PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Προβλημα με ηχο χωρις εικονα Τ-con η motherboard?

graphist83
18-08-16, 00:59
Καλήμερα,

Εχω μια Samsung του πάτερα μου, μοντελο LE32R71BX/XEH (TYPE BD32EO) με panel CHI-MEI.

Παλαιότερα ειχε πρόβλημα στο τροφοδοτικό και το επισκεύασα με την αλλαγή του IC F9222. Ειχα κάνει και recap τότε. Δούλεψε ασταμάτητα και απροβληματιστα για περίπου 2 χρόνια.

Το πρόβλημα της TV είναι ότι ανοίγει κανονικά, έχει ήχο άλλα οχι εικόνα. Οι λάμπες ανάβουν κανονικά. Το τροφοδοτικό το μέτρησα και ολες οι τάσεις είναι οκ. Ακομα και με φορτίο.
Καλωδιοταινιες ολες ειναι οκ, τις πέρασα και με λίγο contact. Το μονο που διαπίστωσα είναι όταν βγάλω την μια ribbon απο τις 4 της T-CON το πάνελ ασπρίζει ολόκληρο. Αρα μάλλον το πάνελ είναι οκ??

Το μυαλό μου πάει σε T-CON άλλα το ίδιο πρόβλημα θα συνέβαινε και με motherboard. Υπάρχει τρόπος να το διαγνώσω??

4215942160421624216342164

Ευχαριστώ

graphist83
19-08-16, 02:12
????? Εβαλα δυσκολα ε???:001_rolleyes::001_rolleyes::001_rolleyes:

pipilas
19-08-16, 15:56
????? Εβαλα δυσκολα ε???:001_rolleyes::001_rolleyes::001_rolleyes:

Aδερφε αν λεω αν ξερεις να διαβαζεις σχεδιο
κατεβασε το service manual και μετρα ......ΚΑΙ ναι θα το βρεις
αυτη η ΑΠΑΙΤΗΣΗ δωστε μου την βλαβη στο πιατο δεν μου αρεσει <προσωπικη αποψη>
η τηλεοραση γενικα ειναι ευκολη συσκευη.

graphist83
19-08-16, 16:50
Φιλε μου δεν απαίτησα τίποτα, μια καθοδήγηση ζήτησα, (και σε κατι συγκεκριμένο) οπως εχουν ζητήσει και πόσοι αλλοι εδω. Άλλωστε δόκιμες και μετρήσεις στο επίπεδο που μπορούσα έκανα για αυτό και εχω δώσει αναλυτικό info.

Παλαιοτερα με την βοηθεια καποιων αλλων μελων που ειδειξαν ζηλο, καταφερα να επισκευάσω την συγκεκριμένη TV και μαλιστα με πιο πολυπλοκο προβλημα. http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67322&highlight=LE32R71BX%2FXEH Γνωσεις εχω αλλα οχι τοση εξειδικευση οσο εσεις που επισκευαζετε συνεχεια.

Απο την εμπειρια σας λοιπόν αυτη η συμπεριφορά που περιγράφω, που ταιριάζει?

Δεν τίθεται θέμα βαρεμάρας, εαν ειχα ολα τα όργανα και την παραπάνω γνώση δεν θα ρωτούσα.

pipilas
19-08-16, 17:52
Καλήμερα,

Το τροφοδοτικό το μέτρησα και ολες οι τάσεις είναι οκ. Ακομα και με φορτίο.

Αναλυτικο ινφο ειναι το πιο πανω?? μετρησες τα 5v τα 3v3 τα 12v τα 24v ωραια.

Μονο το τροφοδοτικο εχει τασεις? το φλεχ απο την μαιν στην τ-κον δεν εχει?
η τ-κον πανω της δεν εχει ? απο την τ-κον στα φλεχ της lcd δεν εχει?
η τ-κον πανω δεν εχει ic τι τασεις παιρνουν? τι βγαζουν?
εχετε καλομαθει με τους ηλεκτρολυτικους και εχετε γινει τεμπελιδες(γενικα μιλαω οχι προσωπικα)
και στο κατω κατω αν δεν μπορεις πηγαινε σε ενα επαγγελματια που μπορει
τεβε πληρωνη νοικια εφορια κλεφτης θα γινει?

υγ . εκει που εχει το cpu στην main board εχει ενα αλουμινενιο καπακι-ψυκτρα
απο κατω εχει 2 smd πυκνωτες 1000/16 αν θυμαμαι καλα ειναι οκ?

graphist83
19-08-16, 18:42
Συγνώμη αλλα εαν ηταν να παω σε επαγγελματία τοτε ποια η χρηστικότητα του Howtofixit.gr??? Βοήθεια δεν παρέχει? Να παω σε επαγγελματία TV 32'' 10ετιας? Δεν το νομιζω οτι συμφέρει. Ο κυριος λογος που θελω να ασχοληθώ ειναι επειδη το θελω. Αν δεν τα καταφέρω θα την πετάξω και θα παρω καινούργια. Ηδη του εχω δώσει μια άλλη. Στην αποθήκη μου εχω ενα σωρό λογω σχετικης ενασχόλησης με τον τομεα. Δεν ειναι θεμα τσιγγουνιας. Μου αρεσει και θελω να ασχοληθώ.

Το μονο που ζητησα ειναι μια κατεύθυνση απο την εμπειρια σας. Αν θελεις την μοιράζεσαι. Και εγω επαγγελματιας είμαι σε αλλο χώρο και εδω δωσει αφιλόκερδος άπειρες συμβουλές σε γειτονικό φόρουμ (2500 μηνύματα). Ουτε το TEBE μου εχει στερήσει ουτε το ενοίκιο.... Το αντιθετο μαλιστα και να τονισω οτι δεν ειχα καμια πρόθεση πελατοψαρεματος.

Οι τασεις στην μητρικη ειναι οκ
Θα τσεκαρω τις τασεις και στα φλεξ
Θα τσεκαρω και τους πυκνωτες (αν και το καπασσιτομετρο μου δν μετραει 1000uf θα τους αλλαξω) Οτιδηποτε ειναι SMD θα μου παρει λιγο χρονο γιατι ο σταθμος μου κανει θεματακια.

Θα επανελθω.