Επιστροφή στο Forum : [Miele] Miele G1102 SCI
Καλησπερα σε ολους!
Εχοντας βαλει το βραδυ μια πλυση (νυχτερινο ρευμα), το πρωι βρηκα το πατωμα της κουζινας μεσα στα νερα!!![emoji15][emoji15][emoji15]
Επειτα η συμπεριφορα του πλυντηριου ειναι η ιδια, δηλαδη με το που το ενεργοποιω (πριν καν επιλεξω οποιοδηποτε προβλημα) ακουγεται η αντλια εισαγωγης νερου στον καδο, χωρις να σταματα ποτε, μετα απο λιγο ξεκινα η αντλια αποχετευσης κ τελος αναβουν τα 3 κιτρινα λαμπακια που το manual λεει μα απευθυνθω στο service , ενω το νερο συνεχιζει να ρεει στον καδο κ η αντλια αποχετευσης να ανοιγοκλεινει συνεχως.
Παιρνοντας τηλ κ την αντιπροσωπεια κ περιγραφοντας ολα τα παραπανω, μου ειπαν πως μαλλον εχει ενεργοποιηθει η λειτουργια waterproof κ χρειαζεται τεχνικος...
Αραγε ειναι σοβαρο το προβλημα;;
Ή με καποιον τροπο γινεται να σταμαρησω την μονιμα ενεργοποιημενη αντλια εισοδου νερου;;;
Καμια ιδεα;;;
Ελπιζω το βιντεακι να ανεβηκε...!!
https://vimeo.com/184930639
Τιποτα βρε παιδια;;
Καμια ιδεα;;;
[emoji17][emoji17][emoji15][emoji15]
Ισως κολλημένο ρελέ ενεργοποίησης βανας.
Κυριακίδης
01-10-16, 09:42
http://www.ebay.de/bhp/miele-aquastop
Πέτρο την διαρροή την παρουσιάζει μόλις πάρει ρεύμα. Άρα κάποια ή κάποιες ηλεκτροβάνες ενώ δεν έχουν μηχανική βλάβη/διαρροή, ενεργοποιούνται ηλεκτρικά αμέσως μόλις πάρει ρεύμα το πλυντήριο. Φυσικά δεν αποκλείεται να συνυπάρχουν δυο βλάβες.
Κυριακίδης
01-10-16, 10:22
την διαρροή την παρουσιάζει μόλις πάρει ρεύμα.
Υπάρχουν και καταστάσεις (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στα Miele) όπου ακόμη και αν δεν το ενεργοποιήσεις από κουμπί , να συμβεί κάτι τέτοιο και μόνο που είναι συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος.
Σας ευχαριστω πολυ!!
Το ρελε θεωρειται πως:
1: θελει αντικατασταση;;
2: μπορω να το "ξεκολλησω" εγω;;
3: να καλεσω μοιραια εναν τεχνικο;;
Λοιπον, ηρθε ο εξουσιοδοτημενος κ μαλλον παω για τρελη λυπητερη...
Θα ξαναρθει την Δευτερα με το διαγνωστικο για να δει τί συμβαινει:
Οι πιθανοτητες που δινει ο μαστορας ειναι:
1: πρεσοστατης (50€)
2: μοτερ (300€)
3: πλακετα (400€)
[emoji50][emoji50][emoji50][emoji15][emoji15][emoji15]
Τί να πω...
9 χρονων πλυντηριο, μου ειπε πως θα επρεπε να κρατησει αλλα 25 χρονια...
Κυριακίδης
01-10-16, 19:28
Αφού λες ότι βρήκες το πάτωμα (της κουζίνας γεμάτο νερά) πρέπει να δει κάποιος από ποια αιτία και για πιο λόγο τα νερά .
Γιαυτό σου έβαλαν το μοτέρ ως πιθανή αιτία (το 300 άρι το αφήνω ασχολίαστο) μπορεί να χάνει νερό από τσιμούχα κτλ .
Πρεσσοστάτης? μπορεί , μπορεί και να θέλει ένα απλό καθάρισμα από λάσπες / άλατα κτλ (αυτό αναφέρεται υπερχείλιση νερού πρώτα εσωτερικά στον θάλαμο και αργότερα εξωτερικά η υπερχείλιση αυτή και εκτός θαλάμου)
Πλακέτα ? Σπάνιο έως αδύνατον.
To water proof system στα Miele έχει δυο βαλβίδες σε σειρά στο "aquastop" και είναι ελεγχόμενο από την πλακέτα και από τον overflow switch της φλάτζας του μοτέρ (έχει φλοτέρ εκεί κάτω που την κόβει αν υπάρχει διαρροή).
The WaterProof System (WPS) consists of a number of interdependent safety features, which provide protection against water leakage.1. Protection against solenoid valve leakage:
Each water intake is controlled by an inlet valve. If this valve cannot close properly due to some defect or blockage by a foreign body, a second inlet valve ensures that the water supply is shut off.
2. Protection against water intake hose leakage:
If a leakage occurs, water flows along an outer hose sleeve surrounding the intake hose to the drip tray. Here a float switch then acts to switch off a micro-switch, which closes the inlet valves to cut off the water supply.
3. Protection against dishwasher overflow:
If some defect has caused the water level in the appliance to rise so that it overflows into the drip tray, and the water quantity sensor has also failed, the float switch is activated. This switches off a micro- switch, which closes the inlet valves to cut off the water supply. At the same time the drain pump is activated.
4. Protection against drain pump failure or blocked drain path:
In this case the water level in the appliance rises until it overflows into the drip tray where the float switch is activated. This switches off a micro-switch, which closes the inlet valves to cut off the water supply.
Εσύ πάντως μοιάζει να είσαι στην
περίπτωση 3 (overflow εντός του πλυντηρίου όπου παίρνει μπροστά η αντλία εξαγωγής) αλλά δεν μπορεί να απενεργοποιήσει την βαλβίδα εισαγωγής ο διακόπτης στο φλοτέρ ή η πλακέτα.
Το συνηθισμένο όταν υπάρχουν τόσες προστασίες και χαλάσει κάτι, είναι να μην παίρνει νερό, όχι να μην σταματά και να πλημμυρίζεις.
Όπως φαίνεται από τις ενδείξεις στα led, το πρόβλημα της μη ελεγχόμενης ποσότητας νερού γίνεται αντιληπτό από την πλακέτα, αλλά δεν μπορεί (λόγω βλάβης) να κλείσει την βαλβίδα.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι είναι χαλασμένη η δεύτερη από τις δυο βαλβίδες της Y2 (π.χ. αν η πρώτη παίρνει ρεύμα απ ευθείας με το που ανάβεις το πλυντήριο και η δεύτερη ελέγχεται από την πλακέτα).
Μπορεί να συμβαίνει και από την πλακέτα (ρελέ κολλημένο ή triac με διαρροή) αλλά στην περίπτωση αυτή η βλάβη είναι συνήθως επισκευάσιμη με πολύ χαμηλό κόστος.
Μπορεί να συμβεί και από το διακόπτη στο φλοτέρ (χαμηλά) ή τον διακόπτη στάθμης (πιεσοστάτη).
Δεν βρήκα οδηγίες για το G110x αλλά το πιο κοντινό εγχειρίδιο που βρήκα είναι αυτό:
http://www.msaworld.com/wp-content/uploads/sites/3/2014/07/Miele-G1000-G2000-Dishwasher-Dec-06.pdf
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τον χρονο κ το ενδιαφερον που δειξατε.
Θεωρω πως γενικα "πιανουν" τα χερια μου...
Τί ειναι ομως πιο σωστο να κάνω;;
Μπορω να επεμβω εγω με καποιο τροπο;; (στον πρεσοστατη, στο ρελε της πλακετας...)
Ή να περιμενω να δω τί θα δειξει το διαγνωστικο της miele κ αναλογως (ισως κ με τις δικες σας συμβουλες) να πραξω;;
Ο τεχνικος μου ειπε πως θα ερθει κ με τα εξαρτηματα που πιθανολογει πως μπορει να χρειαστουν (πρεσοστατη, μοτερ, πλακετα) με τις αντιστοιχες τιμες που ανεφερα παραπανω...
Κ αν δειξει α)πρεσοστατη ή β)πλακετα, να του πω μηπως α)χρειαζεται καθαρισμα απο αλατα κτλ, β) να επισκευασει το κολλημένο ρελέ ή το triac με διαρροή ή οι τεχνικοι της miele δεν μπαινουν σε τετοιου ειδους επισκευες;;
Κ θα πρεπει να του απαντησω προφανως αμεσως...
Ο Πετρος παραπανω προφανως θεωρει οτι τα 300€ του μοτερ ειναι υπερβολικα, κ εγω το θεωρω αυτο μιας κ κανοντας μια γρηγορη αναζητηση πλυντηριων πιατων, βρηκα Whirpool στα 300€!!
Αραγε μεχρι ποσα χρηματα αξιζει τον κοπο να δωσω για επισκευη του miele, (που το πιο φτηνο καινουργιο που βρηκα ειναι στα 750€);;;
Ελπιζω να μην σας κουρασα ουτε να φανηκα γραφικος, αλλα οι καιροι για ολους μας ειναι δυσκολοι κ τουλαχιστον ας κανουμε τις πιο σωστες επιλογες με το μικροτερο δυνατον κοστος...
Δυστυχως εχω την αισθηση οτι υπαρχουν πολλοι δυστυχως "επαγγελματιες" τεχνικοι που αν δουν εστω κ λιγο ανιδεο πελατη, τον γδερνουν κανονικα, αλλα αυτη ειναι μια αλλη κουβεντα...
Σας ευχαριστω πολυ κ παλι!!!
H miele έχει ακριβά ανταλλακτικά, αλλά όπως ξέρεις είναι και ακριβές συσκευές. Άρα είναι μια αποδοχή που έκανες αγοράζοντας ακριβή συσκευή, να αγοράζεις ακριβά ανταλλακτικά. Π.χ. αν σε ένα fabia το φτερό έχει 60 ευρω, στη ferrari δεν θα περιμένεις να έχει και εκεί 60 ευρώ σωστά;
Την Δευτέρα λοιπόν που θα έρθει, θα έχει κατεβάσει από το site της Miele τις οδηγίες για το service test mode του συγκεκριμένου πλυντηρίου και θα ενεργοποιεί μια μια τις λειτουργίες παρατηρώντας τα αποτελέσματα και τους αισθητήρες.
Όταν σου πεί ποιο είναι το πρόβλημα, εσύ αποφασίζεις αν θα πληρώσεις μόνο τη δουλειά του ή αν θα πληρώσεις δουλειά+ανταλλακτικό.
Για να μην έχεις εφιάλτες σκέψου τα πιο πιθανά σενάρια: πιεσοστάτη, ηλεκτροβάνα Υ2 (aquastop), φλοτέρ, και άσε την πλακέτα και τα μοτέρ στην άκρη.
H miele έχει ακριβά ανταλλακτικά, αλλά όπως ξέρεις είναι και ακριβές συσκευές. Άρα είναι μια αποδοχή που έκανες αγοράζοντας ακριβή συσκευή, να αγοράζεις ακριβά ανταλλακτικά. Π.χ. αν σε ένα fabia το φτερό έχει 60 ευρω, στη ferrari δεν θα περιμένεις να έχει και εκεί 60 ευρώ σωστά;
Την Δευτέρα λοιπόν που θα έρθει, θα έχει κατεβάσει από το site της Miele τις οδηγίες για το service test mode του συγκεκριμένου πλυντηρίου και θα ενεργοποιεί μια μια τις λειτουργίες παρατηρώντας τα αποτελέσματα και τους αισθητήρες.
Όταν σου πεί ποιο είναι το πρόβλημα, εσύ αποφασίζεις αν θα πληρώσεις μόνο τη δουλειά του ή αν θα πληρώσεις δουλειά+ανταλλακτικό.
Για να μην έχεις εφιάλτες σκέψου τα πιο πιθανά σενάρια: πιεσοστάτη, ηλεκτροβάνα Υ2 (aquastop), φλοτέρ, και άσε την πλακέτα και τα μοτέρ στην άκρη.
Εχεις δικιο, βεβαια οταν πηρα την συσκευη, δεν περιμενα να εχει ενα βασικο ανταλλακτικο οσο ενα νεο πλυντηριο...
Τελος παντων, θα δουμε την Δευτερα...
Απλα προσπαθω να μην εκμεταλευτει καποιος επιτηδειος την ανιδεοτητα μου σε αυτη την βλαβη, στην περιπτωση παντα που μπορει η λυση να ειναι κατι το πολυ πιο απλο...
Ακομη να συντονιστουμε με τον τεχνικο, μας βλεπω για το Σαββατο...
Εν το μεταξυ πηρα στην αντιπροσωπεια (miele) για να ρωτησω κοστος για επισκεψη εξουσιοδοτημενου για τιν εντοπισμο της βλαβης με το ειδικο διαγνωστικο-λογισμικο που συνδεετε στο πλυντηριο κ μου ειπε 87,5€ (επισκεψη 50€+εργασια με λογισμικο 37,5€)!!!!
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Οταν εκλεισα μ´επιασαν τα γελια!!!
Μα τί μεροκαματα ειναι αυτα;;
Ή εγω ειμαι περιεργος;;
Καλησπερα σε ολους!!!
Ηρθε ο τεχνικος το προηγουμενο Σαββατο, κ το διαγνωστικο εδειξε βλαβη F18
Μου λεει για 2 ανταλλακτικα (ενα απο τα 2θα χρειαςτουν) κοστους 25€ κ 16€ + ΦΠΑ, σκεφτομαι οτι ειμαστε μια χαρα...
Ηρθε σημερα με τα ανταλλακτικα αλλα τελικα συνεχιζεται το προβλημα...
Στο διαγνωστκο φαινεται πως η αντλια του νερου ειναι απενεργοποιημενη παρολου που μετραει κατα τ´αλλα νερο εντος της καμπινας...
Εχει προβλημα η πλακετα...
Οπως φαινεται αρο βιντεακι με το που ενεργοποιεις το πλυντηριο δινει εντολη(ρευμα) στην αντλια νερου...
Οποτε πηρε μαζι του το πλυντηριο μηπως κ μπορεσει κ επισκευασει την πλακετα, αναλογα με το τί θα δει...
Αν δει οτι επθσκευαζεται θα την στειλει σε φιλο του ειδικο για αυτην την δουλεια με κοστος 40€...
Γενικως ταλαιπωρια...
Κανενα σχολιο;;;
chipakos-original
15-10-16, 18:39
Καλησπερα σε ολους!!!
Ηρθε ο τεχνικος το προηγουμενο Σαββατο, κ το διαγνωστικο εδειξε βλαβη F18
Μου λεει για 2 ανταλλακτικα (ενα απο τα 2θα χρειαςτουν) κοστους 25€ κ 16€ + ΦΠΑ, σκεφτομαι οτι ειμαστε μια χαρα...
Ηρθε σημερα με τα ανταλλακτικα αλλα τελικα συνεχιζεται το προβλημα...
Στο διαγνωστκο φαινεται πως η αντλια του νερου ειναι απενεργοποιημενη παρολου που μετραει κατα τΒ΄αλλα νερο εντος της καμπινας...
Εχει προβλημα η πλακετα...
Οπως φαινεται αρο βιντεακι με το που ενεργοποιεις το πλυντηριο δινει εντολη(ρευμα) στην αντλια νερου...
Οποτε πηρε μαζι του το πλυντηριο μηπως κ μπορεσει κ επισκευασει την πλακετα, αναλογα με το τί θα δει...
Αν δει οτι επθσκευαζεται θα την στειλει σε φιλο του ειδικο για αυτην την δουλεια με κοστος 40€...
Γενικως ταλαιπωρια...
Κανενα σχολιο;;;
Μετά από όλα αυτά που σου είπαν τα παιδιά κι αφού δέχτηκες να φύγει το πλυντήριο από το χώρο σου τώρα εσύ θα αποφασίσεις τι λέει η τσέπη σου όταν θα έρθει το πλυντήριο. Καλού κακού άρχισε να ρίχνεις καμία ματιά για καινούριο.Οι πληροφορίες μέσα εδώ στο Forum έχουν να κάνουν περισσότερο με το ¨¨πριν φύγει η συσκευή από το σπίτι σου¨¨ γιατί για μετά δεν υπάρχει κανένα νόημα.
F18 Flow meter stationary state monitor B3/4 The program is interrupted and the drain pump is operated. The display shows the message Technical fault code F18 - Call Service Dept. The buzzer is activated for 2 minutes. The water inlet valve is open when it should not be (a signal to open it has not been given by the electronic). Water then flows into the appliance and unexpected pulses from flow meter B3/4 are detected. Unexpected pulses from flow meter B3/4 are also detected when the water inlet valve is not activated.
Κυριακίδης
15-10-16, 21:50
F18 Flow meter stationary state monitor B3/4 The program is interrupted and the drain pump is operated.
http://www.witgoedparts.nl/vaatwasser/miele-print-flowmeter-witgoedpartsnr-5544030-5544030.html
που στο διάολο μπαίνει τέτοιο πράγμα? ή το παραπάνω θα φταίει ή υπάρχει κάποια ανεξέλεγκτη ροή νερού εντός
Πέτρο θα έχει κάποιο μπαλάκι μαγνητικό ή φτερωτή που περιστρέφετε με την είσοδο νερού και μετρά ποσότητα με τον αισθητήρα αυτό.
Reed αισθητήρας είναι και ίσως να βρίσκεται (σε αυτή τη διάσταση) στο εμπόριο με κόστος λίγα ευρώ.
Αυτό μπορεί να έχει κολλήσει.
http://www.witgoedparts.nl/vaatwasser/miele-print-flowmeter-witgoedpartsnr-5544030-5544030.html
που στο διάολο μπαίνει τέτοιο πράγμα? ή το παραπάνω θα φταίει ή υπάρχει κάποια ανεξέλεγκτη ροή νερού εντός
Το εχει μεσα στο πλαινο παγουρι αριστερα αμεσως μετα τη σωληνα του aquastop.Η miele το εχει 35euro
Κυριακίδης
15-10-16, 22:13
Πέτρο θα έχει κάποιο μπαλάκι μαγνητικό ή φτερωτή που περιστρέφετε με την είσοδο νερού και μετρά ποσότητα με τον αισθητήρα αυτό.
Το εχει μεσα στο πλαινο παγουρι αριστερα αμεσως μετα τη σωληνα του aquastop.Η miele το εχει 35euro
Klik γνωρίζω ότι άλλα έχουν μια φτερωτή και είναι κάτι σαν ταχόμετρο. Καθώς και για την θέση του .
Αλλά επειδή 1η φορά βλέπω τέτοιο ανταλλακτικό και όπως φαίνεται στο link είναι μια σκέτη εκτεθειμένη πλακέτα και γιαυτό αναρωτήθηκα πως μπαίνει τέτοιο πράγμα (με ασφάλεια ) στο παγούρι.
Reed αισθητήρας είναι και ίσως να βρίσκεται (σε αυτή τη διάσταση) στο εμπόριο με κόστος λίγα ευρώ..
Υπαρχει και κοστιζει ψιχουλα.Εχω επισκευασει αρκετα flowmeter,αξιζει τον κοπο.
Klik γνωρίζω ότι άλλα έχουν μια φτερωτή και είναι κάτι σαν ταχόμετρο. Καθώς και για την θέση του .
Αλλά επειδή 1η φορά βλέπω τέτοιο ανταλλακτικό και όπως φαίνεται στο link είναι μια σκέτη εκτεθειμένη πλακέτα και γιαυτό αναρωτήθηκα πως μπαίνει τέτοιο πράγμα (με ασφάλεια ) στο παγούρι.
Μπαινει μεσα σε θηκη χωρις κυνδυνο να βραχει
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις!!!
Πραγματι το 2 πραγμα που εκανε ο μαστορας ηταν αυτο στα πλαγια (αριςτερα) του πλυντηριου(δεν το εβγαλα φωτο), το πρωτο ηταν αυτο το ανταλακτικο κατω απο το πλυντηριο(φωτο)42467
Κ τις 2 φορες δεν αλλαξε κατι...
Επειτα ξαναεβαλε το διαγνωστικο κ ειδαμε πως την αντλια της ειδοδου του νερου την διαβαζε απενεργοποιημενη, ολες τις αλλες λειτουργιες τις διαβαζε κανονικα (ποσοτητα νερου που εμπαινε, ενεργοποιηση αποχετευσης κ.α.)
Ειπαμε πως με το που ενεργοποιεις το πλυντηριο ταυτοχρονα ακους κ να εισαγει συνεχως το νερο, με το που το σβηνεις το πλυντηριο, σβηνει κ αυτο...
To διαγνωστικο ολων των συσκευων ειναι λιγο αοριστο,απλα σου δινει μια κατευθηνση για το που να ψαξεις.Δεν ειναι λιγες οι φορες που το διαγνωστικο σου λεει αλανταλον.Εχω παει σε πολλες βλαβες μετα την διαγνωση της miele με τεραστιο κοστος επισκευης και τελικα η βλαβη ηταν κατι ασχετο απο αυτο που ειπαν αυτοι με πολυ λιγοτερο κοστος.Στην δικη σου περιπτωση μου ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψω πως φταιει η πλακετα,χωρις φυσηκα να το αποκλειω.Παρομια βλαβη μου ετυχε να ειναι απο βραχυκηκλωμα στον πλωτηρα υπερχυλησης.ο οποιος ενω θα επρεπε να εχει μια ανοιχτη επαφη και μια κλειστη ειχε και τις δυο επαφες κλειστες με αποτελεσμα να δουλευει και η αντλια αποχετευσης και η βαλβιδα παροχης ταυτοχρονα και να πεταει το προγραμμα μετα απο λιγο εξω δειχνωντας μια ασχετη βλαβη.
Τί να πω...
Παντως κ αυτος μου ειπε εξαρχης πως το διαγνωστικο δεν ειναι πανακεια...
Από τη στιγμή που ακούς το νερό να τρέχει δεν καταλαβαίνω γιατί να φταίει ο αισθητήρας ροής και να μην έχει πρόβλημα η πλακέτα (γιατί όχι βραχυκυκλωμένο triac οδήγησης ηλεκτροβαλβίδας εισόδου νερού)!
Κυριακίδης
17-10-16, 11:10
Τί να πω...
Παντως κ αυτος μου ειπε εξαρχης πως το διαγνωστικο δεν ειναι πανακεια...
Για αυτό που έγραψες στο αρχικό ποστ "βρήκα στο πάτωμα της κουζίνας νερά " (μου έκανε εντύπωση που διάφοροι βάζουν "διαγνωστικά" για έλεγχο) , αλλά δεν αναφέρθηκε από που ήταν η διαρροή. Βρε ρίξε μια ματιά από κάτω να δεις αν έχει διαρροή από το μοτέρ στο σημείο τσιμούχας . Γιαυτό και ένας από αυτούς τους τεχνικούς σου είπε "πιθανόν το μοτέρ " .
Πέτρο ενώ η βαλβίδα εισαγωγής μένει συνεχώς ανοιχτή, μόνο η αντλία αποχέτευσης προσπαθεί να γλυτώσει την υπερχείλιση (πλημμύρα). Δεν είναι πρώτη προτεραιότητα ο έλεγχος για διαρροή σε φλάτζες κλπ.
Κυριακίδης
17-10-16, 15:46
Μιλάει για διαρροή στο πάτωμα της κουζίνας
Εχοντας βαλει το βραδυ μια πλυση (νυχτερινο ρευμα), το πρωι βρηκα το πατωμα της κουζινας μεσα στα νερα!!!
Η αντλία προσπαθεί να κάνει αυτό που κάνει , αλλά εννοώ στο πάτωμα της κουζίνας δεν έπρεπε να βρεθούν νερά.
Καλησπερα σε ολη την παρεα!!
Σημερα μιλησα με τον τεχνικο κ μου ειπε πως βρηκε ενα "σκασιματακι" στην πλακετα, την εβγαλε κ θα την παει στον Πειραια σε εναν ειδικο που μπορει κ επισκευαζει πλακετες...
Κοστος 40€ (μια χαρα)
Οντως παιζει αυτο το σεναριο;;
Η αληθεια ειναι παντως πως γενικα μου εχει κερδισει την εμπιστοσυνη μου, το 'χει παλεψει το θεμα κ για τις 3 επισκεψεις μαζι με το πηγαινελα του πλυντηριου, χρεωση 40€ κ ακομη δεν εχει δεχτει τα χρηματα που του δινω...
Εκτος αν εχω πεσει σε τρελο λαμογιο που με τουμπαρε, "τσιμπησε" το πλυντηριο για ανταλλακτικα κ τί αλλο να πω...
Τιποτα δεν ειναι απιθανο,θα φανει στο τελος.Οπως λεει η παροιμια στο τελος ξυριζουν το γαμπρο:001_smile:
Τιποτα δεν ειναι απιθανο,θα φανει στο τελος.Οπως λεει η παροιμια στο τελος ξυριζουν το γαμπρο:001_smile:
Συμφωνω!!!
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji106]
Καλημερα σε ολους!!
Τελικα η πλακετα θελει αλλαγη, εχει " παρει" το λογισμικο μου ειπε μολις ο τεχνικος...
Θα ψαξει την Δευτερα μηπως κ βρει καμια αλλη ή καινουργια με εκπτωση....
Τί κανω;;;
Δινεται για ανταλλακτικα;;
Να φωναξω κ αλλον τεχνικο;;(εχει νοημα, κοστος, μπορει να μου πει τα ιδια...)
Καμια αλλη ιδεα;;
Το απολυτο αδιεξοδο...
Τώρα είναι αργά, πριν δώσεις την πλακέτα, υπήρχαν δυνατότητες επισκευής (δες μηνύματα 4,6 και 12).
Το ότι ο τεχνικός βρήκε "σκασιματάκι" όπως λες στην πλακέτα, επιβεβαιώνει την σκέψη μου για πλακέτα.
Τώρα αν ο τεχνικός θέλει να σου πουλήσει πλακέτα ή όχι με το ζόρι, δεν ξέρω.
Αν η βάνα ελέγχεται με triac, τότε ενδέχεται να έχει καεί το εσωτερικό κύκλωμα της ακίδας του μΕ, οπότε δεν επισκευάζεται και να έχει δίκιο ο τεχνικός.
Χωρίς φωτογραφίες όμως δεν μπορώ να σου πω περισσότερα.
Υποτιθεται πως αφου αποκλεισαμε τις ενδειξεις που ειχε βγαλει το λογισμικο, μετα στραφηκαμε στην πλακετα.
Θεωρω πως ο τεχνικος προσπαθησε να την επισκευασει, δυστυχως ομως κ παλι μου ειπε σημερα πωσψσυνεχιζει το προβλημα (η πλακετα υποτιθεται πως αρχες εβδομαδας παραδοθηκε στον Πειραια σε εναν ειδικο για πλακετες, μπορει να την επισκευασε εκει που ειχε το σκασιματακι, αλλα κ παλι που την εβαλε σημερα στο πλυντηριο... τζιφος)
Τί φωτογραφιες να βγαλω κ απο απο πού;;
Με τα παραπανω δεδομενα θεωρειτε οτι κατι εχει ξεφυγει κ δεν ειναι η πλακετα;;;
Παντως πραγματικα σας ευχαριστω για το ενδιαφερον κ τις συμβουλες...!!
Υγ: την Δευτερα-Τριτη θα μου το φερει, θα πρεπει να του ζητησω να ειναι στην κατασταση που το αφησα, σωστα;;
Αν μπορείς, ανέβασε φωτογραφίες από την πλακέτα. Πάνω κάτω, καλής ανάλυσης, καθαρές.
Καλημερα σε ολους!!
Τρελο πηξιμο με το πλυντηριο...
Πειτε μου παρακαλω, με βαση τα παραπανω, εχει ρελε η πλακετα για το προβλημα που παρουσιαζει;;
42657
42658
Άλλα περίμενα να δω πάνω στην πλακέτα. Μπορείς να μας πεις τί γράφει πάνω του το μεγάλο ολοκληρωμένο πάνω αριστερά στην πρώτη φωτο; Επίσης στην πάνω φωτο στη μέση της πλακέτας δεξιά (πίσω από τα ρελέ) φαίνεται ένα ολοκληρωμένο, λογικά θα είναι ULN2003, πρέπει να ελεγχθούν όλες οι έξοδοί του μήπως κάποια βραχυκυκλώνει με τη γείωση της πλακέτας (ΑΝ έχει ρελέ για την ηλεκτροβαλβίδα γεμίσματος).
42659426604266142662
Ελπιζω να βοηθουν αυτες...
Ευχαριστω παρα πολυ εκ των πρωτερων...
Το ολοκληρωμένο στη πρώτη φωτο δεν μπορώ να το διαβάσω, το άλλο πίσω από τα ρελέ ΔΕΝ είναι τελικά ULN2003 οπότε άκυρο αυτό που είπα για τον έλεγχό του....
Θεωρητικα εχει ελεγθει η πλακετα εχει ελεχθει κ δινει ρευμα παντου, γί αυτο κ ο τεχνικος υποστηριζει οτι εχει "παρει" το λογισμικο...
Απλα επειδη υπαρχει μια εντονη αμφιβολια αν ελεγθηκε ή αν εχει ρελε, γι' αυτο κ ρωταω...
42663
Αυτη η φωτο βοηθαει;;
Να ρωτησω κ κατι αλλο τραβηγμενο...;;;
Ειναι πραγματι αυτη η πλακετα του πλυντηριου;;;
Δυστυχως ακομη κ γι'αυτο εχω καποιες υποψιες...
Ο τεχνικος ή ειναι εξαιρετικος κ τον αδικο αφανταστα, ή ειναι πραγματικα μεγαλο "λαμογιο" δυστυχως ...
Θεωρητικα εχει ελεγθει η πλακετα εχει ελεχθει κ δινει ρευμα παντου, γί αυτο κ ο τεχνικος υποστηριζει οτι εχει "παρει" το λογισμικο...
Απλα επειδη υπαρχει μια εντονη αμφιβολια αν ελεγθηκε ή αν εχει ρελε, γι' αυτο κ ρωταω...
Έχει κάποια ρελέ επάνω. Απλώς περίμενα να έχει triac για τη βαλβίδα και όχι ρελέ. Το ολοκληρωμένο που σε ρώτησα δεν είπες τί γράφει πάνω του. Τί πάει να πει "η πλακέτα έχει ελεγχθεί και δίνει ρεύμα παντού"; Το πρόβλημά σου είναι ότι η ηλεκτροβαλβίδα δεν κλείνει προφανώς επειδή τροφοδοτείται συνέχεια!
Αυτά που λες για το αν η πλακέτα αυτή είναι όντως του πλυντηρίου με προβληματίζουν! Γιατί το πλυντήριο θα έχει πιθανότατα μοτέρ με καρβουνάκια ή τριφασικό οπότε θα περίμενα να δω ή triac για phase control ή βαθμίδα ισχύος inverter ενώ δεν βλέπω τίποτα από τα δύο! Ίσως λοιπόν η πλακέτα αυτή να είναι από κάτι άλλο, ή το πλυντήριό σου έχει κι άλλη πλακέτα.
42664
Μηπως εννοεις αυτο;;;
Δυστυχως δεν το κατεχω το συγκεκριμενο κομματι καθολου...
Πώς μπορω να ελεγξω με σιγουρια οτι η πλακετα αυτη ειναι του πλυντηριου για να φυγει καθε υποψια;;;;;;;;;
Αυτή η πλακέτα αν είναι του πλυντηρίου σου τότε θα είναι σίγουρα πίσω από το πάνελ χειρισμού. Δες σε πρώτη φάση αν τα LED πάνω στην πλακέτα (εξάρτημα στο κίτρινο κυκλάκι και όλα τα όμοια με αυτό) αντιστοιχούν με τις φωτεινές ενδείξεις της πρόσοψης, το ίδιο και τα μπουτόν (εξάρτημα στο άσπρο κυκλάκι και όλα τα όμοια με αυτό) με τα κουμπιά χειρισμού.
Αυτό που σου ζήτησα να μου πεις είναι τί γράφει πάνω του το εξάρτημα στο κόκκινο κυκλάκι.
42666
Νομιζω οτι φαινεται...
Ευχαριστω κ παλι...
Μάάάάλισταααα! Εγώ περίμενα να δω μεμονωμένα triac, και εδώ τα έχει σε 3άδες μέσα σε IC! Αν η πλακέτα είναι του πλυντηρίου σου, είναι πολύ πιθανόν να φταίει αυτό το IC ή το άλλο αν είναι ίδιο...
Κατα 99,9% ειναι η πλακετα του...
Στα χερια μου εχω την πλακετα, το πλυντηριο ειναι ακομη στο συνεργειο...
Ξεροντας ομως επειτα απο 9 χρονια στη χρηση του το πλυντηριο κ κοιτωντας μια εικονα του απ´ το internet, τα λαμπακια κ τα μπουτον (εκτος απο το τελευταιο δεξια στην προσοψη του πλυντηριο που ειναι το on/off) ταυτιζονται απολυτα!
Αυτο το triac αντικαθισταται;;;
ΑυτΑ τΑ triac αντικαθισταται;;;
Ναι. Και αντικαθιστανται και μπορουν να ελεγχθουν πανω στην πλακετα πριν αντικατασταθουν
Dactilidis John
11-11-16, 23:16
Ειχα το ιδιο θεμα(της περιγραφης) σε miele 15ετιας. Δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες, το προβλημα το ελυσα μονος μου.
Ο φιλος βρηκε λυση τελικα ή ακομα ψαχνεται? Εν τω μεταξυ θα ριξω μια ματια στις σελιδες. Εμενα μου πηρε δυο εβδομαδες να το βρω, αλλα το βρηκα το λογο.
Αφου υπηρχε θεμα με νερα, δηλαδη διαρροη γιατι εμπλεξαν και ηλεκτρονικα μαζι?
Τωρα που εχω χρονο παιδια αφου μαζευτηκα σπιτι, να σας πω τον πονο μου κ την ταλαιπωρια μου....
Οποιος εχει διαβασει τα παραπανω, ειχα μεινει στο γεγονος οτι τελικα ο τεχνικος ειχε δωσει την πλακετα μηπως κ επισκευαζεται, αλλα τελικα ειπε πως εχει "παρει" το λογισμικο κ δεν φτιαχνεται...
Αυτο πριν απο 2 εβδομαδες...
Μου ειπε πως θα παρει καποιους γνωστους συνεργατες μηπως κ βρει μεταχειρισμενη πλακετα στα 150-180€ δηλ στα μισα λεφτα απ' οτι κοστιζε η πλακετα...
Την προηγουμενη Τριτη τον παιρνω τηλ να τον ρωτησω τί γινεται κ μου ειπε πως δεν τον πηραν οι συνεργατες/γνωστοι του τηλ οποτε δεν υπηρχε μεταχειρισμενη πλακετα...
Συμφωνουμε να μου δωσει μια τελικη προσφορα για καινουργια πλακετα+συνολικη εργασια την Πεμπτη...
Εν το μεταξυ την Τεταρτη περναω απο Miele κ δινοντας το μοντελο του πλυντηριου, μου λενε πως υπαρχει μια ακομη διαθεσιμη πλακετα στα 204€ μαζι με το ΦΠΑ...
Παιρνω τηλ κ στην εταιρια "Κομινης" που το εψαξα λιγο στο internet κ μου ειπαν πως θα μου πουν την Πεμπτη...
Πραγματι Πεμπτη πρωι μου τηλ/νουν κ μου λενε τιμη πλακετας με ΦΠΑ στα 175€ περιπου, με καταθεση προκαταβολης κ παραδοση σε 5-10 ημερες...
Την Πεμπτη παιρνω τηλ τον τεχνικο, δεν απαντα...
Την Παρασκευη παιρνω τηλ, παλι δεν απαντα...
Του στελνω sms πως περιμενω την προσφορα του...
Μου στελνει Σαββατο πρωι sms κ μου γραφει πως η miele κανει αλλαγη αποθηκης κ απογραφη κ πως την Τριτη το πρωι θα ξερει τιμη κ διαθεσιμοτητα κ ζηταει την υπομονη μου...
Την Τριτη το πρωι του στελνω sms πως μεχρι το μεσημερι θα περιμενω τελικη τιμη...
Τελικα το μεσημερι μου στελνει πως με μια δικια του εκπτωση η πλακετα εχει 195€ με το ΦΠΑ (με παραγγελια στη Γερμανια κ παραδοση την Δευτερα) κ μαζι με εργασια κ κατι καθαριστικα τελικη τιμη στα 280€...
Περναω απο το μαγαζι κ στην κουβεντα του λεω πως την Παρασκευη το αργοτερο θα του εχω απαντησει, γιατι ειχα βρει κ ενα σχεδον ιδιο miele σχεδον αχρησιμοποιητο κ αν το εριχνα στα 400€ να το επαιρνα για να εχω backup ανταλακτικα...
Του ζηταω κ την πλακετα, μου την δινει, του ζηταω τον κωδικο του ανταλακτικου αλλα ειχε τον Η/Υ κλειστο κ του ειπα να μου εστελνε τον εστελνε το απογευμα...
Του αναφερω πως την Τεταρτη περασα απο την Μiele κ την ειχε ετοιμοπαραδοτη την πλακετα κ εκει καταπιε λιγο την γλωσσα του...
Τον ρωταω αν αξιζει τον κοπο να δωσω αυτα τα χρηματα για ενα πλυντηριο 9ετιας με καθημερινη σχεδον χρηση κ του ζηταω να τσεκαρει με το εμπειρο ματι του μηπως ηδη ειναι ταλαιπωρημενη η συσκευη κ θα βγουν κ αλλες βλαβες συντομα...
Τοτε μου ζηταει πισω την πλακετα για το τσεκ κ του την δινω...
Χτες το πρωι του στελνω sms τί ωρα θα βρισκεται στο μαγαζι κ μου απαντα για ποιο λογο; Γραφει πως ειχε παρει την πλακετα ηδη, την ειχε τοποθετησει κ ελεγχε την συσκευη κ δουλευε μια χαρα...!!!!
Στο τηλ ανεβαινουν οι τονοι αλλα επεσε η γραμμη κ δεν ξαναμιλησαμε...
Σημερα το πρωι περναω απ´το μαγαζι κ υπηρχε εντονη κουβεντα, αυτος αρκετα ειρωνικος...
Ρωτωντας τον (εκτος των πολλων αυτονοητων αλλων) για την αποδειξη-τιμολογιο αγορας της πλακετας, μου ειπε πως δεν με αφορα, τελος του μηνα κοβει συγκεντρωτικο τιμολογιο, ομως τοτε δεν μου εκοψε να τον ρωτησω για το δελτιο αποστολης...
Πηρα την πλακετα κ του ειπα πως θα του πω αυριο τί θα κανω με το πλυντηριο....
Υποτιθεται πως ειναι εξουσιοδοτημενος συνεργατης της miele...
ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;;;;;;
Πρωτη φορα την παταω ετσι....
Το μυαλο μου ειναι πραγματικα μπερδεμενο κ θολωμενο....
Τί να κανω ο π@π@ρ@κος ετσι που εμπλεξα;;;;
1: να ζητησω δελτιο αποστολης
2: αν ναι, να προχωρησω στην καινουργια πλακετα κ να το "κλεισω" το στομα μου, με το αγχος οτι μπορει μετα απο αυτα να εχει "πειραξει" τη συσκευη ;;;
3: να παω να το παρω οπως ειναι ειδικα στην περιπτωση που επισκευαζεται η πλακετα;;
4: κατι αλλο που το μπερδεμενο μου μυαλο δεν σκεφτεται;;;
Παιδια πραγματικα τετοιο καψωνι δεν εχω ξαναφαει καθως κ τετοιο τσαλακωμα της αξιοπρεπειας μου...
Σας υπερευχαριστω παρα πολυ για οποιον ειχε την υπομονη να διαβασει το παραπανω μυθιστορημα, πραγματικα οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη...
Τώρα είναι αργά, πριν δώσεις την πλακέτα, υπήρχαν δυνατότητες επισκευής (δες μηνύματα 4,6 και 12).
...
Τώρα θα έχεις καταλάβει για ποιο λόγο "είναι αργά"...
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Dactilidis John
12-11-16, 01:39
Να ρωτησω? Η διαρροη του νερου βρεθηκε απο που ειναι?
Τώρα θα έχεις καταλάβει για ποιο λόγο "είναι αργά"...
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Τί να πω...
Παντα σκαφτομαι θετικα κ καλοπροαιρετα για τον οποιοδηποτε εχω απεναντι μου...
Στο μην 33 επιβεβαιβεωθηκαν οι χειροτερες υποθεσεις μου...
Ναι. Και αντικαθιστανται και μπορουν να ελεγχθουν πανω στην πλακετα πριν αντικατασταθουν
Εχεις καποιον συγκεκριμενο να μπυ προτεινεις;;
Οχι...
Σημερα μου ειπε ο τεχνικος πως στον ελεγχο που εκανε αλλαξε κ μια τσιμουχα που εχανε λιγο νερο...
Dactilidis John
12-11-16, 02:19
Οχι...
Σημερα μου ειπε ο τεχνικος πως στον ελεγχο που εκανε αλλαξε κ μια τσιμουχα που εχανε λιγο νερο...
Την ειδες την τσιμουχα? Αν ναι τι διαμετρο ειχε περιπου? Τωρα δουλευει καθολου για να δεις αν φτιαχτηκε η διαρροη?
Την ειδες την τσιμουχα? Αν ναι τι διαμετρο ειχε περιπου? Τωρα δουλευει καθολου για να δεις αν φτιαχτηκε η διαρροη?
Οχι δεν την ειδα...
Υποτιθεται πως την αλλαξε...
Dactilidis John
12-11-16, 03:10
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161111/04937f1f425e09e7141957382185e348.jpg
(Αν ειχες λυσει μονος σου το πλυντηριο αναμεσα στα καλωδια θα ευρισκες συσκευασμενο αεροστεγως στην πορτα το ηλεκτρολογικο διαγραμμα ολου του πλυντηριου)
Ετσι περιπου ειναι απο κατω. Εμενα γεμισε νερα το βραδυ το σπιτι και το βρηκαμε το πρωι να δουλευει φουλ η αντλια αποχετευσης. Οταν πατηθει το φλοτερ διακοπτεται αμεσως το προγραμμα και μεχρι να το σβησεις δουλευει η αποχετευση. Εψαξα βημα βημα ολο το διαγραμμα και βρηκα οτι για να γινεται αυτο εχει πατηθει το φλοτερ για την πλημμυρα. Πραγματι αυτο ειχε γινει και μαλιστα ηταν τιγκα στα αλατα. Το καθαριζω και στηνω παλι το πλυντηριο. Υποψην τα πιθανα σημεια διαρροης- τσιμουχες φαινονται με κυκλους και ενα βελακι. Εμενα εχανε απο το βελακι που σημαινει απο την κεντρικη αντλια ανακυκλωσης(η ενσωματωμενη τσιμουχα ειχε λιωσει). Αυτη αντλει 70 λιτρα το λεπτο. Εγω στη θεση σου θα εβαζα μια καμερουλα και θα το εβαζα σε λειτουργια χωρις τον πατο(δισκο αποστραγγισης) για να δω ακριβως απο που σταζει διοτι σε εμενα με γυμνο ματι δεν φαινοταν με τιποτα.
Καμια προταση για καποιον που ξερει να επισκευαζει πλακετες στην ευρυτερη βορεια περιοχη της Αθηνας;;
Ειχα το ιδιο θεμα(της περιγραφης) σε miele 15ετιας. Δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες, το προβλημα το ελυσα μονος μου.
Ο φιλος βρηκε λυση τελικα ή ακομα ψαχνεται? Εν τω μεταξυ θα ριξω μια ματια στις σελιδες. Εμενα μου πηρε δυο εβδομαδες να το βρω, αλλα το βρηκα το λογο.
Αφου υπηρχε θεμα με νερα, δηλαδη διαρροη γιατι εμπλεξαν και ηλεκτρονικα μαζι?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161111/04937f1f425e09e7141957382185e348.jpg
(Αν ειχες λυσει μονος σου το πλυντηριο αναμεσα στα καλωδια θα ευρισκες συσκευασμενο αεροστεγως στην πορτα το ηλεκτρολογικο διαγραμμα ολου του πλυντηριου)
Ετσι περιπου ειναι απο κατω. Εμενα γεμισε νερα το βραδυ το σπιτι και το βρηκαμε το πρωι να δουλευει φουλ η αντλια αποχετευσης. Οταν πατηθει το φλοτερ διακοπτεται αμεσως το προγραμμα και μεχρι να το σβησεις δουλευει η αποχετευση. Εψαξα βημα βημα ολο το διαγραμμα και βρηκα οτι για να γινεται αυτο εχει πατηθει το φλοτερ για την πλημμυρα. Πραγματι αυτο ειχε γινει και μαλιστα ηταν τιγκα στα αλατα. Το καθαριζω και στηνω παλι το πλυντηριο. Υποψην τα πιθανα σημεια διαρροης- τσιμουχες φαινονται με κυκλους και ενα βελακι. Εμενα εχανε απο το βελακι που σημαινει απο την κεντρικη αντλια ανακυκλωσης(η ενσωματωμενη τσιμουχα ειχε λιωσει). Αυτη αντλει 70 λιτρα το λεπτο. Εγω στη θεση σου θα εβαζα μια καμερουλα και θα το εβαζα σε λειτουργια χωρις τον πατο(δισκο αποστραγγισης) για να δω ακριβως απο που σταζει διοτι σε εμενα με γυμνο ματι δεν φαινοταν με τιποτα.
Δεν υπήρχε καμία διαρροή νερού υδραυλικής φύσης. Απλά η ηλεκτροβαλβίδα εισαγωγής νερού δεν σταματούσε ποτέ να βάζει νερά προφανώς επειδή δεν σταματούσε ποτέ να τροφοδοτείται ηλεκτρικά. Νά γιατί "έμπλεξαν και τα ηλεκτρονικά μαζί".
Γιώργο τελικά πλήρωσες / θα πληρώσεις καινούρια πλακέτα, ή όχι;
Αν και το άλλο IC που φαίνεται περίπου στη μέση της πλακέτας είναι κι αυτό ACS302-5T3, τότε μπορείς να βρεις ποιο από τα δύο IC είναι υπεύθυνο για την ηλεκτροβαλβίδα ψάχνοντας και βρίσκοντας σε ποιο σημείο της πλακέτας καταλήγουν τα καλώδιά της. Το πιο πιθανό είναι το triac που είναι μέσα στο ολοκληρωμένο οδήγησης της βαλβίδας να είναι βραχυκυκλωμένο (βρίσκεται με πολύμετρο χωρίς να τροφοδοτείται η πλακέτα), ή να έχει διαρροή (δεν βρίσκεται απαραίτητα με πολύμετρο χωρίς να τροφοδοτείται η πλακέτα). Το να μην φταίει το ολοκληρωμένο (δηλαδή δικαιολογημένα να δίνει συνέχεια τροφοδοσία στην βαλβίδα επειδή τέτοια εντολή παίρνει) νομίζω αποτελεί την μικρότερη πιθανότητα. Για να πάρεις μια ιδέα του κόστους ανταλλακτικού:
https://www.arrow.com/en/products/acs302-5t3/stmicroelectronics?utm_source=octopart&utm_medium=buynow&utm_campaign=octopart
Με λιγότερο από 1$ είχες καθαρίσει...
Η πρωτοφανης πια περιπετεια μου φτανει στο τελος της με τον χειροτερο τροπο...
Την περασμενη Τριτη με παιρνει τηλ ο τεχνικος για να με ρωτησει τί θα κανουμε τελικα...
Μου λεει (εν ταχει) πως αδικα ταλαιπωρουμαστε κ οι 2 κ πως μου ριχνει την τιμη απο 280€ στα 250€...
Οταν του επαναφερω να μου δειξει καποιο παραστατικο για την αγορα της πλακετας, παλι μου ελεγε τα δικα του...
Τελος παντων, χτες ξαναμιλαμε κ του λεω να μου βγαλει την πλακετα, να παω να παρω το πλυντηριο κ να του δωσω τα 40€ που ειχαμε συμφωνησει οταν το πλυντηριο εφυγε απο το σπιτι μου...
Η απαντηση του ηταν να παω την Δευτερα, αφου του δωσω 80€ (!!!!!!) για την εργασια του διοτι ειχε κανει κ αλλες οπως ειπε κ οταν του λεω ξανα για τα 40€ μου φωναζει "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" κ μου κλεινει το τηλ στα μουτρα.....
Εχω να κανω δυστυχως με μεγαλο αλητη...
Μια μιξη θυμου κ αδικιας σπο την μια & απο την αλλη να μην το συνεχισω με το σκεπτικο οτι δεν ξερω πού θα το φτασει στην αλητεια του αν το συνεχισω...
Κ τί μπορω αραγε να αποδειξω αν το προχωρησω;;;;;
Ουτε χαρτι δεν πηρα οταν πηρε το πλυντηριο....
Μαλλον προσανατολιζομαι να το αφησω κ να παω για αγορα νεου....
Με απιστευτο αισθημα αδικιας κ θυμου...
(Υγ: ρωτωντας εναν γνωστο στην περιοχη, μου ειπε πως ειχε παθει αναλογη περιπτωση με την δικη μου, του επισκευασε χωρις να τον ενημερωσει την ηλεκτρικη του σκουπα με 150€, ο γνωστος μου δεν το δεχτηκε διοτι δεν τον συμφερε η επισκευη κ δεν τον ειχε ενημερωςει κ αφησε εκει την σκουπα, κ μετα απο 2 μηνες ο τεχνικος ειχε το θρασος να τον παρει τηλ για να του ζητησει κ τον σωληνα της σκουπας, προφανως για να την πουλησει...)
Κατι τετοιοι χαλανε την πιατσα.....
Eχω αυτό το πλυντήριο εδώ και μια δεκαετία. Εμφάνισε αυτό ακριβώς το πρόβλημα περυσι (απλώς δεν έβγαλε πολλά νερά στο πάτωμα, αλλά το μοτέρ δε σταμάταγε παρα μόνο αν έβγαζα τη μπρίζα του πλυντηρίου!). Το πλυντήριο πήγε στην αντιπροσωπεία και επισκευάστηκε (200+ ευρώ κουστούμι!). Προχθές ξεκίνησε πάλι το ίδιο πρόβλημα! Δεν έχω σκοπό να τους σκάσω τόσα χρήματα ξανά! Εχετε ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω (αν γίνεται) αλλιώς θα το πετάξω! Αν κάποιος εχει ανάλογη εμπειρία ας δώσει οσο πιο αναλυτικές οδηγίες γίνεται. Σας ευχαριστώ! Ποτέ ξανά Miele!
Τελικά το youtube έχει ενα video για λύση σε κάθε πρόβλημα! Ρίξτε μια ματιά εδω : https://www.youtube.com/watch?v=vfV4qumamhg
Κυριακίδης
14-06-17, 11:06
Eχω αυτό το πλυντήριο εδώ και μια δεκαετία. Εμφάνισε αυτό ακριβώς το πρόβλημα περυσι (απλώς δεν έβγαλε πολλά νερά στο πάτωμα, αλλά το μοτέρ δε σταμάταγε παρα μόνο αν έβγαζα τη μπρίζα του πλυντηρίου!). Το πλυντήριο πήγε στην αντιπροσωπεία και επισκευάστηκε (200+ ευρώ κουστούμι!). Προχθές ξεκίνησε πάλι το ίδιο πρόβλημα! Δεν έχω σκοπό να τους σκάσω τόσα χρήματα ξανά! Εχετε ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω (αν γίνεται) αλλιώς θα το πετάξω! Αν κάποιος εχει ανάλογη εμπειρία ας δώσει οσο πιο αναλυτικές οδηγίες γίνεται. Σας ευχαριστώ! Ποτέ ξανά Miele!
Μια καλή απάντηση την έδωσαν στο #67
Δεν υπήρχε καμία διαρροή νερού υδραυλικής φύσης. Απλά η ηλεκτροβαλβίδα εισαγωγής νερού δεν σταματούσε ποτέ να βάζει νερά προφανώς επειδή δεν σταματούσε ποτέ να τροφοδοτείται ηλεκτρικά. Νά γιατί "έμπλεξαν και τα ηλεκτρονικά μαζί".
Όμως πέρα από την συγκεκριμένη απάντηση
δεν σταματούσε ποτέ να βάζει νερά προφανώς επειδή δεν σταματούσε ποτέ να τροφοδοτείται ηλεκτρικά
Μπορεί το Aquastop πέρα από το αν τροφοδοτείται ηλεκτρικά ή όχι , μπορεί να έχει πρόβλημα μηχανικό και αφήνει να περνά νερό ενώ δεν πρέπει και ενώ δεν είναι σε ηλεκτρική τροφοδοσία .