Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] lg art cool mirror c09awr c1 error

axelk77
01-08-16, 11:49
Καλημέρα και καλό μήνα.
Πριν μερικές μέρες και ενώ λειτουργούσε το κλιματιστικό το πρωί που ξύπνησα είχε "πεθάνει" ούτε ρεύμα έπαιρνε ούτε τίποτα. Ακόμα και όταν το έβγαζα απο την πρίζα και το έβαζα ξανά δεν έκανε το χαρακτηριστικό ήχο που έκανε όταν έπαιρνε ρεύμα. Έβγαλα την πλακέτα απο την εσωτερική μονάδα την πήγα σε ένα ηλεκτρονικό και βρήκε κάποιο ολοκληρωμένο καμένο. Αφού την επιδιόρθωσε και την έβαλα στη μονάδα "πήρε" μπρος αλλά μετά απο μερικά δευτερόλεπτα έβγαλε την ένδειξη c1 και δεν ξεκίνησε η εξωτερική μονάδα αλλά λειτουργούσε μόνο ο ανεμιστήρας απο την εσωτερική μονάδα.
Έχει κανείς καμιά ιδέα τι θα μπορούσε να συμβαίνει? υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε λανθασμένη σύνδεση των καλωδίων που έκανα προκειμένου να το κλείσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

p270
01-08-16, 19:14
έκανες λανθασμένη σύνδεση των καλωδίων σίγουρα;

axelk77
01-08-16, 21:58
έκανες λανθασμένη σύνδεση των καλωδίων σίγουρα;

όχι δεν είμαι σίγουρος, απλά το λέω σαν μια πιθανή αιτία.

ploukas
01-08-16, 22:53
όχι δεν είμαι σίγουρος, απλά το λέω σαν μια πιθανή αιτία.

εσωτερικο αισθητηριο αερα ανοιχτο/βραχυκυκλομενο

axelk77
05-08-16, 15:58
Τελικά όντως το εσωτερικό αισθητήριο (το οποίο είναι ένας μικρός μεταλλικός κύλινδρος) ήταν λάθος συνδεδεμένο με αποτέλεσμα να δείχνει την ένδειξη c1

dzaras
17-07-17, 19:17
Καλησπέρα θα ήθελα και γω να αναφέρω ένα πρόβλημα με το κλιματιστικό μου.εχω ένα LG mirror 9αρι. Εδώ και δύο χρόνια δουλεύει περιστατικά με μοναδική ένδειξη το C1.πιστευα ότι έχει χαλάσει η οθόνη και έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα τα ξημερώματα ήταν έκτος λειτουργίας έκανε ένα τσαφ και έριξε το διαφυγής στο πίνακα. Έβγαλα λοιπόν από την μπριζα το κλιματιστικό και επανεφερα το διαφυγής. Μετά από την εργασία μου έκατσα και ξυλωσα το πορτάκι βγάζοντας δύο φισακια και το πήρα στο χέρι. Έβαλα ξανά την πρίζα έκανε το γνωστό ήχο και δεν έριξε κάτι. Το πορτάκι δεν δείχνει κάποια εμφανει σημάδια βραχυκυκλωματος. Έχει κανείς κάποια συμβουλή να μου δώσει ? Ευχαριστώ πολύ. Δημήτρης

dzaras
17-07-17, 19:32
Έβαλα πάλι το πορτάκι στη θέση του μετά ένα καθαρισμό και έλεγχο όλων των συνδέσεων και δουλεύει πάλι οκ χωρίς πρόβλημα, βέβαια η ένδειξη C1 παραμένει, τι μπορώ να κάνω για αυτό. Ευχαριστώ

Papas00zas
17-07-17, 22:42
Το ακριβώς προηγούμενο σχόλιο από τα δικά σου γραφόμενα το είδες?

dzaras
18-07-17, 08:37
Καλημέρα το είδα, απλά δεν βλέπω κάτι λάθος στην σύνδεση. Είναι ένα φις με τέσσερα καλώδια, 2 για αισθητήρα που καταλήγει σε ενα μπρουτζινο σωληνάκι ( το οποίο το τραβάω αλλά δεν βγαίνει) και το άλλο πάνω στο ψυκτικο σώμα του κλιματιστικου. Θα πάρω σήμερα για να δω αν έχουν ανταλλακτικό.

Papas00zas
18-07-17, 18:05
Ο αισθητήρας είναι λογικά που θέλει αλλαγή....