PDA

Επιστροφή στο Forum : [Candy] εύρεση εξαρτήματος candy

johnpats
02-10-16, 12:34
Καλημέρα σας και καλό μήνα

εχω το candy csf 456m πλυντηριο πιατων και ξαφνικα σταματησε να δινει εντολή το εγκεφαλάκι για να δουλευει το προγραμμα.αν το γυρισω με το χερι λειτουργουν αντλιες ,ξεπλυμα και τα σχετικα.
εβγαλα το εγκεφαλακι και απ οτι μπορω να πειραξω ειναι μονο το μοτερακι καθως το αλλο ειναι συμπαγες.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/3a7852a658af6e5624c7f2a4aacd26a2.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/705a39896d121dfaed1ee0a4573c8a81.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/22faab44495c4093b532a0641aeb8612.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/838b7d14c5a18707c6b6d9eaa10bf386.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/e14c2dea5104bbc7c705ee7b7f8dd8b1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/05336cf37276f8ec5c4bc152f6d0c622.jpg.
πως μπορω να ελεγξω αν τελικα το μοτερακι ευθυνεται για ολη την δυσλειτουργια και αν τελικα ευθυνεται που μπορω να βρω καινουριο.
ευχαριστω πολυ

Sent from my iPhone using Tapatalk

nyannaco
02-10-16, 13:07
Κατ'αρχήν δες αν το μοτέρ γυρίζει ελεύθερα με το χέρι, ή έχει μαγκώσει. Αν έχει μαγκώσει, πας για ανταλλακτικό.
Αν όχι, με πάρα πολλή προσοχή, και μόνο αν ξέρεις τί κάνεις με το ρεύμα, γιατί σκοτώνει:
Οπως το έχεις λυμένο, δώσε τάση στο μοτέρ, για να δεις αν γυρίζει - λογικά επίσης θα ακούγεται αν γυρίζει. Αν ναι, βάλε λίγο κόντρα με προσοχή στο γραναζάκι στον άξονα του μοτέρ, για να διαπιστώσεις μήπως έχει λασκάρει και γυρίζει ο άξονας χωρίς να γυρίζει το γραναζάκι όταν έχει κόντρα. Σε αυτή την περίπτωση, λίγη εποξική κόλλα πάνω στον άξονα για να σταθεροποιήσει το γραναζάκι, πιθανότατα θα σου λύσει το πρόβλημα.
Αν το μοτέρ δουλεύει κανονικά και δεν γλυστράει ο άξονας στο γραναζάκι, τότε έλεγξε αν το μοτέρ παίρνει κανονικά ρεύμα απο το πλυντήριο. Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι κάπου στο μειωτή (γρανάζια), ή στη μηχανική του σύνδεση με το "εγκεφαλάκι", όπως το λες, και η μόνη λύση πιθανότατα είναι ανταλλακτικό.
Αν το μοτέρ δεν πάιρνει ρεύμα από το πλυντήριο, το πρόβλημα πρέπει να αναζητηθεί εκεί.

Κυριακίδης
02-10-16, 13:12
που μπορω να βρω καινουριο.
http://www.ebay.ie/itm/Whirlpool-Invensys-SM10-Washing-Machine-Dispenser-Actuator-/262642366748?hash=item3d26b4791c:g:wWsAAOSwTZ1Xk5d h

πως μπορω να ελεγξω αν τελικα το μοτερακι ευθυνεται
Είναι και εκ περιτροπής γεννήτρια δυναμό , αν γυρίσεις με το χέρι τον μαύρο μαγνητικό άξονα θα παράξει τάση εναλλασόμενη στα πηνία .
Αν δουλεύει τότε μπορεί να έχεις περιφερειακό πρόβλημα , π.χ. να δουλεύει αρχικά (το βλέπεις και από το αν τροφοδοτείται με τάση στα άκρα του πηνίου και επίσης επιβεβαιώσεις ότι γυρίζει ) , ίσως αργότερα από άλλους παράγοντες όπως μετά την θέρμανση νερού περιμένει το μοτεράκι αυτό να πάρει εκ νέου εντολή από κάποιον θερμοστάτη ή κλίξον για να προχωρήσει.

johnpats
02-10-16, 13:13
Κατ'αρχήν δες αν το μοτέρ γυρίζει ελεύθερα με το χέρι, ή έχει μαγκώσει. Αν έχει μαγκώσει, πας για ανταλλακτικό.
Αν όχι, με πάρα πολλή προσοχή, και μόνο αν ξέρεις τί κάνεις με το ρεύμα, γιατί σκοτώνει:
Οπως το έχεις λυμένο, δώσε τάση στο μοτέρ, για να δεις αν γυρίζει - λογικά επίσης θα ακούγεται αν γυρίζει. Αν ναι, βάλε λίγο κόντρα με προσοχή στο γραναζάκι στον άξονα του μοτέρ, για να διαπιστώσεις μήπως έχει λασκάρει και γυρίζει ο άξονας χωρίς να γυρίζει το γραναζάκι όταν έχει κόντρα. Σε αυτή την περίπτωση, λίγη εποξική κόλλα πάνω στον άξονα για να σταθεροποιήσει το γραναζάκι, πιθανότατα θα σου λύσει το πρόβλημα.
Αν το μοτέρ δουλεύει κανονικά και δεν γλυστράει ο άξονας στο γραναζάκι, τότε έλεγξε αν το μοτέρ παίρνει κανονικά ρεύμα απο το πλυντήριο. Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι κάπου στο μειωτή (γρανάζια), ή στη μηχανική του σύνδεση με το "εγκεφαλάκι", όπως το λες, και η μόνη λύση πιθανότατα είναι ανταλλακτικό.
Αν το μοτέρ δεν πάιρνει ρεύμα από το πλυντήριο, το πρόβλημα πρέπει να αναζητηθεί εκεί.

σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.με το χερι γυριζει βηματικα και επισης το γραναζι ειναι καλα κολλημενο στον αξονα.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι ποση ταση θελει.θελει απευθειας 220 βολτ.εχω γνωση των ρευμάτων ως ηλεκτρονικος και ολα θα γινουν ελεγμενα.απλα προσπαθω να γλυτωσω το νεο εγκεφαλακι που κανει στο ebay 150 ευρω καθως ειναι ασυμφορο μετά

Κυριακίδης
02-10-16, 13:19
απλα προσπαθω να γλυτωσω το νεο εγκεφαλακι που κανει στο ebay 150 ευρω καθως ειναι ασυμφορο μετά
Αν πας σε τεχνικούς του είδους μπορεί να έχουν στα μπάζα τέτοιους χρονοδιακόπτες που χάλασαν μηχανικά αλλά όχι το μοτεράκι τους .
Ή στην χειρότερη περίπτωση να αγοράσεις νέο χρονοδιακόπτη αξίας περίπου 40 - 50 ευρώ αλλά που να περιέχει όμοιο μοτεράκι.

johnpats
02-10-16, 13:30
ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.θα ελεγξω αν παραγεται ταση και θα ενημερωσω.οσο για το ανταλλακτικο το βρηκα και εγω αλλα αν ειναι μονο το μοτερακι δεν θα ηθελα να δωσω τα επιπλεον.

johnpats
02-10-16, 14:15
ταση δεν παραγεται γυρνωντας το γυρω γυρω.βεβαια πισω απο το γραναζι το μοτερ εχει ενα λευκο εξαρτημα το οποιο αποτρεπει το μοτερ να παει προς μια φόρα προς τα πισω και να πηγαινει μονο μπροστα.

Κυριακίδης
02-10-16, 14:42
Κομμένο θα είναι το πηνίο , μπορείς να κάνεις ωμομέτρηση και θα το διαπιστώσεις (περίπου κάτι Kohm πρέπει να έχει για να είναι καλό )

βεβαια πισω απο το γραναζι το μοτερ εχει ενα λευκο εξαρτημα το οποιο αποτρεπει το μοτερ να παει προς μια φόρα προς τα πισω και να πηγαινει μονο μπροστα.
Έτσι είναι , εκτός και θέλεις να ξεκινάει από το στέγνωμα και να τελειώνει με βρέξιμο των πιάτων. :001_tt2:

johnpats
02-10-16, 14:58
Κομμένο θα είναι το πηνίο , μπορείς να κάνεις ωμομέτρηση και θα το διαπιστώσεις (περίπου κάτι Kohm πρέπει να έχει για να είναι καλό )

Έτσι είναι , εκτός και θέλεις να ξεκινάει από το στέγνωμα και να τελειώνει με βρέξιμο των πιάτων. :001_tt2:

χαχαχαχαχ θα μενσκοτωσει μετα η γυναικα.οποτε κανω μια ωμομτρηση και μετα παραγγελνω καινουριο μοτερακι.
σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

nyannaco
02-10-16, 19:06
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι ποση ταση θελει.θελει απευθειας 220 βολτ.Ναι, φαίνεται καθαρά στο αυτοκόλλητό του, 220-240V 50Hz, άρα απ'ευθείας από το δίκτυο (το οποίο, παρεπιπτόντως, εδώ και πολλά χρόνια είναι 230V, όχι 220V που ήταν όταν ήμουν παιδί).

johnpats
02-10-16, 21:25

ανάμεσα στους ακροδέκτες του η αντίσταση είναι μεγαλύτερη απο 2ΜΩ οπότε θα κάνω και μια προσπάθεια για 220 βολτ να δω αν τελικα ειμαι το μοτερακι και θα βγω να το ψαξω στα καταστήματα που κανουν σερβις.ευχαριστω πολυ

FILMAN
03-10-16, 09:47
Αν σου δείχνει πάνω από 2ΜΩ αντίσταση έχει κομμένο τύλιγμα.

johnpats
05-10-16, 20:18
δυστυχώς ήρθε μάστορας το μετρησε και ενω δειχνει 2ΜΩ αντισταση ,βγαζει τάση ΑC αν το κινήσεις .κόστος προγραμματιστη 105 και κόστος ενος ρελιε που εχει μαυρισει αλλα 20 οπότε κρίνεται ασύμφορο και πάμε για καινούριο.σας ευχαριστώ πολύ όλους

klik
05-10-16, 23:10
Τι μέτρηση πήρες στο AC; Αν ήταν σε κλίμακα mV τότε δεν σημαίνει ότι δουλεύει το μοτέρ αλλά ότι έκλεισε το κύκλωμα με τα L-C σε χαλαρή σύζευξη και σχεδόν μηδενικό ρεύμα. Το πολύμετρο όμως λόγω μεγάλης εσωτερικής αντίστασης καταφέρνει να το μετρήσει.

Θα πρέπει να είχες λίγες 10δες βόλτ σε AC για να είναι εντάξει το μοτέρ.
Με 2ΜΩ αντίσταση όμως, το μοτέρ έχει βλάβη.
Rele 20ευρώ; :001_rolleyes:

Κυριακίδης
06-10-16, 00:29
οπότε κρίνεται ασύμφορο και πάμε για καινούριο.σας ευχαριστώ πολύ όλους
Έχεις δίκιο , αλλά προτού το πετάξεις δώσε το σε εμάς τους φουκαριάρηδες

johnpats
06-10-16, 07:07
Τι μέτρηση πήρες στο AC; Αν ήταν σε κλίμακα mV τότε δεν σημαίνει ότι δουλεύει το μοτέρ αλλά ότι έκλεισε το κύκλωμα με τα L-C σε χαλαρή σύζευξη και σχεδόν μηδενικό ρεύμα. Το πολύμετρο όμως λόγω μεγάλης εσωτερικής αντίστασης καταφέρνει να το μετρήσει.

Θα πρέπει να είχες λίγες 10δες βόλτ σε AC για να είναι εντάξει το μοτέρ.
Με 2ΜΩ αντίσταση όμως, το μοτέρ έχει βλάβη.
Rele 20ευρώ; :001_rolleyes:

17 βολτ βγαζει και το προβλημα ειναι στον προγραμματιστη.

johnpats
06-10-16, 07:11
Έχεις δίκιο , αλλά προτού το πετάξεις δώσε το σε εμάς τους φουκαριάρηδες

πολύ ευχαριστως αλλα πως θα το πάρεις απο Εβρο;εγω δεν εχω τρόπο καθοτι εχω μονο μηχανή!

Κυριακίδης
06-10-16, 09:47
17 βολτ βγαζει και το προβλημα ειναι στον προγραμματιστη.
Άρα τι? εννοείς ότι ακούγατε το μοτεράκι να γυρίζει? το δοκίμασες? (μιας και είσαι ηλεκτρονικός και του αντικειμένου) δοκίμασες να το τροφοδοτήσεις με 220V? βγάλε τα σχετικά καλώδια από το γύρω σώμα του χρονοδιακόπτη και δοκίμασε το με τα καλώδια έξω, αλλά το μοτεράκι στην θέση του . Γυρίζει?

johnpats
06-10-16, 09:50
Άρα τι? εννοείς ότι ακούγατε το μοτεράκι να γυρίζει? το δοκίμασες? (μιας και είσαι ηλεκτρονικός και του αντικειμένου) δοκίμασες να το τροφοδοτήσεις με 220V? βγάλε τα σχετικά καλώδια από το γύρω σώμα του χρονοδιακόπτη και δοκίμασε το με τα καλώδια έξω, αλλά το μοτεράκι στην θέση του . Γυρίζει?

όχι δεν γυρίζει αν του δωσω 220 κατευθειαν αλλα αν βαλω το γραναζακι σε ενα δραπανοκατσαβιδο και το γυρισω στην αλλη μερια βγαζει κανονικά τάση.
μηπως παιρνει παλμό για ν εκτελέσει την κίνηση και οχι απ ευθειας 220;

Κυριακίδης
06-10-16, 10:06
όχι δεν γυρίζει αν του δωσω 220 κατευθειαν
Τότε τι καθόμαστε και συζητάμε ? θέλει αντικατάσταση.

johnpats
06-10-16, 10:12
Τότε τι καθόμαστε και συζητάμε ? θέλει αντικατάσταση.

εμενα μου εδειξε ο μαστορας ενα ελατηριο που εχει φυγει απο τον προγραμματιστη και μου ειπε οτι θελει αλλαγη και ενα ρελιε.εγω μπηκα ηδη στην διαδικασια καινουριου γιατι αλλο να δωσεις 130-150 μετρητα και αλλο να δωσεις 15 ευρω το μηνα για καινούριο με ατοκες.

nyannaco
06-10-16, 10:18
μηπως παιρνει παλμό για ν εκτελέσει την κίνηση και οχι απ ευθειας 220;Αφού το γράφει καθαρά στο ετικετάκι του, 220-240V 50Hz. Κατ'ευθείαν από το δίκτυο τροφοδοτείται.

Κυριακίδης
06-10-16, 11:33
εμενα μου εδειξε ο μαστορας ενα ελατηριο που εχει φυγει απο τον προγραμματιστη και μου ειπε οτι θελει αλλαγη
Ποιο ελατήριο ? δεν έχει ελατήριο (σύμφωνα με φωτογραφίες)

και ενα ρελιε

Φωτογραφία?

μπηκα ηδη στην διαδικασια καινουριου γιατι αλλο να δωσεις 130-150 μετρητα και αλλο να δωσεις 15 ευρω το μηνα για καινούριο με ατοκες.
Και άλλο να δώσεις 15 ευρώ μόνο για μια φορά .

johnpats
06-10-16, 11:52
Ποιο ελατήριο ? δεν έχει ελατήριο (σύμφωνα με φωτογραφίες)

Φωτογραφία?

Και άλλο να δώσεις 15 ευρώ μόνο για μια φορά .

δεν ειναι 15 ευρω μια φορα.γιατι ο προγραμματιστής κάνει 95 +φπα και ο ρελιες αλλα 20 .
μεσα στο προγραμματιστη στο πανω μερος του απο την θυρίδα εχει ενα ελατηριο το οποίο έχει σπασει.
μοτεράκι δεν βρηκα σε 5-6 μαγαζιά που πήγα ή δεν ήθελαν να μου το δώσουν.
δυστυχως δεν εβγαλα φωτογραφια απο τον ρελιέ αλλα ειναι καταμαυρος οπλίζει όμως αλλα καλο ειναι να αλλαχθει οπως μου ειπε.

Papas00zas
06-10-16, 17:25
αλλο να δωσεις 15 ευρω το μηνα για καινούριο με ατοκες.

Δεν ειναι άτοκες...απλά εχει υπολογιστει ο τόκος στο τελικο ποσο αγορας....

johnpats
06-10-16, 18:27
Δεν ειναι άτοκες...απλά εχει υπολογιστει ο τόκος στο τελικο ποσο αγορας....

το ίδιο κάνει παντού φιλτατε και ειναι μια απλη διαιρεση.
ευχαριστώ για τις γνώμες σας