Οι plasma που τις αντικατεστησαν ειχαν ενα κοινο-το φωσφορο στο τζαμι. ΔΗΘΕΝ για μεγαλη καταναλωση πηγαν κι αυτές(και λεω δηθεν γιατι ενω ετσι ειναι μας τα επεβαλαν οι αμερικ(λ)ανοί με τις ψευτο-οικωλογικες οργανωσεις). Πλεον ομως παρινεις τηλεοραση κορνιζα-και αυτο με δυασρεστει περισσοτερο-που με ενα αψού ειναι ικανη να σπασει-μια καλυτερη προστασια η εστω θωρακιση του πανελ θα ηταν χρήσιμη νομιζω. Αλλα 700-800 ευρω για μια τηλεόραση μου φαινονται πάρα πολλά.
Ασε που δεν υπάρχει και εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες τουλαχιστον Ελλαδα-πολυ δύσκολο.
@xifis τηλεορασεις crt 16/9 νομιζω υπάρχουν αλλα δεν θυμαμαι ποια μοντελα.Απο την αλλη υπήρχαν και οι οπίσθιας προβολής-δεν ξερω αν βγαινουν ακομη.
Δεν ξέρω τι κάνει η Grundig.. Οι τελευταίες grundig που είχαμε δει εννοώ γερμανικές ήταν γύρω στο 1997-98. Είχαμε παραγγείλει απευθείας από την αντιπροσωπεία της Grundig , το μοντέλο M95-411 37 ιντσών για κάποιον που είχε καφετέρια τότε. Και φυσικά από τόσο μεγάλες τηλεοράσεις σε ιντσες, ήταν το μοναδικό διαθέσιμο εκείνη την περίοδο, από την grundig.
@papasoozas ναι οι 16/9 βγηκαν στην εκπνοη τα τελευταια 3-4 χρονια των crt πχ matchline sony vega αλλα δεν ελυσαν καποιο κενο μαλλον προετοιμαζαν το εδαφος για τις LCD.
Το μαυρο των plasma δεν πιανεται ουτε κ σημερα ακομα κ απο ακριβες lcd -δε ξερω οι OLED τι κανουν σαυτο δε τοχω ψαξει- κ τι περιεργο ειναι ιδια τεχνολογια με τις crt.Δες ταινια σε φτηνη lcd πχ στα σκοταδια.Μολις σβησει το φως στα μαυρα πλανα η χωρις σημα γινεται πορτατιφ αν δεν εχει dimming το πανελ
Απλα δημιουργηαν το κενο.Σου πουλησαν 50αρι πανελ για να το βλεπεις απο τα 2μιση μετρα γιατι αν πας πιο μακρυα δε βλεπεις FullHD αναλυση σου φτανει κ το 480p σου καπελωσαν την οικολογια που παλι κερδος εχουν απο κει -οπου βλεπετε ανακυκλωση ειτε συσκευες ειτε αμαξια ειναι διαλυτηρια απο πισω που τα κανουν ανταλλακτικα κ παει ο αδαης το σαραβαλακι του για κοψιμο κ στην ουσια τους χαριζει χρημα.Μεχρι κ τη βενζινη μαζευουν.-
Τεσπα υπηρχε τεχνολογια που τη μαστορευες κ δουλευε,σημερα 2 πλακετες κ ενα πανελ ειναι,δεν εχεις περιθωρια την πετας κ τελειωνεις.
Η συνωμοσία του λαμπτήραhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/09/blog-post_1284.html
(http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/09/blog-post_1284.html)
@papasoozas ναι οι 16/9 βγηκαν στην εκπνοη τα τελευταια 3-4 χρονια των crt πχ matchline sony vega αλλα δεν ελυσαν καποιο κενο μαλλον προετοιμαζαν το εδαφος για τις LCD.
Το μαυρο των plasma δεν πιανεται ουτε κ σημερα ακομα κ απο ακριβες lcd -δε ξερω οι OLED τι κανουν σαυτο δε τοχω ψαξει- κ τι περιεργο ειναι ιδια τεχνολογια με τις crt.Δες ταινια σε φτηνη lcd πχ στα σκοταδια.Μολις σβησει το φως στα μαυρα πλανα η χωρις σημα γινεται πορτατιφ αν δεν εχει dimming το πανελ
Απλα δημιουργηαν το κενο.Σου πουλησαν 50αρι πανελ για να το βλεπεις απο τα 2μιση μετρα γιατι αν πας πιο μακρυα δε βλεπεις FullHD αναλυση σου φτανει κ το 480p σου καπελωσαν την οικολογια που παλι κερδος εχουν απο κει -οπου βλεπετε ανακυκλωση ειτε συσκευες ειτε αμαξια ειναι διαλυτηρια απο πισω που τα κανουν ανταλλακτικα κ παει ο αδαης το σαραβαλακι του για κοψιμο κ στην ουσια τους χαριζει χρημα.Μεχρι κ τη βενζινη μαζευουν.-
Τεσπα υπηρχε τεχνολογια που τη μαστορευες κ δουλευε,σημερα 2 πλακετες κ ενα πανελ ειναι,δεν εχεις περιθωρια την πετας κ τελειωνεις.
Πλέον, οι σημερινές τηλεοράσεις, έχουν πολλά smd είτε ολοκληρωμένα είτε αντιστάσεις, και δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει ο καθένας... Εννοώ σε κάθε σχεδόν πλακέτα.. οπότε για φούντο η τηλεόραση και φτου κι απ την αρχή καινούρια τηλεόραση ξανά
Doctor Doctor what is wrong with me
This supermarket life is getting long
What is the heart life of a colour TV
What is the shelf life of a teenage queen
Roger Waters/Pink Floyd: Amused to death
Παλι κανει νουμερα η τηλεοραση.μαυριζει η μικραινει η εικονα ωσπου να κλεισει τελειως κ μετα απο λιγο ξαναρχιζει αν ξαναρχισει.Αν κουναω δυνατα το σκαρτ κουνωντας κ τη πλακετα απο μεσα ισως φτιαξει.
Θα της ξεκινησω recaping κ βλεπουμε.
Αν ημουν μαστορας με μαγαζι θαταχα κονομησει χαχα
Παλι κανει νουμερα η τηλεοραση.μαυριζει η μικραινει η εικονα ωσπου να κλεισει τελειως κ μετα απο λιγο ξαναρχιζει αν ξαναρχισει.Αν κουναω δυνατα το σκαρτ κουνωντας κ τη πλακετα απο μεσα ισως φτιαξει.
Θα της ξεκινησω recaping κ βλεπουμε.
Αν ημουν μαστορας με μαγαζι θαταχα κονομησει χαχα
ti douleia exoun oi puknwtes me ta oti exei karga psyxres kolisis vre aderfe???
petathn ti ti 8es?
να περναει η ωρα δε με καιει κ πολυ,αλλιως θαχα παρει αλλη ηδη.
ti douleia exoun oi puknwtes me ta oti exei karga psyxres kolisis vre aderfe???
petathn ti ti 8es? Συμφωνώ και εγώ σ' ό,τι αφορά τις ψυχρές κολλήσεις... νομίζω δεν αξίζει η επισκευή της.. Και διαβάζετε λίγο τον κανονισμό του forum.. Δεν νομίζω ότι πρέπει να γράφουμε με grrreklish.
Για το θεμα των ψυχρων..Εχω περασει οτι κολληση εχει απτο led μεχρι τον ΥΥΤ οποτε δε παιζει ψυχρη πλεον..κατι αλλο ειναι.
Οσο για την επισκευη τετοιας συσκευης κ αν αξιζει..δεν ειναι καμια funai του κιλου..καποιοι την κοιταμε ως τεχνολογικο συνολο,οπως ηταν στα χρονια της,οχι απλα σαν παλιατζουρα που επειδη δεν ειναι Full HD-->πεταμα.
η τηλεοραση ειναι σαν αυτη https://xariseto.gr/camo/cb4017ec79c5d690d43c3e58ff8045c6ba9971ab/687474703a2f2f6d656469656e2e6d61726b742e64652f6269 6c6465722f323031312f30362f32352f31312f313764383039 33302f6d656469756d5f696d6167652f302f7068696c697073 5f31357074313336625f31355f3338636d2e6a7067