Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Κολλαει στο ξεβγαλμα Indesit WIN 600
thanasisxask
20-04-16, 15:23
Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με το πλυντήριο. Σε όποιο πρόγραμμα να το βάλω με όποια θερμοκρασία και να χρησιμοποιήσω κολλάει στο ξέβγαλμα δηλαδή δεν σταματάει καθόλου το μοτέρ να γυρίζει. Για να συνεχίσει-ξεκολλήσει στο επόμενο και τελευταίο πρόγραμμα πρέπει να βγάλω την πρίζα και να την ξαναβάλω. Τι μπορεί να έχει πάθει?
Καλησπερα.οταν κολαει παρατηρεις κατι ασυνηθηστο στα λαμπακια του πλυντηριου?Αν ναι τοτε αυτο ειναι μηνυμα βλαβης,αν οχι μαλλον κατι τρεχει με την πλακετα
thanasisxask
20-04-16, 22:33
Όχι. Ανάβει κανονικά το δεύτερο λαμπάκι. Το ποιο περίεργο είναι ότι όταν είχα αλλάξει μπαλαντέζα(πριν κάνα χρόνο), και είχα βάλει μια 20m καρούλι το οποίο δεν το είχα ξετυλίξει, έκανε πάλι το ίδιο και σταμάτησε να το κάνει όταν έβαλα την μικρή μπαλαντέζα... :confused1:
. Το ποιο περίεργο είναι ότι όταν είχα αλλάξει μπαλαντέζα(πριν κάνα χρόνο), και είχα βάλει μια 20m καρούλι το οποίο δεν το είχα ξετυλίξει, έκανε πάλι το ίδιο και σταμάτησε να το κάνει όταν έβαλα την μικρή μπαλαντέζα... :confused1:[/QUOTE]
Αν εχεις πολυμετρο και ξερεις να το δουλευεις μετρα την ωρα της λειτουργιας μηπως εχεις πτωση τασης στην παροχη του πλυντηριου πανω στο φιλτρο παρασητων,αν εχεις τσεκαρε προεκταση μπριζα και γραμμη.Αν και πιστευω οτι σε αυτη την περιπτωση το προβλημα θα ηταν πιο εντονο την ωρα που ζεσταινει και οχι την ωρα που μπαινει στο ξεβγαλμα λογο οτι στο ζεσταμα τραβαει καπου στα 10Α ενω στο στιψιμο ειναι κατω απο 5Α.Ενας αλλος τροπος ειναι να πας την πλακετα στον τοπικο αντιπροσωπο να την διαβασει στο pc και να σου πει αν εχει βλαβη η εν αναγκη να την ξαναπρογραμματισει,Φυσηκα ολα τα παραπανω μονο εφοσον γνωριζεις τους κινδυνους του ρευματος και εχεις τις σχετηκες γνωσεις γιατι το ρευμα δεν συγχωρει λαθη
thanasisxask
20-04-16, 23:09
Υπάρχει περίπτωση να μου την κάνει το φίλτρο? Η πλακέτα που μπορεί να βρίσκεται χωροταξικά?
Αν ηταν απο φιλτρο τοτε δεν θα εβγαζε τα νερα ουτε θα εστηβε,Η πλακετα ειναι στο πισω μερος και κατω στο πλυντηριο αριστερα του μοτερ EDIT αν δεν την φοραει εκει τοτε ειναι ενσωματομενη με την πλακετα χειρηστηριου
Το ποιο περίεργο είναι ότι όταν είχα αλλάξει μπαλαντέζα(πριν κάνα χρόνο), και είχα βάλει μια 20m καρούλι το οποίο δεν το είχα ξετυλίξει, έκανε πάλι το ίδιο και σταμάτησε να το κάνει όταν έβαλα την μικρή μπαλαντέζα... :confused1:
Εξέτασε και την περίπτωση μήπως έχουν στραβώσει τα πόδια της γείωσης στην πρίζα τοίχου ή στο θηλυκό της προέκτασης με αποτέλεσμα να μην πατάνε στο αντίστοιχο σημείο του αρσενικού φις , και δεν γειώνει η συσκευή (δεν είναι σίγουρο ότι επηρεάζει ,αλλά δε χάνεις τίποτε να το τσεκάρεις)
41704
41705
thanasisxask
23-04-16, 22:10
Σάκη δεν έχω πτώση τάσης το μέτρησα και είναι οκ. Κώστα είναι οκ και τα ποδαράκια της γείωσης. Θα βγάλω την πλακέτα να την τσεκάρω.
Κυριακίδης
24-04-16, 23:09
κολλάει στο ξέβγαλμα δηλαδή δεν σταματάει καθόλου το μοτέρ να γυρίζει.
Το μοτέρ γυρίζει συνεχώς στο στύψιμο ? ή εννοείς στις αργές στροφές ? (για να διευκρινίζονται κάποια πράγματα )
Για να συνεχίσει-ξεκολλήσει στο επόμενο και τελευταίο πρόγραμμα πρέπει να βγάλω την πρίζα και να την ξαναβάλω.
Και για το παραπάνω διευκρίνισε το καλύτερα . (π.χ. αν εννοούσες για το στύψιμο .... και αν ναι ξαναβάζοντας το από την αρχή ολοκληρώνει κανονικά το στύψιμο και τελειώνει κανονικά?) .
thanasisxask
25-04-16, 16:40
Πέτρο το πλυντήριο έχει λαμπάκια τα οποία δείχνουν την φάση πλυσίματος. Στην δεύτερη φάση πλυσίματος είναι το ξέβγαλμα. Κάποια στιγμή, σε κάποιο στάδιο του ξεβγάλματος, το μοτέρ έχει πολλές στροφές(αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ακούγεται και η αντλία που ρουφάει τα νερά) και δεν αλλάζει στάδιο ώστε να τελειώσει όλη την φάση του ξεβγάλματος και να περάσει στο τελευταίο το οποίο είναι το στύψιμο. Όταν βγάλω και ξαναβάλω την πρίζα συνεχίζει για λίγη ώρα στην φάση του ξεβγάλματος και μετά περνάει στην τελευταία φάση η οποία είναι το στύψιμο.
Κυριακίδης
25-04-16, 17:35
Στην δεύτερη φάση πλυσίματος είναι το ξέβγαλμα. Κάποια στιγμή, σε κάποιο στάδιο του ξεβγάλματος, το μοτέρ έχει πολλές στροφές
ωραία μέχρι εδώ . Αν και δεν μιλάς για την φάση τελικού στυψίματος (δεν έχει φτάσει ακόμη στην διαδικασία για το στύψιμο) .
Τώρα για το παρακάτω.
Κάποια στιγμή, σε κάποιο στάδιο του ξεβγάλματος, το μοτέρ έχει πολλές στροφές(αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ακούγεται και η αντλία που ρουφάει τα νερά)
Οι πολλές στροφές σε αρκετά μοντέλα και πάνω στην διαδικασία ακόμη ξεβγάλματος (που παίρνει νερά και βγάζει ) μερικά έχουν όντως ένα "μικροστύψιμο" προτού περάσουν στο τελικό μεγάλο στύψιμο με το τελευταίο νερό του μαλακτικού. Εάν συμβαίνει αυτό να υποθέσω 1) η αντλία δεν αδειάζει πλήρως τα νερά ? (κανένα καθάρισμα φίλτρου?)
2) Τίποτα υπερβολικές δόσεις απορρυπαντικού με μπόλικους αφρούς? (θα πρέπει να μειώσεις τις δόσεις απορρυπαντικού ή μια σκέτη πλύση να καθαρίσει ?)
3) τίποτα αστάθειες του κάδου και δεν μπορεί να ισορροπήσει το φορτίο? (και αναγκάζει στο να επαναλαμβάνεται συνεχώς η διαδικασία?)
thanasisxask
27-04-16, 14:43
ωραία μέχρι εδώ . Αν και δεν μιλάς για την φάση τελικού στυψίματος (δεν έχει φτάσει ακόμη στην διαδικασία για το στύψιμο) .
Τώρα για το παρακάτω.
Οι πολλές στροφές σε αρκετά μοντέλα και πάνω στην διαδικασία ακόμη ξεβγάλματος (που παίρνει νερά και βγάζει ) μερικά έχουν όντως ένα "μικροστύψιμο" προτού περάσουν στο τελικό μεγάλο στύψιμο με το τελευταίο νερό του μαλακτικού. Εάν συμβαίνει αυτό να υποθέσω 1) η αντλία δεν αδειάζει πλήρως τα νερά ? (κανένα καθάρισμα φίλτρου?)
2) Τίποτα υπερβολικές δόσεις απορρυπαντικού με μπόλικους αφρούς? (θα πρέπει να μειώσεις τις δόσεις απορρυπαντικού ή μια σκέτη πλύση να καθαρίσει ?)
3) τίποτα αστάθειες του κάδου και δεν μπορεί να ισορροπήσει το φορτίο? (και αναγκάζει στο να επαναλαμβάνεται συνεχώς η διαδικασία?)
1. Η αντλια αδειαζει τα νερα και το φλιτρο ειναι καθαρο
2. Οι δοσεις ειναι κανονικες
3. Εδώ μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, ο κάδος δεν μου φαίνεται και τόσο σταθερός. Κουνιέται αρκετά αλλά το θέμα είναι πόσο κουνιόταν όταν ήταν καινούργιο:confused1:
Αλλά γιατί δεν κολλάει στο τελευταίο πρόγραμμα του στυψίματος το οποίο έχει πάλι πολλές στροφές???
Κυριακίδης
27-04-16, 21:58
3. Εδώ μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, ο κάδος δεν μου φαίνεται και τόσο σταθερός. Κουνιέται αρκετά αλλά το θέμα είναι πόσο κουνιόταν όταν ήταν καινούργιο:confused1:
Αλλά γιατί δεν κολλάει στο τελευταίο πρόγραμμα του στυψίματος το οποίο έχει πάλι πολλές στροφές???
γιατί μπορεί να έχουν δίκιο στην κουρτίνα #2 . Αλλά εγώ παραθέτω όπως και όλοι με διαφορετικές πιθανές αιτίες . Δεν κατάλαβα κάτι ... στην φάση που λες ότι το βγάζεις από μπρίζα και το ξαναβάζεις και λειτουργεί από εκεί και ύστερα (εννοείς βάζοντας το πρόγραμμα από την αρχή? ή από το σημείο που σταμάτησε?) δηλαδή αν το βάλεις από την αρχή υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα πλήρως ?
άραγε ο πιεσοστάτης ανταποκρίνεται σωστα στις μεταβολές πίεσης κατά το άδειασμα του κάδου από το πολύ νερό ή έχει βουλώσει το σωληνάκι από λάσπη απορρυπαντικού και λόγω των πολλών στροφών του κάδου δεν μπορεί να αδειάσει με αποτέλεσμα μόλις σταματήσει η λειτουργεία βγάζοντας τη πρίζα να καταφέρνει να αδειάζει κι επανέρχεται
thanasisxask
28-04-16, 00:04
γιατί μπορεί να έχουν δίκιο στην κουρτίνα #2 . Αλλά εγώ παραθέτω όπως και όλοι με διαφορετικές πιθανές αιτίες . Δεν κατάλαβα κάτι ... στην φάση που λες ότι το βγάζεις από μπρίζα και το ξαναβάζεις και λειτουργεί από εκεί και ύστερα (εννοείς βάζοντας το πρόγραμμα από την αρχή? ή από το σημείο που σταμάτησε?) δηλαδή αν το βάλεις από την αρχή υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα πλήρως ?
Πέτρο δεν ξαναβάζω το πρόγραμμα απο την αρχή, το πλυντήριο συνεχίζει μόνο του από εκεί που είχε σταματήσει. Δεν το εχω δοκιμάσει να το ξαναβάλω πάλι απο την αρχή αν και νομίζω οτι πάλι θα χρειαστεί να το βγάλω απο την πρίζα.
Γιώργο πως μπορώ να τσεκάρω αυτά που μου λες? Αμα η αντλία δεν τραβούσε τα νερά δεν θα το είχα καταλάβει?
Κυριακίδης
28-04-16, 00:34
Πέτρο δεν ξαναβάζω το πρόγραμμα απο την αρχή, το πλυντήριο συνεχίζει μόνο του από εκεί που είχε σταματήσει.
Τι να πω μας αποστόμωσες όλους (βρε τέτοιο πρόβλημα να γυρίζει συνεχώς στο στίψιμο και να διορθώνει μετά )... δες και το #14 που είναι άλλη πιθανή και λογική αιτία . Κοίταξες στις πλακέτες για τίποτα ασταθή βύσματα ή τίποτα ψυχρές κολλήσεις ?
thanasisxask
28-04-16, 00:40
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο. Θα το κοιτάξω και το #14 και θα ενημερώσω. Την κοίταξα την πλακέτα δεν έχει ψυχρές και τα βύσματα τα καθάρισα με σπρέι.
η αντλία σου Θανάση δουλεύει γιατί αν δεν δούλευε τα νερά μέσα θα τα εύρισκες... εγώ είπα για τον πιεσοστάτη ένα εξάρτημα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του εσωτερικού χώρου και μοιάζει με τούτο (http://www.eaparts.gr/images/parts/47741/wm_LAV624a.jpg)... εκτός μερικών καλωδίων συνδέεται και με τον κάδο με ένα σωληνάκι λαστιχένιο που καταλήγει σε πιο χοντρό τμήμα το οποίο συνδέεται με τον κάδο... σ΄αυτό λοιπόν το σημείο μπορεί να συσσωρευτεί λάσπη που επιτρέπει μεν να περάσει αέρας και να δώσει εντολή πλήρωσης στην πλακέτα είναι πιθανό όμως κατά την φυγοκέντρηση να μην επιτρέπει να φύγει κάποια ποσότητα νερού που υπάρχει εκεί λόγω της στόμωσης... αποσυνδέεις τη πρίζα και άδειο το πλυντήριο χωρίς νερά και ρούχα βγάζεις την άκρη που καταλήγει στον πιεσοστάτη και φυσάς με το στόμα... πρέπει να φεύγει πολύ άνετα ο αέρας αλλιώς ψάχνεις στο σύστημα τι προκαλεί την δυσκολία
δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις
thanasisxask
09-05-16, 19:29
Φύσηξα το σωληνάκι του πιεσοστατη, καθάρισα και τις επαφές του και μέχρι τώρα (έβαλα τρία πλυντήρια) το πλυντήριο λειτουργεί άψογα!!! Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια :001_smile: