Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Πρόβλημα: Not enough space in Runtime area! SMBios data will not be available!

gate7
03-09-16, 18:21
Καλησπέρα παιδιά,

Μου φέρανε σήμερα μια μονάδα υπολογιστή με το πρόβλημα που βλέπετε στην φωτογραφία:
42252

Αν πατήσω F1 πάει να μπει στα windows και κάνει επανεκκίνηση και πάλι το ίδιο.
Στο bios ή να τρέξω cd boot τα διαβάζει κανονικά.

Εγώ δοκίμασα άλλες μνήμες, έκανα reset το bios και update αλλά τίποτα.

Δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοια βλάβη. Έχει τύχει σε κανέναν από εσάς μήπως;

Ευχαριστώ

qsd330
03-09-16, 18:58
δωσε μας πληροφοριες για το μηχανιμα...
κατι τετοιο ειναι συνηθως η ram ή το bios...
ξεκινα ελενχο στη ραμ αν εχεις 2 τσιπακια βγαλε το ενα και δωκιμασε να κανεις reset στο bios με το jumperακι

pipilas
03-09-16, 19:11
Καλησπέρα παιδιά,

Μου φέρανε σήμερα μια μονάδα υπολογιστή με το πρόβλημα που βλέπετε στην φωτογραφία:
42252

Αν πατήσω F1 πάει να μπει στα windows και κάνει επανεκκίνηση και πάλι το ίδιο.
Στο bios ή να τρέξω cd boot τα διαβάζει κανονικά.

Εγώ δοκίμασα άλλες μνήμες, έκανα reset το bios και update αλλά τίποτα.

Δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοια βλάβη. Έχει τύχει σε κανέναν από εσάς μήπως;

Ευχαριστώ

Νvram bios = γεματο
1.flash bios F6
2.an einai ASrock vres to AFuwin kai kane to update

gate7
03-09-16, 20:09
δωσε μας πληροφοριες για το μηχανιμα...
κατι τετοιο ειναι συνηθως η ram ή το bios...
ξεκινα ελενχο στη ραμ αν εχεις 2 τσιπακια βγαλε το ενα και δωκιμασε να κανεις reset στο bios με το jumperακι

To μηχάνημα είναι με μητρική Asrock 960gc-gs fx. Έλεγξα τις μνήμες με το memtest αλλά δεν μου έβγαλε σφάλμα. Επίσης δοκίμασα και άλλες μνήμες που είχα ίδιες. Έκανα και reset αφαιρώντας την μπαταρία αλλά και με το jumper αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε.

gate7
03-09-16, 20:10
Νvram bios = γεματο
1.flash bios F6
2.an einai ASrock vres to AFuwin kai kane to update

Μπήκα στη σελίδα της εταιρίας κατέβασα και έκανα flash update το bios αλλά και πάλι τίποτα.

PetranGR
03-09-16, 21:54
Μπήκα στη σελίδα της εταιρίας κατέβασα και έκανα flash update το bios αλλά και πάλι τίποτα.

Το έκανες με AFUWin και τίποτα;Γιατί αυτό αδειάζει και διαγράφει την NvRAM του BIOS όπως έγραψε ο πιπίλας.

Από εκεί και πέρα,πρόταση μου αλλάζεις bios chip.

http://www.ebay.co.uk/itm/BIOS-Chip-ASROCK-890GMH-USB3-960GC-GS-FX-960GM-S3-FX-AD2700-ITX-H61M-HG4-/190889228763?hash=item2c71e279db:g:01kAAOSwPYZU4wg p

και ησυχάζεις.

gate7
03-09-16, 22:17
Το έκανες με AFUWin και τίποτα;Γιατί αυτό αδειάζει και διαγράφει την NvRAM του BIOS όπως έγραψε ο πιπίλας.

http://www.ebay.co.uk/itm/BIOS-Chip-ASROCK-890GMH-USB3-960GC-GS-FX-960GM-S3-FX-AD2700-ITX-H61M-HG4-/190889228763?hash=item2c71e279db:g:01kAAOSwPYZU4wg p

και ησυχάζεις.

Αυτό κατέβασα http://www.asrock.com/mb/AMD/960GC-GS%20FX/?cat=Download&os=BIOS και έκανα.
Το AFUWin που μπορώ να το βρω? Και το τρέχω μέσω bios από usb?

gate7
05-09-16, 08:45

και ησυχάζεις.

Από ότι βρηκα το AFUWin πρέπει να το τρέξω μέσα από τα windows αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω καν μόλις πάω να μπω κάνει επανεκκίνηση.

pipilas
05-09-16, 18:52
Από ότι βρηκα το AFUWin πρέπει να το τρέξω μέσα από τα windows αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω καν μόλις πάω να μπω κάνει επανεκκίνηση.

βαλε ενα λινουχ σιντι απο αυτα που δεν κανουν εγγατασταση στο σκληρο
και πες μας αν δουλευει κανονικα??

gate7
05-09-16, 19:38
βαλε ενα λινουχ σιντι απο αυτα που δεν κανουν εγγατασταση στο σκληρο
και πες μας αν δουλευει κανονικα??

Ναι κανονικά όπως και διαγνωστικά από hiren's. Έκανα φορματ το δίσκο πέρασα windows μπαίνει κανονικά στα windows και έκανα το AFUWin που μου είπατε αλλά το μήνυμα "Not enough space in Runtime area! SMBios data will not be available!" συνεχίζει ακόμα.

Αν πάρω να βάλω chip bios αυτό θέλει προγραμματισμό και δεν έχω ειδικό προγραμματιστή. Αν και στο ebay βρήκα έτοιμο αλλά θα κάνει καμιά 20 μέρες να έρθει. Οπότε η μόνη λύση αλλαγή bios chip ή ολόκληρη την πλακέτα αν βγιάζετε.

pipilas
06-09-16, 16:47
Ναι κανονικά όπως και διαγνωστικά από hiren's. Έκανα φορματ το δίσκο πέρασα windows μπαίνει κανονικά στα windows και έκανα το AFUWin που μου είπατε αλλά το μήνυμα "Not enough space in Runtime area! SMBios data will not be available!" συνεχίζει ακόμα.

Αν πάρω να βάλω chip bios αυτό θέλει προγραμματισμό και δεν έχω ειδικό προγραμματιστή. Αν και στο ebay βρήκα έτοιμο αλλά θα κάνει καμιά 20 μέρες να έρθει. Οπότε η μόνη λύση αλλαγή bios chip ή ολόκληρη την πλακέτα αν βγιάζετε.

παρε μια νεα μαδεμπορντ σιγα τα λεφτα που εχει ...
τωρα να κανεις φλας το βιος με βιν αρχεια και προγραμερ και ξεκοληματα κοληματα
το τσιπ ειναι αδειο νομιζω το νεο ...οποτε βρασε τσαι και ελα βραδυ ,,δεν αξιζει ο κοπος

gate7
06-09-16, 18:47
παρε μια νεα μαδεμπορντ σιγα τα λεφτα που εχει ...
τωρα να κανεις φλας το βιος με βιν αρχεια και προγραμερ και ξεκοληματα κοληματα
το τσιπ ειναι αδειο νομιζω το νεο ...οποτε βρασε τσαι και ελα βραδυ ,,δεν αξιζει ο κοπος

Παράγγειλα πλακέτα καινούργια, δεν αξίζει καν όπως το λες. Σας ευχαριστώ πάντως για τη γνώμη και την βοήθεια σας.

linux
07-09-16, 19:07

Είχα παρόμοια βλάβη δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με αλλαγή και προγραμματισμό του chip bios γιατί πάει ακριβά ο προγραμματισμός του. Καλύτερα αγόρασε του μια καινούργια μητρική. Αν ήταν σε laptop θα άξιζε η επισκευή γιατί οι πλακέτες πάνε από 200 ευρώ και πάνω αλλά για μονάδα με 40 ευρώ και πάνω ανάλογα τι θέλει αγοράζεις άνετα. Και πολύ που απασχολήθηκες.