PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ BOSCH WFO 2050 ΔΕΝ ΣΤΙΒΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ (ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΚ)

spirosk
04-04-16, 19:20
Γειά και χαρά.
Εχω ένα BOSCH WFO 2052 το οποίο έσπασε αμορτισέρ ενώ δούλευε
και από το χτύπημα έκαψε και το μοτέρ.
Βρήκα ένα μοτέρ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ (όταν λέω το ίδιο εννοώ οπτικά) το έβαλα πάνω δουλεύει καλά αλλά ΔΕΝ στύβει.
Μόλις παίρνει λίγες γρήγορες στροφές σταματάει για λίγο και άντε πάλι τα ίδια μέχρι να
τελειώσει το πρόγραμμα του στυψίματος....
Τα αμορτισέρ τα άλλαξε ο μάστορας ο οποίος μου είπε πως έκανε μια πατέντα για
να βάλει τα καινούργια γιατί τα παλιά ΔΕΝ έβγαιναν και έπρεπε
να τα κόψει για να βάλει με κάποιο τρόπο τα καινούργια.
Ο μάστορας είναι έμπειρος και καλός.
1.Υπάρχει περίπτωση να φταίει το μοτέρ;
2.Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά τα νέα αμορτισέρ και το μοτέρ να κόβει ;;;
3.Να μην ταιριάζει το μοτέρ και στο στύψιμο που τραβάει πιο πολύ να το κόβει η πλακέτα ;;;
Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη !!!!!
Ευχαριστώ .....

tipos
04-04-16, 21:03
Μου ακουγεται καπως περιεργο να καει μοτερ λογο σπασμενου αμορτισερ αλλα ας το παρακαμψουμε αυτο.Στις αργες στροφες δουλευει κανονικα[δεξια-αριστερα]? Μπορεις να βαλεις φοτο απο το παλιο και το καινουργιο μοτερ απο ολες τις μεριες-μπροστα,πισω,πλαγια και κλεμα?Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει θεμα με την ταχογενητρια και να μην συνεργαζεται σωστα με την πλακετα

Κυριακίδης
04-04-16, 23:57
Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει θεμα με την ταχογενητρια και να μην συνεργαζεται σωστα με την πλακετα
Πιθανό . απλά να δει αν η τάχο του παλιού είναι ίδια με του μεταχειρισμένου? ή αν μπορεί να μπει η τάχο του 1ου μοτέρ στο μεταχειρισμένο ... αλλά τι γίνεται αν δεν είναι ίδια απόδοσης τα μοτέρ ? Γιατί λέει "όταν λέω το ίδιο εννοώ οπτικά" και δεν διευκρινίζει π.χ. τις στροφές ?
Αφήνω μια μικρή πιθανότητα για το 2) (με την λογική να μην γίνεται ισοκατανομή καλή του βάρους του φορτίου?) εξαρτάτε την πατέντα στα αμορτισέρ.

spirosk
05-04-16, 10:22
Γειά σας παιδιά ....
Και χωρίς τον ιμάντα φορεμένο τα ίδια κάνει !
Ούτε στις αργές φαίνεται να δουλεύει σωστά ....
Τι είναι η τάχο ;;;;; Πάνω στο μοτέρ είναι ;;;;

Κυριακίδης
05-04-16, 11:24
Από την απέναντι πλευρά του άξονα μοτέρ του σημείου που έβγαλες τον ιμάντα . ένα πηνίο είναι και έχει έναν μαγνήτη μέσα .
Δηλαδή το 1ο μοτέρ που είχε τι έπαθε? έσπασε ? το έχεις ?

spirosk
05-04-16, 11:31
Ναι το έχω , και σκέφτομαι να κάνω τράμπα στο παλιό αρχικό μοτέρ τον ρότορα του νέου ....

tipos
05-04-16, 22:22
Ναι το έχω , και σκέφτομαι να κάνω τράμπα στο παλιό αρχικό μοτέρ τον ρότορα του νέου ....

Αν δεν ειναι ολοιδιο μην μπεις στον κοπο τζαμπα

Κυριακίδης
05-04-16, 23:05
το οποίο έσπασε αμορτισέρ ενώ δούλευε
και από το χτύπημα έκαψε και το μοτέρ.
Το "έκαψε το μοτέρ " πως βγαίνει? το είδες ? ή επειδή το δήλωσε ο τεχνικός . (άλλο το "έκαψε" άλλο το "έσπασε " κτλ) εσύ ήσουν παρόν όταν συνέβη το περιστατικό . μύρισες τίποτα καμένο? είδες το μοτέρ? (έχει σημασία να απαντήσεις αν έσπασε)

spirosk
06-04-16, 09:48
tipos έχεις απόλυτο δίκιο ! ΔΕΝ είναι εντελώς ίδια , έχασα το απόγευμά μου τζάμπα χθες !
Πέτρο, το μοτέρ δεν έσπασε αλλά κάηκε . Ο ρότορας έχει πολλές μουτζούρες και γενικά όλο το μοτέρ μέσα έχει καπνίλα.
Επίσης όταν του δίνω τάση (χαμηλή) κάνει ένα κλικ και δεν ξεκινά ενώ το άλλο που έχω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γυρίζει (λίγο και αργά βέβαια).
Επίσης το προβληματικό μοτέρ μόλις μπει πάνω στο πλυντήριο ρίχνει και ασφάλεια ....

FILMAN
06-04-16, 14:09
Οι μουντζούρες είναι σκόνη από τα καρβουνάκια και όχι κάψιμο του μοτέρ... Το μοτέρ καίγεται από υπερθέρμανση και όχι αν το χτυπήσεις...

Papas00zas
06-04-16, 16:10
Μάλλον το μοτέρ θα θέλει καθάρισμα από τη καρβουνόσκονη. Ίσως γι αυτό να ρίχνει και ασφάλεια.(κάτι σαν επιφανειακό βραχυκύκλωμα) Δοκιμασες να μετρήσεις αντίσταση στα άκρα του; Η περιέλιξη είναι καφε ή εχει λιώσει το βερνίκι και έχει μαυρίσει; Αν ισχύει το δεύτερο τότε έχεις μοτερ ετοιμοθάνατο ή καμμένο.

spirosk
06-04-16, 19:54
4165041651416524165341654

tipos
06-04-16, 21:53
Eδω ποσταρες το ενα μοτερ.Ποσταρε και το αλλο να δουμε μηπως ταιριαζει να βαλεις το πισω κοματι κομπλε με τα καρβουνακια απο το παλιο στο καινουργιο

Κυριακίδης
06-04-16, 22:19
Ποιο μοτέρ πόσταρε τώρα? το εκλαμβάνω για το 1ο αρχικό μοτέρ . Δείχνει κουκλίτσα αν και έχει πολύ "μεικ απ" επάνω του . Η περιέλιξη του στάτη φαίνεται εντάξει . στο ιστορικό του και από ίχνη περίεργης φθοράς στις ψύκτρες του καρβουνοσυλλέκτη δείχνει ότι κάποτε είχαν τερματίσει ανεύθυνα τα καρβουνάκια του (κακός ιδιοκτήτης και θέλει μαστίγιο :lool:) . Ο ρότορας εντάξει δείχνει μαυρισμένος αλλά δεν είναι και κάτι απόλυτα εμφανές .
Η 3η φωτογραφία και στο δεξιό καπάκι μου φαίνεται ότι οι κουμπωτές επαφές D3 - D2 έχουν σπάσει? (μάλλον όχι?)
Ο ρότορας στην περιέλιξη γενικώς δείχνει εντάξει εκτός ένα - δυο συρματάκια που φαίνονται να έλιωσαν στο βερνίκι τους και ίσως να πήγαινες μόνο τον ρότορα στους προφέσορες για μια γνώμη και κόστος επισκευής
41655

tipos
06-04-16, 22:45
.Υπαρχει και η περιπτωση το νεο μοτερ να ταιριαζει αλλα να μην δουλευει καλα λογο βλαβης πλακετας[πχ triac] η οποια προηλθε απο το μπαμ που πιθανος εγηνε απο το παλιο μοτερ

diony
07-04-16, 00:43
Η φωτογραφία είναι λίγο θολή αλλά έχω την εντύπωση πως το πηνίο της ταχογεννήτριας δείχνει σα φουσκωμένο και αν έκανε βραχυκύκλωμα με τη γείωση , το πιο πιθανό να επηρέασε την πλακέτα

Επιβεβαίωσε αν θέλεις ή βγάλε πιο καθαρές φωτογραφίες , πιθανό να κάνω λάθος

41659

spirosk
07-04-16, 10:32
Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας !!!
Λοιπόν :
1. Τράμπα από το το ένα μοτέρ στο άλλο ΔΕΝ μπορεί να γίνει καθώς το 2ο (μεταχειρισμένο μοτέρ ΔΕΝ ταιριάζει...) πάει αυτό ....
2. Το αρχικό μοτέρ (φωτο..) του άλλαξα καρβουνάκια γιατί τα παλιά ήταν τερματισμένα .... και το ξαναέβαλα πάνω στο πλυντήριο. Αποτέλεσμα: Κάνει μπάμ και ρίχνει ασφάλεια (και πριν τα ίδια έκανε...)
μετά το τελευταίο "μπαμ" όμως τώρα το μοτέρ στις δύο μεσαίες επαφές της φύσας σύνδεσης ΔΕΝ κάνει κύκλωμα "μπιμ" με το πολύμετρο όπως πριν.... Πριν έκανε κύκλωμα το 1-2, 3-4,5-6... που αν δεν κάνω
λάθος είναι και το σωστό....

tipos
07-04-16, 20:42
Πριν έκανε κύκλωμα το 1-2, 3-4,5-6... που αν δεν κάνω
λάθος είναι και το σωστό....
Σωστα μετρας.Πανω στην ψυκτροθηκη εχει ασφαλεια,εκεινο το μεταλικο τετραγωνακι,μαλον την εκαψε

spirosk
08-04-16, 09:59
Καλημέρα φίλε tipos !
Αυτό καταλαβαίνω και εγώ . Aλλάζει ;;; Που το βρίσκω ;;;

Επίσης ξέρει κάποιος φίλος να μου προτείνει :
1. Κατάστημα για να στείλω το μοτέρ για έλεγχο ή περιέλιξη αν χρειαστεί και το το κόστος περίπου αυτής ;
2. Κατάστημα για να αγοράσω μοτέρ σε καλή τιμή ;

tipos
08-04-16, 21:36
Αυτη η ασφαλεια κανονικα δεν αλαζει,αν βρεις σε καταστημα ηλεκτρονικων και την βαλεις με κολυτηρη θα καει.Ενας τροπος να μετρησεις τον ροτορα ειναι 1 με γειωσηκαι 2 βαζεις το πολυμετρο σε μικρη κλημακα και μετρας στον συλεκτη ωμικη αντισταση πανω στις επαφες του διπλανη με διπλανη , θα πρεπει να εχουν παντα την ιδια αντησταση,περιπου 1,5ΩΜ αν θημαμαι καλα.Θεσσαλονικη περιεληξεις πομπινας -Ο ΡΟΤΟΡ- ζεφυρων 3,Αποστολος Παπαδημητριου.Κστος 50 euro συν πλην.Μοτερ αν βρεις σε κανα τεχνικο μεταχιρησμενο γιατι καινουργιο θα την ακουσεις stereoΤο μεταχηρισμενο ειναι η πιο προσητη λυση.Πολυ φοβαμαι ομως οτι οι πολλες δοκιμες σου δημιουργησαν προβλημα και στην πλακετα

spirosk
08-04-16, 21:51
Καλησπέρα Σάκη ...
Αρα άμα κάηκε η ασφάλεια και δεν αλλάζει τότε το μοτέρ είνα για πέταγμα, έτσι δεν είναι;
Τι νόημα έχει να ψάχνω για ρότορες περιελήξεις κλπ....
Η πλακέτα "φαίνεται" να ολοκληρώνει τον κύκλο των προγραμμάτων και οπτικά ΔΕΝ έχει σκασμένα πράματα.
Αυτός που λες άμα του στείλω το μοτέρ δε θα μπορέσει να μας πει αν γίνετε ή όχι ;;;;

Κυριακίδης
08-04-16, 21:56
Ασφάλεια είναι ? ή θερμικό? μάλλον το 2ο
http://www.sensata.com/klixon/motor-protector-3mp.htm (και δείχνει να μην είναι κολλητό αλλά με πρεσσαριστά κλιπσάκια?)
Όπως και να έχει προτού πάει οπουδήποτε ας εξετάσει τα ελάχιστα που μπορεί όπως εξηγεί στο #20 (με 1 και 2 ) .... αν έχει συνέχεια το θερμικό κτλ (αν και στο #9 επιβεβαιώνει βραχυκύκλωμα ... τέλος πάντων μια 2η επιβεβαίωση δεν χαλάει τον κόσμο).

tipos
08-04-16, 22:34
Υπαρχει και η λυση να κανεις περιελεξη και να παρεις καινουργια ψυκτροθηκη κομπλε απο τη BOSCH.Σε καποια μοντελα δινει ολο το πισω καπακι του μοτερ Ο rotor δεν θα σου πει αν ειναι καλο το μοτερ γιατι θα του στειλεις μονο τη πομπινα.Ο στατης του μοτερ καιγεται πολυ σπανια και ειναι ορατο και με το ματι.Οι πομπηνες καιγονται πολυ πιο συχνα

spirosk
09-04-16, 14:50
Τα στοιχεία είναι 15ΑΜ213Α και είναι πρεσαριστό ....
Βραχυκύκλωσα τα δύο άκρα του θερμικού και τώρα κάνει κύκλωμα 3-4 (τα καρβουνάκια δηλαδή ενώ πριν ΔΕΝ έκανε).
Αμα το βάλω πάνω έτσι για δοκιμή (αφού καθάρισα καρβουνόσκονη επαφές κλπ.... ) θα κάνω βλακεία λέτε ;;;;;;;;;
Χωρίς ιμάντα κάδου , ίσα-ίσα για να δω αν θα κάνει την αρχή για το στύψιμο π.χ. 20-30" ....
Ουσιαστικά χωρίς θερμοασφάλεια.... έτσι κι αλλιώς αυτή δουλεύει στην υπερθέρμανση .. σωστά ;;;;

tipos
09-04-16, 21:10
Kαλο ειναι να το δοκιμασεις εκτος πλυντηριου αν και δεν ειναι σωστο να την ακυρωσεις.Στην κλεμα του μοτερ εχει νουμερα,κανεις μια γεφυρα στις επαφες3-4 και δινεις 220v στο 2-5.ΠΡΟΣΟΧΗ το μοτερ θα ξεκινησει αποτομα και θα τρανταχτει πολυ,δεν δινεις ρευμα για πολυ ωρα αλλα για λιγα δευτερολεπτα.Αν μετα το αποτομο ξεκινημα δουλευει καλα ο.κ. αν πεσει η ασφαλεια η αν σπυνθηρηζει πολυ τοτε πομπινα καπουτ

spirosk
10-04-16, 21:40
Καλησπέρα Σάκη...
Το έκανα, δουλεύει αλλά μετά από 2-3 δευτερόλεπτα βγαίνει καπνός και μυρίζει από πίσω .... εκεί που δείχνει ο diony στο #16.
Βρήκα κι άλλο μοτέρ Miele που ταιριάζει (οπτικά πάντα) και το έβαλα πάνω.
Κάνει ότι και το άλλο που έβαλα.
Δηλαδή: Το πλυντήριο κάνει ΜΟΝΟ αριστερόστροφα όταν είναι να κουνήσει μοτέρ σε ΟΛΑ τα προγράμματα και σε όλες τις φάσεις. Παίρνει 3-4 στροφές και σταματάει ...
Το βλέπω για πλακέτα.... Πιστεύω πως τα μοτέρ και τα δύο που δοκίμασα έπρεπε να δουλέψουν....
Την πλακέτα την είχα στείλει σε μια πολύ καλή εταιρία που στέλνω μητρικές από laptop να την ελέγξουν και μου είχαν πει πως δεν βρήκαν κάτι ... όσο βέβαια μπορούσαν να την ελέγξουν ....

tipos
10-04-16, 23:06
Αν δεν βρεις ιδιο μοτερ τοτε χαμενος κοπος.Το οτι συνδεσες μοτερ miele με αφηνει αφωνο.Η πλακετα χρειαζεται μαλον καινουργια ρελε για την αναστροφη αλλα χωρις μοτερ δυσκολα τα πραγματα.Ενας τροπος να βρεις μοτερ ειναι και η ανακυκλωση,εχω παρει πολλα ανταλακτικα απο συσκευες προς ανακυκλωση.Οσον αφορα τα μοτερ που βαζεις δεν προκειται να δουλεψουν λογο ταχογενητριας,δεν συνεργαζονται με τη δικη σου πλακετα

spirosk
11-04-16, 10:34
Καλημέρα Σάκη.
Κατάλαβα.... Αυτό που σου λέω πως κάνει τώρα το μανάτο μοτέρ ;;;;
Επισκευάζεται ή είναι για πέταμα ;;;;

Κυριακίδης
11-04-16, 11:19
Εσύ ήσουν παρόν στην δοκιμή και δεν είδες από που καπνίζει? και μια που αναφέρει ότι πιθανόν να είναι αυτό που λέει ο diony , ωμομέτρησε την ταχογεννήτρια και επίσης βάλε την κλίμακα εναλλασσόμενη βολτάζ και μέτρα περιστρέφοντας το μοτέρ με το χέρι.

spirosk
11-04-16, 13:30
Καλημέρα Πέτρο .
Την δοκιμή την έκανα μόνος μου χθες και είναι έτσι όπως το λέω, στα 2" καπνίζει και μυρίζει αν και περιστρέφεται !
Επίσης θα ήμουν υπόχρεος αν μου εξηγούσε κάποιος ποιά ακριβώς είναι η ταχογεννήτρια και που θα βάλω πολύμετρο για να την μετρήσω .....

tipos
11-04-16, 21:31
Η ταχογενητρια ειναι εκει που σου δειχνει ο diony στο #16.Το πολυμετρο το βαζεις στο 6-7 της κλεμας του μοτερ.Βαζοντας το μοτερ σε λειτουργια,οπως σου γραφω στο #25, μετρας με το πολυμετρο στο εναλασομενο ρευμα αν σου βγαζει ταση.Λογικα θα σου βγαλει 25-55V.Πιστευω οτι η ταχογενητρια δεν εχει προβλημα,το σημαδη που βλεπεις στο #16 το προκαλεσαν οι σπυνθηρισμοι κατα τη γνωμη μου.

spirosk
12-04-16, 11:02
Καλημέρα !
Λοιπόν, ο μάστορας βρήκε ΙΔΙΟ μοτέρ το έβαλε πάνω και κάνει ακριβώς το
ίδιο πράμα που κάναν και τα άλλα δύο μοτέρ που δοκίμασα κι εγώ.
Αρα είναι πλακέτα ....
Τώρα, το μανάτο μοτέρ που βγάζει καπνό όταν δουλεύει όπως γράφω στο #26 ????
Γίνεται ή να το πετάξω ???

tipos
12-04-16, 20:41
Αν ο καπνος ειναι απο ροτορα γινεται αν ειναι απο ταχογενητρια δεν γινεται

spirosk
27-04-16, 11:19
Καλημέρα !
Λοιπόν , έδωσα την πλακέτα σε έναν καλό μάστορα την επισκεύασε
και τώρα το πλυντήριο δουλεύει σούπερ !
Οχι βέβαια με το μανάτο μοτέρ το οποίο είναι καμμένο αλλά με ένα ένα Miele
(ίδιου τύπου ) που βρήκα σε παλιατζίκδικο σε άριστη κατάσταση.
Στην όψη το μοτέρ είναι αρκετά διαφορετικό αλλά ταιριάζει στη βάση πάνω και στη φύσα.
Τέλος καλό ΟΛΑ καλά.
Καλό Πάσχα !!!!! :)