Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Προτείνετε βιοτεχνία αντιστάσεων
Πριν 3 χρόνια (επειδή δεν υπάρχει στην αγορά η αντίσταση αυτή) μου έφτιαξαν σε μια βιοτεχνία αντιστάσεων μια αντίσταση απόψυξης για το ψυγείο μου.
Όμως παρουσίασε κιόλας διαρροή.
Οπότε ψάχνω μια βιοτεχνία (εννοείται δεν ξαναπάω στην ίδια) να μου φτιάξει πάλι αντίσταση που να μην χαλάσει σε 3 χρόνια...
Ήταν να πάω στον Πειραιά (Οικονόμου) αλλά έχει πάει διακοπές, είναι κλειστός (θα μου πείτε 10 Αυγούστου το θυμήθηκες; :biggrin:)
Ποια προτείνετε; (Αθήνα είμαι)
το να επισκευαζες αυτην που εχεις δεν παιζει?
Δεν ήξερα ότι επισκευάζεται.
Πού να την πάω;
Όταν λέμε ότι η αντίσταση έχει διαρροή τι εννοούμε?
Ότι έχει διαρροή προς την γείωση ?
Εάν είναι έτσι δεν γίνεται
vasilimertzani
15-08-16, 13:19
Οτι καποιο απο τα δυο ακρα της αντιστασης (του νηματος),αρα με διαφορετικη ωμικη αντισταση και τα δυο ακρα εχουν επαφη με το μεταλικο σωμα της αντιστασης.αν το μεταλικο ειναι γειωμενο τοτε θα εχει διαρροη προς την γειωση-γη.
Ναι,γίνεται.
Ναι (προς το μεταλλικό της περίβλημα, όπως λέει κι ο Βασίλης, το οποίο είναι γειωμένο).
Πήρα τηλέφωνο εκεί που την έφτιαξα και μου 'παν ότι πιθανώς γίνεται.
Μόλις ανοίξει θα του την πάω.
Την πήγα στο 'μάστορα' (τη βιοτεχνία αντιστάσεων που μου την είχε φτιάξει)...
Ένα έχω να πω, απογοήτευση...
Κατ' αρχάς πάει να την μετρήσει με το πολύμετρο, μου λέει 'είναι καμμένη'.
Μπα δεν γίνεται του λέω, μόνο διαρροή έχει, καμμένη δεν είναι.
Την ξαναμετράει, αλλάζει κλίμακα στο πολύμετρο, 'ναι δεν είναι καμμένη μου λέει'...
Πάει να μετρήσει διαρροή ακουμπώντας με το ένα χέρι του τον ένα ακροδέκτη του πολυμέτρου και με το άλλο χέρι το άλλο!!
Πήγα να του πω 'μεγάλε, δεν θέλουμε να μετρήσουμε εσένα, την αντίσταση θέλουμε' αλλά δεν είπα τίποτα μην προσβληθεί...
'Ναι έχει διαρροή' μου λέει. ('ποιος, ο μάστορας;':lool: πήγα να του πω, δεν του το είπα)
Μου λέει ότι δεν επισκευάζεται.
Του λέω τότε 'μα είναι δυνατόν να κράτησε δυο χρόνια μόνο;'.
Και έρχεται η θεϊκή απάντηση: 'και πολύ σου κράτησε, δεν λες πάλι καλά; Μέσα στο κρύο - ζέστη συνέχεια, πόσο να κρατήσει;'. http://www.4troxoi.gr/phpBB3/images/smilies/dizzy2.gif
'Κι αν φτιάξουμε καινούρια, πάλι τόσο θα κρατήσει; Της μάνας του κράτησε 16 χρόνια' του λέω.
'Αυτή της μάνας του είναι' μου λέει...
'Μα, σας είπα, αυτή είναι αυτή που μου φτιάξατε εσείς' του λέω.
'Δεν είναι δική μου αυτή, εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοια καλώδια ούτε τέτοιο μέταλλο για περίβλημα' http://www.4troxoi.gr/phpBB3/images/smilies/dizzy2.gif.
Έφυγα κουνώντας το κεφάλι, αυτός κάτι συνέχισε να λέει...
vasilimertzani
18-08-16, 12:21
Χαχαχαχα.τουλαχιστον βγαλατε πορισμα οτι δεν δουλευει.
Απο οσο ξερω δεν επισκευαζονται αυτες,δεν συμφερει τουλαχιστον ,να την ξεκολησει να διαμορφωσει καινουργια να την ξανακολησει.
Χαχαχαχα.τουλαχιστον βγαλατε πορισμα οτι δεν δουλευει.
Εγώ έβγαλα πόρισμα ότι έχει διαρροή ο μάστορας :lool:.
chipakos-original
18-08-16, 13:18
Εγώ έβγαλα πόρισμα ότι έχει διαρροή ο μάστορας :lool:.
Επειδή πολλοί από τους παλιούς μαστόρους έχουν αποκτήσει διαρροή γι αυτό δεν σου πρότεινα κανέναν. Δυστυχώς η κρίση τους έχει πειράξει στο μυαλό τους περισσότερους κι έχουν ξεχάσει τα βασικά. Μόνο που δεν τον έφτυσα όταν είχα πάει στα καμίνια (να μην λέμε και ονόματα) και δεν ήξερε τι του γινόταν (έφτιαχνε και κεραίες τρομάρα του),τέλος πάντων.
Αντιστασεις εγω περνω απο τον Κουλιερη στο Περιστερι.
Λευκτρων 10 2105760866
Οτι εχω παρει εχει βγει αξιοπιστο και γενικα μου εχει δωσει την εντυπωση οτι προσεχει αυτο που κανει.
Κανει και κατασκευες απόσο γνωριζω κανε ενα τηλ. δεν χανεις τιποτα.
Λεύκτρων 10, 12133, Περιστέρι ΤΗΛΕΦΩΝΑ
2105760866 - See more at: http://www.findbiz.gr/el/company-page/param/name/11005150-koulieris-nektariosjohn-aristea-koulieri-oe-kostas-koulieris#sthash.OuNNl5D0.dpuf
Λεύκτρων 10, 12133, Περιστέρι ΤΗΛΕΦΩΝΑ
2105760866 - See more at: http://www.findbiz.gr/el/company-page/param/name/11005150-koulieris-nektariosjohn-aristea-koulieri-oe-kostas-koulieris#sthash.OuNNl5D0.dpuf
Έλα ρε Λευτέρη, τόσες μέρες είναι το θέμα, τώρα βρήκες να το πεις;
Πριν μιάμιση ώρα γύρισα από Περιστέρι (εκεί είναι κι ο 'μάστορας' που λέω...δεν είναι ο Κουλιέρης, άλλος είναι).
Και δεν είμαι και κοντά, ευχαριστώ πάντως.
Τον πήρα τηλέφωνο, δεν απαντάει, μάλλον κάνει διακοπές ακόμα.