Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] επισκευή σασσι sony_kv29fx20 - fe1 - chassis χωρις την οθονη
spectrum1982gr
28-05-16, 15:03
καλησπέρα πήρα πρόσφατα απο έναν φίλο για επισκευή μια sony_kv29fx20 με το fe1 σασσι ομως δεν πήρα την οθόνη μαζί μου αλλα μόνο την πλακέτα της τηλεώρασης λογο βάρος - ογκου κτλ. μπορώ να συνδέσω το σασσι στα 220v και να βρώ το πρόβλημα? χωρις να έχω συνδέσει την οθόνη - υπάρχει καποιο πρόβλημα στο τροφοδοτικό της - θέλω να πάρω μετρήσεις τασης κτλ. απλά δεν εχω συνδέσει ποτέ σασσί μονο του χωρίς την οθόνη και φοβάμαι μην κάνω ζημιά . Hθελα να ρωτήσω αν το έχει κάνει καποιος αυτο - υποθέτω οτι δέν θα σηκωσει υψηλή σωστά λογο απουσίας πηνίων κτλ.
ευχαριστώ εκ τον προτέρων
:001_smile:
Γιατί λες ότι δεν θα έχεις υψηλή; Τα πηνία που άφησες εκεί είναι τα οριζόντιας και κάθετης απόκλισης. Ο μετασχηματιστής παραγωγής τάσεων για υψηλή, νήματα, πλέγματα, αποκλήσεις κλπ είναι στην πλακέτα.
Αν δεν έχεις τάση για stand by λειτουργία, μπορείς να απομονώσεις το B+ πό τον μετασχηματιστή υψηλής και να δώσεις 230V για να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό.
spectrum1982gr
28-05-16, 16:57
(απλα εκανα μία υπόθεση για την υψηλή ) .... αρα γίνεται (υποθέτω το έχεις κανει) θα αποσυνδέσω και την +Β και την συνδέω
ευχαριστώ
Τι προβλημα κανει η τηλεοραση;πριν βγαλεις την πλακετα δεν την εβαλες στην πριζα να δεις τι κανει.
spectrum1982gr
28-05-16, 17:29
αναβοσβήνει το led 2 φορές
Μετρησε πρωτα το τρανζιστορ υψηλης τι ειναι καλο-καμμενο και βλεπουμε.
spectrum1982gr
30-05-16, 23:21
είναι καλό το μέτρησα
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-05-16, 23:48
ανέβασε λίγο το ug2 του μετασχηματιστή και δες αν ανάβει. Αν ανάψει τότε φταίει η οθόνη. Ήχο έχει;
ανέβασε λίγο το ug2 του μετασχηματιστή και δες αν ανάβει. Αν ανάψει τότε φταίει η οθόνη. Ήχο έχει;
και μετα αντι για 6.3
v στο νημα να της δωση 9v να κρατηση κανα μηνα ε Δημητρη?
εκλεισε και ο xamako ρε γαμοτ να της περαση καινουργια πυροβολα να πεζ πενα το σονυ μετα.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
01-06-16, 03:38
Η SONY δυστυχώς με τις οθόνες είναι απαράδεκτη.Έκλησε και ο χαμάκος με αποτέλεσμα ή την πετάς ή συλλέγεις τα πηνία και τα πουλάς για χαλκό.
εκλεισε και ο xamako ρε γαμοτ να της περαση καινουργια πυροβολα να πεζ πενα το σονυ μετα.[/QUOTE]
τι θυμηθηκες τωρα,χαμακο και πετροπουλος.απο τις b/w κοβαμε με το κιλο.η την εκοβες η εβαζες ρωσικη.παλια ομορφα και καλα χρονια.
τι θυμηθηκες τωρα,χαμακο και πετροπουλος.απο τις b/w κοβαμε με το κιλο.η την εκοβες η εβαζες ρωσικη.παλια ομορφα και καλα χρονια.
και μετα επεζες με τα μαγνητακια στο λαιμο να φερης την τριχρομια
χααχα το λευκο ηταν σαν την ιταλικη σημαια
τουλαχιστον εκεινη η εποχη ειχε χρημα η δουλεια αυτη.
spectrum1982gr
04-06-16, 23:01
οχι δεν έχει ήχο... θα συμφωνήσω για τις οθόνες της sony
Εγω θα ελεγα επειδη μουχει τυχει οπως αναβοσβηνει να προσπαθησεις να πατησεις i,5 vol,tv γιατο σερβις μενου ναδεις αν θα αναψει.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
05-06-16, 03:42
φίλε μου άλλαξε το ολοκληρωμένο που είναι δίπλα στο vertical.
spectrum1982gr
15-06-16, 20:52
θα το δοκιμάσω
:biggrin: