Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] προβλημα σε ψυγειοκαταψυκτη PITSOS

mike75
21-05-16, 18:38
Καλησπερα παιδια!!
Εχω ενα ψυγειοκαταψυκτη PITSOS Ε-Nr P1KCL3605A/03 και σημερα το πρωι παρατηρησα οτι αναβοσβηνουν ολα τα
led του control panel.Kοιταξα απο πισω και παρατηρησα οτι ο ανεμιστηρα λειτουργει διαλειπτικα δηλαδη ξεκιναει σταματαει
ενω πριν δουλευε συνεχομενα.Επισης στο control panel αναβοσβηνει μαζι με τα υπολοιπα led που προσδιοριζουν τη
θερμοκρασια συντηρησης καταψυξης και ενα κοκκινο led που γραφει alarm.
Γνωριζει καποιος τι μπορει να φταιει? ευχαριστω!!

tipos
21-05-16, 18:52
Μιχαλη ειναι προβλημα απο τους πυκνωτες της πλακετας.Αν μπορεις τους αλαζεις και το προβλημα θα λυθει.Μην το αφηνεις στην μπριζα μεχρι να την επισκευασεις γιατι η βλαβη μπορει να κανει ζημια στο μοτερ

mike75
21-05-16, 18:59
Σακη ευχαριστω μπορω να τους αλλαξω τους πυκνωτες το θεμα ειναι που ειναι η πλακετα?
μπορεις να μου προσδιορισεις? σε ευχαριστω ειμαι υποχρεος!!

tipos
21-05-16, 19:07
Ειναι μεσα στο καντραν.Εχει εναν 220μf 25V εναν 470μf 16V και 1 η2 πυκνωτες MKP αναλογα το μοντελο.Τους MKP θα τους δεις οταν την βγαλεις.41829

mike75
22-05-16, 17:29
418384183941840418414184241843
σακη καλησπερα!!
σου στελνω μερικες φοτο να δεις και εσυ
ο πυκνωτης που μου ειπες 470μf 16v ειναι λιγο αρπαγμενος κυριως απο πισω στο κυκλωμα!
θελω να σε ρωτησω να τους αλαξω ολους? και οι ΜΚΡ ποιοι ειναι
σε ευχαριστω για το χρονο σου!!

tipos
22-05-16, 21:56
ο 470 ειναι ο πιο συνηθησμενος για αυτη την βλαβη αλλα εσυ αλαξε τους ολους.οι MKP ειναι ειναι τα 2 ορθογωνια χρωματος γκρι και μπλε

mike75
22-05-16, 22:09
ενταξει σακη καταλαβα αυριο θα παρω τα εξαρτηματα και μολις τα κολησω σε ενημερωνω
χιλια ευχαριστω

mike75
24-05-16, 15:29
Σακη καλησπερα το ψυγειο δουλευει τελεια χιλια ευχαριστω!!
Ο 470μf 16v ειχε το προβλημα μολις τον αλαξα ολα οκ!! τους αλους τους κραταω για παν ενδεχομενο

FILMAN
24-05-16, 15:43
Έτσι για την ιστορία, το ίδιο θέμα με την ίδια πλακέτα εδώ:
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68136&highlight=%F7%E1%EC%FC%F2
και κυρίως εδώ:
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=66293&highlight=%E2%E3%E1%DF%ED%E5%E9+%F0%EB%E1%EA%DD%F4 %E1

giorgoskontaxis
25-10-18, 21:37
Ίδια συμπτώματα, ακολούθησα τη θεραπεία, άλλαξα σε εργαστήρι 2 πυκνωτές με κόστος 6€ και δείχνει ότι δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ.

Giianni
12-11-18, 23:43
Καλησπέρα στην ομάδα, χαιρετώ όλους τους φίλους. Θα ήθελα να σας αναφέρω το πρόβλημα που έχω με ένα παλαιό ψυγείο.
Πρόκειται για ψυγειοκαταψύκτη ΠΙΤΣΟΣ no frost, από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην αγορά.
Δεν πηγαίνει ο αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση.
Τα λάστιχα είναι οκ, η απόψυξη γίνεται κανονικά, οι θερμοστάτες δουλεύουν κανονικά, δεν υπάρχει παγοφραγμός, το μηχανικό κλαπέ λειτουργεί σωστά, ενώ και το ανεμιστηράκι (μοναδικό) της κατάψυξης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Απόδειξη καλής λειτουργίας όλων των παραπάνω που ανέφερα, είναι κάτι που διαπίστωσα εντελώς τυχαίως:
Όταν η πόρτα της κατάψυξης είναι έστω και λίγο ανοικτή, τότε και μόνον τότε, έρχεται ο αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση!!! Σε διαφορετική περίπτωση , όταν η πόρτα είναι κλειστή, δεν έρχεται αέρας κάτω για να ψύξει την συντήρηση με αποτέλεσμα να έχω υψηλή θερμοκρασία 15β. Χρειάζεται δηλαδή η κατάψυξη, μικρή ποσότητα εξωτερικού αέρα ( από κάπου )??? για να κυκλοφορήσει αυτός μέσα στην συσκευή.
Φώναξα έναν τεχνικό (με μικρή εμπειρία) ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε!!!
Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει ?

Κυριακίδης
13-11-18, 00:56
Εάν υποθέσουμε περνάει αέρας από κλαπέ , λογικά θα πρέπει ο ίδιος αέρας να επιστρέψει από πλαινά κανάλια (στα πλαινά κανάλια στην επιστροφή περνάνε από κάποιες περσίδες "εισαγωγής " (από συντήρηση προς κατάψυξη/ περσίδες στην κατάψυξη ) αέρα (συνήθως από φελιζόλ¨? ) αν έπεσε το φελιζόλ και στούμπωσε το κανάλι ?

Giianni
13-11-18, 12:19
Εάν υποθέσουμε περνάει αέρας από κλαπέ , λογικά θα πρέπει ο ίδιος αέρας να επιστρέψει από πλαινά κανάλια (στα πλαινά κανάλια στην επιστροφή περνάνε από κάποιες περσίδες "εισαγωγής " (από συντήρηση προς κατάψυξη/ περσίδες στην κατάψυξη ) αέρα (συνήθως από φελιζόλ¨? ) αν έπεσε το φελιζόλ και στούμπωσε το κανάλι ?
Δοκίμασα και αφαίρεσα όλο το πλαστικό με τα φελιζόλ. Υπάρχει μόνον μία τρύπα (οδός) που ενώνει συντήρηση με κατάψυξη απ' όπου διέρχεται ο αέρας. Είτε με φελιζόλ, είτε γυμνό, χωρίς φελιζόλ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Κυριακίδης
13-11-18, 14:19
Υπάρχει μόνον μία τρύπα (οδός) που ενώνει συντήρηση με κατάψυξη Αυτή η οδός , στο επάνω μέρος της κατάψυξης , υπάρχει περίπτωση στο σημείο που πιθανόν να έχει κάποια αποχέτευση (για την έξοδο νερών της απόψυξης προς συμπιεστή ) να φράζει αργότερα ? (π.χ χαλασμένη βοηθητική αντίσταση που δεν λειτουργεί και φράζει την οδό προς συντήρηση).
Η κατάψυξη κατεβάζει βαθμούς?

Όταν η πόρτα της κατάψυξης είναι έστω και λίγο ανοικτή, τότε και μόνον τότε, έρχεται ο αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση!!!
Σε αυτήν την φάση δεν θα έπρεπε να σταματά ο ανεμιστήρας ? (από όσο θυμάσαι πριν όταν άνοιγες πόρτα ) γιατί εδώ μας λες ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας και με ανοικτή πόρτα . Δείξε λεπτομέρειες για να σε βοηθήσουν.

Giianni
13-11-18, 17:39
Αυτό το ''σαίνι'' ο τεχνικός που φώναξα έβγαλε την φτερωτή του ανεμιστήρα και την έβαλε ανάποδα. Παίζει να είναι αυτό η αιτία λέτε?
Ο ανεμιστήρας δουλεύει (από πάντα) ανεξαρτήτως αν είναι ανοικτή ή κλειστή η πόρτα.
Η κατάψυξη είναι επάνω. Η αποχέτευση είναι καθαρή. Η κατάψυξη λειτουργεί σωστά.

Κυριακίδης
13-11-18, 18:12
Αυτό το ''σαίνι'' ο τεχνικός που φώναξα έβγαλε την φτερωτή του ανεμιστήρα και την έβαλε ανάποδα. Παίζει να είναι αυτό η αιτία λέτε?
Έστω και δίκιο να έχεις , (και εννοείται τώρα έχεις σωστά βαλμένη την φτερωτή ή όπως ήταν πριν ) , έτσι κι αλλιώς για να τον φώναξες είχες και πάλι πρόβλημα , τι πρόβλημα είχες ? πάλι το ίδιο ? . Παρακολούθησε το τώρα ως έχει και δες τι γίνεται , πιθανόν να έχεις άλλο πρόβλημα.

Giianni
13-11-18, 20:36
Ναι, όλα ξεκίνησαν διότι δεν είχα ψύξη στην συντήρηση, ενώ η κατάψυξη δουλεύει κανονικά (-18 β.).
Έκανα απόψυξη (πάνω από 24 ώρες εκτός ρεύματος) και μετά δούλευε κανονικά για κανά 10ήμερο περίπου. Μετά από 10-15 ημέρες εμφανιζόταν πάλι το πρόβλημα.'Έπαυε να ψύχει η συντήρηση. Αυτό επαναλήφθηκε για 4-5 φορές, ώσπου φώναξα τον μάστορα (ελπίζω όχι τον Μπομπ χαχα).
Είδε την αποχέτευση, μέτρησε πίσω το ρολόι, αυτά ήταν οκ. Βρήκε πρόβλημα σε έναν σένσορα-εντολέα απόψυξης (?) ένα μικρό μαύρο πραγματάκι που βρίσκεται εσωτερικά πίσω από το καπάκι της πλάτης του καταψύκτη. Του έδωσα 60 ευρώ για αυτό, έβαλα το χέρι μου στο κανάλι από κάτω, αέρας δεν ερχόταν. Μου λέει ο τεχνικός ότι θα δουλέψει και έφυγε. Έβαλα μέσα θερμόμετρο 15 β. ένδειξη την επομένη το πρωί. Τον ξαναφωνάζω και μετά μου λέει φταίει το κλαπέ, ότι κάπου κόλλησε και τώρα πιθανόν να δουλέψει. Δεν δούλεψε. Την επομένη βγάζω και το κλαπέ με τα φελιζόλ και τα πλαστικά και όλα για να δώ αν φταίει πράγματι το κλαπέ ή όχι. Και πάλι ο ψυχρός αέρας δεν έρχεται. Συμπτωματικά λοιπόν διαπίστωσα αυτό που ανέφερα παλαιότερα, ότι η συντήρηση ψύχει, έρχεται δηλαδή ψυχρός αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση μέσω του καναλιού ΜΟΝΟΝ όταν η πόρτα της κατάψυξης είναι έστω και ελάχιστα ανοικτή. Αυτά.

Κυριακίδης
13-11-18, 21:04
Έκανα απόψυξη (πάνω από 24 ώρες εκτός ρεύματος) και μετά δούλευε κανονικά για κανά 10ήμερο περίπου. Μετά από 10-15 ημέρες εμφανιζόταν πάλι το πρόβλημα.'Έπαυε να ψύχει η συντήρηση. Αυτό επαναλήφθηκε για 4-5 φορές, ώσπου φώναξα τον μάστορα
Επομένως συμπέρασμα ότι δεν φταίει ο ανεμιστήρας ούτε και το κλαπέτο.

βαλα το χέρι μου στο κανάλι από κάτω, αέρας δεν ερχόταν.
Λαμβάνω υπόψιν τον ισχυρισμό σου ότι με την πόρτα ανοικτή μόνο τότε στέλνει στην συντήρηση , αλλά και πάλι δεν είναι απόδειξη ότι δεν στέλνει αέρα από την κατάψυξη στην συντήρηση , μπορεί να μην έχει βεβιασμένη κυκλοφορία και απλός ο ανεμιστήρας ωφελεί μόνο για την κατάψυξη.
Θα έπρεπε μετά τις 10-15 μέρες και εφόσον βλέπεις ότι δεν αποδίδει , να έβλεπες τι γίνεται στα στοιχεία της κατάψυξης (μάζεψαν πάγους κτλ) οπότε πιθανά έφραξαν και την οδό προς συντήρηση . Τελικά ο μηχανισμός απόψυξης δεν κάνει καλά την δουλειά του , και ίσως από τον τεχνικό που έφερες έτυχε μια παράληψη του και πρέπει να προσπαθήσει να το βρει.

Giianni
13-11-18, 22:27
Επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω, θεωρώ ότι είναι άλλη μία καλή απόψυξη. Αν δουλέψει πάλι για λίγες μέρες μόνον, θα σημαίνει ότι σε κάποιο μέρος (όχι στο κανάλι, όχι στο κλαπέ, όχι στα φελιζόλ) που δεν πρέπει πιάνει πάγο σιγά-σιγά και κατά συνέπεια δυσχεραίνει ή εμποδίζει την ροή του αέρα. Ή όχι ?

Κυριακίδης
13-11-18, 23:28
Έβαλα μέσα θερμόμετρο 15 β. ένδειξη την επομένη το πρωί. Τον ξαναφωνάζω και μετά μου λέει φταίει το κλαπέ, ότι κάπου κόλλησε και τώρα πιθανόν να δουλέψει. Δεν δούλεψε. Πες του να το αλλάξει , δηλαδή τι είχε το κλαπέ? (κατά την άποψη του τεχνικού? τι έκανε? το έφτιαξε πρόχειρα? ) που να ξέρουμε τι πρόβλημα είδε ο τεχνικός σε αυτήν την περίπτωση.

tipos
13-11-18, 23:51
Αν ειναι το μοντελο pitsos astro τοτε εχει φραγμενους τους αεραγωγους που βρισκονται πισω απο το στοιχειο.Στην καταψυξη εχει τρεις αεραγωγους,δυο πισω απο το στοιχειο και εναν στο κεντρο και πανω απο τον ανεμηστηρα.Οι δυο πισω απο το στοιχειο δεν ειναι ορατοι χωρις να βγαλεις το στοιχειο.Αν εχω δικιο πρεπει να αλαξεις την αυτοκολητη αντισταση κατω απο το στοιχειο και τον αισθητηρα με τα πορτοκαλι καλωδια.
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=23952

Κυριακίδης
14-11-18, 00:09
Φίλε Tipos , αναφέρει.

Έβαλα μέσα θερμόμετρο 15 β. ένδειξη την επομένη το πρωί. Τον ξαναφωνάζω και μετά μου λέει φταίει το κλαπέ, ότι κάπου κόλλησε και τώρα πιθανόν να δουλέψει. Δεν δούλεψε.
Από την ώρα που το έφτιαξε ο τεχνικός την "επομένη το πρωί" μέτρησε 15 Βαθμούς .
Αν θεωρήσουμε πρόβλημα στην βοηθητική αντίσταση αυτό το πρόβλημα θα φανεί πολύ αργότερα , και καταλήγοντας , μάλλον σωστά υποψιάστηκε το κλαπέτο ο τεχνικός? και αυτό τουλάχιστον δικαιολογεί γιατί την "επομένη το πρωί " δεν απέδωσε . Τι λες? αποκλείεται σίγουρα το κλαπέτο?

tipos
14-11-18, 00:26
Πέτρο υποψιάζομαι ότι έχει φραγμένους αεραγωγούς επειδή αναφέρει ότι όταν ανοίγει την πόρτα τότε έρχεται αέρας. Αν διάβασα σωστά απόψυξη δεν έχει γίνει,οπότε θα πρέπει να κάνει για να δει αν επανέλθει. Εφόσον επανέλθει και δουλέψει σωστά για πέντε δέκα μέρες τότε το σύστημα απόψυξης δεν έχει ελεγχθεί καλά και πρέπει να το ψάξει πιο σωστά. Στατιστικά σε αυτά τα μοντέλα η αντίσταση αυτή έχει τις περισσότερες πιθανότητες να έχει την βλάβη.
Κλαπε πάντως δεν έχει τύχει να αλλάξω σε αυτά τα μοντέλα οπότε θα έλεγα ότι είναι λίγο απίθανο να έχει βλάβη. Αν είχε πρόβλημα το κλαπε τότε δεν θα ερχόταν αέρας ούτε όταν άνοιγε την πόρτα, γι'αυτό το λόγο αποκλείω βλάβη στο κλαπε.

Giianni
14-11-18, 08:54
Αν είχε πρόβλημα το κλαπε τότε δεν θα ερχόταν αέρας ούτε όταν άνοιγε την πόρτα, γι'αυτό το λόγο αποκλείω βλάβη στο κλαπε.
Ακριβώς !!! Αυτό ! Συμφωνώ απολύτως !
Αυτός είναι ο τύπος του ψυγείου. NFP 2400
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον σας !!!
45492
4549045491

tipos
14-11-18, 20:30
Το ψυγείο αυτό δεν ονομάζεται ψυγειοκαταψυκτης pitsos astro όπως νόμιζα. Έχει όμως την ίδια αρχή λειτουργίας με το astro. Κάνε μια απόψυξη για αρχή και μετά πρέπει να δεις αν η αυτοκόλλητη αντίσταση που έχει κάτω από το στοιχείο είναι καμένη ή ξεκόλλησε. Είναι ίδια με αυτή του link που έδωσα πιο πάνω απλά είναι η μισή σε μέγεθος. Φυσιολογικά μετά την απόψυξη θα δουλέψει καλά για κάποιες μέρες.

Giianni
14-11-18, 21:01
Το ψυγείο αυτό δεν ονομάζεται ψυγειοκαταψυκτης pitsos astro όπως νόμιζα. Έχει όμως την ίδια αρχή λειτουργίας με το astro. Κάνε μια απόψυξη για αρχή και μετά πρέπει να δεις αν η αυτοκόλλητη αντίσταση που έχει κάτω από το στοιχείο είναι καμένη ή ξεκόλλησε. Είναι ίδια με αυτή του link που έδωσα πιο πάνω απλά είναι η μισή σε μέγεθος. Φυσιολογικά μετά την απόψυξη θα δουλέψει καλά για κάποιες μέρες.

Έχω ήδη ξεκινήσει απόψυξη από σήμερα το μεσημέρι. Μετά την απόψυξη το βάζω να δουλέψει ή φωνάζω πρώτα τον τεχνικό ?

tipos
14-11-18, 21:29
Όπως και να έχει τεχνικός πρέπει να το δει και να το μετρήσει πρωτα με βατομετρο και μετά να δει αν ξεκόλλησε η αντίσταση. Για να γίνει μέτρηση πρέπει να είναι σε λειτουργία το ψυγείο ώστε να έχουν παγώσει τα clixon.

Giianni
14-11-18, 22:56
Σάκη και Πέτρο, σας ευχαριστώ πολύ.
Περιμένοντας την απόψυξη........ :001_rolleyes:

Κυριακίδης
15-11-18, 00:17
Μετά την απόψυξη το βάζω να δουλέψει ή φωνάζω πρώτα τον τεχνικό ?
Ποιον τεχνικό , αυτόν που βάζει ανάποδα τις φτερωτές ανεμιστήρα? :blink:

Giianni
15-11-18, 23:14
Μετά την απόψυξη, το ψυγείο δουλεύει κανονικά.
Άρα, δεν έγινε σωστός έλεγχος στο σύστημα απόψυξης. Σωστά ???

tipos
15-11-18, 23:21

Ακριβώς.

Κυριακίδης
16-11-18, 00:11
Τώρα αφού δουλεύει , μας ενδιαφέρει η αμεσότητα της ψύξης που αποδίδει (π.χ. δεν κάνει πολλές ώρες να κατεβάσει θερμοκρασίες , και ξεκινά / σταματά το ψυγείο σε εύλογους χρόνους όπως πρέπει / για τις 1ες ώρες που πλέον το ψυγείο δουλεύει καθαρό μετά από απόψυξη ) . Μετά από αυτό πας καρφωτός για υποψία μη επιτυχούς απόψυξης και εντοπίζεις την αιτία (π.χ. κύρια αντίσταση απόψυξης / βοηθητική αντίσταση απόψυξης / χρονοδιακόπτης απόψυξης / που δεν λειτουργεί κάποιο από αυτά και σε βάθος χρόνου σου δημιουργεί πρόβλημα ροής ψύξης προς συντήρηση ).

Giianni
16-11-18, 15:00
http://www.howtofixit.gr/forum/images/Back2Basics/misc/quote_icon.png Αρχικό μήνυμα από Giianni http://www.howtofixit.gr/forum/images/Back2Basics/buttons/viewpost-right.png (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?p=597469#post597469)

Ακριβώς.

Και όταν ο τεχνικός κρύβεται και δεν απαντάει στις κλήσεις μου (τσεκαρισμένο αυτό-έχει πάρει ήδη 60,00 ευρώ χωρίς να λύσει το πρόβλημα), πρέπει να τον εκθέσω στο διαδίκτυο με τον χαρακτηρισμό ''ΚΑΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ'' για να προστατέψω πολλούς άλλους καταναλωτές?

Panoss
16-11-18, 15:25
Ναι να το κάνεις.

Giianni
18-11-18, 09:30
Αυτές τις 3 ημέρες που δουλεύει η θερμοκρασία στην συντήρηση είναι από -4 μέχρι 0 !!!
Έχω πρόβλημα και με το κλαπέ?
Τί άλλο μπορεί να φταίει ?

tipos
18-11-18, 13:54
Το πιο πιθανό είναι να πέρασαν νερά μεσα στο κλαπε και να το κόλλησαν λόγο πάγου. Για του λόγου το αληθές βγάλε το κλαπε και ζέστανε το με ένα σεσουάρ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
18-11-18, 20:36
Καλησπερα παιδια
Εχω ενα PITSOS kcl P13601D/05 ψυγειοκαταψυκτη
Χθες βραδυ αναψε το alarm η θερμοκρασια ανεβηκε και στην καταψυξη και στο ψυγειο και η συσκευη ακουγοταν σαν να δουλευε και να εκοβε
Εβγαλα το ρευμα για 12 ωρες ομως το πρωι η ενδειξη alarm δεν ειχε φυγει
τι λετε?

Panoss
18-11-18, 20:43
Δημήτρη Μαστρογιάννη, κάνε ένα νέο θέμα ώστε ο επόμενος που θα έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό το ψυγείο, να το βρει.
Επειδή πιθανότατα ο προηγούμενος που είχε αυτό το πρόβλημα με αυτό το ψυγείο το 'έθαψε' σε άλλο θέμα (όπως κάνεις εσύ τώρα), εσύ δεν μπορείς τώρα να το βρεις.
Φιλικά.

Xristos@67
26-02-21, 00:04
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το ψυγείο, μόνο που εμένα τα λαμπάκια αναβοσβήνουν αμυδρά, της θερμοκρασίας και το άλλο που λέει alarm και το ψυγείο δεν ξεκινάει. Τι φταίει;