PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] Προβλημα με LG E09SQ δεν ξεκιναει εσωτερικη μοναδα

spirus74
18-07-16, 12:08
Καλημερα
Εχω ενα κλιματιστικο LG Ε09SQ
Ενω το βραδυ δουλευε, το μεσημερι που πηγα να το ανοιξω παρουσιασε το εξης προβλημα: ξεκιναει σηκωνει την περσιδα και με το φτασει στο τερμα την κλεινει αυτοματα και αναβοσβηνει το λαμπακι του heating.Η εξωτερικη μοναδα δουλειει και μετα απο κανα λεπτο σβηνει.Οταν ανοιγουν οι περσιδες αερας δεν βγαινει καθολου
Μετρησα τους αισθητηρες και τους βρηκα ολους 4ΚΩ εκτος του αερα που ηταν 8ΚΩ.
Εχει κανεις καμια ιδεα τι αλλο μπορει να ειναι?

Ευχαριστω
Σπυρος

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-07-16, 01:06
φίλε μου κοίτα στην εξωτερική πλακέτα το κόκκινο λεντάκι πόσες φορές αναβοσβήνει. το ποιο πιθανό είναι να φταίει η εξωτερική πλακέτα.

spirus74
19-07-16, 22:37
Καλησπερα
Λοιπον ανοιξα και την εξω μοναδα
Το λαμπακι το κοκκινο που εχει τρεμοσβηνει συνεχεια σαν να παιζει η ταση του.
Δεν σβηνει καθολου η φωτεινοτητα του αλλαζει συνεχεια

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20-07-16, 04:16
φίλε μου το λεντάκι μετά από 20 λεπτά τι κάνει; ακόμα τρεμοπαίζει; παρακολούθησε το.

spirus74
20-07-16, 19:43
Καλησπερα
Το λαμπακι συνεχιζει να τρεμοπαιζει,το παρακολουθω πανω απο δυο ωρες

ploukas
20-07-16, 22:51
ποσες φορες αναβοσβηνει το heating???

spirus74
20-07-16, 23:13
Το heating αναβοσβηνει συνεχομενα και με σταθερο ρυθμο,το παρακολουθησα για κανα τριλεπτο μηπως και εντοπισω τον κωδικο βλαβης.Φαινεται σαν να δινει κωδικο βλαβης 1, αναβοσβηνει μια φορα συνεχομενα για αυτο και κοιταξα τους αισθητηρες.Παντως μετρησα πανω στην πλακετα και ενω φερνει τα 300V στο μοτερ αυτο δεν ξεκιναει.Μηπως εχει θεμα το μοτερ,εχει σενσορα αυτο μεσα?

ploukas
20-07-16, 23:28
προφανος ειναι 1....1....1....1....1 ... κοιτα αν ειναι μπλοκαρισμενος ο ανεμιστηρας στο εσωτερικο μηχανημα! εαν οχι τοτε θες πλακετα στο εσωτερικο μηχανημα

spirus74
20-07-16, 23:46
Οχι ο ανεμιστηρας δεν εχει μπλοκαρει γυρισα με το χερι μου την φτερωτη.Παντως την πλακετα που την ειδα φαινεται να δουλευει καλα,μετρησα τους βασικους πυκνωτες τροφοδοσιας, καθως και τα 5 και 12 Volt.Κλεινει το ρελε δινει ταση στους σενσορες (2Volt ο καθενας) και δινει ταση 300Volt στο μοτερ το οποιο και φοβαμαι πως τη εχει δει.Παντως το κλιματιστικο δουλευε το 90% στη χαμηλη ταχυτητα

ploukas
21-07-16, 00:02
ο κωδικος αναφερει οτι δεν γιριζει ο εσωτερικος ανεμιστηρας CH10 http://airmaster.net/lg-air-conditioner-multi-split-units-fault-codes/

spirus74
21-07-16, 00:14
Αυτο βλεπω και γω.Θα δω μηπως βγαλω το μοτερ και το μετρησω

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21-07-16, 04:57
φίλε μου άλλαξε τους πυκνωτές λειτουργίας στην εσωτερική πλακέτα.

spirus74
21-07-16, 22:45
Καποιους πυκνωτες τους εβγαλα και τους μετρησα,φαινονταν καλοι
Αυριο θα παρω τη πλακετα και θα μερτησω ολους τους πυκνωτες
Να και η πλακετα42094

spirus74
22-07-16, 21:37
Καλησπερα
Λοιπον αλλαξα τους πυκνωτες στο κοκκινο κυκλο
Οι δυο 220nF ηταν 160 και 174 ο αλλος και προληπτικα αλλαξα και τους αλλους τρεις που εχω κυκλωσει (470μF/35, 220μF/35, 10μF/50) που πανε προς το μοτερ
Ολους τους αλλους τους εβγαλα και τους μετρησα και σαν τιμη ηταν ΟΚ
Δυστυχως το μοτερ δεν ξεκινησε
Καμια αλλη ιδεα πριν ξηλωσω και το μοτερ?

42096

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23-07-16, 05:01
φίλε μου υπάρχει περίπτωση να βρεις μια άλλη εξωτερική πλακέτα και να την δοκιμάσεις; εγώ πιστεύω ότι το error σου είναι το c09 δηλαδή outdoor fan blocked και φταίει η εξωτερική πλακέτα.

spirus74
24-07-16, 00:51
Καλησπερα
Φιλε Δημητρη ειναι λιγο απιθανο να μπορεσω να βρω αλλη πλακετα,παντως η εξωτερικη φτερωτη γυρναει κανονικα και μετα αφου εχει κλεισει η μεσα περσιδα σταματαει
Λεω να κατεβασω αυριο το εσωτερικο μοτερ αλλα δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να βγει αυτο.Καποιος που το εχει αφαιρεσει γνωριζει κατι παραπανω?

ploukas
24-07-16, 21:53
μου εχει τυχει αρκετες φορες το προβλημα, το προβλημα ειναι ch10.
η περιγραφη του προβληματος ειναι οτι δεν ξεκινα ο εσωτερικος ανεμιστηρας, κλεινει η περσιδα και πετα το σφαλμα, το θεμα λυνετε με αλλαγη εσω. πλακετας! τσαμπα θα το κατεβασεις το μοτερ του ανεμιστηρα, ειναι bldc στα 360DCV γυρω στα 120ευρω αν θυμαμαι καλα η πλακετα

ploukas
24-07-16, 21:59
αν βρεις ακρη σε επισκευη πες μας τι αλλαξες στην πλακετα επανω.

spirus74
24-07-16, 22:50
Καλησπερα
Λοιπον κατεβασα και το μοτερ,δεν ηταν κατι το δυσκολο
Αυριο θα τα βαλω ολα μαζι πανω στον παγκο να δω γιατι δεν ξεκιναει το μοτερ,τι φταει τελικα
Ελπιζω να βρω την βλαβη και να σας ενημερωσω.
Παντως το μοτερ ειναι πολυ σφιχτο και στο γυρισμα με το χερι

spirus74
26-07-16, 00:37
Καλησπερα
Λοιπον το μοτερ ειναι πολυ σφιχτο με το ζορι γυριζει με το χερι
Τα εβαλα ολα ενωμενα αλλα αυτο συνεχιζει να μην γυριζει,παρολο που παιρνει 315volt,μετρημενα πανω στο κονεκτορα με συνδεδεμενο το μοτερ
Λεω να ανοιξω και το μοτερ να δω γιατι κολλαει

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27-07-16, 04:22
φίλε μου τσάμπα παιδεύεσαι. Το πρόβλημα σου είναι στην εξωτερική πλακέτα. Συγκεκριμένα το πρόβλημα σου είναι στην επικοινωνία του κυκλώματος οδήγησης του εξωτερικού ανεμιστήρα με τον επεξεργαστή.

Κυριακίδης
27-07-16, 19:23
Και πως εξηγείς στο προηγούμενο μήνυμα που λέει ότι το μοτέρ είναι σφικτό? λογικά δεν πρέπει να είναι.

spirus74
27-07-16, 23:43
Καλησπερα
Λοιπον το μοτερ ηταν σαν κολλημενο, γυρναγε με μεγαλη δυσκολια.Το ανοιξα και ειδα οτι ειχε αφησει σημαδια ο μαγνητης πανω στο κυκλικο εσωτερικο πλαισιο καθως και οτι ειχε φαει καποιες επαφες
Σας στελνω και εικονες

42104 42105

Το καθαρισα το λειανα να μην ακουμπαει αλλα δυστυχως δεν ξεκιναει
Μετρησα πανω στα καλωδια κοκκινο-μαυρο ερχονται 310Volt αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τραβαει καθολου ρευμα το μοτερ
Το κλιματιστικο ξεκιναιει σηκωνει περσιδες ξεκιναει ο εξωτερικος ανεμιστηρας αλλα μετα απο λιγο κλεινει και βγαζει το ιδιο λαθος φλασαρει μια φορα το λαμπακι heating ανα 3 δευτερολεπτα

Κυριακίδης
28-07-16, 00:29
Λοιπον το μοτερ ηταν σαν κολλημενο, γυρναγε με μεγαλη δυσκολια. Τέτοια μοτέρ με μαγνήτες έτσι είναι . Δεν ξέρω κατά πόσο περισσότερη δυσκολία παρατήρησες εσύ.

και ειδα οτι ειχε αφησει σημαδια ο μαγνητης πανω στο κυκλικο εσωτερικο πλαισιο
ποια σημάδια , εμείς δεν βλέπουμε σημάδια .

καθως και οτι ειχε φαει καποιες επαφες
ποιες επαφές , δεν βλέπουμε φαγωμένες επαφές.

Μετρησα πανω στα καλωδια κοκκινο-μαυρο ερχονται 310Volt αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τραβαει καθολου ρευμα το μοτερ
Δεν είναι ότι μετράς τάση , αλλά όπως μας είπαν πιο πάνω είναι bldc μοτέρ , και αυτά έχουν με κάποιον συγχρονισμό την τροφοδοσία με οδήγηση από σένσορες . (τα παλιά απλά μοτέρ τα έβλεπες με ψύκτρες και καρβουνάκια υπό διάφορες γωνίες και οδηγούσαν αυτά το μοτέρ ) .
Αυτό τώρα το κάνουν οι ρημάδες οι πλακέτες .
http://cache.freescale.com/files/product/doc/AN1916.pdf

spirus74
28-07-16, 00:49
Ηταν πολυ σφιχτο το μοτερ σε σχεση με καποια αλλα που ειχα γυρισει
Τα σημαδια δεν φαινονται γιατι το εχω ηδη καθαρισει
Σαν φαγωμενες επαφες εννοω αυτα που εχω στους κυκλους

42106 42107

Θα δω τι μπορω να μετρησω πανω στο μοτερ και την πλακετα

Κυριακίδης
28-07-16, 00:59
Ηταν πολυ σφιχτο το μοτερ σε σχεση με καποια αλλα που ειχα γυρισει Από ρουλεμάν ? πως πάει?

Σαν φαγωμενες επαφες εννοω αυτα που εχω στους κυκλους Μια χαρά είναι , δεν είναι επαφές , μεταλλικά ελάσματα είναι βυθισμένα σε μόνωση .

spirus74
28-07-16, 01:03
Μια χαρα ειναι τα ρουλεμαν οταν βγαλεις εξω τον μαγνητη γυριζουν πολυ καλα

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
28-07-16, 04:29
φίλε μου βλέπω να δημιουργείς και άλλο πρόβλημα πέρα από αυτό που έχεις. Ασχολείσαι με λάθος εξαρτήματα. Ξεκίνα να κοιτάς την εξωτερική πλακέτα που έχει το πρόβλημα.

spirus74
04-08-16, 11:59
Καλημερα
Και εγενετω κρυο
Λοιπον παιδια αυτο που αρχικα ειχα υποψιαστει ηταν , εσωτερικος ανεμιστηρας
Πηρα ενα καινουριο, καμια σχεση πως γυρναγε με το χερι με τον παλιο, πολυ χαλαρος
Το εβαλα πανω και ολα δουλευουν καλα,χτες κοιμηθηκαμε με δροσια:001_rolleyes:
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας

Σπυρος

ploukas
06-08-16, 23:28
και εγω ανενιμιστηρα βαζω αλλα μεχρι στιγμης πλακετα ζητανε, τεσπα η βλαβη ειναι μπλοκαρισμενος ανεμιστηρας ετσι περιγραφετε