PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] thermaltake lt-700al2nl PSU Δεν ανοιγει

chrisrer
17-04-16, 20:55
καλησπερα παιδες τα φωταα σας γιατι παθαμε ζημια απο το πουθενα....
Λοιπον εχω στην κατοχη μου το συγκεκριμενο τροφοδοτικο thermaltake lt-700al2nl PSU το οποιο ειναι πολυ καλο υποτιθεται οσον αφορα την ποιοτητα κατασεκυης του οπως και η τιμη του τσουζει αυτο το πραμα υποστιριζη τον βασικο μου υπολογιστη για την δουλεια μου.......χθες το βραδυ δουλευε σημερα το πρωι δεν δουλευει ετσι απλα χωρις λογο........λοιπον στο θεμα μας εχω βγαλει φωτογραφιες το τροφοδοτικο ειναι απο μεσα σαν καινουριο απο θεμα βρωμιας και οπως δεν υπαρχει κανενας φουσκωμενος πυκνωτης....ειδα και την ασφαλεια του ειναι μια χαρα, μεχρι εδω ειναι το κομματι μου των γνωσεων τωρα θελω να με κατευθυνετε τι να κανω ωστε να δουμε αν επισκευαζεται γιατι πραγματικα θα γλυτωσο ενα 100αρι απο αυτο το θεμα.......
416994170041701

Papas00zas
17-04-16, 21:33
Μπορεί να τα έπαιξε κάποιο ολοκληρωμένο....αλλά δεν είμαι σίγουρος....δες τι ολοκληρωμένα εχει και γράψτα...μετά πας στα ημιαγωγά αν και λίγο δύσκολο....και πρόβλημα στο δευτερεύον....μπορει να εχει βραχυκυλώσει κατι στη χειρότερη....απο θεμα τρανζίστορ φυσικά.

chrisrer
17-04-16, 21:57
GNDBH02,SB2A07 (GNCD804),αυτα βλεπω

p270
17-04-16, 22:12
είσαι σίγουρος ότι φταίει το psu;

chrisrer
17-04-16, 22:18
ναι γιατι δεν ξεκιναει μονο του,εννοω εκτος μοναδας του υπολογιστη

chipakos-original
18-04-16, 08:13
ναι γιατι δεν ξεκιναει μονο του,εννοω εκτος μοναδας του υπολογιστη

Εκτός μονάδας υπολογιστή δεν πρόκειται να ξεκινήσει από μόνο του εννοώ ότι αν το βάλεις απλά στην πρίζα δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί θέλει γεφύρωμα δύο πόδια στο 24πινο για να ξεκινήσει.Κανένα τροφοδοτικό υπολογιστή δεν ξεκινάει αν απλά το βάλεις στην πρίζα.

chrisrer
18-04-16, 10:44
Ναι ρε Μήτσο εννοείται ότι γεφυρωσα τι πράσινο με το μαύρο να δώσει εντολή να ξεκινήσει και δεν ξεκινάει :001_smile: ....... Ουσιώδεις απαντήσεις θελω

chipakos-original
18-04-16, 13:32
Ναι ρε Μήτσο εννοείται ότι γεφυρωσα τι πράσινο με το μαύρο να δώσει εντολή να ξεκινήσει και δεν ξεκινάει :001_smile: ....... Ουσιώδεις απαντήσεις θελω

Ε τότε αφού έκανες το απαραίτητο γεφύρωμα δεν υπάρχει ειδική συνταγή επισκευής. Ξεκίνα με οτιδήποτε σε ασφάλεια από απλή γυάλινη μέχρι polyswitch και προχώρα σε ημιαγωγούς. Εκείνο που εύκολα μπορείς να κάνεις είναι να δεις την τάση εισόδου εκεί γύρω στα 310vdc για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει καμία πονηρή ασφάλεια που δεν την πρόσεξες και προχώρα εξάρτημα εξάρτημα.

chrisrer
18-04-16, 15:16
εδω σε θελω τωρα φιλε μου επειδη δεν εχω τρελες γνωσεις ηλεκτρονικων αλλα εχω καποια εργαλεια γιατι μου αρεσει σαν χομπυ θελω να με κατευθυνεις η γυαλινη ασφαλεια ειναι καλη οποτε πρεπει να μ πεις τι να κοιταξω....αυτα τα polysiwtch δεν ξρω τι ειναι αν δεν μου πει καποιος :)

Papas00zas
18-04-16, 18:47
Polyswitch λέγεται μια ασφάλεια η οποία επανέρχεται από μόνη της και ουσιαστικά δεν καταστρέφεται. Λειτουργεί σαν PTC θερμίστορ και επανέρχεται όταν κρυώσει. Επίσης αν θες να δεις αν και δε το εχω συναντήσει παρα μόνο σε τροφοδοτικά dvd και λοιπά ανάλογα κάποια έχουν στρογγυλές ασφάλειες. Μετά κολλητήρι και βγάζεις ημιαγωγά....εγώ αυτό θα έκανα....και μετά τα ελεχεις με πολύμετρο. Γραψε τα ημιαγωγά να σε βοηθησουμε....

chrisrer
18-04-16, 19:02
μητσο τι ειναι τα ημιαγωγα πως ειναι για να σε πω φιλε μου

chipakos-original
18-04-16, 23:05
Υπάρχουν μακρόστενα αλλά και τετράγωνα και μερικά είναι παραλληλόγραμα, μα τι να σου πω τώρα???Το μόνο ίσως που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις την συνεχή τάση μετά την ανόρθωση πρέπει να είναι γύρω στα 310v.Δεν σε βλέπω να το χεις για ξεκόλλημα μέτρημα και κόλλημα πάλι πίσω στη θέση τους οι ημιαγωγοί. Κάποιοι είναι πάνω σε ψύκτρα κάποιοι είναι πάνω στην πλακέτα . Μέτρα τουλάχιστον την τάση μήπως και είμαστε τυχεροί.

νεκταριοος
19-04-16, 14:37
1 τον εαν καηκε καμια ασφαλεια απο υπερταση/υποταση ολα καλα ,παρεπιπτοντος αυτην την ασφαλεια την ελενξες?41703να εχει προς την εξοδο 220β
2 το τροφοδοτικο επισκευαζεται απο εμπειρους ηλ/κους και οχι απο εμας η απο εμενα που ειμαι ηλ/γος και δεν το εχω ,συγνωμη αλλα πιστευω θα ηταν καλυτερα να αποτανθεις σε καπειον ηλεκτρονικο της γειτονια σου, γιατι αυτος θα το μετρησει θα το ελενξει οτι δουλευει σωστα και οτι δεν θα καψει το υπολειπο πσ . ξερω διανυουμε δυσκωλες εποχες, επισης το τροφοδοτικο εχει καπιες ωρες πχ 100000 ωρες αν τις ξεπερασει καπουτ . κανεις μετα δεν ξερει τι τασεις στελνει στην μοβο , εγω θα εψαχνα μαγαζια που επισκευαζουν τροφοδοτικα , υπαρχουν αν τωρα το κοστος ξεπερνα την αγορα ενος καινουργιου , δεν αξιζει προτιμισε κατι πιο πανω σε βατ σε ενερμαχ κορσερ η τσιφτεκ και τελευταια ας μην ξεχναμε οτι οσο πιο πολυ εγκυηση σου δινουν σημαινει κατι , πχ 1 χρονος 3 χρονια 5χρονια αυτα........

νεκταριοος
19-04-16, 15:02
οριστε ημιαγωγα http://www.markidis.gr/index.php?cPath=31_32

chrisrer
19-04-16, 15:05
νεκταριε το τροφοδοτικο ειχε 2 χρονια εγγυηση αλλα εληξε, κοιτα εκτος το οτι οι εποχες ειναι δυσκολες και δεν ειμαστε για 100αρικα για αρχη θα προσπαθησω μεχρι εκει που μπορω και ξερω και λιγο παραπανω με την βοηθεια σας εδω μεσα,αν δεν βγει ακρη φυσικα και θα παω σε καποιο ηλεκτρονικο να το δει και να με πει το κοστος επισκευης κλπ...μετα αποφασιζω τις ενεργειες που θα κανω απο την πλευρα μου.........

Papas00zas
27-04-16, 02:14
Βγάλε λίγο μια φωτογραφία με την πλευρά των κολλήσεων να δω κάτι. Τα ημιαγωγά είναι γέφυρες και τρανζίστορ. Είναι τα τετράγωνα εξαρτήματα πάνω στις ψύκτρες. ΑΝ ξέρεις ,θα πρέπει να τα ξεκολλήσεις από το τυπωμένο.

xsterg
28-04-16, 16:31
απο την ολη κουβεντα βλεπω οτι δεν ξερεις πολλα πραγματα. και επειδη εχουμε να κανουμε με ταση δικτυου και μαλιστα χωρις απομονωση θα σου ελεγα να μην κανεις τιποτα. αγορασε ενα καινουργιο και πεταξε αυτο. οτιδηποτε αλλο κανεις ειναι παρακινδυνευμενο.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ.

νεκταριοος
29-04-16, 23:39
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ= φιλε Χρηστο κρατα το παλιο να το δει κανενας ηλεκτρονικος , και γνομη μου? να στο ε-σοπ εχει με 60-80ε και οταν πανε καλα τα πραγματα το επισκευαζεις . http://www.e-shop.gr/stockhouse δυστιχως η επισκευη των παλμοτροφοδοτικων ειναι πολυ δυσκολη για καπιον αρχαριο σαν και μενα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη .......:001_smile: