PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Morris θήκη λαμπρυντικου πρόβλημα

Sotos_ster
02-05-16, 12:34
Καλησπέρα έχω δυο πλυντήρια πιάτων Morris παλιά (santine automatic και pls601) το ενα είναι της αδερφής μου τα οποία και τα δυο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Η θήκη λαμπρυντικου δεν κρατάει το λαμπρυντικο και το βγάζει σταδιακά απο την τρύπα εξαγωγής του με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολύ αφρό όταν βάζω το πλυντήριο να δουλέψει ! Ξέρετε τι μπορεί να φταίει κι αν μπορώ να το κάνω μόνος μου ; Το santine automatic δε το κρατάει καθόλου μέσα στην θήκη, με το που πάω να γεμίσω την θήκη αυτό βγαίνει απευθείας ΑΠ την έξοδο κι επίσης δεν κάνει το χαρακτηριστικό "Τάκ" στο τελευταίο ξέβγαλμα όπως θα έπρεπε για να ξεβγάλει τα πιάτα με αυτό. το pls 601 το κρατάει αλλα το χάνει σταδιακά λίγο λίγο απο την έξοδο λαμπρυντικου και γεμίζει ο θάλαμος με λαμπρυντικο. Και κάτι τελευταίο , αυτά δεν έχουν θήκη αποσκληρυνσης , όποτε το αλάτι που το ρίχνουμε;

diony
02-05-16, 16:49
Αρχικά αφού το αποσυνδέσεις από την πρίζα , βγάλε το πίσω καπάκι και λύσε το δοσομετρικό μηχανισμό του γυαλιστικού , το μοντέλο δεν το θυμάμαι ακριβώς , υποθέτω στο δικό σου ο μηχανισμός είναι στην πίσω πλευρά και στερεώνεται με 2 μεγάλα πλαστικά παξιμάδια , το ένα στο στόμιο πλήρωσης και το άλλο στο στόμιο εξαγωγής

Αν τα δικό σου μοντέλο είναι κάτι διαφορετικό ανέβασε φωτογραφίες και βλέπουμε
Πολλά πλυντήρια έχουν το μηχανισμό αυτό στην πόρτα

Sotos_ster
02-05-16, 19:21
Είναι στο πίσω μέρος ακριβώς όπως το λες και το έχω ανοίξει παλιότερα και ειδα ενα πλαστικό δοχείο όπου εκει μέσα πάει το γυαλιστικο αλλα δεν έβγαλα άκρη γιατί πάνω σε αυτό το πλαστικό είχε συνδεδεμένα καλώδια και φοβήθηκα να το πείραξω . Θα ανεβάσω και φωτό

Sotos_ster
02-05-16, 20:39
Το άνοιξα κ έβγαλα ενα έμβολο μικρό στρογγυλό το οποίο ήταν μέσα στη σκουριά κ το καθάρισα έβγαλα και φωτό αλλα πως μπορώ να ανεβάσω εδω ;

ezizu
02-05-16, 21:57
Κατά την απάντησή σου στο θέμα, πατάς το εικονίδιο "insert image" που είναι πάνω στην γραμμή εργαλείων:
41726
θα σου βγάλει την παρακάτω εικόνα, στην οποία θα πατήσεις το " from computer" (θα πρέπει όμως οι φωτογραφίες σου να είναι ήδη αποθηκευμένες σε κάποιο φάκελο στο computer σου) :
41727

και στην συνέχεια το "select files":
41728

σου ανοίγουν οι φάκελοι στο pc σου, επιλέγεις την φωτογραφία που θέλεις να ανεβάσεις ,πατάς open / άνοιγμα :
41729

και στην επόμενη εικόνα που θα βγει, θα δεις ότι υπάρχει η το αρχείο στον πίνακα και θα πατήσεις "upload files":

41730

Θα πρέπει όμως να δώσεις προσοχή στην ανάλυση / μέγεθος της φωτογραφίας που θα ανεβάσεις, ώστε να είναι μέσα στις προδιαγραφές του forum.
Για αυτό θα σου προτείνω (αν δεν χρειάζεται κάτι πολύ μεγάλη ανάλυση στην φωτογραφία) να χρησιμοποιείς / μετατρέπεις καλύτερα τις εικόνες σου και σε αρχεία μορφής JEPG.

diony
02-05-16, 22:07
Πρόσεξε να μη χαθούν οι φλάντζες στεγανοποίησης που υπάρχουν στα σημεία σύνδεσης
Αν υπάρχει διαρροή γυαλιστικού στο έμβολο δε θα μπορέσεις να κάνεις πολλά πράγματα
Ανέβασε κάποιες φωτογραφίες καθαρές να δούμε

Sotos_ster
02-05-16, 22:19
Δεν βρήκα καμία φλάντζα εγώ απλά έβγαλα ενα έμβολο μικρό το καθάρισα και το ξανά έβαλα στη θέση του βιδονωντας κ τις βίδες

Sotos_ster
02-05-16, 22:37
4173141732417354173441736

diony
02-05-16, 23:33
Σχετικά με τις φλάντζες , εννοούσα στην περίπτωση που αφαιρέσεις όλο το δοχείο από τη συσκευή

Τώρα σχετικά με το έμβολο , πρέπει να υπάρχει o-ring ή μεμβράνη που στεγανοποιεί το χώρο του γυαλιστικού με το έμβολο και να φαγώθηκε , (η διάβρωση από εκεί προήλθε)
δεν έχω κάποιο πρόχειρο αυτή τη στιγμή και έχει χρόνια από τότε που έλυσα τελευταία φορά τέτοιο

Sotos_ster
02-05-16, 23:44
Δοκίμασα και έριξα γυαλιστικο στη θήκη και τώρα βλέπω δεν υπάρχει διαρροή! ΕΙναι δυνατόν να έφτιαξε μόνο με το καθάρισμα που το έκανα;; Δεν το έβαλα σε λειτουργία όμως για να δω αν το πετάει στο τελευταίο ξέβγαλμα με το χαρακτηριστικό ήχο "τακ"!

diony
02-05-16, 23:59
ΕΙναι δυνατόν να έφτιαξε μόνο με το καθάρισμα που το έκανα;;

ναι αν ξεφράκαρε

αν ισχύει η διαρροή που υποψιάζομαι , θα τρέχει έστω και λίγο λαμπρυντικό πάνω στο πηνίο της βαλβίδας και φυσικά κάποια στιγμή θα ξαναφρακάρει

δεν ξέρω αν μπορέσεις να βρεις όλο το μηχανισμό σε καινούριο , διότι στα νεώτερα πλυντήρια είναι διαφορετικοί

Sotos_ster
03-05-16, 00:05
Στο δικό μου η διαρροή ήταν ολική δηλαδή μόλις το έβαζα στη θήκη αυτό απευθείας έβγαινε ΑΠ την έξοδο δεν το κρατούσε καθόλου αλλα στις αδερφής μου το κρατάει και τρέχει λίγο λίγο πχ μπορεί να τρέξει λίγο τώρα και μετά απο 5 ώρες ξανά λίγο ! Εκείνο υποψιάζεσαι τι μπορεί να είναι και αν μπορώ να το κάνω μόνος ;

Sotos_ster
03-05-16, 00:07
41739..........

diony
03-05-16, 01:12
Στο δικό μου η διαρροή ήταν ολική δηλαδή μόλις το έβαζα στη θήκη αυτό απευθείας έβγαινε ΑΠ την έξοδο δεν το κρατούσε καθόλου

εννοώ διαρροή στο πίσω μέρος του πλυντηρίου και όχι μέσα στο χώρο πλύσης

αλλα στις αδερφής μου το κρατάει και τρέχει λίγο λίγο πχ μπορεί να τρέξει λίγο τώρα και μετά απο 5 ώρες ξανά λίγο ! Εκείνο υποψιάζεσαι τι μπορεί να είναι και αν μπορώ να το κάνω μόνος ;

Πιθανό δεν κλείνει το διάφραγμα και τρέχει , σαν το δικό σου αλλά με λιγότερο κενό

Sotos_ster
03-05-16, 02:31
ΜΑ η διαρροή είναι μέσα στο χώρο πλύσης κι όχι στο πίσω μέρος . Δεν ξέρω αν μπόρεσες να καταλάβεις το σύστημα ΑΠ την φωτό γιατί το πλυντήριο είναι αρκετά παλιό.

stelakis1914
03-05-16, 11:53
Πω πω δεν το πιστεύω ότι έχεις ακόμα αυτό το πλυντήριο και λειτουργεί! Ήταν το πρώτο πλυντήριο πιάτων που είχε μπει στο σπίτι μου δώρο του παππού. Στα δέκα χρόνια είχε διαλύσει ολοκληρωτικά!

diony
03-05-16, 12:20
ΜΑ η διαρροή είναι μέσα στο χώρο πλύσης κι όχι στο πίσω μέρος . Δεν ξέρω αν μπόρεσες να καταλάβεις το σύστημα ΑΠ την φωτό γιατί το πλυντήριο είναι αρκετά παλιό.

Φυσικά και το κατάλαβα , έχω φτιάξει και αντικαταστήσει αρκετές δεκάδες ίδια , απλά η πίσω μικροδιαρροή να την ονομάσω έτσι για να ξεχωρίζει από τη διαρροή στο χώρο πλύσης σου δημιούργησε το φρακάρισμα στο έμβολο και τα άλατα στη βάση του πηνίου
Εν πάση περιπτώσει αν σου λειτουργεί και δεν στάζει τίποτε από το πίσω μέρος , άφησέ το όπως είναι και όσο κρατήσει

Sotos_ster
03-05-16, 12:36
Ναι λειτουργεί κανονικότατα και κάνει δουλειά με μεγάλη επιτυχία κιόλας. Είναι αθάνατα αυτά τα morris όσο πιο απλό είναι ενα ηλεκτρικό τόσο πιο δύσκολα βγάζει προβλήματα !

Sotos_ster
03-05-16, 12:39
Φυσικά και το κατάλαβα , έχω φτιάξει και αντικαταστήσει αρκετές δεκάδες ίδια , απλά η πίσω μικροδιαρροή να την ονομάσω έτσι για να ξεχωρίζει από τη διαρροή στο χώρο πλύσης σου δημιούργησε το φρακάρισμα στο έμβολο και τα άλατα στη βάση του πηνίου
Εν πάση περιπτώσει αν σου λειτουργεί και δεν στάζει τίποτε από το πίσω μέρος , άφησέ το όπως είναι και όσο κρατήσει
Λοιπον διαρροή δεν έχει ΑΠ ότι βλέπω πλέον μέσα στο χώρο πλύσης , αλλα δεν μου το πετάει στο τελευταίο ξέβγαλμα το γυαλιστικο ! :( το δοκίμασα σήμερα κ ήλπιζα ότι θα δούλευε

diony
03-05-16, 21:49
Στην φωτογραφία , αυτό το άσπρο τι είναι ?

41741

Μοιάζει με ξερό απορρυπαντικό , αν όντως είναι έτσι πρέπει να ξεμοντάρεις το δοχείο από το πλυντήριο και να το καθαρίσεις καλά

Στο τέλος του τελευταίου ζεστού ξεβγάλματος άκουσες το χαρακτηριστικό κλικ που κάνει όταν παίρνει εντολή το πηνίο της βαλβίδας ??

Κυριακίδης
03-05-16, 23:12
Στο δικό μου η διαρροή ήταν ολική δηλαδή μόλις το έβαζα στη θήκη αυτό απευθείας έβγαινε ΑΠ την έξοδο δεν το κρατούσε καθόλου αλλα στις αδερφής μου το κρατάει και τρέχει λίγο λίγο πχ μπορεί να τρέξει λίγο τώρα και μετά απο 5 ώρες ξανά λίγο ! Εκείνο υποψιάζεσαι τι μπορεί να είναι και αν μπορώ να το κάνω μόνος ;
Και σε παρόμοια προβλήματα (όπου στην ιατρική θα το λέγαμε "ακράτεια ούρων" :lool:) είτε σε πλυντήρια ρούχων / πιάτων . Όπως άνοιξες την βαλβίδα και καθάρισες τον πίρο , θα έπρεπε να ελέγξεις και το ελατήριο που έχει και συγκρατεί κόντρα την μεμβράνη για στοπ . Συνήθως αυτό το ελατήριο μαλακώνει κατά καιρούς ή σκουριάζει και χάνει την δύναμη συγκράτησης της μεμβράνης . Θέλει μια προσεχτική εκτόνωση αυτού του ελατήριου προς τα έξω .

Sotos_ster
04-05-16, 00:27
Στην φωτογραφία , αυτό το άσπρο τι είναι ?

41741

Μοιάζει με ξερό απορρυπαντικό , αν όντως είναι έτσι πρέπει να ξεμοντάρεις το δοχείο από το πλυντήριο και να το καθαρίσεις καλά

Στο τέλος του τελευταίου ζεστού ξεβγάλματος άκουσες το χαρακτηριστικό κλικ που κάνει όταν παίρνει εντολή το πηνίο της βαλβίδας ??
Όχι αυτό σου εξηγώ ,ότι δεν κάνει αυτό το κλικ στο τελευταίο ξέβγαλμα γιαυτο δεν το πετάει το λαμπρυντικο αλλα ΑΠ την άλλη δεν υπάρχει διαρροή μέσα στο χώρο πλύσης ! Αυτά τα άσπρα πρέπει να ναι υπολείμματα ΑΠ γυαλιστικο μάλλον αλλα δεν είναι ξερά , είναι κρεμώδες γιατί έχωσα ενα καλαμάκι χτες μέσα κι απο εκει έβγαλα λίγο κ κατάλαβα . Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό όμως, φταίει που δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό κλικ στο τελευταίο ξέβγαλμα

Sotos_ster
04-05-16, 00:28
Άρα τι φταίει γι αυτό ;

Sotos_ster
04-05-16, 00:36
Και σε παρόμοια προβλήματα (όπου στην ιατρική θα το λέγαμε "ακράτεια ούρων" :lool:) είτε σε πλυντήρια ρούχων / πιάτων . Όπως άνοιξες την βαλβίδα και καθάρισες τον πίρο , θα έπρεπε να ελέγξεις και το ελατήριο που έχει και συγκρατεί κόντρα την μεμβράνη για στοπ . Συνήθως αυτό το ελατήριο μαλακώνει κατά καιρούς ή σκουριάζει και χάνει την δύναμη συγκράτησης της μεμβράνης . Θέλει μια προσεχτική εκτόνωση αυτού του ελατήριου προς τα έξω .
δεν βρήκα κανένα ελατήριο ούτε μεμβράνη . Ξεβιδωσα με τα χίλια ζόρια αυτό το πραγματακι που φαίνεται στην φωτό και έβγαλα απο μέσα αυτό τον πυρο που λες και έτρεξε υγρό σκουριάς, το καθάρισα λίγο και το ξανά έβαλα στην θέση του , μετά έριξα στην θήκη λαμπρυντικου αρκετό νερό και είδα ότι δεν έχει διαρροή μεν αλλα τι να το κανεις εφόσον δεν το πετάει στο τελευταίο ξέβγαλμα όπως θα έπρεπε! Το ελατήριο αυτό κ η μεμβράνη που βρίσκονται ;

Κυριακίδης
04-05-16, 01:39
δεν βρήκα κανένα ελατήριο ούτε μεμβράνη . Ξεβιδωσα με τα χίλια ζόρια αυτό το πραγματακι που φαίνεται στην φωτό και έβγαλα απο μέσα αυτό τον πυρο που λες και έτρεξε υγρό σκουριάς, το καθάρισα λίγο και το ξανά έβαλα στην θέση του , μετά έριξα στην θήκη λαμπρυντικου αρκετό νερό και είδα ότι δεν έχει διαρροή μεν αλλα τι να το κανεις εφόσον δεν το πετάει στο τελευταίο ξέβγαλμα όπως θα έπρεπε! Το ελατήριο αυτό κ η μεμβράνη που βρίσκονται ;
Σορρυ μπορεί να έκανα και λάθος και να είναι όντως έτσι φτιαγμένα χωρίς ελατήριο (δεν έχω ξανατύχει τέτοια περίπτωση αλλά οι περισσότερες βαλβίδες που σχετίζονται με πίεση νερού έχουν και ελατήριο που σπρώχνει την μεμβράνη να είναι κλειστή , αλλά όταν πρέπει να ανοίξει , το πηνίο υπερνικά και την αντίθετη δύναμη του ελατήριου με σκοπό να ανοίξει την μεμβράνη ) μπορεί στην περίπτωση αυτή όντως να μην χρειάζεται ελατήριο .

Sotos_ster
04-05-16, 04:33
Σορρυ μπορεί να έκανα και λάθος και να είναι όντως έτσι φτιαγμένα χωρίς ελατήριο (δεν έχω ξανατύχει τέτοια περίπτωση αλλά οι περισσότερες βαλβίδες που σχετίζονται με πίεση νερού έχουν και ελατήριο που σπρώχνει την μεμβράνη να είναι κλειστή , αλλά όταν πρέπει να ανοίξει , το πηνίο υπερνικά και την αντίθετη δύναμη του ελατήριου με σκοπό να ανοίξει την μεμβράνη ) μπορεί στην περίπτωση αυτή όντως να μην χρειάζεται ελατήριο . δεν ξέρω κι εγώ δεν έλυσα όλο το σύστημα , έλυσα μόνο εκείνο το σημείο που είχε συνδεδεμένα δυο καλωδιακια και έβγαλα αυτό το έμβολο που ήταν σκουριασμένο! Αν δεις τις φωτογραφίες ίσως βγάλεις κάποια άκρη . Αυτό το ελατήριο και η μεμβράνη ίσως είναι μέσα στο δοχείο συλλογής του λαμπρυντικου η κάπου που δεν φαίνεται και έτσι δεν μπόρεσα να το δω γιατί δε το πείραξα περισσότερο !

Sotos_ster
04-05-16, 21:48
4175441755

diony
04-05-16, 22:19
Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει διακοπή το πηνίο της βαλβίδας , αν και σπάνια περίπτωση
Αν έχεις πολύμετρο και ξέρεις τη λειτουργία του , κάνε του μία μέτρηση ή πήγαινε το σε κάποιον να σου το τσεκάρει ότι είναι καλό

Sotos_ster
04-05-16, 22:56
Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει διακοπή το πηνίο της βαλβίδας , αν και σπάνια περίπτωση
Αν έχεις πολύμετρο και ξέρεις τη λειτουργία του , κάνε του μία μέτρηση ή πήγαινε το σε κάποιον να σου το τσεκάρει ότι είναι καλό όταν δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό "κλικ" στο τελευταίο ξέβγαλμα τι μπορεί να συμβαίνει ;;; Εγώ σε αυτό που λες το αποδίδω! Ότι έχει διακοπεί το πηνίο , ειδάλλως δεν θα έπρεπε να ακούγεται αυτό το κλικ ;;

Κυριακίδης
04-05-16, 23:44
όταν δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό "κλικ" στο τελευταίο ξέβγαλμα τι μπορεί να συμβαίνει ;;; Εγώ σε αυτό που λες το αποδίδω! Ότι έχει διακοπεί το πηνίο , ειδάλλως δεν θα έπρεπε να ακούγεται αυτό το κλικ ;;
ενώ είναι σε τροφοδοσία? αν ναι τότε ή το πηνίο είναι καπούτ ή άλλη αιτία μπλοκάρισμα μηχανικό του πίρου? / εξαιτίας των προηγούμενων αφρών από την υπερβολική δόση λαμπρυντικού? (και θέλει πρώτα ένα ξέπλυμα?)

Sotos_ster
05-05-16, 00:06
ενώ είναι σε τροφοδοσία? αν ναι τότε ή το πηνίο είναι καπούτ ή άλλη αιτία μπλοκάρισμα μηχανικό του πίρου? / εξαιτίας των προηγούμενων αφρών από την υπερβολική δόση λαμπρυντικού? (και θέλει πρώτα ένα ξέπλυμα?)

Στο τελευταίο ζεστό ξέβγαλμα λίγο πριν τελειώσει το προγράμμα δεν κάνει ενα "τακ" και πετάει μια μικρή ποσότητα γυαλιστικου;; Ε αυτό το "Τάκ" δεν το κάνει τώρα και δε πετάει το γυαλιστικο.

Κυριακίδης
05-05-16, 00:17
Ε τότε στήσε καρτέρι και μέτρα αν πρόκειται από μη τροφοδοσία (του πηνίου) ή με τροφοδοσία

Sotos_ster
05-05-16, 00:35
Ε τότε στήσε καρτέρι και μέτρα αν πρόκειται από μη τροφοδοσία (του πηνίου) ή με τροφοδοσία
Το πηνίο είναι αυτό το στρογγυλό έμβολο που έβγαλα και καθάρισα και σας έδειξα φωτογραφία ;

Κυριακίδης
05-05-16, 00:45
Στην 1η φωτογραφία στο #8 που φαίνεται και ένα βγαλμένο καλώδιο από το πηνίο.
Έχει διαφορά να απαντήσεις στο #32 . Γιατί αν τροφοδοτηθεί το πηνίο (προσοχή 220000V ) τότε θα υποθέσουμε καμένο πηνίο η κάποιο μηχανικό κομπλάρισμα στον μηχανισμό . Αν όχι τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού (π.χ. δεν δίνει εντολή από χρονοδιακόπτη? αφρούς ? κτλ)

Sotos_ster
05-05-16, 00:50
Στην 1η φωτογραφία στο #8 που φαίνεται και ένα βγαλμένο καλώδιο από το πηνίο.
Έχει διαφορά να απαντήσεις στο #32 . Γιατί αν τροφοδοτηθεί το πηνίο (προσοχή 220000V ) τότε θα υποθέσουμε καμένο πηνίο η κάποιο μηχανικό κομπλάρισμα στον μηχανισμό . Αν όχι τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού (π.χ. δεν δίνει εντολή από χρονοδιακόπτη? αφρούς ? κτλ)
Δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λες ... Πάντως παίζει να μη δίνει εντολή ο χρονοδιακόπτης

Κυριακίδης
05-05-16, 01:18
Δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λες ... Πάντως παίζει να μη δίνει εντολή ο χρονοδιακόπτης
Ξαναπαίρνω το #31

Στο τελευταίο ζεστό ξέβγαλμα λίγο πριν τελειώσει το προγράμμα δεν κάνει ενα "τακ" και πετάει μια μικρή ποσότητα γυαλιστικου;; Ε αυτό το "Τάκ" δεν το κάνει τώρα και δε πετάει το γυαλιστικο.
Αυτό το "τακ" είναι συνέπεια του χρονοδιακόπτη όπως σωστά υποψιάζεσαι , αλλά...
Δεν πρέπει να το επιβεβαιώσεις ? δεν θα μετρήσεις εκείνην την χρονική στιγμή αν έρχεται ρεύμα στο πηνίο σου ? για να ανοίξει? ή έστω να ακούσεις έναν στοιχειώδη θόρυβο που κάνει το πηνίο όταν τροφοδοτείται? Πως θα βγάλεις συμπέρασμα ότι δήθεν είναι ο χρονοδιακόπτης αν δεν το επιβεβαιώσεις ?
Και κάτι άλλο ... αυτός ο πίρος αν έχω καταλάβει καλά είναι εξ ολοκλήρου πλαστικός? άρα το έμβολο περιμένουμε να είναι μεταλλικό για να δουλέψει και άρα το μεταλλικό έμβολο βρίσκεται εντός του όλου πλαστικού πίρου. Θέλω να δεις αν στο μέσο του που έχει ένα αξονάκι (του όλου πλαστικού πίρου) αν μετακινείται ή είναι μπλοκαρισμένο . Αν είναι μπλοκαρισμένο είναι μια αιτία να μην σου ανοίγει την θύρα του λαμπρυντικού.
41757

Sotos_ster
05-05-16, 07:06
Ξαναπαίρνω το #31

Αυτό το "τακ" είναι συνέπεια του χρονοδιακόπτη όπως σωστά υποψιάζεσαι , αλλά...
Δεν πρέπει να το επιβεβαιώσεις ? δεν θα μετρήσεις εκείνην την χρονική στιγμή αν έρχεται ρεύμα στο πηνίο σου ? για να ανοίξει? ή έστω να ακούσεις έναν στοιχειώδη θόρυβο που κάνει το πηνίο όταν τροφοδοτείται? Πως θα βγάλεις συμπέρασμα ότι δήθεν είναι ο χρονοδιακόπτης αν δεν το επιβεβαιώσεις ?
Και κάτι άλλο ... αυτός ο πίρος αν έχω καταλάβει καλά είναι εξ ολοκλήρου πλαστικός? άρα το έμβολο περιμένουμε να είναι μεταλλικό για να δουλέψει και άρα το μεταλλικό έμβολο βρίσκεται εντός του όλου πλαστικού πίρου. Θέλω να δεις αν στο μέσο του που έχει ένα αξονάκι (του όλου πλαστικού πίρου) αν μετακινείται ή είναι μπλοκαρισμένο . Αν είναι μπλοκαρισμένο είναι μια αιτία να μην σου ανοίγει την θύρα του λαμπρυντικού.
41757 μεταλλικό είναι όλο αυτό το κομμάτι που δείχνεις στην φωτό κ ο πυρός και το άλλο κομμάτι που μπαίνει μέσα ο πυρός είναι μεταλλικά κ τα δυο, εκτος απο αυτό το κίτρινο μέρος που δείχνεις με τα βελάκια που είναι πλαστικό .

Sotos_ster
05-05-16, 08:30
41758Ορίστε..

Κυριακίδης
05-05-16, 08:34
Αν ήταν μεταλλικό θα ήταν μαύρο από σκουριές , μπορεί να είναι μεταλλικό αλλά μη μαγνητικό (αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ) αλλά στο μέσον του να έχει μαγνητικό αξονάκι.

Για μέτρηση αυτά τα πηνία έχουν πάνω κάτω 2 με 3 Kohm από εκεί και πέρα πρέπει να δεις αν τροφοδοτείται το πηνίο για να βγουν συμπεράσματα

Sotos_ster
06-05-16, 11:18
Όπως και να χει , αν το πάω σε κάποιον ηλεκτρολόγο θα μπορεσει να φτιαχτεί ότι και να χει ;

Κυριακίδης
06-05-16, 22:25
Όπως και να χει , αν το πάω σε κάποιον ηλεκτρολόγο θα μπορεσει να φτιαχτεί ότι και να χει ;
Ναι δώσε το σε αυτόν κομπλέ / πηνίο / θήκη να στο βάλει στο ρεύμα απευθείας για να σου πει αν έχει ή δεν έχει πρόβλημα.

Sotos_ster
06-05-16, 23:13
Ναι δώσε το σε αυτόν κομπλέ / πηνίο / θήκη να στο βάλει στο ρεύμα απευθείας για να σου πει αν έχει ή δεν έχει πρόβλημα.

Βρε όπως είναι ολόκληρο το πλυντήριο θα το πάω. Το θέμα είναι αν μπορεί να το φτιάξει γιατί τόσο παλιό που ΕΙναο δεν ξέρω αν υπάρχουν ανταλλακτικά !

Sotos_ster
08-05-16, 11:27
Όταν καμία φορά ενώ πλένει ανοίγω την πόρτα αυτό ενεργοποιεί την αντλια εξαγωγής νερού κ πετάει τα νερά ενώ έχω ανοιχτή την πόρτα . Αυτό γίνεται η στο πρώτο η στο τελευταίο ξέβγαλμα που είναι ζεςτα.Γιατί το κάνει αυτό ;

Κυριακίδης
08-05-16, 20:03
Πιθανόν όπως έχουν έναν φλοτεροδιακόπτη για την περίπτωση που έχεις διαρροή νερού στο πάτωμα της συσκευής και που κάνει πάλι την ίδια ενέργεια στο να πετάει τα νερά για ασφάλεια , έτσι και στην περίπτωση που θα ανοίξεις την πόρτα ενεργοποιείται μάλλον ο ίδιος διακόπτης για την ίδια δουλειά.

tipos
08-05-16, 22:29
Όταν καμία φορά ενώ πλένει ανοίγω την πόρτα αυτό ενεργοποιεί την αντλια εξαγωγής νερού κ πετάει τα νερά ενώ έχω ανοιχτή την πόρτα . Αυτό γίνεται η στο πρώτο η στο τελευταίο ξέβγαλμα που είναι ζεςτα.Γιατί το κάνει αυτό ;

Το πλυντηριο αυτο περνει νερο με χρονο και οχι με ελεγχο μεσω πιεζοστατη.Τον πιεζοστατη τον εχει μονο για την περιπτωση υπερχηλισης.Βαλτο να παρει νερο και αφου σταματησει να περνει βγαλτο απο την μπριζα και ανοιξε την πορτα.Η σταθμη του νερου πρεπει να ειναι λιγο κατω απο τις 2 βιδες που εχει απεναντη στην πλατη,για την ακριβεια πρεπει να ειναι ακριβως στη ραφη.Αν περνει παραπανω απλος χαμηλωσε την πιεση απο την βρυση.Λογικα το πλυντηριο σου περνει νερο λιγο πανω απο το οριο του,γιαυτο εχεις αυτο το προβλημα

Sotos_ster
09-05-16, 00:10
Το πλυντηριο αυτο περνει νερο με χρονο και οχι με ελεγχο μεσω πιεζοστατη.Τον πιεζοστατη τον εχει μονο για την περιπτωση υπερχηλισης.Βαλτο να παρει νερο και αφου σταματησει να περνει βγαλτο απο την μπριζα και ανοιξε την πορτα.Η σταθμη του νερου πρεπει να ειναι λιγο κατω απο τις 2 βιδες που εχει απεναντη στην πλατη,για την ακριβεια πρεπει να ειναι ακριβως στη ραφη.Αν περνει παραπανω απλος χαμηλωσε την πιεση απο την βρυση.Λογικα το πλυντηριο σου περνει νερο λιγο πανω απο το οριο του,γιαυτο εχεις αυτο το προβλημα
οχι το συγκεκριμένο πλυντήριο δεν παίρνει νερό με χρόνο, με χρόνο παίρνει το πιο παλιό Morris σαν αυτό που σας έστειλα φωτογραφία. Εγώ μιλάω για το Morris pls601 της αδερφής μου το οποίο δε παίρνει νερό με χρόνο αλλα έχει πιεσοστατη. Κάτι πρέπει να παίζει με την υπερθέρμανση γιατι όταν είναι πολύ ζεστό το νερό το κάνει αυτό δηλαδή στα ενδιάμεσα κρύα ξέβγαλμα τα δεν το κάνει . Εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε σαν τεχνικοί...

diony
09-05-16, 00:16

Να συμπληρώσω και εγώ , κανονικά θα έπρεπε να σου βγάζει νερά αφού ανοίξεις και μόλις κλείσεις την πόρτα , και αυτό εξηγείται στο γεγονός η υψηλότερη στάθμη νερού που γράφει ο Σάκης , και σε συνδυασμό που μπαίνει ο κρύος αέρας στο χώρο πλύσης και με το που κλείνεις την πόρτα διαστέλλεται ο αέρας και με τη στιγμιαία αύξηση πίεσης στο χώρο , ενεργοποιείται ο πιεσοστάτης ασφαλείας και αδειάζει
Για αυτό το λόγο το κάνει πιο εύκολα όταν το νερό είναι ζεστό

diony
09-05-16, 00:21
οχι το συγκεκριμένο πλυντήριο δεν παίρνει νερό με χρόνο, με χρόνο παίρνει το πιο παλιό Morris σαν αυτό που σας έστειλα φωτογραφία. Εγώ μιλάω για το Morris pls601 της αδερφής μου το οποίο δε παίρνει νερό με χρόνο αλλα έχει πιεσοστατη.

Τότε πρέπει να έχει μέσα 2 πιεσοστάτες , ένα λειτουργίας και έναν ασφαλείας
Ο ασφαλείας έχει 2 καλώδια, και ο λειτουργίας 3

Sotos_ster
09-05-16, 00:37
Άρα αφού έχει πιεσοστατη και ελέγχεται η στάθμη του νερού γιατι μου το κάνει αυτό ;

Sotos_ster
09-05-16, 00:46
Να συμπληρώσω και εγώ , κανονικά θα έπρεπε να σου βγάζει νερά αφού ανοίξεις και μόλις κλείσεις την πόρτα , και αυτό εξηγείται στο γεγονός η υψηλότερη στάθμη νερού που γράφει ο Σάκης , και σε συνδυασμό που μπαίνει ο κρύος αέρας στο χώρο πλύσης και με το που κλείνεις την πόρτα διαστέλλεται ο αέρας και με τη στιγμιαία αύξηση πίεσης στο χώρο , ενεργοποιείται ο πιεσοστάτης ασφαλείας και αδειάζει
Για αυτό το λόγο το κάνει πιο εύκολα όταν το νερό είναι ζεστό
το κάνει όμως όταν έχω την πόρτα ανοιχτή δηλαδή ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία του αυτό ενεργοποιεί την αντλία εξαγωγής νερού.

diony
09-05-16, 01:06
Μπορεί και από τον ίδιο λόγο που αναφέρω , από την είσοδο του κρύου αέρα , σε συνδυασμό με πιο μεγάλη στάθμη , ή οι 2 πιεσοστάτες έχουν πολύ κοντινή ρύθμιση μεταξύ τους

Αν δεν το κάνει από μόνο του και το κάνει στο άνοιγμα της πόρτας δε σε πειράζει και καλό είναι να μην πειράξεις τη ρύθμιση τους , διότι θα δημιουργήσεις πρόβλημα

Sotos_ster
09-05-16, 07:11
Μπορεί και από τον ίδιο λόγο που αναφέρω , από την είσοδο του κρύου αέρα , σε συνδυασμό με πιο μεγάλη στάθμη , ή οι 2 πιεσοστάτες έχουν πολύ κοντινή ρύθμιση μεταξύ τους

Αν δεν το κάνει από μόνο του και το κάνει στο άνοιγμα της πόρτας δε σε πειράζει και καλό είναι να μην πειράξεις τη ρύθμιση τους , διότι θα δημιουργήσεις πρόβλημα

Ρε συ όμως κανονικά δε θα έπρεπε να το κάνει αυτό γιατι ο άλλος μπορεί ενα πάσα στιγμή να ανοίξει το πόρτα κι άρα κάποιο πρόβλημα έχει. Όσο για την στάθμη πιστεύω ότι δεν είναι αυτό σίγουρα . Αυτό τραβάει όσο νερό πρέπει να τραβήξει, δεν είναι όπως το παλιό Μορρις που τραβάει νερό με χρόνο

Κυριακίδης
09-05-16, 08:14
το κάνει όμως όταν έχω την πόρτα ανοιχτή δηλαδή ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία του αυτό ενεργοποιεί την αντλία εξαγωγής νερού.
Την ίδια ακριβώς στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα? ή αυτή η ενεργοποίηση της αντλίας υπάρχει περίπτωση π.χ. να γίνει και μετά από 1 ώρα (1 ώρα π.χ. μετά το άνοιγμα της πόρτας) ή περισσότερο.

Sotos_ster
09-05-16, 08:56
Την ίδια ακριβώς στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα? ή αυτή η ενεργοποίηση της αντλίας υπάρχει περίπτωση π.χ. να γίνει και μετά από 1 ώρα (1 ώρα π.χ. μετά το άνοιγμα της πόρτας) ή περισσότερο.
Την ίδια ακριβώς στιγμή όχι ούτε δοκίμασα να αφήσω την πόρτα μια ώρα ανοιχτή ! Το κάνει μετά απο 4-5 δευτερόλεπτα εφόσον ανοίξω την πόρτα !

tipos
09-05-16, 19:50
Τον σωληνα του πιεζοστατη απο το κατω μερος του πλυντηριου το ειδες μηπως εχει πιασει πουρι?Αν δεν το ειδες δεν χανεις τιποτα να το κοιταξεις.

Sotos_ster
09-05-16, 21:17
Τον σωληνα του πιεζοστατη απο το κατω μερος του πλυντηριου το ειδες μηπως εχει πιασει πουρι?Αν δεν το ειδες δεν χανεις τιποτα να το κοιταξεις.
Που είναι αυτό ; Πως θα το βρω ;

tipos
09-05-16, 21:54
Που είναι αυτό ; Πως θα το βρω ;

Ακολουθεις το λεπτο λαστιχακι που φευγει απο τον πιεζοστατη,λιγο πιο κατω απο τον πιεζοστατη ενωνεται με ενα πιο χοντρο σωληνα.Αυτος ο σωληνας ειναι αυτος για τον οποιο γραφω.Η αλλη ακρη του ειναι απο την κατω μερια του πλυντηριου,Αν μπορεις βγαλτο και καθαριστο καλα.

Sotos_ster
09-05-16, 22:42
Ακολουθεις το λεπτο λαστιχακι που φευγει απο τον πιεζοστατη,λιγο πιο κατω απο τον πιεζοστατη ενωνεται με ενα πιο χοντρο σωληνα.Αυτος ο σωληνας ειναι αυτος για τον οποιο γραφω.Η αλλη ακρη του ειναι απο την κατω μερια του πλυντηριου,Αν μπορεις βγαλτο και καθαριστο καλα.
Τώρα με κατατοπισες! Που είναι αυτός ο πιεζοστατης; Πρέπει να ξεβιδωσω το πλυντήριο η είναι μέσα στο χώρο πλύσης ; Γίνε πιο σαφής

tipos
09-05-16, 22:48
Τώρα με κατατοπισες! Που είναι αυτός ο πιεζοστατης; Πρέπει να ξεβιδωσω το πλυντήριο η είναι μέσα στο χώρο πλύσης ; Γίνε πιο σαφής

ειναι στο πισω μερος του πλυντηριου.Ανοιγεις το πισω καπακι του πλυντηριου και θα δεις ενα στρογγυλο εξαρτημα με 5-7 καλωδια και ενα λεπτο σωληνακι κουμπωμενο απο κατω.Αυτο το σωληνακι καταληγει πανω σε ενα πιοχοντρο σωληνα,αυτον πρεπει να βγαλεις

tipos
09-05-16, 22:53
4177741778Σου δειχνω 2 πιεζοστατες που ενδεχεται να ειναι σαν το δικο σου απλα για να γνωριζεις τι θα αντικρισεις

Sotos_ster
09-05-16, 23:26
Κ ποια είναι η δουλειά που κάνει αυτός είπαμε ;

tipos
09-05-16, 23:42
σταματαει την παροχη νερου οταν αυτη φτασει στο επιπεδο που πρεπει και βαζει την αντλια εξαγωγης να δουλεψει σε περιπτωση υπερχιλισης.Ο σωληνας που σου ειπα να δεις εχει αμεση σχεση με την ομαλη λειτουργια του πιεζοστατη.Σε περιπτωση που ο σωληνας δεν ειναι καθαρος τοτε ο πιεζοστατης αργει κλησει με αποτελεσμα να εχουμε υπερχιλιση

Sotos_ster
13-05-16, 17:38
Άνοιξα της αδερφής μου το Morris και δεν κατάφερα να βγάλω το πηνίο ήταν λίγο διαφορετικό ΑΠ το δικό μου . Το συγκεκριμένο πλυντήριο πετάει το γυαλιστικο αλλα έχει διαρροή μέσα στο χώρο πλύσης
παραθετω μια φωτό 41784

Sotos_ster
14-05-16, 11:44
Άνοιξα της αδερφής μου το Morris και δεν κατάφερα να βγάλω το πηνίο ήταν λίγο διαφορετικό ΑΠ το δικό μου . Το συγκεκριμένο πλυντήριο πετάει το γυαλιστικο αλλα έχει διαρροή μέσα στο χώρο πλύσης
παραθετω μια φωτό 41784
θελω να μου πειτε αν αυτο το στρογγυλο πραγματακι που ειναι πανω στο πηνιο πρεπει να ειναι σταθερο ή πρεπει να κινειται ? γιατι εγω το παταω και μπαινει προσ τα μεσα αλλα μολισ το αφηνω ξαναανεβαινει οπως φαινεται στη φωτογραφια

Κυριακίδης
15-05-16, 20:45
Πρέπει να κινείται , έχει κάποιο ελατήριο επαναφοράς , αλλά με την χρήση του πηνίου στο ρεύμα ωθεί αυτόν τον πίρο για να πάρει την δόση του , μόλις παύσει και η τροφοδοσία του ρεύματος στο πηνίο το επαναφέρει το ελατήριο.