Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πρόβλημα με πλυντήριο στο στύψιμο
Γεια σας, έχω ενα πρόβλημα με το πλυντήριο μου, ειναι μαρκας princess θηγατρικη της whirpool παλαιο πλυντήριο μοντέλο WM 805F ενω αρχιζει την πλύση κανονικά βαζει νερα κανει την πλυση βγαζει τα νερα ολα καλα. Οταν παει να κανει το στυψιμο ομως ο κάδος παει να κάνει την στροφή και μένει εκει σαν να κολλάει. Υποψιν οτι εχω αλλάξει και ιμαντα καινουργιο γτ ηταν χαλασμενος και με το παλιο δεν εστιβε. Εκλεισα το πλυντηριο και ξαναεβαλα μονο το στύψιμο αλλα με 2-3 πετσετες μικρες και παρατηρησα οτι άρχισε και έστυβε κανονικα! Χωρίς ρουχα μεσα οταν το ξαναέβαλα το στύψιμο παει πολύ γρήγορα κανονικα οπως πριν βγει το προβλημα αυτο. Μπορείτε να βοηθήσετε?
Έλεγξε τον πυκνωτή λειτουργίας του μοτέρ.
Καλησπέρα ανοιξα το καπάκι απο πάνω απο το πλυντήριο και ειδα οτι εχει σκάσει και λιώσει πρέπει να είναι ο πυκνωτής ! Θα μπορεσω να το βρω το ιδιο η δεν εχει σημασία, μονο να ειναι στα ιδια Αμπερ ?
Αυτο εδώ είναι42470
Μηπως ειναι πυκνωτής αντιπαρασιτικός αυτος που χαλασε και οχι ο κανονικος γτ διπλα εχει αυτο στην εικονα το ασπρο το μεγαλυτερο, ολα τα αλλα καλωδια τα βλεπω καλα δεν εχουν φθαρει καθολου. Αν μπορειτε μια βοηθεια!
42471
Το μεγάλο άσπρο κυλινδρικό εξάρτημα δεξιά είναι ο πυκνωτής που πρέπει να αλλάξεις.
τοτε πρεπει να αλλαξω και το αριστερα αφου εχε καει και εχει λιωσει , αλλα το δεξια γτ, αφου το κοιταξα και δεν εχει κατι? :confused1:
Κυριακίδης
17-10-16, 23:49
Και τα 2 θα τα αλλάξεις (το αριστερό αντιπαρασιτικό ) . Για τον δεξιό πυκνωτή φαίνεται εμφανίσιμος αλλά αν προσέξεις καλά έχει φουσκώσει. Δεν είναι ακριβά εξαρτήματα.
Το αντιπαρασιτικό φίλτρο θα το αλλάξεις γιατί έσκασε (άσχετο με το πρόβλημα που ανέφερες στην αρχή), και τον πυκνωτή λειτουργίας δίπλα θα τον αλλάξεις διότι έχει πέσει η χωρητικότητά του με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί το μοτέρ. Τώρα αν θες να τον αφήσεις επειδή στο μάτι φαίνεται όμορφος, τι να πω...
Ευχαριστω παιδια θα τα αλλαξω φυσικα και τα 2, απλα το μεγαλο το εβλεπα οτι δεν εχει κατι με το ματι χαχαχα :biggrin:
Ναι, μόνο που οι βλάβες δεν φαίνονται πάντα με το μάτι αλλιώς δεν θα υπήρχαν και όργανα μέτρησης, έτσι;
Ολα καλά με το πλυντήριο τα άλλαξα και δουλεύει κανονικά, ευχαριστώ πολύ!