Επιστροφή στο Forum : [Liebherr] Ψυγείο liebher ανάβει σβήνει συνεχώς
Καλησπέρα το παραπάνω ψυγείο ανάβει κ σβήνει συνεχώς, παίρνουν μπρός τα μοτέρ σβήνει στιγμιαία μέχρι κ η λάμπα σβήνει κ μετά απο λίγα δεύτερα πάλι το ίδιο. Μέτρησα τα τυλίγματα στα μοτερ φαίνονται καλά 52+51=103 και 31+31=62ωμ πήνία σε σειρά . Άνοιξα είδα πλακέτα δεν είδα κατι υπολογισιμο . Μέτρηση συνέχειας της αντιστασης ξεπαγώματος της κατάψυξης η οποία είναι σε σειρά με έναν μάλλον θερμοστάτη τετραγωνικό μου έδειξε απειρο (μονάδα),μέτρηση τον ανεμιστήρα πάλι άπειρο , τροφοδότησα το ανεμιστηράκι απευθείας με 230v κ μου έπεσε η ασφάλεια του ρολογιού του σπιτιού. Τα ρελέ κ τα θερμικά στα μοτέρ δεν ήξερα τι επαφές να μετρήσω.Μήπως είναι βραχυκυκλωμένο το ανεμιστηράκι ή η αντίσταση κ πέφτουν τα θερμικά ; στό ξέκίνημα τραβάει ισχύ μέχρι 1100w . Πάγος στην κατάψυξη σε ολόκληρο τον εξατμιστή . Έτσι λειτουργεί από σεπτέμβη . Όχι ικανοποιητική ψύξη
Έψαξες το πάντα όλα εκτός από την πλακέτα; Βάλε μια φωτο της πλακέτας.
https://goo.gl/photos/2xdom4i1vFaWHTcA6
άλλαξε τον πυκνωτή στο κέντρο.. πριν κανα δυο εβδομάδες έφτιαξα ενα liebherr με ακριβως την ίδια πλακέτα... ο "τεχνικός" της liebherr που πηγε είχε βγάλει πόρισμα τα θερμιστορ και το οτι αναβόσβηνε η λάμπα μέσα ήταν σαν αλαρμ... χαχαχα
Εννοείς τον κυλινδρικό πυκνωτή στο κέντρο , το παραλληλεπίπεδο μαύρο εξάρτημα διπλα είναι κ αυτός πυκνωτής ;
Κυριακίδης
22-05-16, 19:51
Εννοείς τον κυλινδρικό πυκνωτή στο κέντρο , το παραλληλεπίπεδο μαύρο εξάρτημα διπλα είναι κ αυτός πυκνωτής ;
41844
Το αριστερό στρόγγυλο στην μέση είναι πυκνωτής , θα δεις και το ηλεκτρονικό ρελέ που έχει κάποια καφέ σημεία φθοράς .
Αυριο θα αλλαξω τον πυκνωτή που ειναι στα 1000μf 6.3V . Το ηλεκτρονικό ρελέ κ το θερμικό πάει πακέτο; ποιους ακροδεκτες να μετρησω για συνέχεια .;Νομίζω είναι καλά αυτά εφόσον τα μοτέρ παίρνουν μπροστά κ τα τυλίγματα μετρήθηκαν καλώς. Μετά από πυκνωτή λέω να αλλαξω ανεμιστηράκι καταψυξης , μήπως βραχυκυκλώνει κ κόβει το ρεύμα μόλις μπει σε λειτουργία
αλαξε και τον μαυρο 0.68 μf
Πρέπει κ οι δύο πυκνωτές να είναι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά ; γιατί έχω αίσθηση ότι δεν θα βρώ .
Κυριακίδης
22-05-16, 22:44
Αυριο θα αλλαξω τον πυκνωτή που ειναι στα 1000μf 6.3V .
Καλώς , αν μπορείς όμως να το μετρήσεις με κατάλληλο όργανο και το βρεις εντάξει βάλε τον πίσω ή δώσε το να στο μετρήσει κάποιο "τσακάλι" του είδους.
Το ηλεκτρονικό ρελέ κ το θερμικό πάει πακέτο; ποιους ακροδεκτες να μετρησω για συνέχεια .;Νομίζω είναι καλά αυτά εφόσον τα μοτέρ παίρνουν μπροστά κ τα τυλίγματα μετρήθηκαν καλώς.
Το θερμικό είναι ένα διμεταλλικό έλασμα και λειτουργεί σαν ασφάλεια με επαναφορά (όταν π.χ. τραβήξει το μοτέρ πολλά αμπέρ από κάποια αστοχία ) . Αυτό απλά βλέπεις αν έχει συνέχεια με το πολύμετρο.
Το "ηλεκτρονικό " ρελέ είναι αντικατάσταση των απλών (και παλιότερων ) ρελέ με πηνίο ... είναι το ρελέ εκκίνησης του μοτέρ . Αν κάτι δεν πάει καλά με αυτό , μπορεί να σου κάνει τα συμπτώματα που αναφέρεις (αλλά μπορεί να είναι και από τον πυκνωτή που σου είπαν στην πλακέτα ) . Το ρελέ αυτό δεν είναι εύκολα ελέγξιμο / μετρήσιμο .
https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B5+%CE%B5%CE%BA%CE% BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%88%CF%8 5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85&biw=1280&bih=705&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiahYzXqe7MAhXFlSwKHZ9OB9gQsAQIIA
Μετά από πυκνωτή λέω να αλλαξω ανεμιστηράκι καταψυξης , μήπως βραχυκυκλώνει κ κόβει το ρεύμα μόλις μπει σε λειτουργία
Μέτρηση συνέχειας της αντιστασης ξεπαγώματος της κατάψυξης η οποία είναι σε σειρά με έναν μάλλον θερμοστάτη τετραγωνικό μου έδειξε απειρο (μονάδα),μέτρηση τον ανεμιστήρα πάλι άπειρο ,
Να αλλάζεις και κλίμακα ωμομέτρησης προτού να βγάζεις συμπεράσματα . βάλε και μια κλίμακα παραπάνω π.χ. 2Khom και ξαναμέτρα το ανεμιστηράκι (έτσι όπως το βλέπω το ανεμιστηράκι πρέπει να είναι περίπου 500Ωμ ....Αν το έβαλες στην κλίμακα 200Ωμ φυσικά θα σου δείξει "μονάδα" και θα έχεις βγάλει λανθασμένο συμπέρασμα ... ) . Με τον ίδιο τρόπο ανεβάζοντας κλίμακες στο πολύμετρο μέτρα ξανά και όλα τα υπόλοιπα / αντίσταση κτλ)
στον 1000μf 6.3v μπορεις να βαλεις με περισοτερα volt στον .68μf 275ac μπορεις να βαλεις .68μf 630dc
στον 1000μf 6.3v μπορεις να βαλεις με περισοτερα volt στον .68μf 275ac μπορεις να βαλεις .68μf 630dc
Το κατάλαβα για τα παραπάνω βόλτ δεν έχουμε πρόβλημα αλλά με τα λιγότερα .Μπροστά από την ένδειξη 0.68μf έχει ένα Μ σε κύκλο εχει καποια σημασία αυτό;
Κυριακίδης
22-05-16, 22:53
Πρέπει κ οι δύο πυκνωτές να είναι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά ; γιατί έχω αίσθηση ότι δεν θα βρώ .
Το έψαξες "γερά" βλέπω
http://www.skroutz.gr/c/1588/pyknwtes.html?keyphrase=1000%CE%BCf+6.3v
Μάλλον εννοεί τον 0,68 στα 275 ac..
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα να έχετε.
Εχω και εγώ το συγκεκριμένο ψυγείο CNesf 5013 και έχω δύο προβλήματα...μάλλον. Το πρώτο είναι ότι αναβοσβήνει το ψυγείο κάθε 5 δευτερόλεπτα. Και το μοτέρ και το φως. Εψαξα λίγο το forum και είδα και ένα παλαιότερο θέμα http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=65873 . Αλλά βλέπω το ίδιο θέμα ξανά σε αυτό το thread. Διάβασα όλα όσα λέτε για τους πυκνωτές και θα δοκιμάσω να το κάνω καθώς κάλεσα το service στη Θεσσαλονίκη , ήρθε σπίτι , άνοιξε τη πόρτα του ψυγείου για 10 δευτερα και αποφάνθηκε...πλακέτα με κόστος άνω των 200 ευρώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα πως το κάνω...αλλά θα βρω την άκρη.
Το δευτερο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι κλείνω τον θερμοστάτη της συντήρησης και όντως το πράσινο φωτάκι αλλάζει θέση και στο τέλος κλείνει. Εχω όμως της ψύξης και αυτό στο 0 και η ψύξη δουλέυει στο -21 και δεν πάει στο 0. .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το Μ μέσα στο πλαίσιο είναι το σήμα του κατασκευαστή (εν προκειμένω Matsushita, ήτοι Panasonic). Εσύ θα πάρεις ένα πυκνωτή 680nF 275VAC κλάσης Χ2 (είναι πανεύκολο να βρεθεί). Μην βάλεις σε καμία περίπτωση 680nF στα 630VDC.
Άλλαξα πυκνωτές 1000μf στα 16v κ ένα 680nf στα 400v το ψυγείο δουλεύει χωρίς διακοπές με ισχύ γύρω στα 160w . Στο ξεκίνημα δουλεύει ο ένας συμπιεστής , μήπως ξεκινάει κ ο δεύτερος μαζί σε κάποιο καθορισμένο σημείο που πρέπει να αυξηθεί κ άλλο η ψυξη;ή δουλεύουν εν αλλάξ οι συμπιεστές;
Άλλαξα πυκνωτές 1000μf στα 16v κ ένα 680nf στα 400v
Είπαμε ΟΧΙ. Θα βάλεις υποχρεωτικά πυκνωτή 275VAC κλάσης Χ2 όπως ήταν ο παλιός. Οι απλοί ΜΚΤ που είναι για DC σκάνε σε τέτοιες χρήσεις.
Δεν είχε το μαγαζί στα 275ν κ μου έδωσε στα 400v . Οκ Φίλιππε θα ψάξω για τον σωστό κ θα τον αντικαταστήσω , κάτι παραπάνω ξέρεις . Η παρατήρηση σχετικά με τους συμπιεστές στο 17 ποστ ειναι φυσιολογικό;
Ναι, μόνο που τα 275V είναι AC ενώ τα 400V που σου έδωσε είναι DC!
Δίκιο έχεις γιατί δεν ψυχει ακόμα στην συντηρηση ή είναι ακόμη νωρίς ή έσκασε ο πτκνωτής
Φίλιππε θα ξανακολλησω τον παλιό πυκνωτή επάνω σε περίπτωση που ήταν χαλασμένος μόνο ο κυλινδρικός μέχρι να βρω από το εμπόριο νέο , όσο αφορά τον κυλινδρικό που ειναι στα 1000μf 16v αντί του 6.3v υπάρχει πρόβλημα; Νομίζω ότι τα ηλεκτρονικά με (ξεπερνάνε)😐 Ευχαριστώ
Το πρόβλημα του πυκνωτή που είναι 16V αντί για 6.3V είναι ότι μπορεί να μην χωράει στη θέση του παλιού. Μην βάλεις πάνω τον παλιό πολυεστερικό διότι πιθανότατα αυτός έφταιγε.
Καλησπέρα Τοποθέτησα τον παλιο πυκνωτή κ τώρα δεν δουλεύει τι πο τα ουτε μοτερ ούτε λάμπες ούτε ενδεικτικά λαμπακια... Πριν δούλευε το ένα μοτέρ , καταψυξη πολύ καλά όχι όμως η συντήρηση , μήπως έκαψα πλακέτα με τα κολληματα; μήπως έχουν κάποιο είδος κλειδώματος πλακέτας οι Αυστριακοί;κοίταξα με το δοκιμαστικό έρχεται ρεύμα στην φύσα της πλακέτα Μάλλον θα παραγγείλω νέα πλακέτα γνωριζει κάποιος τιμές ; μια μικρή έρευνα που εκανα για liebher 5013 original στα 162ευρά
87 συν φπα στην aswo.gr.O πυκνωτης .68 275v μπορει να αντικατασταθει μονο με ιδιο η με .68 630v dc.Το εχω κανει επανηλημενα.Αυτος που πηρες στα 400v δεν κανει.Στη θεση σου θα εκανα προσπαθεια να βαλω τον σωστο πηκνωτη και αν δεν δουλεψει τοτε θα επερνα πλακετα αφου σηγουρευτω οτι ψυκτηκα το ψυγειο ειναι ο.κ.
87 συν φπα στην aswo.gr.O πυκνωτης .68 275v μπορει να αντικατασταθει μονο με ιδιο η με .68 630v dc.Το εχω κανει επανηλημενα.Αυτος που πηρες στα 400v δεν κανει.Στη θεση σου θα εκανα προσπαθεια να βαλω τον σωστο πηκνωτη και αν δεν δουλεψει τοτε θα επερνα πλακετα αφου σηγουρευτω οτι ψυκτηκα το ψυγειο ειναι ο.κ.
Καλημέρα. Αυτή η τιμή για τη πλακέτα είναι για συνεργάτες της εταιρείας? ( Χονδρική? ) η μπορεί να πάει ο καθένας να αγοράσει? Σας ευχαριστώ
Καλημέρα. Αυτή η τιμή για τη πλακέτα είναι για συνεργάτες της εταιρείας? ( Χονδρική? ) η μπορεί να πάει ο καθένας να αγοράσει? Σας ευχαριστώ
Ο καθενας στην ιδια τιμη αγοραζει.Βλεπω εισαι και πατριωτακη,μπορεις να πας απο εκει για παραγγελια,παπαφη 90 τηλ 2310951111.Κανονικα ομως πρεπει να κανεις εγραφη.
Ο καθενας στην ιδια τιμη αγοραζει.Βλεπω εισαι και πατριωτακη,μπορεις να πας απο εκει για παραγγελια,παπαφη 90 τηλ 2310951111.Κανονικα ομως πρεπει να κανεις εγραφη.
Καλημέρα , καλημέρα. Ναι απο Θεσσαλονίκη και εγώ! Θα δοκιμάσω σήμερα να φέρω ένα γνωστο μου ηλεκτρολόγο για εγώ δεν το κατέχω και φοβάμαι μη κάνω ξερή , θα δοκιμασουμε τους πυκνωτές και εαν δεν βγάλω άκρη θα πάω να την πάρω απο εκεί που ανέφερες. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν χαμηλώνει και η θερμοκρασία της ψύξης παρόλου που το έχω στο 0. Παραμένει και δουλευει στο -21. Η συντήρηση έκλεισε αλλά όχι η ψύξη. Μπορεί να είναι κάτι παραπάνω απο τους πυκνωτές
. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν χαμηλώνει και η θερμοκρασία της ψύξης παρόλου που το έχω στο 0. Παραμένει και δουλευει στο -21. Η συντήρηση έκλεισε αλλά όχι η ψύξη. Μπορεί να είναι κάτι παραπάνω απο τους πυκνωτές
Αν το προβλημα σου ειναι μονο αυτο τοτε μαλον εχει σπασει το αξονακι απο το κουμπι της καταψυξης.Εσυ μπορει να το γυριζεις απο εξω αλα μεσα δεν γυρναει το ποντεσιομετρο για να παει στη θεση off.Ανοιξτε το καντραν χωρις να βγαλετε την πλακετα απο πανω οπως ειναι στις φοτο του post #3.Γυριστε το κουμπι της καταψυξης για να δειτε αν μαζι με το κουμπι γυρναει και το ποντεσιομετρο.Αν δεν γυρναει τοτε θα παρεις μονο ενα κουμπι
Στο post #15 λες οτι αναβοσβηνει,αυτο μαλον ειναι πυκνωτες
Αν το προβλημα σου ειναι μονο αυτο τοτε μαλον εχει σπασει το αξονακι απο το κουμπι της καταψυξης.Εσυ μπορει να το γυριζεις απο εξω αλα μεσα δεν γυρναει το ποντεσιομετρο για να παει στη θεση off.Ανοιξτε το καντραν χωρις να βγαλετε την πλακετα απο πανω οπως ειναι στις φοτο του post #3.Γυριστε το κουμπι της καταψυξης για να δειτε αν μαζι με το κουμπι γυρναει και το ποντεσιομετρο.Αν δεν γυρναει τοτε θα παρεις μονο ενα κουμπι
Στο post #15 λες οτι αναβοσβηνει,αυτο μαλον ειναι πυκνωτες
Σάκη σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθεια σε όλα. Σήμερα μάλλον θα έρθει να βγάλουμε τη πλακέτα. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη
Λοιπόν τα νέα..Βγάλαμε πλακέτα. Ο κυλινδρικός πυκνωτής ο χιλιάρης μετρήθηκε και τρέχει με 1030. Αρα μια χαρά. Μετρήθηκε και ο μεγάλος ο 0.68 και τρέχει με 0.214....Αρα δεν τρέχει καθόλου . Δεν βρέθηκε ακριβώς ο ίδιος να μπει και βάλαμε επάνω έναν Philips 0.68 250ac όχι 275 όπως ο original. Βέβαια μου εξήγησε ο φίλος και ηλεκτρονικός ότι είναι καλύτερος σε ποιότητα και δίνει παραπάνω απο την ονομαστική του. Είναι και πιο μεγάλος σε μέγεθος. Το ψυγείο πήρε μπρος με τη μία έπιασε τη θερμοκρασία του , έσβησε το alarm και κανένα πρόβλημα στις πρώτες 11 ώρες.
Το κουμπάκι όντως είχε σπάσει. Logo και βενζινόκολλα και όλα μια χαρά απο εκεί.
Σε κάθε περίπτωση η βοήθεια που βρήκα εδω μέσα είναι όλα τα λεφτά απο όλους σας. Special thanx στον tipos ! 4186041861
Θα σου προτείνω να μην αφήσεις αυτόν τον πυκνωτή.
Βάλε οπωσδήποτε αυτόν που πρέπει (σου έχει επισημανθεί και σε προηγούμενα ποστ).
Τι θα πει " δίνει παραπάνω από την ονομαστική του" ;
Το κάθε εξάρτημα έχει συγκεκριμένα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά .
Εφόσον μπήκες στην διαδικασία να κάνεις την επισκευή, θεωρώ πως πρέπει να την κάνεις σωστά.
Φιλικά πάντα.
Παναγιώτη βάλε μια φωτο του πυκνωτή να φαίνονται όλα τα στοιχεία του. Αν είναι Χ2, ακόμα και 250VAC να είναι (αντί για τα 275VAC του παλιού), είναι εντάξει.
Ιιηγ ω δτιν γχ
Τι θέλει να πει ο ποιητής, οεο ; :confused1:
Τι θέλει να πει ο ποιητής, οεο ; :confused1:
Συγγνωμη Καμωματα της κορη μου παιζει με το κινητό
Μου ήρθε η καινούργια πλακέτα την έβαλα επανω μου λειτουργεί η κατάψυξη όχι η συντηρηση. Όπως κ πρίν καψω πλακέτα , να έχει καεί το θερμικό ή βλάβη του ρελέ του ενος μοτεριού; εξατμιστή στην συντήρηση δεν βλέπω ούτε διαυλο από καταψυξης προς την συντήρηση , πως διάολο γίνεται η ψυξη στην συντήρηση;
Κυριακίδης
27-05-16, 18:09
Μου ήρθε η καινούργια πλακέτα την έβαλα επανω μου λειτουργεί η κατάψυξη όχι η συντηρηση. Όπως κ πρίν καψω πλακέτα , να έχει καεί το θερμικό ή βλάβη του ρελέ του ενος μοτεριού; εξατμιστή στην συντήρηση δεν βλέπω ούτε διαυλο από καταψυξης προς την συντήρηση , πως διάολο γίνεται η ψυξη στην συντήρηση;
Το ψυγείο αυτό είναι με 2 μοτέρ ανεξάρτητα , ένα της συντήρησης και ένα της κατάψυξης . Αν ακολουθήσεις τα σωληνάκια που φεύγουν από τα μοτέρ θα καταλάβεις αμέσως ποιο είναι της κατάψυξης και ποιο της συντήρησης .
Η κατάψυξη ειναι οκ το μοτέρ της είναι ζεστό . Το ζητούμενο ειναι γιατί το μοτέρ της συντηρησης δεν λειτουργεί καποιος αισθητήρας , θερμοστάτης δεν δίνει εντολή ή το ρελέ δεν οπλίζει
Κυριακίδης
27-05-16, 18:40
θερμοστάτης δεν δίνει εντολή ή το ρελέ δεν οπλίζει
Mπερδεμένα πράγματα ! στην πλακέτα είδα 2 ποτενσιόμετρα , άνοιξες αυτό της συντήρησης ? (μήπως το ξέχασες και νομίζεις ότι επειδή άνοιξες της κατάψυξης υπέθεσες αυτόματα θα πρέπει να δουλεύει και της συντήρησης )
Δεν μπορώ να καταλάβω μήπως μιλάμε για 2 διαφορετικά ψυγεία? γιατί βλέπω φωτό με τα κλασσικά του No frost ψυγείου αλλά βλέπω και 2 μοτέρ !!!!
Παναγιώτη βάλε μια φωτο του πυκνωτή να φαίνονται όλα τα στοιχεία του. Αν είναι Χ2, ακόμα και 250VAC να είναι (αντί για τα 275VAC του παλιού), είναι εντάξει.
http://www.tedss.com/2222-378-45684 . Αυτός είναι ο πυκνωτής που βάλαμε. Εμφανισιακά είναι ολοιδιος. Τα στοιχεία είναι ίδια. Παραπάνω δεν γνωρίζω καθότι δεν έχω γνώσεις σε ηλεκτρονικά
Παναγιωτη η λαμπα της συντηρησης αναβει?Αν ναι μετρα με το πολυμετρο αν παει ρευμα στο μοτερ της συντηρησης.Αν παει 220v τοτε το μοτερ ειναι καπουτ,αν δεν παει θα χρειαστεις αισθητηριο evaporator.Στο μοτερ θα μετρησεις 220 στο ασπρο και στο μπλε καλωδιο η μαυρο- μπλε.Δεν ξεχωριζω πιο μοτερ ειναι καταψυξη και πιο συντηρηση συμφωνα με τις φοτο.
Πέτρο τα ποτενσιομετρα τα άνοιξα, Σάκη η λάμπες συντηρησης ανάβουν . Το μοτέρ το μέτρησα 2 τυλιγματα σε σειρα 53+53=106omh στο περίπου με πολύμετρο του κιλόυ. Θα ξεκινήσω να εξετάζω αν έχω τάση με επαγωγικό κατσαβίδι από τα καλώδια που καταλήγουν στο εξάρτημα ρελέ - θερμικό .αν έχω τάση τότε το πρόβλημα ειναι στο ρελέ-θερμικό αν όχι τότε ο αντίθετος κλάδος έχει πρόβλημα...το αισθητήριο evaporator τι είναι; μήπως θερμοστάτης στο θάλαμο συντήρησης κοντά στον εξατμιστή της συντήρησης (όταν βρω που κρύβεται);πως μοιαζει; ευχαριστώ που ασχολείστε ακόμη
Αν μπορεις ανεβασε φοτο του θαλαμου της συντηρησης
edit-αν παει ρευμα στο ρελε-θερμικο 220v και το μοτερ ειναι κρυο μετα απο ωρα, μετρα αν κλεινει κυκλωμα το θερμικο στο ακρο που παει το καλωδιο και στο σημειο που κουμπωνει πανω στο ρελε
http://www.tedss.com/2222-378-45684 . Αυτός είναι ο πυκνωτής που βάλαμε. Εμφανισιακά είναι ολοιδιος. Τα στοιχεία είναι ίδια. Παραπάνω δεν γνωρίζω καθότι δεν έχω γνώσεις σε ηλεκτρονικάΑν γράφει "X2" κάνει.
Αν γράφει "X2" κάνει.
Λοιπόν τα νέα έχουν ως εξής:
Αρχισε πάλι να βαράει το alarm. Εκλεισα την ψύξη και σταμάτησε αμέσως. Ο πυκνωτής δεν έχει κάποια ένδειξη Χ2 αλλά δεν γνωρίζω αν είναι η όχι.
Αυριο θα πάρουμε έναν πυκνωτή .68 275ac X2 να τον αλλάξουμε για να δούμε μήπως το πρόβλημα είναι απο εκεί.
Εχετε κάποια γνώμη παιδιά? Η μπορεί να είναι κάποιο άλλο θέμα?
.............................. Ο πυκνωτής δεν έχει κάποια ένδειξη Χ2 αλλά δεν γνωρίζω αν είναι η όχι....................
..............
Καλά το μυρίστηκα.......αν δεν γράφει πουθενά [Χ2] άλλαξέ τον οπωσδήποτε και βάλε αυτόν που πρέπει (έχει επισημανθεί σε αρκετά προηγούμενα ποστ) .
Μήπως άντεξε όσο άντεξε ο πυκνωτής που έβαλες και τώρα τα "έπαιξε" και για αυτό άρχισε πάλι τα ίδια;
Καλά το μυρίστηκα.......αν δεν γράφει πουθενά [Χ2] άλλαξέ τον οπωσδήποτε και βάλε αυτόν που πρέπει (έχει επισημανθεί σε αρκετά προηγούμενα ποστ) .
Μήπως άντεξε όσο άντεξε ο πυκνωτής που έβαλες και τώρα τα "έπαιξε" και για αυτό άρχισε πάλι τα ίδια;
Αγνωστο....σε κάποια site τον βλέπω Χ2 σε κάποια όχι...Δεν ειμαι και ειδικός. Θα τον αλλάξω και θα μάθουμε. Να ρωτήσω τι ακριβώς κάνει ο Χ2 και κάνει τη διαφορά? Πως λειτουργεί δηλαδη
Αυτό που έχει σημασία, είναι τι γράφει πάνω στο περίβλημά του ο πυκνωτής που έχεις βάλει στην πλακέτα και όχι τι γράφει το κάθε site που πουλάει πυκνωτές .
Δεν λειτουργεί κάπως διαφορετικά ο πυκνωτής κατηγορίας Χ2, η λειτουργία του πυκνωτή σαν εξάρτημα είναι μια.
Απλά ,με λίγα λόγια, το Χ2 αναφέρεται στην τάση (AC) λειτουργίας του πυκνωτή (είναι βασικά μια κατηγορία πυκνωτών, που έχουν σχεδιαστεί , για απευθείας χρήση/σύνδεση στην τάση του δικτύου).
Αυτό που έχει σημασία, είναι τι γράφει πάνω στο περίβλημά του ο πυκνωτής που έχεις βάλει στην πλακέτα και όχι τι γράφει το κάθε site που πουλάει πυκνωτές .
Δεν λειτουργεί κάπως διαφορετικά ο πυκνωτής κατηγορίας Χ2, η λειτουργία του πυκνωτή σαν εξάρτημα είναι μια.
Απλά ,με λίγα λόγια, το Χ2 αναφέρεται στην τάση (AC) λειτουργίας του πυκνωτή (είναι βασικά μια κατηγορία πυκνωτών, που έχουν σχεδιαστεί , για απευθείας χρήση/σύνδεση στην τάση του δικτύου).
Σε ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση και το ενδιαφέρον. Μόλις αλλάξω θα σας πω τι γίνεται. Σε πρώτη φάση έκλεισα την ψύξη να μη δουλέυει καθόλου.
Ό,τι και να είναι ο πυκνωτής, δεν νομίζω να χάλασε τόσο γρήγορα.
Ό,τι και να είναι ο πυκνωτής, δεν νομίζω να χάλασε τόσο γρήγορα.
Φαντάζομαι ότι δεν έχει χαλάσει ο καινούργιος πυκνωτής. Μπορεί να μην είναι συμβατός όπως λέτε σωστά όλοι σας. Σε κάθε περίπτωση σήμερα η αυριο θα τον αλλάξουμε πάλι. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι άλλο εκτός πυκνωτή.
Δεν τίθεται θέμα συμβατότητας. Απλώς αν δεν είναι Χ2 δεν κάνει για αυτή τη χρήση. Δεν σημαίνει ότι θα κάνει προβλήματα το ψυγείο.
Το ψυγείο πήρε μπρος με τη μία έπιασε τη θερμοκρασία του , έσβησε το alarm και κανένα πρόβλημα στις πρώτες 11 ώρες.
Αν το προβλημα ηταν στον πυκνωτη τοτε θα ειχες προβλημα και στην συντηρηση.Αν διαβασα σωστα το ψυγειο δουλεψε καλα για λιγο χρονικο διαστημα και μετα παρουσιασε βλαβη μονο στην καταψυξη.Σε καπιοες περιπτωσεις οι τακτικες επανεκινισεις λογο βλαβης πλακετας προκαλουν βλαβη στους κινητηρες.Για να το διαπιστωσεις αυτο θα πρεπει να συνδεσεις το πολυμετρο στον κηνητηρα και να δεις αν το ρευμα εχει σωστη ταση,παραληλα θα πρεπει να μετρησεις και ποσα αμπερ τραβαει για να σηγουρευτης οτι το μοτερ ειναι καλο
Καλημέρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα , μια ερώτηση , από μέτρηση των τυλιγμάτων στον συμπιεστή είναι έγκυρος τρόπος να υπολογίσουμε την ισχύ του ; νόμο του ωμ βρίσκουμε ένταση αμπερ κ μετα P=VxI βρίσκουμε ισχύ;
Δεν μπορείς να το έτσι, γιατί τα τυλίγματα του μοτέρ δεν είναι καθαρά ωμικό φορτίο, αλλά πρωτίστως επαγωγικό. Αν το υπολογίσεις με το νόμο του Ohm, που ισχύει μόνο σε ωμικά φορτία, θα πάρεις πολύ μεγαλύτερο νούμερο από την πραγματική ισχύ.
Κ πως μπορείς να δείς πόσους ιππους (kw)είναι το μοτέρ ;με την αμπεροτσιμπίδα;
Στο περιπου, ναι. Θα εχεις μια μικρη υπερεκτιμηση λόγω του cos φ, δεδομενου οτι μιλαμε για επαγωγικό φορτιο. Το προβλημα ειναι οτι το cos φ δεν μπορεις να το μετρησεις με τα απλα μεσα που διαθετουμε ως ερασιτεχνες. Παντως αν ψαξεις στο net φανταζομαι θα βρεις αναφορες για την τιμη του σε τετοιυς κινητηρες. Ισως και καποιος φιλος εδω να ξερει να μας διαφωτισει.
Βιαστηκα να πω οτι δεν ειναι εφικτο να μετρησεις ευκολα το cos φ, και φυσικα ειπα βλακεια! Ακομη και ενας φτηνος μετρητης ενεργειας, το κανει. Ενδεικτικά,
http://www.emimikos.gr/EL-EPM-02HQ/
Κ μια άλλη ερώτηση για να κάνουμε δοκιμή λειτουργίας του συμπιεστή , δίνουμε φάση ουδέτερο στις 2 κάτω ακίδες των τυλιγμάτων ; οπότε τροφοδοτώντας τον συμπιεστή κ μετρώντας με αμπεροτσιμπίδα την ένταση κ με απόδοση γύρω στο 90% έχουμε στο περίπου το μέγεθος του συμπιεστή . Ρωτάω γιατί σε κατάστημα ανταλλακτικών μου ζητούσαν ισχύ συμπιεστή για αγορά ρελε θερμικο, υποθέταν συμπιεστή συντήρησης 1/6 του hp ή του kw
Κυριακίδης
05-06-16, 19:13
Με βάση την φωτογραφία του ενός μοτέρ που φαίνεται στην #3 . Και που αναφέρει επάνω στο μοτέρ τα χαρακτηριστικά HVY44AA.
http://www.partmaster.co.uk/compressor-hvy44aa-acc-r600a-110hp/product.pl?pid=1087242
Μας το βγάζει ως 1/10 του Hp . Οπότε και τα εξαρτήματα του μοτέρ θα τα ζητήσεις αντίστοιχα .
δίνουμε φάση ουδέτερο στις 2 κάτω ακίδες των τυλιγμάτων ;
Οχι.Κουμπωνεις το ρελεθερμικο πανω στο μοτερ και δινεις ρευμα στο Ν και στο C.To N ειναι στα μπλε καλωδια και το C ειναι η πανω επαφη με το λευκο η μαυρο καλωδιοΑν δεν γραφει C θα γραφει 1
Καλημέρα παιδιά. Λοιπόν αλλάξαμε τελικά τον πυκνωτή σε ένα .68 275 Χ2. Αυτός που είχα βάλει δεν έλεγε κάτι για Χ2 επάνω αρά δεν θα ήταν. Εχουμε κλείσει 30 ώρες χωρίς πρόβλημα και κανένα alarm. Το παρακολουθώ για μερικές μέρες ακόμη και αν όλα καλά φαντάζομαι ότι λύθηκε το πρόβλημα του.
Δεν έφταιγε ότι ο προηγούμενος δεν ήταν Χ2 που σου έκανε προβλήματα. Αν σου έκανε προβλήματα με τον άλλον θα σου κάνει και με αυτόν. Η φασαρία για να βάλεις Χ2 ήταν για να αντέξει ο πυκνωτής και όχι για να μην σου κάνει προβλήματα το ψυγείο.
Με βάση την φωτογραφία του ενός μοτέρ που φαίνεται στην #3 . Και που αναφέρει επάνω στο μοτέρ τα χαρακτηριστικά HVY44AA.
http://www.partmaster.co.uk/compressor-hvy44aa-acc-r600a-110hp/product.pl?pid=1087242
Μας το βγάζει ως 1/10 του Hp . Οπότε και τα εξαρτήματα του μοτέρ θα τα ζητήσεις αντίστοιχα .
Ωραία χωρίς τον κωδικό πως μπορώ να βρω την ισχύ του συμπιεστή ; κ τι θα πρέπει να προσεχθεί αν προσαρμοσουμε ένα μεταχειρισμένο ή γενικής χρήσης ρελέ-θερμικό; η γνώση της ισχύος του συμπιεστή είναι απαραιτητη για την αγορά ανταλλακτικων;ευχαριστώ
Κυριακίδης
18-06-16, 00:19
Ωραία χωρίς τον κωδικό πως μπορώ να βρω την ισχύ του συμπιεστή ; κ τι θα πρέπει να προσεχθεί αν προσαρμοσουμε ένα μεταχειρισμένο ή γενικής χρήσης ρελέ-θερμικό; η γνώση της ισχύος του συμπιεστή είναι απαραιτητη για την αγορά ανταλλακτικων;ευχαριστώ
Για την ισχύ αν έχεις από εκείνες τις συσκευές που τις βάζεις στην μπρίζα που μετράνε την κατανάλωση/αμπερ/Watt / κτλ και δεδομένου ότι 1 ίππος Hp αν θυμάμαι καλά είναι περίπου στα 740Watt? (άρα στα π.χ. 370 watt θα έχεις μισό ίππο κτλ)
τα ρελέ / θερμικό εννοείται ανάλογα την ισχύ θα έχουν υπολογιστεί από τον κατασκευαστή (για το θερμικό κυρίως) για την αντίστοιχη προστασία τους που είναι με βάση τα όρια των αμπέρ που θα υπερβεί . Άρα δεν μπορείς να βάζεις ότι θέλεις
Κουράζω λίγο αλλά ξέρεις πολλά κ το εκμεταλευομαι , πως ελέγχω για την σωστή λειτουργία των εξατημάτων;
Κυριακίδης
18-06-16, 01:09
http://www.electricalonline4u.com/2015/08/overload-protector.html
http://www.electricalonline4u.com/2015/08/refrigerator-ptc-relay.html
http://www.electricalonline4u.com/2015/07/compressor-terminals-identifying.html
Όταν θέλω να τροφοδοτήσω τον συμπιεστή με τάση για δοκιμή λειτουργίας , δίνω φάση στην κατω ακίδα κ ουδέτερο στην άλλη κατω ακίδα;
Κυριακίδης
19-06-16, 20:33
http://www.doityourself.com/forum/air-conditioning-cooling-systems/481566-wiring-refrigerator-compressor.html#b
Έχεις τον γενικό ως "Common" και τα 2 τυλίγματα "run" & "start" στην "common" συνδέεται το θερμικό ενώ την δουλειά του "start" & "run" την κάνει το ptc ρελέ αυτόματα (αν δώσεις στην common την μια πλευρά της τροφοδοσίας , εννοείται στις άλλες 2 "start" & "run" θα γίνει αυτόματα με την άλλη πλευρά της τροφοδοσίας )
http://www.davesrepair.com/DIYhelp/DIYcmprtest.htm
Χωρίς θερμικό κ ρελέ εννοώ πως γίνεται; φάση στο common και ουδετερο στην ακίδα του σταρτ κ μετα το γυρίζω στην άλλη ακίδα;
Όχι. Αν θες να το δοκιμάσεις χωρίς ρελέ και θερμικό δίνεις ουδέτερο στο C, μόνιμα φάση στο R και πάλι φάση και στο S τη στιγμή που δίνεις την τροφοδοσία για να ξεκινήσει ο συμπιεστής, μόλις ξεκινήσει, το αποσυνδέεις το S. Αν μουγκρίζει και δεν εκκινεί τότε έχει πρόβλημα. Αυτά για συμπιεστές που έχουν θερμικό και ρελέ εκκινήσεως (ηλεκτρομηχανικό ή PTC) αλλά δεν έχουν πυκνωτή.
Ωραία όσο αφορά κ αυτούς που έχουν πυκνωτή εκκίνησης;
Εκεί πρέπει να έχεις και τον πυκνωτή, αν έχεις σκέτο τον συμπιεστή δεν μπορείς να τον εκκινήσεις
Δηλαδή ουδέτερο στο common μονιμα φάση στο run κ παρεμβάλλεται σε σειρά σε φάση πάνω την ακίδα του start κ όταν πάρει κινηση ο συμπιεστής αποσυνδέω το start
Κυριακίδης
22-06-16, 13:18
αλλά δεν μπορείς να έχεις μόνιμα στην φάση την λειτουργία Run και αυτό πρέπει να γίνει συγχρονισμένα και για λίγο (την δουλειά που κάνει το ptc ρελέ) . Επειδή το τύλιγμα της κύριας περιέλιξης (Run) αναφερόμαστε σε αρχικές υψηλές πιέσεις για κομπρεσέρ ψυγείου , πρέπει το (Run) να μην μείνει παρατεταμένα χωρίς την άμεση βοήθεια του Start (τυλίγματος εκκίνησης ) . Αλλιώς θα κόψει το θερμικό επειδή και στην λειτουργία Run έχει αρχικά υψηλές πιέσεις στο ψυκτικό κύκλωμα. Δεν μπορεί δηλαδή το τύλιγμα Run από μόνο του να νικήσει αυτές τις αρχικές πιέσεις . Θα ανεβούν και πάλι τα αμπέρ σε παρατεταμένο χρόνο και θα κόψει το θερμικό. Για να μην συμβεί αυτό πρέπει άμεσα το start να δράσει έτσι ώστε να μπορέσει αργότερα και το τύλιγμα Run να βρει ομαλή εκκίνηση με χαμηλότερες πιέσεις .
Καλύτερο από σχολείο είναι το φόρουμ
Καλησπέρα και από εμένα, κάτοχος του ιδίου ψυγείου με την ίδια συμπεριφορά (αναβοσβήνει συνεχώς) με αποτέλεσμα να φτάνει η θερμοκρασία στην ψύξη στους 11 εώς 12 βαθμούς, έκανε μια διακοπή σε αυτή την συμπεριφορά για μία εβδομάδα περίπου χωρίς να έχω κάνει κάτι , αλλά επανήλθε δριμύτερο. Σε μια συζήτηση με φίλο ηλεκτρολόγο μου είπε για ψυχρή κόλληση αλλά δεν το ψάξαμε παραπάνω μιας και δεν είχε χρόνο να το δεί. Περιττό να πω ότι ο τεχνικός της εταιρία ήρθε και χωρίς να ελέγξει τίποτε αποφάνθηκε :αλλαγή πλακέτας με κόστος ******* 400 € ****** . Διάβασα παραπάνω για κάποιον που ζήτησε +200 € μια χαρά :biggrin: . Από ότι είδα παραπάνω αν είναι να αλλάξω πλακέτα υπάρχει στην Θεσσαλονίκη με κόστος κάτω από 100 €. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω, η πλακέτα είναι έτοιμη για τοποθέτηση και δεν χρειάζεται κάποιου είδους προγραμματισμό από την εταιρία; Δεν διάβασα κάτι τέτοιο πουθενά παραπάνω και ήθελα να σιγουρευτώ πριν την αγοράσω και σκέφτομαι να στείλω την παλιά για επισκευή αν γίνεται ώστε να την έχω spear . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Τα 2 πυκνωτακια της πλακέτας να αλλαξεις κ θα ειναι κομπλέ , με πολυ μικρό κόστος
Καλησπέρα και πάλι, επιτέλους μετά από καιρό είμαι στο σπίτι μου και ήρθε η ώρα να αλλάξω τους πυκνωτές, από ότι διάβασα ο ένας είναι 680nf 275 vac κλάσης 2x ο δεύτερος τί είναι; γιατί θέλουμε να έχουμε τους πυκνωτές στα χέρια μας για να τελειώσουμε μια και έξω. Το πάνελ που έχει την πλακέτα ανοίγει ευκολά; εχει κάποιο κόλπο; Τι χρειάζεται να ανοίξω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί ακόμα και ρωτάω ώστε να είμαι προετοιμασμένος. Ευχαριστώ.
και κάτι άσχετο άλλα μια βλάβη σαν και αυτή που την παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα ψυγεία της σειράς δεν είναι λόγος να παραδεχτεί η εταιρία αστοχία υλικού και να καλύψει τα έξοδα σε όλους ; Για να μην πω για ανάκληση προϊόντος....
Ο άλλος απ' ότι φαίνεται είναι ηλεκτρολυτικός 1000μF 6.3V. Αυτό με την αστοχία υλικού που λες δεν το κατάλαβα. Η εταιρεία φτιάχνει πλακέτες, δεν φτιάχνει πυκνωτές. Αν εσύ είχες μια εταιρεία κατασκευής φωτιστικών και πούλαγες έτοιμα φωτιστικά με λάμπες, θα παραδεχόσουνα αστοχία υλικού για τις λάμπες (που δεν τις έφτιαξες εσύ) αν οι πελάτες σου έλεγαν ότι οι λάμπες καίγονται; Ε, λάμπες είναι, καίγονται. Και αν το έκανες αυτό, μέχρι ποιο χρονικό διάστημα θα το δεχόσουνα; Π.χ. αν παραπονιόντουσαν πελάτες ότι τους κάηκε η λάμπα μετά από 5 χρόνια; Και αυτά χωρίς να λογαριάσουμε ότι για την εταιρεία κατασκευής του ψυγείου ανταλλακτικό είναι η πλακέτα ολόκληρη και όχι ο πυκνωτής σκέτος. Ο πυκνωτής δεν έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής όπως άλλωστε και οι λάμπες.
Καλά τα λες αλλά το επίσημο σέρβις στην Ξάνθη μου ζήτησε 400€ για αλλαγή πλακέτας (ο επιστήμονας ούτε που άγγιξε το ψυγείο) , την λάμπα την αλλάζει και κουλός τους πυκνωτές όχι. Επίσης αγοράσαμε ένα ψυγείο από τα ακριβότερα στην αγορά και απαιτούμε κάποια ποιότητα κατασκευής , αν παρουσιάζουν μεγάλο μέρος των ψυγείων το ίδιο πρόβλημα τότε κάτι φταίει.Η σχεδίαση της πλακέτας; Τα χαρακτηριστικά του πυκνωτή;δεν ξέρω τι αλλά αν στα 6-7 χρόνια θέλω 400 ευρώ για πλακέτα και στα 10 άλλαγμα, δεν συμφέρει τελικά να πάρεις τοοοόσο ''καλό'' ψυγείο.
Η ιστορία αυτή χαλάει το όνομα της εταιρίας και αν η εταιρία θέλει να είναι σοβαρή θα έκανε κάτι για αυτό. Γιατί την επόμενη φορά δεν θα δώσω 1300€ για να πάρω liebher.
Αυτή είναι η άποψή μου και ως γνωστών ο καθένας έχει και από μία :biggrin:
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία όπως και να έχει , Κωνσταντίνος
Το βλέπεις καθαρά από τη δική σου πλευρά αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εταιρεία δεν θα ανακαλέσει το μοντέλο επειδή στα 6-7 χρόνια χάλασε ένας πυκνωτής ενώ εσύ ήθελες να μην χαλάσει ποτέ. Αυτό συμβαίνει με τους πυκνωτές, και όχι μόνο στα ψυγεία. Εξάλλου τον πυκνωτή δεν τον κατασκεύασε η Liebherr. Τον πήρε έτοιμο. Τώρα θα μου πεις ότι μπορούσε να κάνει κάτι για να κρατήσει περισσότερο, αν π.χ. έβαζε δυο μεγαλύτερους σε σειρά, και έτσι είναι, αλλά δεν το κάνει κανείς. Ή αν ζητούσε ποιοτικούς πυκνωτές κατά παραγγελία. Δυστυχώς ούτε στην περίπτωση αυτή είσαι καλυμμένος διότι δεν ξέρεις τελικά τί θα σου φτιάξει ο άλλος.
Το γεγονός ότι αγόρασες ακριβά το ψυγείο δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για μια ζωή. Η ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης δεν αλλάζουν ανάλογα με την τιμή που το αγόρασες. Αν το ίδιο αυτό ψυγείο σου το είχαν χαρίσει, δεν θα ήσουνα ικανοποιημένος αν το έβαζες στην πρίζα και διαπίστωνες ότι δεν δουλεύει, έτσι δεν είναι; Ε, το αντίστροφο ισχύει τώρα που το αγόρασες ακριβά. Ύστερα πρέπει να ξέρεις ότι όταν αγοράζεις κάτι ακριβό αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κορυφαίας ποιότητας και ότι δεν θα χαλάσει, αλλά μάλλον σημαίνει ότι, αν χαλάσει, η επισκευή του θα είναι επίσης ακριβή όπως συνέβη και με την αγορά του.
andyferraristi
07-10-16, 17:41
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Φίλιππο, αλλά θεωρώ ότι εάν αυτοί οι πυκνωτές βρίσκονταν σε κάποια άλλη πλακέτα πιο "κρίσιμη" (όπως π.χ. στην πλακέτα ABS ενός αυτοκινήτου), η ανάκληση και (δωρεάν εννοείται) επισκευή θα ήταν δεδομένη. Ειδικά σε ακριβή μάρκα.
Αυτό ήθελα να πω και εγώ Ανδρέα απλά το τραβάω λιγάκι.
Παράγγειλα τον πυκνωτή και περιμένω, βρήκα 2 με ον ένα να έχει 10% ανοχή και τον άλλο 20%, παίζει ρόλο ποιον θα πάρω ;;
Αυτό ήθελα να πω και εγώ Ανδρέα απλά το τραβάω λιγάκι.
Παράγγειλα τον πυκνωτή και περιμένω, βρήκα 2 με ον ένα να έχει 10% ανοχή και τον άλλο 20%, παίζει ρόλο ποιον θα πάρω ;;
Αυτόν που είναι για χρήση σε 105 βαθμούς κελσίου.
Η ανοχή είναι αδιάφορη στην περίπτωση αυτή.
Κυριακίδης
08-10-16, 22:47
αν παρουσιάζουν μεγάλο μέρος των ψυγείων το ίδιο πρόβλημα τότε κάτι φταίει.Η σχεδίαση της πλακέτας; Η ύπαρξη και μόνο της πλακέτας φταίει , αρκεί να κάνεις αναδρομές στην ιστορία της κάθε εταιρίας στο τι και πόσο αυθεντικά μοντέλα έβγαζε πριν την "ηλεκτρονική" εποχή και πως πάει τώρα σε αξιοπιστία .
Να σου αναφέρω και μόνο ότι το αδέρφι μου έχει ίδιο ψυγείο ίδια μάρκα (εκτός No frost) με 25 ετία στην πλάτη του χωρίς πλακέτες με μοναδικό πρόβλημα μέχρι στιγμής την αλλαγή μηχανικού θερμοστάτη. Τουλάχιστον αυτό το θέμα το παραδέχονται όλοι.
Τα ηλεκτρονικά απλά έχουν κάποια χρηστικά πλεονεκτήματα π.χ. σε περίπτωση ανωμαλίας λειτουργίας του ψυγείου σε ενημερώνει με μια παπαριά που λέγεται Alarm (όχι ότι δεν είχαν και τα απλά ψυγεία ) και κάτι ψηφιακές ενδείξεις θερμοκρασίας (όχι ότι δεν είχαν και τα παλιότερα ). Και γιαυτόν τον λόγο και μόνο πληρώνεις σε ένα ψυγείο που αν η αντικειμενική του αξία ήταν στα 400 ευρώ χωρίς πλακέτα , το ίδιο ψυγείο το πληρώνεις 1300 για μια προσθήκη ηλεκτρονικής παπαριάς . Οι αλήθειες να λέγονται .
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Φίλιππο, αλλά θεωρώ ότι εάν αυτοί οι πυκνωτές βρίσκονταν σε κάποια άλλη πλακέτα πιο "κρίσιμη" (όπως π.χ. στην πλακέτα ABS ενός αυτοκινήτου), η ανάκληση και (δωρεάν εννοείται) επισκευή θα ήταν δεδομένη. Ειδικά σε ακριβή μάρκα.
Μιλάμε για πυκνωτή Χ2 που έχει φτιαχτεί να μπαίνει παράλληλα στα 230VAC του δικτύου ηλεκτροδότησης. Πάνω στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
andyferraristi
10-10-16, 17:09
Μιλάμε για πυκνωτή Χ2 που έχει φτιαχτεί να μπαίνει παράλληλα στα 230VAC του δικτύου ηλεκτροδότησης. Πάνω στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Έχεις δίκιο δεν το διατύπωσα σωστά. Εννοώ κάτι αντίστοιχο εάν συνέβαινε κάπου αλλού. Προφανώς και δεν υπάρχει πυκωτής Χ2 στο αυτοκίνητο ... Άλλωστε σου είπα ότι γενικώς συμφωνώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα απόσυρσης - ανάκλησης) ...
Γεια σας και πάλι εχθές κατάφερα να αλλάξω του πυκνωτές και το ψυγείο από εκείνη την ώρα δουλεύει μια χαρά, (ελπίζω να μην μου κόψει την χαρά σε λίγες μέρες). Πρόσεξα ότι ο μεγάλος πυκνωτής που αφαίρεσα από την πλακέτα ήταν τελικά 250V, δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εδώ μέσα που δίνουν τις γνώσεις τους αλλά και τον χρόνο τους για να ασχοληθούν και με τα προβλήματα των ''άλλων'' , γλιτώνοντάς μας από πολλά έξοδα που όπως φάνηκε θα ήταν άσκοπα.
Πρόσεξα ότι ο μεγάλος πυκνωτής που αφαίρεσα από την πλακέτα ήταν τελικά 250V, δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό.
Τι εννοείς;
Γράψε λάθος, γραφει εκτός από 275v & 250v για αυτό ειπα ότι είναι στα 250 αλλά αυτό μάλλον είναι τα βολτ του δικτύου.
Παντός το ψυγείο δουλεύει ρολόι ...
Ευχαριστώ και πάλι.
Τα V του δικτύου είναι 230, ο πυκνωτής γράφει πάνω του δύο διαφορετικές τάσεις; Αν ναι, λογικά η καθεμιά θα συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό πρότυπο ή διαφορετική κλάση.