Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Δεν κανει αποψυξη P1KNT4000B/01
Καλησπέρα παιδια, εχω ενα θεμα με το Πιτσος.
Το εχω κανει βιδες μεχρι στιγμης και εχω δει οτι το θερμιστορ που ειναι πανω στην αντισταση λειτουργει (με πιστολακι μαλλιων ειδα οτι αλλαζει/μειωνεται ή αντισταση του)
Το αισθητηριο (θερμιστορ) που ειναι πανω στο στοιχειο ψυξης φαινεται να δουλευει (5Kohm στο χερι-20Kohm στην καταψυξη και μετα απειρο)
Η αντισταση αποψυξης μετραει καποια Κοhm.
Δεν εχω βρει τροπο να μετρησω αν της δινει ρευμα/εντολη, δεν νομιζω οτι του δινει. Ειχα βαλει το πολυμετρο στα φυσακια για 200+ volt αλλα οσες φορες το κοιταξα οταν δεν ακουγα το μοτερ να δουλευει δεν εδειξε τιποτα.
Προς το παρον ειμαι 10 μερες με πιστολακι μαλλιων και χειροκινητη αποψυξη καθε 5-6 μερες.
για καποιο λογο στο site με τα ανταλλακτικα της πιτσος, δεν το εμφανιζει πλεον, αλλα ειναι ολοιδιο με αυτο http://www.bosch-home.co.uk/store/spareparts/Freestandinglarderfridge/KDN36X03/05
Η αντισταση αποψυξης μετραει καποια Κοhm.
Κρύα δεν έπρεπε να μετράει kΩμ αλλά Ωμ.
π.χ του δικού μου ψυγείου η αντίσταση απόψυξης είναι 350W και κρύα μετράει 120Ωμ.(W = V2 / R =>R=V2/W=2202/350 = 138Ω )
Πόσα Watt είναι η δικιά σου;
Εχεις δικιο, το περασα στο ντουκου. 280 Οhm μετρησα τωρα.
Το αισθητηριο (θερμιστορ) που ειναι πανω στο στοιχειο ψυξης φαινεται να δουλευει (5Kohm στο χερι-20Kohm στην καταψυξη και μετα απειρο)
Η αντισταση αποψυξης μετραει καποια Κοhm.
Εδώ υποθέτω εννοείς το clixon (=θερμικός διακόπτης που άγει όταν είναι κρύος π.χ σε θερμοκρασία κάτω των 1,6 °C και δεν άγει ('ανοίγει') από 12°C και πάνω).
(αυτά είναι τα στοιχεία για το δικό μου clixon, κατά πάσα πιθανότητα το δικό σου θα ανοίγει και θα κλείνει σε διαφορετικές θερμοκρασίες).
Οπότε, βάλε το clixon μέσα στον πάγο και μέτρα το με το ωμόμετρο, πρέπει να άγει.
Αν δεν άγει, είναι χαλασμένο.
Βασικά, βεβαιώσου αν είναι clixon ή θερμοασφάλεια ή κάτι άλλο.
Βγάλε τα εξαρτήματα φωτό, να φαίνονται καλά, για να σου πούνε εδώ τι είναι.
Δεν ξερω αν ειναι κλιξον, αλλα απο μετα τους -16 δεν ειχα καμια ενδειξη, ενω στο χερι και στο πρωτο λεπτο πανω στο στοιχειο ειχα αυξουσα ενδειξη.
Το αισθητηριο ειναι ακριβως αυτο http://www.bosch-home.co.uk/store/product/Temperaturesensor/00617393
http://media3.bosch-home.com/Product_Shots/3000x3000/MCSA00871973_00617393_def.png
Αισθητήρας θερμοκρασίας είναι.
Χρησιμοποιείται για να σου δείχνει τη θερμοκρασία στην οθόνη και ίσως και για τη λειτουργία του ψυγείου.
Αυτό πρέπει να αλλάζει αντίσταση ανάλογα με τη θερμοκρασία.
π.χ στους -10°C 1000ΩΜ, στους -2°C 2000Ωμ, στους +10°C 3000Ωμ (τα νούμερα είναι παράδειγμα)
Δεν εχω συμπερανει τι ακριβως κανει αυτος ο αισθητηρας. Εχει αλλο ενα αισθητηρα στην πλατη εσωτερικα, ο οποιος δεν εχει φυσα να αποσυνδεθει οπως οι αλλοι εσωτερικα της καταψυξης και νομιζω οτι αυτος κανει αυτο που λες. Αυτος εδω ειναι http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=51091#prettyPhoto
Πάντως και οι δυο αισθητήρες θερμοκρασίας είναι.
Γιατί έχει δύο, δεν έχω ιδέα.
Μετρα το εξαρτημα που ειναι δεμενο με δεματικα πανω στη σωληνα,ειναι θερμοασφαλεια και πρεπει να κλεινει κυκλωμα.Σε περιπτωση που εχει ανοιχτο κυκλωμα τοτε η την εκαψες με το πιστολακι η καηκε λογο βλαβης του αισθτηρα αποψυξης.Εγκυκλοπεδικα το αισθητηριο αποψυξης ειναι αυτο που ειναι καρφωμενο μεσα στο στοιχειο.Οταν δεν λειτουργει σωστα τοτε η θα ανεβασει θερμοκρασια πανω απο 72 βαθμους και θα καψει την θερμοασφαλεια οποτε δεν θα ξανακανει αποψυξη η δεν θα μπει καθολου σε κατασταση αποψυξης.Ο αισθητηρας που βγαινει μεσα απο την μονωση χωρις φισα ειναι για την θερμοκρασια του χωρου ωστε να κραταει την θερμοκρασια στις ρυθμησεις που εχουμε βαλει.
To αισθητηριο (θερμοσφαλεια?) που ειναι καρφιτσωμενο πανω στο κελυφος της αποψυξης (στην ακρη της αριστερα πλευρας) δινει τιμες: απειρο οταν ειναι παγωμενο εως 18Μohm στους 73 βαθμους κελσιου.
Το αισθητηριο που ειναι πανω στο στοιχειο στο κεντρο (χωροταξικα) εχει τις τιμες που λεω στο πρωτο ποστ.
Υπαρχει τροπος να δωσω εντολη χειροκινητα για αποψυξη? Το αισθητηριο αποψυξης πως δηλωνει να ξεκινησει η διαδικασια?
Αυτο που ειναι καρφωμενο στο κελυφος-λαμαρινα το μετραμε σε ohm και οχι σε Mohm.Βαλε το πολυμετρο στο buzer,αν δεν ακους το buzer τοτε ειναι καμενη.Πιανει χιονι πανω στο στοιχειο η παγο στο πισω μερος κοντα στον ανεμηστηρα?Για χειροκινητο ελεγχο σβησε το ψυγειο απο τον διακοπτη on/off.Κρατα το super πατημενο με το ενα χερι και μετα πατα το on/off χωρις να αφησεις το super.Κρατα το super πατημενο για περιπου 5sec.Θα πρεπει τωρα να αναβει το πρωτο led απο δεξια.Βαλε το πολυμετρο στη φισα της αντιστασης για να μετρησεις ταση.Πατα μια φορα το κουμπι επιλογης θερμοκρασιας ,μετα κρατα το super πατημενο και δες αν φερνει ταση.Καθε φορα που πατας το κουμπι θερμοκρασιας επιλεγης διαφορετικο εξαρτημα του ψυγειου για ελεγχο με το super δινεις την εντολη,Αν θυμαμαι καλα οταν επιλεξεις το -22 τοτε ειναι για την αντισταση.Για καθε περιπτωση κανε δοκιμη σε ολες τις θερμοκρασιες για να εισαι σιγουρος.Για να βγεις απο το τεστ απλα σβησε το ψυγειο
στο -18 τσεκαρε τον ανεμιστηρα και στο -22 το μοτερ, στα αλλα δεν αντιληφθηκα κατι :saad:
ειχα το πολυμετρο στη φυσα τις αντιστασης αλλα δεν εδειξε κατι
Αυτο που ειναι στο κελυφος/λαμαρινα γιατι πρεπει να χτυπαει το buzzer? (δεν χτυπαει) Η δουλεια του δεν ειναι να μειωνεται η αντισταση οσο ζεσταινεται και τοτε να κανει κυκλωμα και να σταματαει η αποψυξη?
Χιονισμενα ειναι τα στοιχεια, ειδικα τωρα με τα πολλα ανοιξε/κλεισε.
Αν δεν σου εδωσε ρευμα σε καμια θερμοκρασια τοτε η ειναι καμενη η θερμοασφαλεια η εχει προβλημα η πλακετα.Πολυμετρο εβαλες?
Ειχα κανει edit στο παραπανω και προστεθηκαν καποια πραγματα.
Μπορω να βαλω δοκιμαστικα μια αντισταση στη θεση της θερμοαντιστασης για να δω αν θα παιξει? Τι ευρος εχει αυτη κανονικα?
Το εξαρτημα ειναι αυτο41886και πρεπει να χτυπαει το buzer.Δεν ειναι αισθητηριο ειναι ασφαλεια.Οι ασφαλειες δεν μεταβαλονται με την θερμοκρασια.Αν δεν χτυπαει το buzer τοτε η το εκαψες με το πιστολακι η καηκε απο υπερθερμανση λογο του αισθητηρα που ειναι καρφωμενος στο στοιχειο.Επειδη αυτο δεν θα το μαθουμε ποτε αφου δεν το μετρησες πριν την αποψυξη που εκανες με το πιστολακι θα πρεπει να την αλαξεις πακετο με το αισθητηριο προλυπτηκα.Μπορεις να την γεφυρωσεις για να κανεις το τεστ και να βεβαιωθεις οτι η πλακετα ειναι καλη,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ.Επισης βαλε το πολυμετρο πριν μπεις στο τεστ και με γεφυρωμενη ασφαλεια δες αν στελνει ρευμα την ωρα που δουλευει το μοτερ,αν στελνει τοτε εχει προβλημα στην πλακετα
Ειχα κανει edit στο παραπανω και προστεθηκαν καποια πραγματα.
Μπορω να βαλω δοκιμαστικα μια αντισταση στη θεση της θερμοαντιστασης για να δω αν θα παιξει? Τι ευρος εχει αυτη κανονικα?
Μην κουραζεσαι αδικα φιλε μου βαλε το πολυμετρο και μετρα,απλα πραγμματα για απλες λυσεις
Λοιπον στο -20 τεσταρει την αντισταση αποψυξης. Με γεφυρωμενο το θερμικο ασφαλειας εδινε κανονικα 240v.
Στην κανονικη λειτουργια απο το θερμικο περνανε 20v.
Σιγουρα παει για αλλαγη το θερμικο.(10€)
Αν εχει χαλασει και το αισθητηριο θερμοκρασιας (16€), θα μπορουσα να το δω στην πρωτη αποψυξη με καινουριο θερμικο ασφαλειας αν η θερμοκρασια ανεβει κοντα στα ορια του θερμικου. Σωστα?
Ευχαριστω για τη φοβερη βοηθεια μεχρι εδω!
θα μπορουσα να το δω στην πρωτη αποψυξη με καινουριο θερμικο ασφαλειας αν η θερμοκρασια ανεβει κοντα στα ορια του θερμικου. Σωστα?
Mπορεις να το κανεις και ετσι οπως λες.Εγω παντως θα τα αλαζα και τα δυο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο
Μαλλον ετσι θα το κανω και εγω.
Παντως μου εκανε εντυπωση που το θερμικο ασφαλειας ειχε διακυμανση με τη θερμοκρασια (στην κλιμακα των Μohm).
Οπως και να εχει μην κανετε αποψυξη με πιστολακι μαλλιων, ή τουλαχιστον αφαιρεστε τους αισθητηρες πρωτα.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.