Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Γνώμη για σταθμό T-862++

gate7
17-09-16, 20:04
Καλησπέρα παιδιά,

Ένας φίλος αγόρασε τον σταθμό T-862++ για αρχή θέλει να κάνει reflow και αργότερα να εξασκηθεί για reballing. Από ότι μου είπε είναι σταθμός υπερύθρων και είναι καλύτερος γιατί δεν καταπονεί το τσιπ όπως ο θερμός αέρας. Απλά θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζει και βασικά για το αν όντως κάνει καλή δουλειά όπως μου είπε το φιλαράκι μου.

Ευχαριστώ

toni31
17-09-16, 23:01
Εάν εννοείς ότι θέλεις να τον αγοράσεις και εσύ, καλύτερα να κοιτάξεις για κάποια άλλη λύση.
Αυτός που τον πήρε ας ρώταγε πρώτα.

manolo
17-09-16, 23:41
Αντώνη εσύ τι θα πρότεινες;

toni31
18-09-16, 11:06
Για αρχή αέρας.

Έχει αρκετά μοντέλα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς μέσα στο φόρουμ. Ακόμα υπάρχουν παιδιά που έχουν φτιάξει μόνοι τους κάποια μοντέλα.

Βέβαια υπάρχουν μοντέλα αέρα ή υπέρυθρων, που όπως λέω η αγορά τους θα πρέπει να καλύπτει δυναμικό καταναλωτικό κοινό της τάξεως Ανατολικής -€“ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας μαζί.

Εγώ με έναν συνδυασμό από δύο μηχανάκια της Aoyue είμαι καλά, ίσως κάποιοι άλλοι όμως να μην μπορούν να τον δουλέψουν, ίσως να υπάρχει και θέμα προσωπικού setup δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει. Γενικότερα ένα εισαγωγικό setup μέχρι 500¤ (τραβηγμένο από τα μαλλιά) σε αέρα και προθερμαντήρα είναι καλά, από εκεί και πέρα για εισαγωγή ξεφεύγεις διότι δεν ξέρεις τις ανάγκες σου λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Το παραπάνω είναι λάμπα που ζεσταίνει τα σουβλάκια σε ψητοπωλείο.

pipilas
18-09-16, 12:44
Το παραπάνω είναι λάμπα που ζεσταίνει τα σουβλάκια σε ψητοπωλείο.

+1000

εκανα το λαθος πριν κανα 3 χρονια και αγορασα το σκουπιδι τ862++
δεν κανει ουτε για πρεχατερ ειναι αχρηστο παντελος ...ζημια κανει ... μπιτζια παντως δεν ξεκολαει -> μακρια
επειτα πηρα το jovy re 7500 .. χμ ποιοτητα αριστη ...αλλα σχετικα αδυναμο (αργο αλλα σχετικα οκ)
το καλυτερο που εχω δοκιμαση και σχετικα φτηνο γρηγορο κινεζικο ομως ειναι το
ir pro scc v4 κινεζια ναι ..αλλα δουλευει καλα εχω κανει ρεμπαλ πανω απο 300
bga σε μαιν απο τβ και απο λαπτοπ μια χαρα παει.

teo966
18-09-16, 15:15
+1000

εκανα το λαθος πριν κανα 3 χρονια και αγορασα το σκουπιδι τ862++
δεν κανει ουτε για πρεχατερ ειναι αχρηστο παντελος ...ζημια κανει ... μπιτζια παντως δεν ξεκολαει -> μακρια
επειτα πηρα το jovy re 7500 .. χμ ποιοτητα αριστη ...αλλα σχετικα αδυναμο (αργο αλλα σχετικα οκ)
το καλυτερο που εχω δοκιμαση και σχετικα φτηνο γρηγορο κινεζικο ομως ειναι το
ir pro scc v4 κινεζια ναι ..αλλα δουλευει καλα εχω κανει ρεμπαλ πανω απο 300
bga σε μαιν απο τβ και απο λαπτοπ μια χαρα παει.
για συνταξιουχος πολλα λεφτα χαλας σε εξοπλισμο αλλα οπως και να'χει το υπερυθρο ειναι μια χαρα για smd qfp,εγω χρησιμοποιω τον 710 απο 2004.
για bga σιγουρα οχι μαλλον θα το καρβουνιασεις.

linux
18-09-16, 16:39
Εγώ έχω δοκιμάσει με προθερμαντήρα int 863 και με συνδυασμό σταθμού θερμού αέρα μια χαρά (απλά είναι λίγο ταλαιπωρία). Επίσης, τώρα τελευταία δουλεύω με τον t870a με απόλυτη επιτυχία και ευκολία.

marioland
19-09-16, 02:24
Εγώ έχω δοκιμάσει με προθερμαντήρα int 863 και με συνδυασμό σταθμού θερμού αέρα μια χαρά (απλά είναι λίγο ταλαιπωρία). Επίσης, τώρα τελευταία δουλεύω με τον t870a με απόλυτη επιτυχία και ευκολία.

Eλένη χρησιμοποιείς προστατευτικά γυαλιά για την ακτινοβολία ir? (Σε παλιοτερο τοπικ για τον Τ-862 αναφερθηκε οτι δεν επαρκει το προστατευτικο τζαμακι μονο, ενοχλει πολυ στα ματια και θελει γυαλια.)

gate7
25-09-16, 19:19
Σας ευχαριστώ όλους για τη γνώμη σας. Ευτυχώς που ρώτησα γιατί ο φίλος μου μου έλεγε κουταμάρες από ότι κατάλαβα.
Εσείς τι λέτε καλύτερα προθερμαντήρα με συνδυασμό σταθμού θερμού αέρα όπως λέει η Ελένη ή τον σταθμό t870a;Ποιος κάνει καλύτερη δουλειά και ποιος είναι ποιο εύκολος στην χρήση;

Με προθερμαντήρα έχω ακούσει ότι το πολύ μέχρι 150 βαθμούς πρέπει να τον ρυθμίζουμε όχι παραπάνω γιατί χαλάει η πλακέτα ισχύει; και τον σταθμό θερμού αέρα από 180 μέχρι 220 βαθμούς για αποκόλληση chip και αν είναι για reflow μέχρι 200 βαθμούς ισχύει;

marioland
25-09-16, 21:25
Σας ευχαριστώ όλους για τη γνώμη σας. Ευτυχώς που ρώτησα γιατί ο φίλος μου μου έλεγε κουταμάρες από ότι κατάλαβα.
Εσείς τι λέτε καλύτερα προθερμαντήρα με συνδυασμό σταθμού θερμού αέρα όπως λέει η Ελένη ή τον σταθμό t870a;Ποιος κάνει καλύτερη δουλειά και ποιος είναι ποιο εύκολος στην χρήση;

Με προθερμαντήρα έχω ακούσει ότι το πολύ μέχρι 150 βαθμούς πρέπει να τον ρυθμίζουμε όχι παραπάνω γιατί χαλάει η πλακέτα ισχύει; και τον σταθμό θερμού αέρα από 180 μέχρι 220 βαθμούς για αποκόλληση chip και αν είναι για reflow μέχρι 200 βαθμούς ισχύει;

Nομιζω για lead free ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες που γραφεις , δεν εχει σημασια τοσο που ρυθμιζεις τα μηχανηματα αλλα οι θερμοκρασιες που βλεπεις στα αισθητηρια που απαραιτητα πρεπει να μπουν πανω στην πλακετα.

Παιδια αν θελετε δωστε ενδεικτικα μερικα προφιλ για reflow και αποκολλησης που χρησιμοποιειτε με σταθμο αερα και προθερμαντηρα aoyue

gate7
26-09-16, 08:58
Nομιζω για lead free ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες που γραφεις , δεν εχει σημασια τοσο που ρυθμιζεις τα μηχανηματα αλλα οι θερμοκρασιες που βλεπεις στα αισθητηρια που απαραιτητα πρεπει να μπουν πανω στην πλακετα.

Παιδια αν θελετε δωστε ενδεικτικα μερικα προφιλ για reflow και αποκολλησης που χρησιμοποιειτε με σταθμο αερα και προθερμαντηρα aoyue

Ναι φυσικά έχω δει ειδικά θερμόμετρα που δείχνουν την πραγματική θερμοκρασία της πλακέτας και όχι όσο έχουμε ορίσει εμείς. Ναι Μάριε καλό θα ήταν να μας έλεγαν μερικά παραδαδείγματα για να δω τουλάχιστον στο περίπου τις θερμοκρασίες.

linux
26-09-16, 09:16
Eλένη χρησιμοποιείς προστατευτικά γυαλιά για την ακτινοβολία ir? (Σε παλιοτερο τοπικ για τον Τ-862 αναφερθηκε οτι δεν επαρκει το προστατευτικο τζαμακι μονο, ενοχλει πολυ στα ματια και θελει γυαλια.)

Ναι πάντα φοράω προστατευτικά γυαλιά, γάντια καθώς και μάσκα για τις αναθυμιάσεις.

toni31
26-09-16, 14:42
STD JEDEC/IPC+datasheet εξαρτημάτων τα γράφουν όλα όσα ζητάς σχετικά με τα προφίλ.

ziakosnasos
26-09-16, 17:17
Πάντως το δίδυμο Aoyue 968+ και Aoyue 883 εάν στρωθείς και τα μάθεις κάνεις ότι θες . Το Τ862++ είναι μεγάλη αποτυχία .

ziakosnasos
26-09-16, 17:20

Mε τον T870A ξεκολλάς BGA ?

linux
26-09-16, 21:21
Mε τον T870A ξεκολλάς BGA ?

Ναι αμέ χωρίς κανένα πρόβλημα

gate7
02-10-16, 12:14
Πάντως το δίδυμο Aoyue 968+ και Aoyue 883 εάν στρωθείς και τα μάθεις κάνεις ότι θες . Το Τ862++ είναι μεγάλη αποτυχία .

Τι κόστος έχουν αυτά πάνω κάτω; Και πως μπορώ να ξεκινήσω να πειραματίζομαι με τις θερμοκρασίες; Από που κειμένονται οι θερμοκρασίες για reflow και reballing; πχ θέλω να κάνω reflow σε τι θερμοκρασία θα πάω στον Aoyue 883 και τι θερμοκρασία στον Aoyue 968+; και πόσο χρόνο πχ κάνω το ψήσιμο;

Ρωτάω για να δω αν είναι και κάνω κίνηση να τα αγοράσω από τι θερμοκρασίες θα ξεκινήσω να πειραματίζομαι;
Επίσης υπάρχουν σεμινάρια που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει;

ziakosnasos
02-10-16, 20:19
Εάν έχεις όρεξη για διάβασμα δες εδώ (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=53832)έχουν αναφερθεί πολλά πράγματα για το πως γίνεται η όλη διαδικασία τον εξοπλισμό τα περελκόμενα κλπ . Το πόσο κάνουν , το δίδυμο πάει γύρω στα 650 -700 ευρώ χώρια στένσιλ φλουξ wick κλπ . Εάν διαβάσεις το ανάλογο θέμα που υπάρχει ήδη εδώ στο Howtofixit θα λυθούν όλες οι απορίες σου , φιλικά πρώτα διάβασε πολύ ότι θέμα αφορά το reflow-reball απο site εταιριών profile θερμοκρασίας κλπ και μετά παίξε μπάλα.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
23-10-16, 19:09
Λίγο καθυστερημένα αλλά να απαντήσω στον φίλο gate7 το 862 είναι το ίδιο με το 710 και το 870 δηλαδή και ζεσταινουνε και ψήνουν πατάτες και σουβλάκια όπως ανέφερε και ο φίλος είναι για μικρά τσιπ κινητών, τηλεφώνων έχω 3 μηχανάκια ένα εξ'αυτων είναι και το Τ862++ ξεκολαει καταπληκτικά κονεκτορες ,τιουνερ χωρίς ζημιά αλλά δεν κάνει ή λάμπα για reballing τα πήρες στα χέρια, τώρα για τον θερμό αέρα για εξάσκηση είναι καλό μηχάνημα για μικρά ολοκληρωμένα το χρησιμοποιώ για τσιπ τύπου as15f, για reballing επειδή έχω κάνει αρκετα καλό είναι να πας σε στημένο μηχάνημα ή να αγοράσεις ή να το φτιάξει μόνος σου για να κάνεις επισκευές και να κρατάνε γιατί οι περισότερες επισκευές που γίνονται βγάζουν λίγο καιρό, για να καταλάβεις χρησιμοποιώ το HONTON HT-R392 για μεγάλα bga με πολύ μεγάλη ευκολία αν χρησιμοποιείς και μπάλες lead free με ένα φούρνο μικρο δεν πρόκειται να σου επιστρέψει main είτε τηλεόρασης είτε laptop

kwstas800
08-12-16, 15:57
Γεια σας! μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με το t862++. Γιατι το θεωρείτε αχρηστο; εγω πιστευω οτι θελει περισσοτερη προσοχή σε σχέση με ενα ακριβότερο. Περιμένω τα σχόλια σας.

chipakos-original
08-12-16, 19:39
Γεια σας! μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με το t862++. Γιατι το θεωρείτε αχρηστο; εγω πιστευω οτι θελει περισσοτερη προσοχή σε σχέση με ενα ακριβότερο. Περιμένω τα σχόλια σας.
Το αν είναι καλό η κακό έχει να κάνει με τον τεχνίτη και με τη χρήση του δηλαδή εννοώ ότι αν εσένα τώρα σου κάνει τη δουλειά σου και δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο άλλο τεχνίτη δεν του κάνει διότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει σωστά τη δουλειά του.Είναι σαν να έχεις ένα κολλητήρι 15watt και θέλεις να κολλήσεις σε ένα σημείο που χρειάζεται κολλητήρι 25watt ,θα γίνει η δουλειά αλλά όχι άνετα όπως αν είχες μεγαλύτερη θερμαντική δύναμη.

kwstas800
08-12-16, 19:54
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

gate7
05-03-17, 19:31
Παιδιά ψάχνω να βρω ποια είναι τα ποιο κινήσιμα bga nozzles για hot air (από ότι βλέπω τα περισσότερα chipset είναι 5 x 5 x1 cm)? Πήρα προθερμαντήρα και σταθμό θερμού αέρα και θέλω να ξεκινήσω με το reflow για αρχή.

linux
28-09-17, 21:49
Τι γνώμη έχετε για τον ACHI IR-PRO-SC BGA Reball / Rework Station?

JOUN
29-09-17, 21:45
Μεγαλωνουν οι δουλειες Ελενη;Μπραβο..