PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πλυντηριο ρουχων ARISTON MARGERITA TL 680 T σταματαει κατοπιν επισκευης

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
27-03-16, 01:00
Κατ αρχας χαιρετω ολους τους συνφορουμιστες και ζητω εκ των προτερων την κατανοηση σας για το μακροσκελες -που δυστυχως θεωρω απαραιτητο ως θα φανει παρακατω- του ποστ μου.
Το αναφερομενο εις θεμα πλυντηριο ρουχων ανω φορτωσης, αγορας 1990 Νοεμβριος ,κατοπιν αξιοπιστης λειτουργιας των παρελθοντων 25 ετων και αλλαγης ρουλεμαν καδου ,απο εμε προσωπικα 2 φορες στο παρελθον με απολυτη επιτυχια (μονον το ρουλεμαν δεξιας πλευρας που βγαινει η πλευρα του πλυντηριου με 3 βιδες,στην πλευρα τροχαλιας ,το μεσα -αλλης πλευρας-ουδεποτε εκανε θορυβο,ασε που πρεπει να βγει ο καδος για αυτο και δεν ξερω πως, αλλα και δεν χρειαστηκε ευτυχως),ετουτη την φορα αδυνατουσα να το βγαλω με τον εξολκεα και το εστειλα στην αντιπροσωπεια για αλλαγη ρουλεμαν .Μεγαλωσαμε λιγο σκεφτηκα,ας μην κουραζομαστε πλεον,ας δουλεψουν και οι μαστοροι βρε αδερφε:))επισης ευκαιρεια για επισκευη καπακιου καδου ο οποιος ειχε παρουσιασει διαρροη στο κατω μερος στα 10 χρονια ζωης του πλυντηριου και τον ειχα επισκευασει ο ιδιος με πλαστικ στηλ τοτε ,και που αντεχε ακομη ως σημερα χωρις αλλη διαρροη εκτοτε.Το πλυντηριο ηρθαν το πηραν και μια μερα το ξαναφεραν σπιτι.εκαναν δοκιμη εκινησης ,αντλησης νερων ,πληρωθηκαν ,εφυγαν.
Ανοιγω το πλαστικο καπακι φορτωσης ρουχων και την εισοδο φορτωσης ινοξ,για να βγαλω το ενα απο τους 3 πλαστικους αναδευτηρες να δω κατω αντισταση και βλεπω κατι χονρες κατσαβιδιες να εχουν κανει λακουβες στα πλαστικα δεξια και αριστερα αμεσως κατω απο το πλαστικο καπακι και λιγο πανω απο το ινοξ καπακι φορτωσης του τυμπανου.Ωραια !λεω,δεν βαριεσαι 26 χρονων ειναι.26 αλλα Ρολς-Ρους λεει η επομενη σκεψη!Παω να βγαλω τον ενα κατω γκρι αναδευτηρα ,βλεπω δεν ηταν κουμπωμενος σωστα -2 τα κρατουμενα- και θα εσπαγαν τα πλαστικα δοντακια προσαρμογης του στο ινοξ τυμπανο εαν συνεχιζε να φορτωνεται ρουχα και να πλενει ετσι,κοιτω κατω την αντισταση με φακο -γυαλιζε-ωραια σκεφτομαι την καθαρισαν απο τα ελαχιστα αλατα που ειχε πανω της.Ελεγχω τους αλλους 2 γκρι πλαστικους αναδευτηρες ,ουτε αυτοι ηταν κουμπωμενοι σωστα.!!Προσπαθω ,δυσκολευομαι γιατι ειχαν φορτωσει 3 πλυσεις δοκιμης με ρουχα οπως μου ειπαν απο το σερβις και ειχαν στραβωσει λιγο τα ινοξ δοντακια προσαρμογης τους στο τυμπανο,τελος παντων καταφερνω τα κουμπωνω σωστα με μικρη απωλεια.Εσπασαν 2 μονον πλαστικα δοντακια των γκρι αναδευτηρων.Ο καθενας τους εχει 6.Δουλευει 4 πλυσεις το πλυντηριο και 5η γιοκ!Καταφερνω να καταλαβω οτι μαλλον φταιει η ηλεκτροβανα εισοδου νερου (ποτε κανενα προβλημα στο παρελθον στο πλυντηριο ,εφ ολης της υλης)ανοιγω το καπακι δεξια που ανοιγα οταν αλλαζα ρουλεμαν(σε εκεινη την πλευρα βρισκεται η ηλεκτροβανα) και βλεπω εκπληκτος σπασμενο το τσιμεντο αντιβαρο:crying: σε δυο κοματια(3 τα κρατουμενα και χοντρα αυτη την φορα!!) -στις 2 απο τις 3 βιδες συγκρατησεως του- ολοκληρο το κοματι σπασμενο και κολημενο με κολλα τσιμεντου μαζι με τις βιδες η κολλα.Δηλαδη το παραβιδωσαν η τους επεσε οταν το εβγαλαν και εσπασε στα 2 ,κατοπιν το κολλησαν αλλα μαζι με τις βιδες αρα δεν ξερω αν ξαναβγαινει ,εαν ζησει το πλυντηριο και καποτε ξαναχρειαστει να βγει το αντιβαρο και φυσικα ανταλλακτικο αντιβαρο δεν νομιζω οτι υπαρχει πλεον για τοσο παλιο μοντελο ,ειναι τσιμεντο σε καλουπι ειδικο .Κοιτω καλλιτερα πιο κατω,βλεπω εσκισαν την σκληρη ζελατινα (4 τα κρατουμενα !!)που επρεπε να μπει μαζι με την αντισταση και επειτα κυρτωνει και προστατευει απο τυχον διαρροη ρουλεμαν τα καλωδια και την εβαλαν μιση πλεον εξω απο την αντισταση απλα να υπαρχει και δεν καλυπτει καμμια καλωδιακη ενωση πλεον ,ουτε και μπορω να την ξαναβαλω αφου δεν υπαρχει -αντε να φτιαξω μια απο ταπερ-αφου δεν εχω κολλα στεγανοποιησης διοτι το λαστιχο αντιστασης ειναι παλιο και εβαλαν κολλα βλεπω,και γιατι αλλωστε να καθομαι να βγαζω αντισταση και να τρεχω να ψαχνω να αγοραζω ειδικες κολλες ,οταν πληρωσα για να φτιαξουν κατι και εκεινοι χαλασαν αλλα πραγματα που δεν ειχαν προβλημα?!Αρχιζω και ζοριζομαι!!,παει η Ρολς -Ρους σκεφτομαι....παρατηρω στο κεντρο,διπλα στο ρουλεμαν ,βλεπω δεν εχουν βαλει την ροδελα αστερι που ειχε η βιδα που συγκρατει την γειωση της αντιστασης στο σωμα.(5 τα κρατουμενα)Τρελαινομαι!!Αγοραζω μια ηλεκτροβανα -η δικια του ολοκαινουργια εμφανισιακα και εξωτερικα και εντος της ,ομως δεν δουλευε ο ηλεκτρομαγνητης που την ανοιγει-τοποθετω την νεα κανονι το πλυντηριο!!Ισως ηταν συμπτωματικο σκεφτομαι και ηταν η ωρα της να χαλασει μετα απο 26 χρονια.Βεβαια οταν το δοκιμασαν φερνοντας το σπιτι ,εκανε εναν τοσο δυνατο θορυβο ΤΑΚ μολις ανοιξε για να παρει νερο,που νομισα οτι τρυπησε το σιδερο της πλευρας του πλυντηριου και πεταχτηκε εξω!!!Μαλιστα τους το ειπα...γιατι χτυπαει τοσο δυνατα η ηλεκτροβανα??δεν εκανε ετσι ποτε!αλλα εκεινοι μου ειπαν <<βαζει νερο βγαζει νερο>> ,πλυντηριο ειναι ενταξει.Καλα λεω...εγω ειμαι χαζος φαινεται!!Σιγα μην βγαλω ακρη με τους μεταφορεις...<<δεν ειμαστε τεχνικοι>> μου λενε.
Αφου πλυντηριο κανονι ,κατοπιν αλλαγης ηλεκτροβανας , ξετρελαινομαι και ησυχαζω!Η γυναικα να επιμενει οταν ειδε τα προαναφερθεντα και προ της βλαβης ηλεκτροβανας ως και κατοπιν <<παρε τους τηλεφωνο...να τους τα πεις>>.Ασε βρε γυναικα ,εμεις μπορουμε εν αναγκη να παρουμε ενα πλυντηριο καινουριο ,εκεινοι με τις @@@@@ που κανανε μπορει και να τους διωξουν απο την δουλεια τους και αντε μετα να βρει καποιος δουλεια τετοιες εποχες...ελεγα εγω.<<Ναι αλλα 160 εβραιους δωσαμε και μας κανανε και ζημιες...>> ωρυωταν εκεινη:)Βαζει 2 πλυντηρια 90 βαθμους και 40 ολα καλα,χαρηκαμε και οι δυο ,αντε λεω δεν πειραζει,συγχωρα τους ανθρωπους για να μας συγχωρουν και εμας οταν κανουμε λαθη.Και στο επομενο πλυσιμο παλι βλαβη!!:angry: Τωρα σταματαει (νεκρο εντελως εκτος απο το κοκκινο λαμπακι που δειχνει λειτουργει)λιγο πριν βγαλει τα νερα της πρωτης προπλυσης στο μεγαλο προγραμμα ,κανω ενα δοντακι τακ το διακοπτη προγραμματος εμπρος δουλευει κανονικα,ξανασταματαει πριν αδειασει η αμεσως αφου παρει νερο στο τελος δευτερης προπλυσης -δεν θυμαμαι ακριβως τωρα-και ξανα αλλες 2 φορες (δεν εχω σημεια γιατι το προχωρησε η γυναικα μου χωρις να προσεξει που σταματησε)και δεν ζεσταινει πλεον καθολου το νερο.Το γυρισα μηδεν το διακοπτη θερμοκρασιας ,δεν ξεκινησε ποτε .Μονον οταν χειροκινητα το προχωρησω ενα τακ τον περιστροφικο διακοπτη συνεχιζει το προγραμμα.Τα παρομοια κανει και στο απαλο προγραμα που εκει εχει μονον μια φαση προπλυσης.Ομως σημερα εβαλα ενα απαλο 11-18 ειναι οι αριθμοι για οσους γνωριζουν το πλυντηριο αυτο και μου σταματησε (νεκρο ειπαμε ,ουτε τουκ τουκ τουκ ο χρονοδιακοπτης ουτε τιποτα)αμεσως μολις ξεκινησεσε σε 1 λεπτο αφοτου πηρε λιγο νερο .Προχωρω τακ με το χερι δουλευει,ξανασταματα λιγο μετα την αρχη της πλυσης δηλαδη στο 12 μιση (12 ηταν πριν εχει και τζογο τωρα ο διακοπτης)και αφου εβγαλε τα νερα προπλυσης και πηρε νερο πλυσης.Προχωρω εαν τακ ξανασταματαγε στο 13 μιση ,14 μιση ,15 μιση παντα χειροκινητα ξαναξεκιναγε .Μετα το 15 μιση (στο 16 αρχιζουν ξεβγαλαματα κατοπιν τα στυψιματα )ολοκληρωσε μεχρι τελους χωρις αλλη διακοπη.Δλδ στα ξεβγαλματα δεν σταματα.Επισης ακουγα ενα τριξιμο που ποτε δεν υπηρχε πριν μεσα στο διακοπτη προγραματος κατα την διαρκεια που αυτο δουλευε σαν καποιο τζζζ σαν να κανει στατικο βραχυκυκλωμα αλλα δεν μπορω να το περιγραψω καλλιτερα.Σχεδον καθ ολη την διαρκεια πλυσης το εκανε αυτο.ΟΛΑ συμπωματικα ειναι ?Ξαφνικα ηρθε ο καιρος τους ?Αμεσως μολις γυρισε απο το σερβις?Το οποιο πρωτη φορα στην ζωη του επισκεφθηκε?Μπορει καποιος να βοηθησει ? Η με συμβουλευετε να επισκευφθω το σερβις μαζι με το τσιμεντενιο σπασμενο αντιβαρο κρατωντας το στο χερι ψηλα?:)Ελπιζω να διασκεδασατε με οσα διαβασατε...που δυστυχως ειναι αληθινα ,αλλα και να με βοηθησει καποιος ,τουλαχιστον να πιασουν τοπο τα ευβροπουλα που πληρωσα στην αλλαγη ρουλεμαν .Δεν πηραμε καινουριο ,επειδη οταν μπηκα να ψαξω για καποιο καλο...διαβασα τις καλοσυνες των καινουριων πλυντηριων καθως και τις χαρες οσων τα εχουν αποκτησει!Αποφασισαμε να αλλαξουμε ρουλεμαν σε αυτο που εχουμε.Η τελευταια πλυση που προανεφερα με τα σταματηματα ,εγινε σημερα με τον διακοπτη θερμοκρασιας στο μηδεν εξ αρχης της πλυσης.Δεν το εχω ανοιξει ακομη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια η συμβουλη.:)

nyannaco
27-03-16, 10:32
Με βαση αυτα που λες, απαραδεκτο το service, δεν υπαρχει αμφιβολια.
Ανεξαρτητα απο αυτο, ομως, θεωρω κακη επιλογη να δωσεις τοσα χρηματα για να επισκευασεις μια συσκευη αυτης της ηλικιας, οςο καλη κι αν ηταν καποτε. Προσωπικα θα την ειχα στειλει στην ανακυκλωση χωρις δευτερη σκεψη. Οσο για αυτα που διαβαζεις για τις νεες συσκευες, θα ειχαν μεγαλυτερη αξια αν ειχες και στατιστικα βλαβων, αλλα οι ευχαριστημενοι χρηστες που δεν ειχαν προβλημα δεν βγαινουν να το γραψουν στα fora, μονο οι βλαβες βγαινουν, οποτε...
Στη θεση σου θα επικοινωνουσα με το service, θα τους εξεθετα την κατασταση και θα απαιτουσα ειτε να ερθουν να το παρουν και να μου επιστρεψουν τα χρηματα, ειτε ισοποση εκπτωση σε αγορα νεου.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
27-03-16, 12:18
Με βαση αυτα που λες, απαραδεκτο το service, δεν υπαρχει αμφιβολια.

<<Η κατασταση μου θυμισε αυτο που ελεγαν οι μηχανικοι μεταξυ τους για πλακα ,καποτε στα βαπορια....<<αν κατι δεν μπορεις να το λυσεις/επισκευασεις,ΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΥΛΟΥ...ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ....>> :)>>

Ανεξαρτητα απο αυτο, ομως, θεωρω κακη επιλογη να δωσεις τοσα χρηματα για να επισκευασεις μια συσκευη αυτης της ηλικιας, οςο καλη κι αν ηταν καποτε. Προσωπικα θα την ειχα στειλει στην ανακυκλωση χωρις δευτερη σκεψη.

<<Δεν ηταν ΚΑΠΟΤΕ ,ηταν αψογη ,μεχρι που εφυγε απο το σπιτι .Τα νεα με πλακετα διαβαζω αλλου πονει και αλλου σφαζει.Χαλαει η αντλια νερου μου λενε ..και καιγεται η πλακετα.Αν δεν γινει αποτομη αυξηση/πτωση τασης στο σπιτι οποτε παλι καιγεται η πλακετα.Κοστος επισκευης λιγο - λιγοτερο απο αγορα νεου.Αυτα μου λενε / διαβαζω και επειδη ειναι και εμφανισιακα ολοκαινουργιο προτιμησαμε την αλλαγη ρουλεμαν του και να το κρατησουμε.Τι να πω...σιγουρα εχεις δικηο οτι μονο οι βλαβες βγαινουν στα φορα και οχι οι ευχαριστημενοι αγοραστες ,ομως αν σκεφθω και στα αυτοκινητα τι γινεται ! το κορολλα μου 23 ετων μου ζητησε πρωτη φορα προ τριμηνου αντισταση ανεμιστηρα καλοριφερ,καηκε η πρωτη σκαλα.Τοσα χρονια μονο λαδια-ξυδια-φιλτρα και αλαγη ιμαντα εκκεντροφορου λκαι μια φορα συμπλεκτη που ειναι κανονικα σερβις αυτα.Και οποτε παω στην τουοτα βλεπω ολα τα νεα μοντελα με ηλεκτρονικες κλπ βλαβες ,αυτοκινητα μηνων και με προβληματα.Το δικο μου εγκεφαλο ηλεκτρονικο εχει και καταλυτη ...αλλα ειναι μιας αλλης εποχης!!:)Τεσπα πιστευω στις παλιες αξιες οταν βεβαια αυτες αυταποδεικνυονται. >>

Οσο για αυτα που διαβαζεις για τις νεες συσκευες, θα ειχαν μεγαλυτερη αξια αν ειχες και στατιστικα βλαβων, αλλα οι ευχαριστημενοι χρηστες που δεν ειχαν προβλημα δεν βγαινουν να το γραψουν στα fora, μονο οι βλαβες βγαινουν, οποτε...

Στη θεση σου θα επικοινωνουσα με το service, θα τους εξεθετα την κατασταση και θα απαιτουσα ειτε να ερθουν να το παρουν και να μου επιστρεψουν τα χρηματα, ειτε ισοποση εκπτωση σε αγορα νεου.

<<Τοτε παει η καλοσυνη της συγχωρεσης....:)(με επιασαν οι καλοσυνες ) ασε που αν μου πουν τιποτα τρελλα του στυλ δεν εγιναν ετσι ...δεν εγιναν απο εμας...εκει θα τρελαθω πραγματικα και θα τους χαρισω το αντιβαρο που περιεγραψα πιο πανω...σαν δωρο εξ ουρανου .....και δεν το θελω κατι τετοιο καθολου.

Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε?Προσανατολιζωμε προς μετρηση θερμοστατη,(και δεν ξερω και πως να το κανω αυτο)αλλα αν αρχισε να καιει ενα -ενα ποτε ηλεκτρομαγνητη ηλεκτροβανας ποτε κατι αλλο ,και δεδομενου οτι ο θορυβος που κανει οταν ανοιγει η ηλεκτροβανα ναι μεν μειωθηκε μετα 4-5 πλυσεις αλλα ακομη ειναι πολυ δυνατος,αναρωτιεμαι μην ανοιξαν κατι που δεν επρεπε (ετσι και αλλιως δεν ειχε καμμια βλαβη περαν της αλλαγης ενος ρουλεμαν-συμφωνησαμε ομως και αλλαξαν και τα δυο)και μηπως εβαλαν κανα καλωδιο αναποδα και εκαψαν κατι?(δουλεψε ομως 4-5 πλυσεις πριν αρχισει τα προβληματα) τεσπα ειναι σαν να δινει υπερβολικη ταση-δυναμη πως να το περιγραψω καλλιτερα .Το ιδιο και το μοτερ ξεκινα στιγμιαια ,με πολυ φορα/δυναμη και αμεσως παει στο κανονικο του οταν πλενει στο δεξια αριστερα .Προσεχω τις λεπτομερειες αλλα δεν ειμαι ηλεκτρολογος να μπορω να καταλαβω τι το προκαλει αυτο.Σε ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση σου και εχω ακομη ορεξη για πιθανη βοηθεια να ασχοληθω μονος μου μηπως το σωσουμε το εργαλειο.:)

Κυριακίδης
27-03-16, 23:22
Μηχανικό εγκέφαλο έχει ? (προφανώς για να λες ότι κάθε τόσο το προχωράς εσύ το πρόγραμμα όταν μουλαρώνει) είναι πιθανό να είναι πρόβλημα του θερμοστάτη (καθώς λες και ότι δεν ζεσταίνει) εξέτασες τα τυπικά? την αντίσταση ? , εκτός τον θερμοστάτη ίσως να έχει και κάποια κλίξον που είναι ανεξάρτητα του θερμοστάτη. (δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο διαδίκτυο για αυτό το μοντέλο , μπορείς να δώσεις 2 - 3 φωτογραφίες σημαντικών μερών αυτού του μοντέλου? π.χ. τι εγκέφαλο έχει? τι μοτέρ ? πως είναι το τσιμεντένιο αντίβαρο που έσπασε? πως είναι ο θερμοστάτης ή αν έχει και κλίξον κτλ?. Μπορεί ακόμη να έχει πρόβλημα και ο μηχανικός εγκέφαλος για την φάση που λες ότι το σπρώχνεις εσύ γυρίζοντας το κουμπί (αν δεν είναι από τον θερμοστάτη ή το κλίξον ή την αντίσταση). Δεν επιβεβαιώνεται πουθενά ότι οι προηγούμενοι τεχνικοί έκαναν λάθος εργασίες.

αλλα αν αρχισε να καιει ενα -ενα ποτε ηλεκτρομαγνητη ηλεκτροβανας ποτε κατι αλλο ,και δεδομενου οτι ο θορυβος που κανει οταν ανοιγει η ηλεκτροβανα ναι μεν μειωθηκε μετα 4-5 πλυσεις αλλα ακομη ειναι πολυ δυνατος,αναρωτιεμαι μην ανοιξαν κατι που δεν επρεπε
Μήπως η πίεση νερού της βρύσης είναι μεγάλη? δοκίμασε να μειώσεις την πίεση

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
29-03-16, 03:45
Μηχανικό εγκέφαλο έχει ? (προφανώς για να λες ότι κάθε τόσο το προχωράς εσύ το πρόγραμμα όταν μουλαρώνει) είναι πιθανό να είναι πρόβλημα του θερμοστάτη (καθώς λες και ότι δεν ζεσταίνει) εξέτασες τα τυπικά? την αντίσταση ? , εκτός τον θερμοστάτη ίσως να έχει και κάποια κλίξον που είναι ανεξάρτητα του θερμοστάτη. (δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο διαδίκτυο για αυτό το μοντέλο , μπορείς να δώσεις 2 - 3 φωτογραφίες σημαντικών μερών αυτού του μοντέλου? π.χ. τι εγκέφαλο έχει? τι μοτέρ ? πως είναι το τσιμεντένιο αντίβαρο που έσπασε? πως είναι ο θερμοστάτης ή αν έχει και κλίξον κτλ?. Μπορεί ακόμη να έχει πρόβλημα και ο μηχανικός εγκέφαλος για την φάση που λες ότι το σπρώχνεις εσύ γυρίζοντας το κουμπί (αν δεν είναι από τον θερμοστάτη ή το κλίξον ή την αντίσταση). Δεν επιβεβαιώνεται πουθενά ότι οι προηγούμενοι τεχνικοί έκαναν λάθος εργασίες.

Μήπως η πίεση νερού της βρύσης είναι μεγάλη? δοκίμασε να μειώσεις την πίεση

Σε ευχαριστω για την απαντηση :)Η πιεση βρυσης ειναι η ιδια σε ολο το σπιτι οπως ηταν παντα.Πλυντηριο ειναι στο μπανιο.

Δεν ξερω τι ειναι το κλιξον .....ετσι δεν ξερω που η τι να ψαξω.Εξηγειστε παρακαλω.

Μετρησα αντισταση αφου εβγαλα τα 2 + γειωση καλωδια.Αποτελεσματα: Ακροδεκτες ρευματος μεταξυ τους 28,7 / 29,6 / 30 στις 3 φορες που την μετρησα.
Ακροδεκτες με γειωση 1 οπως δειχνει και μονο του στα 200 Ω.

Μετρησα θερμοστατη .Στις φωτο (που ελπιζω να καταφερω να ποσταρω,εστω ο ακροδεκτης στην πλευρα οπου ειναι συνδεδεμενη η γειωση του και ενα αλλο μαυρο καλωδιο τον ονομαζουμε Α τον μεσαιο Ο και της αλλης ακρης Β)Αποτελεσματα :

0 *C - AB = 1, 0 OB=1, AO = ξεκιναει 11 και σταθεροποιειται 01,2
15 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
40 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
60 *C - ΑΒ = 1,1 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
90 *C - ΑΒ = 01,3 ΟΒ=1, ΑΟ= 1

Στις μετρησεις θερμοστατη δεν εβγαλα το καλωδιο γειωσης
* Βλεπω ο θερμοστατης εχει 2 βιδες και ανοιγει σε δυο κομματια.Να τον ανοιξω να ψεκασω CRC για ηλεκτρικα ??? η θα μου πεταχτουν τιποτα βιδες /ελατηρια και δεν θα ξερω νατα μαζεψω?:)

* Διπλα στην φωτο θερμοστατη ισως μπορειτε να διακρινετε ενα στρογγυλο μικρο ασπρο πλαστικο με τρυπα.Ειναι στην ακρη ενος μικρης διαμετρου σωληνα μαυρου ελαστικου που παει προς τα κατω και το ασπρο πλαστικο ηταν σωμα στην κατω κρυφη οψη του καντραν που εβγαλα.Εσπασε οπως το εβγαλα .Φυσω ρουφω ,μαλλον εχει κενο αλλα και νερο μεσα του.Τι θα κανω με αυτο ??:)

415574155841559415604156141562

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
29-03-16, 04:08
*Αν βγαλω την αντισταση να προσπαθησω να φτιαξω μια σκληρη ζελατινα τι κολλα ??πρεπει να βαλω στην φλαντζα της αντλιας που ειναι παλαια και απο οτι βλεπω εχουν βαλει κολλα διοτι γυαλιζει οταν την βλεπω απο κοντα.

*Στις πρωτες πλυσεις η και σβηστο γυρνωντας καδο με το χερι ακουγοταν σαν να τριζει η καινουρια τσιμουχα του ρουλεμαν η καποιο λαστιχο τελος παντων σε συγκεκριμενο σημειο στροφης του καδου.Τωρα δεν ακουγεται πια (στην 8η πλυση) ακουγεται ομως ενας αλλος θορυβος σαν μεταλακι να χτυπαει στο στυψιμο τικ τικ τικ τικ τικ και τωρα που το ελυσα βγαζω ιμαντα ,γυρνω καδο με το χερι και το κανει σε 2 συγκεκριμενα σημεια ???????Καποια γνωμη εχετε??

* Και αλλη μια ερωτησουλα.Εκτος απο την αποδειξη εχουν βαλει και αυτοκολητο απο το σερβις με την φιρμα τους και ημερομηνια 28/02/2016 .Μηπως πρεπει να τους καλεσω?Αν και μετα απο ολα αυτα θα προτιμουσα να το φτιαξουμε μαζι αν γινεται παρα να το ξαναστειλω εκει.

Οπως και ναχει ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας Κε Κυριακιδη:)
415634156441565415664156741568

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
29-03-16, 16:19
http://spares.bigwarehouse.com.au/index.php?cPath=80798_80799_89184&sort=5a&page=1

Αυτο το λινκ ισως βοηθησει,ειναι το πλυντηριο μου αναλυτικα.Ομως ειναι λινκ Αυστραλιας.

Κυριακίδης
29-03-16, 18:06
Μετρησα θερμοστατη .Στις φωτο (που ελπιζω να καταφερω να ποσταρω,εστω ο ακροδεκτης στην πλευρα οπου ειναι συνδεδεμενη η γειωση του και ενα αλλο μαυρο καλωδιο τον ονομαζουμε Α τον μεσαιο Ο και της αλλης ακρης Β)Αποτελεσματα :

0 *C - AB = 1, 0 OB=1, AO = ξεκιναει 11 και σταθεροποιειται 01,2
15 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
40 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
60 *C - ΑΒ = 1,1 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
90 *C - ΑΒ = 01,3 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
Αυτά που δείχνεις είναι απλά μετακίνηση του κουμπιού του θερμοστάτη (δεν δείχνει αλλαγές από συνέπεια της θερμοκρασίας .... δηλαδή θέλω να πω ότι πρέπει να ζεσταθεί και ο αισθητήρας του θερμοστάτη που είναι μέσα στον κάδο για να δεις αν αλλάζει κατάσταση σε κάποια από τις 3 επαφές )
Πάντως πιστεύω σε μεγάλα ποσοστά να φταίει ο θερμοστάτης , και λογικά σε τέτοια πλυντήρια όταν το δοκιμάζεις και αφού δουλέψει λίγο το πλυντήριο , κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει να γυρίζει (δεξιά - αριστερά το μοτέρ θα σταματήσει ) και θα περιμένει "εντολή" από αυτόν τον θερμοστάτη για να συνεχίσει από το σημείο θερμοκρασίας του νερού που έχεις επιλέξει .

Είναι δηλαδή αυτό ακριβώς που έγραψες παραπάνω

και δεν ζεσταινει πλεον καθολου το νερο.Το γυρισα μηδεν το διακοπτη θερμοκρασιας ,δεν ξεκινησε ποτε .Μονον οταν χειροκινητα το προχωρησω ενα τακ τον περιστροφικο διακοπτη συνεχιζει το προγραμμα.
Κανονικά δεν πρέπει να συνεχίσει όταν εσύ περιστρέψεις το κουμπί. (του προγράμματος = που φυσικά θα προχωρήσει το πρόγραμμα αλλά ακυρώνεις την διαδικασία του αν ζέστανε το νερό από το όριο του θερμοστάτη).
Ενώ κανονικά μετά από παύση (παύση την ώρα που μόνο βράζει / χωρίς να γυρίζει το μοτέρ τον κάδο ) ο θερμοστάτης θα έπρεπε να ξανα ξεκινήσει το πρόγραμμα μόνο του (χωρίς να περιστρέψεις εσύ το κουμπί του προγράμματος)

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
29-03-16, 21:11
Αυτά που δείχνεις είναι απλά μετακίνηση του κουμπιού του θερμοστάτη (δεν δείχνει αλλαγές από συνέπεια της θερμοκρασίας .... δηλαδή θέλω να πω ότι πρέπει να ζεσταθεί και ο αισθητήρας του θερμοστάτη που είναι μέσα στον κάδο για να δεις αν αλλάζει κατάσταση σε κάποια από τις 3 επαφές )
Πάντως πιστεύω σε μεγάλα ποσοστά να φταίει ο θερμοστάτης , και λογικά σε τέτοια πλυντήρια όταν το δοκιμάζεις και αφού δουλέψει λίγο το πλυντήριο , κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει να γυρίζει (δεξιά - αριστερά το μοτέρ θα σταματήσει ) και θα περιμένει "εντολή" από αυτόν τον θερμοστάτη για να συνεχίσει από το σημείο θερμοκρασίας του νερού που έχεις επιλέξει .

Είναι δηλαδή αυτό ακριβώς που έγραψες παραπάνω

Κανονικά δεν πρέπει να συνεχίσει όταν εσύ περιστρέψεις το κουμπί. (του προγράμματος = που φυσικά θα προχωρήσει το πρόγραμμα αλλά ακυρώνεις την διαδικασία του αν ζέστανε το νερό από το όριο του θερμοστάτη).
Ενώ κανονικά μετά από παύση (παύση την ώρα που μόνο βράζει / χωρίς να γυρίζει το μοτέρ τον κάδο ) ο θερμοστάτης θα έπρεπε να ξανα ξεκινήσει το πρόγραμμα μόνο του (χωρίς να περιστρέψεις εσύ το κουμπί του προγράμματος)

Πω πω!!κι εγω νομιζα οτι μετραγα σωστα.Δλδ τι πρεπει να κανω τωρα?Το εχω λυμενο ,να το δεσω και να βαλω πλυση?ετσι κι αλλιως δεν ζεσταινει καθολου το νερο ,αρα δεν παιρνει εντολη η αντισταση,αν αυτης οι μετρησεις που αναρτησα την δειχνουν σωστη δλδ οτι θα λειτουργησει αν παρει εντολη?τι κανω τωρα?:)

ΟΜΩΣ και σε κρυα πλυση με θερμοστατη στο μηδεν εξ αρχης σταματαει νεκρο (μονο η κοκκινη λαμπα λειτουργιας παραμενει αναμενη)στα διαφορα σημεια ,τα οποια πιστευω οτι ειναι εκει που θα αρχιζε να ζεσταινει το νερο εαν ζητουσαμε κατι τετοιο,ομως και με βρυση πλυση δλδ 0 βαθμους παλι σταματα οπως περιγραφω στο 1ο μνμ μου.Αυτο μας οδηγει σε Καποιο Συμπερασμα τι μπορει να φταιει να το αλλαξω η να το μετρησω πρωτα αν γινεται?

Το κλιξον ειναι ο αισθητηρας θερμοκρασιας σφηνωμενος στον καδο ?ο οποιος με καλωδιο συνδεεται με τον θερμοστατη?

tipos
29-03-16, 22:24
Γιωργο απο τα ανω λεγομενα μαλον για εγκεφαλο πας, Απο τη στιγμη που κλεινεις το θερμοστατη και δεν περνει μπρος το μοτερακι του εγκεφαλου τοτε η ο θερμοστατης εχει προβλημα η εχεις φευγατο καλωδιο απο το λησε δεσε που εγηνε η καποια καμενη-σπασμενη επαφη μεσα στον εγκεφαλο

Κυριακίδης
29-03-16, 22:43
ΟΜΩΣ και σε κρυα πλυση με θερμοστατη στο μηδεν εξ αρχης σταματαει νεκρο (μονο η κοκκινη λαμπα λειτουργιας παραμενει αναμενη)στα διαφορα σημεια
Δες και το #10 που έχει μια λογική.
Είμαι της άποψης ότι λειτουργεί με 2 διαφορετικές "προοπτικές" με "εντολές" από θερμοστάτες . (ο ένας θερμοστάτης είναι αυτός ο περιστροφικός 0 έως 90 βαθμούς που τους επιλέγεις εσύ με το κουμπί )

Όμως έχει και ένα κλίξον (είναι ακριβώς δίπλα στην αντίσταση που εξέτασες και είναι άσπρος με 4 επαφές αν διακρίνω καλά ) , αυτό το κλίξον είναι "στάνταρ" στις θερμοκρασίες και είναι αντίστοιχος έλεγχος θερμοκρασίας στάνταρ βαθμών και συγκεκριμένων προγραμμάτων π.χ. 40 ή 75 κτλ NC ή NO επαφές και υπάρχουν φάσεις "κρύων" προγραμμάτων που ελέγχονται αποκλειστικά από το κλίξον (δεν μπορείς να επέμβεις ) και καμιά σχέση δεν έχει με τον περιστροφικό θερμοστάτη.

Μου έχει τύχει περίπτωση να σταματά το πρόγραμμα εξαιτίας ελαττωματικό μοτεράκι του εγκεφάλου. (αν είναι από αυτό) και μόλις κρυώσει συνεχίζει μέχρι να ξανακολλήσει κτλ (δηλαδή ενώ έβλεπα ότι τροφοδοτούνταν το μοτεράκι του εγκεφάλου με ρεύμα κανονικά , δεν προχωρούσε όμως το πρόγραμμα )

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
30-03-16, 01:06
Ευχαριστω Σακη και Πετρο ,αλλα πως πρεπει να κοιταξω το κλιξον ?Αντισταση?η κυκλωμα να κανει??

Τον θερμοστατη πως μπορω να τον τσεκαρω ??μην αγοραζω πραγματα που ισως δεν χρειαζονται?

ομως για εγκεφαλο μονο να δω τριγυρω του τωρα που τα εχω λυσει μηπως εφυγε κανα καλωδιο η φυσσα.Κατ αλλο δεν ξερω ,πως να τσεκαρω εγκεφαλο.??

<<Μου έχει τύχει περίπτωση να σταματά το πρόγραμμα εξαιτίας ελαττωματικό μοτεράκι του εγκεφάλου. (αν είναι από αυτό) και μόλις κρυώσει συνεχίζει μέχρι να ξανακολλήσει κτλ (δηλαδή ενώ έβλεπα ότι τροφοδοτούνταν το μοτεράκι του εγκεφάλου με ρεύμα κανονικά , δεν προχωρούσε όμως το πρόγραμμα )>>

Εδω δεν προλαβε να ζεσταθει στο απαλο προγραμα 11-18 σταματα 1 λεπτο αφ οτου ξεκινησει και παρει λιγο νερο.Ενα τακ με το χερι κ συνεχιζει.οπως αναλυτικα περιγραφω στο 1ο μνμ μου'

Το θεμα ειναι οτι εκανε καποιες πλυσεις κανινικα και μαλιστα αν θυμαμαι καλα η τελευταια ηταν 90 βαθμων και η επομενη 40 οπου ΕΚΕΙ δεν ζεστανε και αρχισε τα σταματηματα.Εχω πεισμωσει να δουλεψει το πλυντηριο :)Αυριο δλδ σημερα οταν ξημερωσει θα τα δω και θα επανελθω με οτι βρω...αν βρω
.Καλο βραδυ να εχουμε...

Κυριακίδης
30-03-16, 09:46
Τον θερμοστατη πως μπορω να τον τσεκαρω ??μην αγοραζω πραγματα που ισως δεν χρειαζονται?
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα . Δεν μπορούμε να σου πούμε "αβέρτα " άλλαξε τον περιστροφικό θερμοστάτη κτλ.
Αν ο περιστροφικός θερμοστάτης ήταν με 2 επαφές τα πράγματα θα ήταν πιο απλά , αλλά εδώ έχουμε 3 επαφές και υπάρχει "κόλλημα" στο με ποια φιλοσοφία το έφτιαξε στο σύνολο ο κατασκευαστής . (θα απαιτούσε το σχηματικό της συνδεσμολογίας του)
Για την περίπτωση με 3 επαφές θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 2 από τις 3 επαφές ελέγχουν την θέρμανση της αντίστασης (κλειστή επαφή και μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία που επέλεξες με τον περιστροφικό θερμοστάτη θα ανοίξει για να σταματήσει να ζεσταίνει η αντίσταση ) . Αλλά οι άλλες 2 από τις 3 επαφές είναι για να δώσει εντολή στο μοτεράκι του εγκεφάλου να ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα αφού πρώτα έχει ζεσταθεί το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία που επέλεξες . Δηλαδή η μια πλευρά με τις 2 από τις 3 επαφές είναι για τον έλεγχο της θέρμανσης της αντίστασης και οι άλλες 2 από τις 3 επαφές για τον έλεγχο του πότε να ξεκινήσει να τρέχει το μοτεράκι του προγράμματος . Άρα και λογικά θα πρέπει αν η μια πλευρά είναι "κλειστή " η άλλη πλευρά θα είναι "ανοικτό " κύκλωμα . και εναλλάξ .
Όσο για το κλίξον με τις 4 επαφές (δίπλα στην αντίσταση ) αυτά ποικίλουν ανάλογα και πάλι από τον κατασκευαστή και στον τρόπο κατασκευής και συνεργασία με τον μηχανικό εγκέφαλο.
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=33238
Το παραπάνω κλίξον π.χ. είναι 4 επαφών (αλλά ελέγχει 2 θερμοκρασίες ανά 2 επαφές είτε NO (ανοικτές για 40 βαθμούς και NC για 90 βαθμούς )
Ο έλεγχος σε αυτήν την περίπτωση είναι απλός . Το ζεσταίνεις στους αντίστοιχους βαθμούς τεχνητά και παρακολουθείς αν αλλάζουν κατάσταση από π.χ. NO σε NC όταν φτάσει στους 40 βαθμούς , και από NC σε ΝΟ για την άλλη διπλή επαφή όταν φτάσει στους 90 βαθμούς )

Για τον άλλον θερμοστάτη τον περιστροφικό δεν γνωρίζουμε με σιγουριά (φιλοσοφία κατασκευαστή ) , αλλά και αυτός πρέπει να ελεγχθεί με τέστ ζεσταίνοντας τον συρμάτινο αισθητήρα που καταλήγει στον κάδο και πρέπει να προσεχθεί το σύρμα αυτό να μην σπάσει αλλιώς καταστρέφεται ο θερμοστάτης . Λειτουργεί κάπως με την ίδια φιλοσοφία του κλίξον θερμοστάτη .

ομως για εγκεφαλο μονο να δω τριγυρω του τωρα που τα εχω λυσει μηπως εφυγε κανα καλωδιο η φυσσα.Κατ αλλο δεν ξερω ,πως να τσεκαρω εγκεφαλο.??
Αν λες ότι προηγουμένως έβγαλε πλύσεις σωστά . Και δεν πείραξες εσύ επαφές , τότε αν εξαιρέσουμε τους θερμοστάτες . θα είναι από τις επαφές του εγκεφάλου .
Στο πλάι ο εγκέφαλος έχει κάτι καφέ καπάκια που βγαίνουν εύκολα . Από εκεί ίσως μπορείς να δεις αν έχουν καρβουνιάσει επαφές που αφορούν την γραμμή κυκλώματος για την θέρμανση της αντίστασης .

Εδω δεν προλαβε να ζεσταθει στο απαλο προγραμα 11-18 σταματα 1 λεπτο αφ οτου ξεκινησει και παρει λιγο νερο.
Στην παραπάνω φάση , όταν σταματά στο 1 λεπτό , (σταμάτησε το νερό κανονικά? γύρισε το μοτέρ μερικές φορές δεξιά αριστερά ? ... όταν σταμάτησε εντελώς εξέτασες αν έχει τροφοδοσία ρεύματος στις επαφές της αντίστασης? (μπορεί να δείχνει "νεκρό" αλλά να βρίσκεται στην διαδικασία θέρμανσης νερού . και μόνο όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία νερού θα δωθεί εντολή στο μοτεράκι του εγκεφάλου να ξεκινήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα αυτόματα .

Ενα τακ με το χερι κ συνεχιζει.οπως αναλυτικα περιγραφω στο 1ο μνμ μου'
Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό , γιατί με αυτήν την κίνηση παρακάμπτεις την αναμονή του θερμοστάτη που αυτός πρέπει να δώσει την τελική ώθηση στο πρόγραμμα μόνος του και όχι χειροκίνητα.

Δώσε στοιχεία (τυχόν) που αναγράφει επάνω αυτός ο εγκέφαλος ή πάνω στον περιστροφικό θερμοστάτη ή και του κλίξον.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
30-03-16, 15:30
Καλημερα παμε στο #10, <<
Απο τη στιγμη που κλεινεις το θερμοστατη και δεν περνει μπρος το μοτερακι του εγκεφαλου τοτε η ο θερμοστατης εχει προβλημα η εχεις φευγατο καλωδιο απο το λησε δεσε που εγηνε η καποια καμενη-σπασμενη επαφη μεσα στον εγκεφαλο

Φευγατο καλωδιο/φυσσα δεν βλεπω(απ οτι μπορω να δω,το εψαξα θεωρω καλα),σπασμενη επαφη μεσα επισης δεν βλεπω (και παλι οσο μπορω να δω με φακο ισχυρο)

Καμενες φανηκαν στην αρχη σχεδον ολες οι επαφες.Τις επλυνα με CRC σπρευ ηλεκτρικων και καθαρισαν.Ηταν μαυριλα απο χνουδια σκονη των ετων με καποιο γρασσο που ειχε απο την μανα του ο εγκελφαλοςκαι ειχε παει πιο δω πιο εκει τα καλοκαιρια.(ετσι νομιζω τουλαχιστον) Ομως οι πλατινες τους (αν λεγεται ετσι)ειναι πατημενες ,ειναι δουλεμενες.ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ και ρωτω μηπως να το βαλω μπροστα ετσι λυμενο ,τωρα που καθαρισα επαφες εγκεφαλου ...αλλα περιμενω τι θα μου πειτε πρωτα.

Μετρησα ακραιες επαφες θερμοστατη στα 200 Ω με ζεσταμα αναπτηρα στο μπρουτζινο συρματακι αφου το ξετυλιξα λιγο απο το καλωδιο που ηταν τυλιγμενο (μην καψουμε την μονωση,ενταξει δεν το εσπασα Πετρο):)και εδειξε
εστω Α Ο Β (ακρη ,μεση,αλλη ακρη).Α = η ακρη προς καλωδιο γειωσης.

ΑΒ επαφες 40 * C Ω=1,0 προ ζεσταμα , 01,1 μετα
ΑΒ " 30 * C Ω= 01,2 " . 1,0 μετα εδω μετρησα και την (ΑΟ και εδειξε 1,3 στο ζεστο ενω προ ζεστης εδειχνε 1) , η δε ΟΒ εδειξε 1
ΑΒ 90 βαθ Ω= 1,2 προ ζεστης και 1,0 μετα το ζεσταμα.Οι ΑΟ =1 και οι ΟΒ=1

Βγαζουν νοημα?

Για την περίπτωση με 3 επαφές θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 2 από τις 3 επαφές ελέγχουν την θέρμανση της αντίστασης (κλειστή επαφή και μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία που επέλεξες με τον περιστροφικό θερμοστάτη θα ανοίξει για να σταματήσει να ζεσταίνει η αντίσταση ) . Αλλά οι άλλες 2 από τις 3 επαφές είναι για να δώσει εντολή στο μοτεράκι του εγκεφάλου να ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα αφού πρώτα έχει ζεσταθεί το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία που επέλεξες . Δηλαδή η μια πλευρά με τις 2 από τις 3 επαφές είναι για τον έλεγχο της θέρμανσης της αντίστασης και οι άλλες 2 από τις 3 επαφές για τον έλεγχο του πότε να ξεκινήσει να τρέχει το μοτεράκι του προγράμματος . Άρα και λογικά θα πρέπει αν η μια πλευρά είναι "κλειστή " η άλλη πλευρά θα είναι "ανοικτό " κύκλωμα . και εναλλάξ .

Απ οτι θυμαμαι και καλα μαλιστα,επερνε νερο,σταματουσε ο καδος ,ακουγα τον βρασμο αν κολαγα αυτι στο καντραν ,ενα χχχχχχχ απαλο γυρνουσε αργοτερα 1-2 στροφες σταματουσε ,ξαναπερνε λιγο νερο ξαναζεσταινε για λιγο και επλενε.Ηταν η κανονικη του λειτουργια.

Από εκεί ίσως μπορείς να δεις αν έχουν καρβουνιάσει επαφές που αφορούν την γραμμή κυκλώματος για την θέρμανση της αντίστασης .

Δυσκολο να ακολουθησω τα 2 μαυρα καλωδια μεσα στην πλεξουδα απο αντισταση εως εγκεφαλο.Αλλα μετα το πλυσιμο νομιζω ολες σε ιδια κατασταση φαινονται ως περιεγραψα ανωτερω(επαφες)

Στην παραπάνω φάση , όταν σταματά στο 1 λεπτό , (σταμάτησε το νερό κανονικά? γύρισε το μοτέρ μερικές φορές δεξιά αριστερά ? ... όταν σταμάτησε εντελώς εξέτασες αν έχει τροφοδοσία ρεύματος στις επαφές της αντίστασης? (μπορεί να δείχνει "νεκρό" αλλά να βρίσκεται στην διαδικασία θέρμανσης νερού . και μόνο όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία νερού θα δωθεί εντολή στο μοτεράκι του εγκεφάλου να ξεκινήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα αυτόματα .

Πηρε λιγο νερο και σταματησαν ολα.Δεν θυμαμαι αν προλαβε να γυρισει ΔΕ+ΑΡ ο καδος.Σιγουρα ΔΕΝ εβραζε διοτι ξερω να το ακουω ,περιμενα καποια ωρα και ολα νεκρα .Δεν ξερω αν πηγανε ρευμα στην αντισταση εκεινη την στιγμη ,δεν μετρησα τοτε αντισταση.Ηταν δεμενο το πλυντηριο.Προχωρησα ενα τακ αφου περασε πολυ ωρα και συνεχισε σταματωντας στην λιγο μετα την αρχη καθε νεου αριθμου του καντραν οπως προχωρουσε το προγρμμα.Μονο στα ξεβγαλματα και στα στυψιματα δεν σταματησε καθολου.ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ηταν 0 βαθμοι ο χειροκινητος διακοπτης θερμοστατη .

Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό , γιατί με αυτήν την κίνηση παρακάμπτεις την αναμονή του θερμοστάτη που αυτός πρέπει να δώσει την τελική ώθηση στο πρόγραμμα μόνος του και όχι χειροκίνητα.

Το εκανα σιγουρος πλεον οτι δεν προκειται να προχωρησει μονο του μετα απο καθε τετοια φαση για να τελειωνει το πλυσιμο και να βγαλουμε τα ρουχα να μπορω να ασχοληθω με οτι κανουμε τωρα.

Δώσε στοιχεία (τυχόν) που αναγράφει επάνω αυτός ο εγκέφαλος ή πάνω στον περιστροφικό θερμοστάτη ή και του κλίξον.

Παραθετω φωτο και οτι στοιχεια εχουν επανω.Ο εγκεφαλος εκτος απο ενα νουμερο 0180 με μπλε σφραγισμα δεν γραφει κανενα αλλο στοιχειο,δεν ειδα.

Όσο για το κλίξον με τις 4 επαφές (δίπλα στην αντίσταση ) αυτά ποικίλουν ανάλογα και πάλι από τον κατασκευαστή και στον τρόπο κατασκευής και συνεργασία με τον μηχανικό εγκέφαλο.
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=33238
Το παραπάνω κλίξον π.χ. είναι 4 επαφών (αλλά ελέγχει 2 θερμοκρασίες ανά 2 επαφές είτε NO (ανοικτές για 40 βαθμούς και NC για 90 βαθμούς )
Ο έλεγχος σε αυτήν την περίπτωση είναι απλός . Το ζεσταίνεις στους αντίστοιχους βαθμούς τεχνητά και παρακολουθείς αν αλλάζουν κατάσταση από π.χ. NO σε NC όταν φτάσει στους 40 βαθμούς , και από NC σε ΝΟ για την άλλη διπλή επαφή όταν φτάσει στους 90 βαθμούς )

Δεν εχει συρματακι εξω το κλιξον.πως να το ζεστανω?και δεν εχω ξερω το NC κ το NO ουτε πως να καταλαβω αν αλλαζουν κατασταση?μηπως πρεπει να βγει απο εκει να μπει σε δοχειο με βραστο νερο κ θερμομετρο για να ξερω τους βαθμους ακριβως ??οπως κανουμε με τον θερμοστατη αυτοκινητου?

415794158041581415824158341584

Κυριακίδης
30-03-16, 20:56
ΑΒ επαφες 40 * C Ω=1,0 προ ζεσταμα , 01,1 μετα
ΑΒ " 30 * C Ω= 01,2 " . 1,0 μετα εδω μετρησα και την (ΑΟ και εδειξε 1,3 στο ζεστο ενω προ ζεστης εδειχνε 1) , η δε ΟΒ εδειξε 1
ΑΒ 90 βαθ Ω= 1,2 προ ζεστης και 1,0 μετα το ζεσταμα.Οι ΑΟ =1 και οι ΟΒ=1

Βγαζουν νοημα?
Μπερδεύτηκα περισσότερο !!!:lool: (εντάξει μέχρι τους 40 βαθμούς δείχνει κάποια "κίνηση" αλλά δεν βλέπουμε τίποτα από τους 40 βαθμούς και πάνω.
κανονικά πρέπει να ξέρουμε πως είναι αυτές οι 3 επαφές μέσα του .
Τι έδειχναν αυτές οι επαφές όταν ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος "κρύα " κατάσταση και μετά να θερμάνουμε για να δούμε τις διαφορές και αν λειτουργεί.
Πρέπει να είναι όπως παρακάτω
http://www.italespo.it/retro/scheda.asp?documentID=1184&tipo=Adjustable%20Thermostat%20TR/741%20series&id=106
Που δείχνει σε σκαρίφημα τις 3 επαφές και ποια είναι η "Common" επαφή Ρ1 και ποιες οι άλλες επαφές που εναλλάξ θα είναι η μία "κλειστή " και η άλλη "ανοικτή" ... και πάει λέγοντας για το τεστ.

Δεν εχει συρματακι εξω το κλιξον.πως να το ζεστανω?και δεν εχω ξερω το NC κ το NO ουτε πως να καταλαβω αν αλλαζουν κατασταση?μηπως πρεπει να βγει απο εκει να μπει σε δοχειο με βραστο νερο κ θερμομετρο για να ξερω τους βαθμους ακριβως ??οπως κανουμε με τον θερμοστατη αυτοκινητου?
Ζεσταίνεις το κλίξον με αναπτήρα ή με κερί (στο μεταλλικό μέρος / εννοείται θα το βγάλεις ) και παρακολουθείς τις αλλαγές .

και δεν εχω ξερω το NC κ το NO ουτε πως να καταλαβω αν αλλαζουν
Μερικές φορές το γράφουν επάνω π.χ. θα λέει NC 40 (κλειστή επαφή 40 βαθμούς ) και πάλι εδώ θα το εξετάσεις σε "κρύα" φάση πρώτα να δεις ποιες επαφές (πριν) είχε ανοικτές κλειστές .... και ποιες ανταποκρίθηκαν ή όχι στην εναλλάξ λειτουργία . (το θέμα για το πόσους βαθμούς είναι κάπως άσχετο αρκεί να ανταποκρίνεται σε αλλαγές .

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
30-03-16, 21:49
Μπερδεύτηκα περισσότερο !!!:lool: (εντάξει μέχρι τους 40 βαθμούς δείχνει κάποια "κίνηση" αλλά δεν βλέπουμε τίποτα από τους 40 βαθμούς και πάνω.
κανονικά πρέπει να ξέρουμε πως είναι αυτές οι 3 επαφές μέσα του .
Τι έδειχναν αυτές οι επαφές όταν ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος "κρύα " κατάσταση και μετά να θερμάνουμε για να δούμε τις διαφορές και αν λειτουργεί.
Πρέπει να είναι όπως παρακάτω
http://www.italespo.it/retro/scheda....0series&id=106 (http://www.italespo.it/retro/scheda.asp?documentID=1184&tipo=Adjustable%20Thermostat%20TR/741%20series&id=106)
Που δείχνει σε σκαρίφημα τις 3 επαφές και ποια είναι η "Common" επαφή Ρ1 και ποιες οι άλλες επαφές που εναλλάξ θα είναι η μία "κλειστή " και η άλλη "ανοικτή" ... και πάει λέγοντας για το τεστ.

Καταλαβα θα προσπαθησω .Ομοιως και για το κλιξον.Μα τι ονομα ειναι αυτο?:)Δεν ξρω ποιος το σκεφθηκε αλλα εχει πλακα αυτη η ονομασια.
Πετρο με συγχωρεις αν σε μπερδεψα αλλα ειμαι κλινηρης με πονο δεξια ωμοπλατη και λιγο δυσκολα τα καταφερα σημερα ισα ισα για να προχωρησουμε καπως.

Ζεσταίνεις το κλίξον με αναπτήρα ή με κερί (στο μεταλλικό μέρος / εννοείται θα το βγάλεις ) και παρακολουθείς τις αλλαγές .

Ελπιζω να βγαινει ευκολα,υποθετω τραβηχτό ? ,θα χρειαστει καποια κολλα μετα για την στεγανοποιηση στον καδο μην εχω διαρροες?:)

tipos
30-03-16, 21:54
Στο κλιξον τα καλωδια που εχει εχουν ιδιο παχος? Αν οχι τοτε τα 2 χοντρα καλωδια ειναι επαφη κλειστη NCκαι τα 2 λεπτα ειναι ανοιχτη επαφη εντολης NO.Γεφηρωσε τα 2 λεπτα και δες αν παρει μπρος το μοτερακι.Αν παρει γεφηρωσε μετα και τα 2 χοντρα και δες αν πανε 220Vστην αντισταση .Αν πανε τοτε αλαζεις κλιξον και τελιωσες.Ολα τα παραπανω μονο αν τα καλωδια δεν εχουν ιδιο παχος.Συνηθως στο NC 90 το ενα καλωδιο παει στην αντισταση

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
30-03-16, 22:01
τι επαθε αυτο ?2 ποστ υπεβαλα τιποτα δεν ανεβασε?αν ανεβει αυτο Πετρο καταλαβα και ευχαριστω .Ειμαι και κλινηρης σημερα.:)Θα πραξω και θα ποσταρω. Οτι αλλο σκεφθεις γραψε μου.Και σ ευχαριστω :)εισαι αψογος!
Σακη thanks μολις σε διαβασα ΟΚ θα το κανω .Μαλλον αυριο ομως θα εχω νεωτερα.

nyannaco
30-03-16, 22:05
Ομοιως και για το κλιξον.Μα τι ονομα ειναι αυτο?:)Δεν ξρω ποιος το σκεφθηκε αλλα εχει πλακα αυτη η ονομασια.
Clicks on.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
30-03-16, 22:10
Clicks onΩραίος :) οπως στα βαπορια τα καγελα απο το αγγλικο rales τα λενε ρέλια :) και τον νυκτοφυλακα απο watchman βατσιμανη :)

diony
30-03-16, 22:11
Οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καθαρές
π.χ. στο κλίξον που πηγαίνουν 4 καλώδια , αν τα 2 είναι χοντρά και τα άλλα 2 λεπτότερα , βγαίνει κάποια άκρη

συνήθως ένα ζευγάρι (τα 2 χοντρά) είναι 900C ΝC και συνδέονται σε σειρά με την αντίσταση και το άλλο είναι 32- 350 C NO είναι για να δώσει εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμα , αφού ζεστάνει το νερό της πρόπλυσης

edit

με πρόλαβε ο Σάκης στο #17 (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=69585&p=575379&viewfull=1#post575379)

Κυριακίδης
30-03-16, 22:16
Ελπιζω να βγαινει ευκολα,υποθετω τραβηχτό ? ,θα χρειαστει καποια κολλα μετα για την στεγανοποιηση στον καδο μην εχω διαρροες?:)
Το κλίξον άστο τελευταίο προς εξέταση , πρώτα εξέτασε τον περιστροφικό θερμοστάτη που είναι ο συνηθισμένος ένοχος .
Για να βγει το κλίξον πρώτα θα σημειώσεις τα καλώδια με σιγουριά. θα τα βγάλεις και με ένα κατσαβίδι θα το βγάλεις από την διπλόφοδρη φλάντζα του (ή φλάντζα θα παραμείνει στον κάδο) στην επανατοποθέτηση θα καθαρίσεις το εσωτερικό της φλάντζας και θα βάλεις ελάχιστη κόλα / θα το αφήσεις να στεγνώσει καλά .

Θα ήθελα να μου πεις με ακρίβεια (αν μπορείς ) πως ακριβώς συμπεριφέρεται το πλυντήριο ... π.χ? ... "το έβαλα στην κύρια πλύση στο 3 πρόγραμμα .... άρχισε να παίρνει νερό ..... σταμάτησε να παίρνει νερό ..... άρχισε να γυρίζει ο κάδος δεξιά αριστερά .... μετά από τόσα λεπτά σταμάτησε ..... η αντίσταση δέχεται ρεύμα? / όχι ..... το μοτεράκι του εγκεφάλου ταυτόχρονα δεχόταν ρεύμα? / όχι κτλ κτλ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
01-04-16, 00:28
Το κλίξον άστο τελευταίο προς εξέταση , πρώτα εξέτασε τον περιστροφικό θερμοστάτη που είναι ο συνηθισμένος ένοχος .
Για να βγει το κλίξον πρώτα θα σημειώσεις τα καλώδια με σιγουριά. θα τα βγάλεις και με ένα κατσαβίδι θα το βγάλεις από την διπλόφοδρη φλάντζα του (ή φλάντζα θα παραμείνει στον κάδο) στην επανατοποθέτηση θα καθαρίσεις το εσωτερικό της φλάντζας και θα βάλεις ελάχιστη κόλα / θα το αφήσεις να στεγνώσει καλά .

Θα ήθελα να μου πεις με ακρίβεια (αν μπορείς ) πως ακριβώς συμπεριφέρεται το πλυντήριο ... π.χ? ... "το έβαλα στην κύρια πλύση στο 3 πρόγραμμα .... άρχισε να παίρνει νερό ..... σταμάτησε να παίρνει νερό ..... άρχισε να γυρίζει ο κάδος δεξιά αριστερά .... μετά από τόσα λεπτά σταμάτησε ..... η αντίσταση δέχεται ρεύμα? / όχι ..... το μοτεράκι του εγκεφάλου ταυτόχρονα δεχόταν ρεύμα? / όχι κτλ κτλ

Πετρο καλησπερα ,σημερα ημουν σε επισκευη στον χειροπρακτη κ δεν ειχα αντοχη ν ασχοληθω ,για αυτο κ η απουσια μου.Ομως διαβαζοντας τα μυν/τα αυριο θα ενεργησω.Εννοεις να το δεσω και να το βαλω σε λειτουργια με πληρη καταγραφη της συμπεριφορας του η μπορω λυμενο οπως ειναι να το λειτουργησω?Αλλωστε πως θα μετρησω αν το μοτερακι εγκεφαλου δεχεται ρευμα?Υποθετω λοιπον λυμενο να το λειτουργησω.Σωστα?
Επισης η κολλα που θα βαλω οταν βγαλω το κλιξον ,ποια κολλα πρεπει να παρω?

Οπως ειδα τα καλωδια του κλιξον παντως ,μονον ενα φαινεται λιγο πιο χοντρο το μπλε επανω αριστερα το αλλο μπλε ειναι λιγο πιο λεπτο και τα 2 κοκκινα με ελαχιστη διαφορα ,σχεδον ειναι ιδιο παχος με το λεπτοτερο μπλε:)Αντε τωρα να βγαλω ακρη:)το κανω ?η δεν το κανω ?οπως οι ανωθεν οδηγιες περι κλιξον?Παντως το ενα μπλε ειναι σαφως πιο χοντρο απο τα υπολοιπα 3.Αλλα αυτο θα το δουμε στο τελος ειπαμε:)Καληνυχτα να εχουμε....

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
01-04-16, 19:40
Καλησπερα και παλι :)παραθετω φωτο του θερμοστατη ανοιγμενου.Οταν αφαιρεσα (τραβηχτα μπαινει -βγαινει ) το στρογγυλο που βλεπουμε μεσα στο θερμ/τη απο μεσα εχει μια χοντρη βελονα (ασ' την πω)με ενα συρμα μικρο κολημενο πανω της στο πλαι της και στην ακρη του ενα σαν πυκνωτακι (δεν ξερω πως αλλιως να το ονομασω,ουτε τι ειναι).Τα βρηκα ολα καθαρα.Τον ξαναεκλεισα και μετρησα.Ζεστανα με τον αναπτηρα περιπου 15 δευτερολεπτα και οι μετρησεις ηταν ιδιες οπως στο 2ο ποστ μου νομιζω που ηταν κρυο.ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν ηταν αρκετος χρονος ζεσταματος με τον αναπτηρα τα 10-15 δευτερολεπτα που ζεσταινα το συρμα???

41597

ΤΟ ΚΛΙΞΟΝ το φωτογραφισα πολλες φορες αλλα δεν διαβαζεται στην φωτο .Δεν το παραθετω λοιπον αλλα διαβασα επανω του γραματα σαν SSND .Επισης να πω οτι πλην ενος καλωδιου λιγο παχυτερου τα υπολοιπα 3 εχουν ιδιο παχος και τα ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φευγουν για επανω .Κανενα δεν παει απο την αντισταση στο κλιξον.Ομοιως τα του κλιξον καλωδια φευγουν για επανω μεσα στην πλεξουδα.

Θα το βαλω μπροστα ετσι λυμενο να προσπαθησω να παρω μετρησεις προς αντισταση ,μοτερακι εγκεφαλου κλπ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
01-04-16, 20:16
Βασικη μου ερωτηση ειναι η εξης:Διαβασα σε καποιο ποστ μεσα στο σαιτ εδω προχθες οτι το μοτερ (σε καποιο-ολα? πλυντηριο-α? δεν θυμαμαι μαρκα)δεν δουλευει με 220 βολτ και εαν παρει 220 βολτ κατευθειαν θα κανει βιαη/αποτομη εκινηση.Τον συμβουλευε καποιος αλλος συνφορουμιστας να το εκινησει με 12 βολτ(ειχε βγαλει το μοτερ απο παλιο πλυντηριο και ηθελε να το χρησιμοποιησει εκτος πλυντηριου για αλλες δουλειες επειδη ηταν καλο).

Δεδομενου οτι οταν το παρελαβα απο το σερβις η ηλεκτροβανα χτυπουσε πολυ δυνατα οταν ανοιγε και 5 πλυσεις μετα δεν δουλευε πια (την ελυσα ηταν ολοκαινουρια μεσα λαστιχακια κλπ)αγορασα ,τοποθετησα καινουρια δουλεψε αλλα παλι με δυνατο χτυπημα στο ανοιγμα της .

επισης παρουσιαστηκε προβλημα μαλλον με τον θερμοστατη τωρα απο οτι δειχνουν πιθανως οι μετρησεις σημερα και πριν (κρυος και με αναπτηρα ζεσταμα δεν αλλαζει κατι)Μηπως καηκε κι αυτος??

3ον στην ιδια σκεψη....Εχοντας ακουμπησει/αγκαλιασει το πλυντηριο κατα την τελευταια πλυση που το παρακολουθουσα,με ρουχα μεσα (κρυα πλυση με σταματηματα)ενοιωθα καθαρα οταν ξεκιναγε ο καδος την αντιθετη φορά περιστροφης κατα την διαρκεια πλυσης αποτομο τιναγμα στην εκινηση (σε καθε φορα)και αμεσως πιο ηρεμα /κανονικα οι στροφες του,και στοπ και παλι αντιθετα κλπ.

Μηπως πρεπει να κοιταξω κατι στα ηλεκτρικα του ??γνωριζει καποιος γι αυτο το θεμα??Μηπως κατι αλλο φταιει και καιει ενα ενα τα διαφορα περιφερειακα ηλεκτρικα του??

Ευχαριστω για την οποιαδηποτε βοηθεια:)

Κυριακίδης
01-04-16, 20:40
.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν ηταν αρκετος χρονος ζεσταματος με τον αναπτηρα τα 10-15 δευτερολεπτα που ζεσταινα το συρμα???
Δεν ζεσταίνεις το λεπτό του σύρματος αλλά την άκρη που καταλήγει στον κάδο . είναι ένα μεγάλο στρόγγυλο σαν κέρμα καπάκι . Ζέστανε το αρκετά , βάλε ένα μόνιμο κερί να ζεσταθεί αρκετά , μέχρι να δεις αν λειτουργούν αντίστροφα όλες οι επαφές είτε στο άνοιγμα είτε στο κλείσιμο τους .
Το P1 που λέγαμε πριν "γενικός " και σύμφωνα με την φωτογραφία και στο σημείο που είναι η χάλκινη πλατίνα . Λογικά το τέρμα δεξιά πρέπει να είναι το P1 και το τέρμα αριστερά με το μέσον θα είναι τα (1 και 2 αναχώρησης ) οπότε κανόνισε που θα μετράς για να δεις ποια ήταν κλειστά ή ανοικτά (στην κρύα κατάσταση ) και αν μετά το ζέσταμα αντιστρέφονται ανάλογα αυτά .

και τα ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φευγουν για επανω .Κανενα δεν παει απο την αντισταση στο κλιξον.Ομοιως τα του κλιξον καλωδια φευγουν για επανω μεσα στην πλεξουδα.
Δεν έχει σημασία αυτό , άλλα μοντέλα έχουν από την αντίσταση κατευθείαν καλώδια στο κλίξον και άλλα είναι φτιαγμένα με διαφορετική φιλοσοφία .
Τα Ariston / indesit / zanyssi (όλα τα ιταλικά τα παλιά ) κάπως έτσι δουλεύανε ... και εγώ συγκεκριμένα είχα ένα Indesit μοντέλο . Και αυτό δούλευε ως εξής .
Επέλεγες το πρόγραμμα (καυτό 90 βαθμούς ) και τον περιστροφικό θερμοστάτη τον έβαζες στους 90 επίσης .
Με το ξεκίνημα έπαιρνε το νερό .....
Σταματούσε το νερό στην ενδεδειγμένη στάθμη ...
Γυρνούσε το μοτέρ δεξιά αριστερά 5-6 φορές ή κάπου τόσο...
Κάποια στιγμή γίνεται μια "νεκρική σιγή" (νεκρώνει το μοτεράκι του εγκεφάλου και το σημείο που "νέκρωσε " το πρόγραμμα έδωσε εντολή στην "αναμονή " του περιστροφικού θερμοστάτη μόλις να φτάσει τους 90 βαθμούς , να ενεργοποιήσει και πάλι το μοτεράκι του εγκεφάλου για να ξεκινήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα ... (πάλι συνεχίζει από εκεί και ύστερα να γυρίζει δεξιά αριστερά μέχρι κάποια στιγμή θα πετάξει νερά και θα πάρει άλλα "κοινώς ξέπλυμα" και μέχρι που θα φτάσει στο τελικό στίψιμο.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις να φταίει από τον πιεσσοστάτη (και δεν θέλω να σε μπερδέψω περισσότερο μιας που είχες αναφέρει ότι πήρε "λίγο νερό" και ίσως είναι μια αιτία εδώ αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες με το "λίγο νερό" ) τέλος πάντων

Έπειτα είπες κάτι περίεργα με την απότομη εκκίνηση στο μοτέρ και μετά λες "στρώνει "

Εκείνα τα χτυπήματα / θόρυβοι στον κάδο ...
Άσε που έχει κάδο με εμαγιέ από ότι κατάλαβα , και τέτοιοι κάδοι μετά από τόσα χρόνια που λες θα είναι έτοιμο να τρυπά κάθε τόσο ... σκούρα τα πράγματα για να το χαρείς εις μακρόν.

Κυριακίδης
01-04-16, 20:48
Βασικη μου ερωτηση ειναι η εξης:Διαβασα σε καποιο ποστ μεσα στο σαιτ εδω προχθες οτι το μοτερ (σε καποιο-ολα? πλυντηριο-α? δεν θυμαμαι μαρκα)δεν δουλευει με 220 βολτ και εαν παρει 220 βολτ κατευθειαν θα κανει βιαη/αποτομη εκινηση.Τον συμβουλευε καποιος αλλος συνφορουμιστας να το εκινησει με 12 βολτ(ειχε βγαλει το μοτερ απο παλιο πλυντηριο και ηθελε να το χρησιμοποιησει εκτος πλυντηριου για αλλες δουλειες επειδη ηταν καλο).
Άλλο μοτέρ ήταν εκείνο (με καρβουνάκια ) , καμιά σχέση με το δικό σου. δεν σε αφορά προς το παρόν. Το δικό σου είναι "Μαλκότση"

επισης παρουσιαστηκε προβλημα μαλλον με τον θερμοστατη τωρα απο οτι δειχνουν πιθανως οι μετρησεις σημερα και πριν (κρυος και με αναπτηρα ζεσταμα δεν αλλαζει κατι)Μηπως καηκε κι αυτος??
Στον περιστροφικό θερμοστάτη αναφέρεσαι?

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
02-04-16, 04:24
Στον περιστροφικό θερμοστάτη αναφέρεσαι?

Ναι Πετρο ,στον περιστροφικο θερμοστατη αναφερομαι ,ομως οπως μου εγραψες δεν τον ζεστανα σωστα οποτε φτου κι απ την αρχη το ζεσταμα και τα μετρηματα:)Βεβαια επειδη η διπλοφορδη τσιμουχα στεγανοποιησης του αισθητηρα/ κερμα ,βγαινει περιμετρικα ,εξω απο το κερμα με φοβιζε το κερι μην την καψω ,αλλα θα προσπαθησω να τον ζεστανω σωστα και θα δουμε.σε ευχαριστω πολυ παντως για τον χρονο σου και την βοηθεια σου.

Ο καδος ειναι εμαγιε ,(οπως πολυ σωστα ειπες)ομως οπως τον ειδα λυμενο μια φορα που επισκεφθηκα το σερβις δειχνει ΟΚ.Οσο κρατησει λοιπον,δεν πειραζει.

Ανεφερα το θεμα ηλεκτρικων επειδη πιστεψα οτι μετρησα δλδ ζεστανα σωστα τον θερμοστατη ομως εκανα λαθος αρα δεν μπορω να υποθεσω οτι καηκε.Μακαρι να δουλευει.

......θα είναι τα (1 και 2 αναχώρησης ) οπότε κανόνισε που θα μετράς για να δεις ποια ήταν κλειστά ή ανοικτά (στην κρύα κατάσταση ) και αν μετά το ζέσταμα αντιστρέφονται ανάλογα αυτά .

ΟΚ θα μετρησω κυκλωμα τοτε,με το μπιπ του πολυμετρου,αφου ζεστανω σωστα τον αισθητηρα.Αλλα και με Ωμ.

Επέλεγες το πρόγραμμα (καυτό 90 βαθμούς ) και τον περιστροφικό θερμοστάτη τον έβαζες στους 90 επίσης .
Με το ξεκίνημα έπαιρνε το νερό .....
Σταματούσε το νερό στην ενδεδειγμένη στάθμη ...
Γυρνούσε το μοτέρ δεξιά αριστερά 5-6 φορές ή κάπου τόσο...
Κάποια στιγμή γίνεται μια "νεκρική σιγή" (νεκρώνει το μοτεράκι του εγκεφάλου και το σημείο που "νέκρωσε " το πρόγραμμα έδωσε εντολή στην "αναμονή " του περιστροφικού θερμοστάτη μόλις να φτάσει τους 90 βαθμούς , να ενεργοποιήσει και πάλι το μοτεράκι του εγκεφάλου για να ξεκινήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα ... (πάλι συνεχίζει από εκεί και ύστερα να γυρίζει δεξιά αριστερά μέχρι κάποια στιγμή θα πετάξει νερά και θα πάρει άλλα "κοινώς ξέπλυμα" και μέχρι που θα φτάσει στο τελικό στίψιμο....

Ακριβως ετσι λειτουργουσε και το δικο μου και το εχω περιγραψει σε παλαιοτερο ποστ.Με μια μικροδιαφορα.Το δικο μου επαιρνε λιγο νερο εκανε κανα δυο βολτες ο καδος ,σταματουσε,το ζεσταινε συντομα αφου ηταν λιγο,και ξαναπαιρνε/συμπληρωνε την κανονικη ποσοτητα νερου πλεον,το ζεσταινε μεχρι την θερμοκρασια που επρεπε /ειχαμε ζητησει,και επλενε μεχρι να ολοκληρωσει αυτον τον Χ κυκλο προπλυσης η πλυσης και να αδειασει ,να περασει στον επομενο κυκλο /νουμερο να ξαναπαρει νερο να ζεστανει κλπ. Οταν ομως νεκρωνε και ξεκινουσε το ζεσταμα νερου ,αυτη η διαδικασια βρασης ακουγοταν σαν ενα απαλο ΧΧΧΧΧΧ αν εβαζα το αυτι μου κολημενο στο καντραν .Τωρα που δεν ζεσταινε το ΧΧΧΧΧΧΧ δενακουγεται :)

..... αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες με το "λίγο νερό" ) τέλος πάντων .

Αυτο το ανεφερα διοτι εγινε στην εναρξη προπλυσης ,πηρε λιγο νερο και σταματησε στο 1 λεπτο.Δεν ηταν για να ζεστανει,αφου ειχα τον περιστροφικο θερμοστατη στο 0.Περιμενα -περιμενα -βραση δεν ακουγοταν ,δεν επρεπε αλλωστε να βρασει ,ειπαμε θερμοκρασια ειχα στο 0 και το προχωρησα οπως εχω περιγραψει παλαιοτερο ποστ.

Έπειτα είπες κάτι περίεργα με την απότομη εκκίνηση στο μοτέρ και μετά λες "στρώνει "

Το ποτηρι με το νερο επανω στο πλυντηριο δεν κουνιοταν ουτε και το νερο δεν ετρεμε μεσα στο ποτηρι ακομη και οταν εστιβε.Τωρα περπαταει λιγο το ποτηρι στο στυψιμο.Ποδαρακια ρυθμιζω παντα (μια φορα μονο χρειαζεται)με ενα νημα της σταθμης που φτιαχνω με κλωστη ραψιματος και βελονακι γυναικειου πλεξιματος.Ελεγχω καθετοτητα και στις 4 γωνιες του πλυντηριου.

Ετσι λοιπον τωρα την αποτομη εκινηση μοτερ, την νοιωθω -στιγμιαια-οταν ακουμπω πανω του (στηριζομαι με τους αγκωνες στο καπακι σαν σε τραπεζι ακουμπω, και τα χερια στο πηγουνι)Με ανυσηχησε σε συνδιασμο με τον αποτομο θορυβο που χτυπα η ηλεκτροβανα οταν ανοιγει(λες και αντι να παρει την ηλεκτρικη δυναμη που χρειαζεται για το εργο της,της παρεχεται υπερ πολαπλάσια ηλεκτρικη ενεργεια και χτυπαει τοσο δυνατα).Ουτε η παλια ηταν βουλωμενη,βρωμικη η κολημενη -την ελυσα μεσα της και την ειδα-ουτε και η ολοκαινουργια που αγορασα φυσικα.Ομως και οι 2 εχουν την ιδια συμπεριφορα (οσο δουλεψε 5 πλυσεις η ηλεκτροβανα η παλια),κατι που στο παρελθον δεν συνεβει ποτέ.(ο θορυβος που κανει οταν ανοιγει)Για αυτο ανησυχησα μηπως κατι με την ηλεκτρικη τροφοδοσια τους συμβαινει.Ισως κανω λαθος ομως.Παντως τωρα που γραφω και το φερνω στο μυαλο μου,για να διαπιστωσω αν εφταιγε η ηλεκτροβανα η κατι αλλο,μην την αγοραζω αδικα,ξεκινησα το πλυντηριο και με το που κλειδωσε η πορτα ηδη ειχα το πολυμετρο πανω στα φισακια τροφοδοσιας ρευματος της ηλεκτροβανας εχοντας την αφαιρεσει ηδη.Μετραγε 0 βολτ και με το αυτοματο κλειδωμα της πορτας 235 βολτ και επειτα κατεβηκαν στα 225 σταθερα.Αγορασα καινουρια ηλεκτροβανα την εβαλα και εκανε 2 πλυσεις καλες.Επειτα αρχισε να μην ζεσταινει το νερο και να σταματα ακομη και με θερμοκρασια στο 0,και αρχισαμε τουτη την συζητηση :)

Εκείνα τα χτυπήματα / θόρυβοι στον κάδο ...

Δυστυχως (τωρα που το ανοιξα)βλεπω και την τροχαλια κινησης καδου ελαχιστα στρεβλωμενη αλλα και το αξονακι που δεχεται το εδρανο του ρουλεμαν και στην ακρη του το παξιμαδι που ασφαλιζει την προαναφερομενη τροχαλια ,ελαχιστα στρεβλωμενο.Αυτα δεν υπηρχαν.Υποθετω οτι χτυπησαν με σφυρι το ρουλεμαν προς εξαγωγη(αλλωστε αυτος ηταν και ο μοναδικος λογος που εδωσα το πλυντηριο,-δεν παρουσιαζε κανενα αλλο προβλημα- γιατι εγω με τον εξολκεα που εχω αν και στο παρελθον αλαξα 2 φορες ρουλεμαν αυτη την φορα δεν εβγαινε.Και δεν ειχε και κανενα προβλημα να χρειαζεται αλλαγη,αλλα το οτι δεν πλυναμε το πλυντηριο με σοδα η καποιο καθαριστικο τα τελευταια χρονια μας εκανε να νομιζουμε οτι βγαζει σκουρια στα ρουχα το ρουλεμαν,ενω ηταν καφετιλα απο οτι ειχε συσωρευθει στον καδο απο τις πλυσεις).Απο το τιποτα δλδ χαλασε ενα πλυντηριο που δουλευε αψογα!!:(

Τι μπορει να συμβαινει στην απεναντι πλευρα (του αλλου ρουλεμαν που δεν το βλεπω)και απο που αρχισε μετα απο 5 πλυσεις να ακουγεται το τσικ τσικ τσικ οταν γυριζει ο καδος δεν το ξερω.Οπως κανονικο δεν ειναι και οτι ακουγεται να τριζει η νεα τσιμουχα του αλλαγμενου ρουλεμαν.Μαλιστα δεν ειναι σταθερο το τριξιμο της.Συμβαινει να ακουγεται 2 φορες σε καθε μια πληρη περιστροφη του καδου.Υποθετω αποτελεσμα απο το ελαχιστα στρεβλωμενο αξονακι .Αυτα ομως τωρα δεν φτιαχνονται.Δεν αξιζει να ξαναβγαζω ρουλεμαν και καπακι καδου ,να βρω και να αγορασω αξονακι ρουλεμαν κλπ ,κλπ. Οποτε τα αφηνουμε στην ακρη και ναναι καλα εκεινοι που το περιποιηθηκαν.

Για αυτο ανεφερα το τσικ τσικ τσικ (θορυβοι στον καδο)που ξεκινησε εδω και 2 πλυσεις (μηπως επαιρνα καποια γνωμη).Διαπιστωσα ομως(οταν το ανοιξα στο πλαι) αυτα που μολις προανεφερα και με ιμαντα εξω ,γυριζοντας ελαφρα και απαλα το αδειο τυμπανο απο την τροχαλια του με το χερι μου ,ακουω το τσικ τσικ να συμβαινει σε δυο σημεια.Στις 45 μοιρες δεξια και στις 45 μοιρες αριστερα απο την νοητη καθετο του κεντρου της τροχαλιας στο ανω αυτης ημισφαιριο.

Συγχωρειστε μου το μακροσκελες ,αλλα Πετρο μου αφου εξεταζεις και την λεπτομερεια των γραφομενων μου (και πολυ χαιρομαι για αυτο:)) οφειλα να εξηγησω γιατι το ανεφερα τοτε.

Αυριο λοιπον παλι ,δλδ σημερα θα ξαναμετρησω αφου ζεστανω σωστα τον περιστροφικο θερμοστατη ,και θα επανελθω.
Σας ευχαριστω ολους απο καρδιας ,και καλο μηνα να εχουμε :)

Κυριακίδης
02-04-16, 09:45
Ακριβως ετσι λειτουργουσε και το δικο μου και το εχω περιγραψει σε παλαιοτερο ποστ.Με μια μικροδιαφορα.Το δικο μου επαιρνε λιγο νερο εκανε κανα δυο βολτες ο καδος ,σταματουσε,το ζεσταινε συντομα αφου ηταν λιγο,και ξαναπαιρνε/συμπληρωνε την κανονικη ποσοτητα νερου πλεον,το ζεσταινε μεχρι την θερμοκρασια που επρεπε /ειχαμε ζητησει,και επλενε μεχρι να ολοκληρωσει αυτον τον Χ κυκλο προπλυσης η πλυσης και να αδειασει ,να περασει στον επομενο κυκλο /νουμερο να ξαναπαρει νερο να ζεστανει κλπ. Οταν ομως νεκρωνε και ξεκινουσε το ζεσταμα νερου ,αυτη η διαδικασια βρασης ακουγοταν σαν ενα απαλο ΧΧΧΧΧΧ αν εβαζα το αυτι μου κολημενο στο καντραν .Τωρα που δεν ζεσταινε το ΧΧΧΧΧΧΧ δενακουγεται :)
Πέρα από ότι ελέγχους κάνεις πάνω στον περιστροφικό θερμοστάτη.
Υποψιάζομαι και κάποιο πρόβλημα στον πιεσσοστάτη (μπας και τον πείραξες με τις βίδες ρυθμίσεων στάθμης νερού που έχει επάνω?) αν πιστεύεις ότι τώρα συγκριτικά με πριν παίρνει αυτήν την φορά λιγότερο νερό , τότε και ο πιεσσοστάτης ίσως να δημιουργεί προβλήματα . να το έχεις υπόψη .
Ή μήπως έχεις την έξοδο αποχέτευσης κάπως χαμηλά και αδειάζει απρόσκοπτα νερά , και γιαυτό ξαναπαίρνει νερό? (ενώ δεν θα έπρεπε?)
Πρέπει να βάζεις τα ίδια ανταλλακτικά της εταιρίας (π.χ. η βαλβίδα νερού που άλλαξες υπάρχουν διαφορετικές σε διάμετρο ροής και σε ισχύ και δεν μπορείς να βάζεις ότι ναναι αν και μοιάζουν κατά πολύ ίδιες )
Καλές έρευνες και αποτελέσματα στις προσπάθειες σου. η επιμονή σου θα νικήσει .

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
02-04-16, 12:13
Υποψιάζομαι και κάποιο πρόβλημα στον πιεσσοστάτη (μπας και τον πείραξες με τις βίδες ρυθμίσεων στάθμης νερού που έχει επάνω?)

Καλημερα :) βρηκα τον πιεσοστατη, δεν τον πειραξα ποτε.Εχει 7 επαφες , συνδεδεμενες οι 5 και το λεπτο σωληνακι νερου η κενου.

Η εξοδος αποχετευσης ειναι στο σωστο υψος,ουτε βγαζει απροσκοπτα νερα ποτε.Μολις εχω νεωτερα θα αναφερω.Καλο Σ/Κ να εχουμε :)

ΕΧΩ ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για τον Θερμοστατη!!
Με το κερι οπως ειπες (η διευκρινηση σου ηταν απαραιτητη και με βοηθησε) μετρησα τα εξης :

ΚΡΥΟΣ
βαθ ΑΒ ΑΟ ΟΒ (επαφες)
0 , - beep -
15,beep - -
30 beep - -
40 beep - -
60 beep - -
90 beep - -

ΖΕΣΤΟΣ(με κερι)
βαθμοι επιλογεα ΑΒ ΑΟ ΟΒ (επαφες)
0 - beep -
15 - beep -
30 - beep -
40 - beep -
60 - beep -
90 - beep -

Οταν υποβαλω το ποστ τα κολαει και μπερδευει μαλλον .Εξηγω λοιπον οτι ΚΡΥΟΣ κυκλωμα κλεινουν στους 0 μονο η ΑΟ δλδ ακρη με κεντρικη ,ενω απο 15 βαθμους ο επιλογεας και πανω σε ολες τις θερμοκρασιες κυκλωμα κλεινουν μονο οι ΑΒ δλδ ακρη με ακρη οι επαφες.
Οταν ΖΕΣΤΟΣ κυκλωμα κλεινουν μονον οι ΑΟ δλδ ακρη με κεντρικη επαφη.

Βασει του λινκ http://www.italespo.it/retro/scheda....0series&id=106 (http://www.italespo.it/retro/scheda.asp?documentID=1184&tipo=Adjustable%20Thermostat%20TR/741%20series&id=106) που μου εστειλες ,αν καταλαβαινω σωστα ο θερμοστατης μου δειχνει οτι δουλευει :):)
δλδ σαν Ρ1 στο λινκ καταλαβαινω την επαφη που εγω ,εδω ονομαζω Α .
,επισης να πω οτι τον ακουγα που ανοιγε ΚΛΙΚ στις διαφορες θερμοκρασιες.Μετρουσα κυκλωμα και ως ανω τα αποτελεσματα.
Επισης σε μετρησεις Ωμ ταυτοχρονα ,εδειχνε 1,3 λιγο πριν ακουστει το κλικ (οταν κρυωνε και εστρεφα σταδιακα τον επιλογεα προς το 0) η 1,6 δλδ > του 1,3 οταν τον εβαζα 40 π.χ ενω ακομη ο αισθητηρας (ακουστικο κλικ) ηταν στους 60 .

Αν λοιπον δουλευει εσεις θα μου πειτε,τωρα τι ψαχνω ?Κλιξον πως το ψαχνω?:)

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
02-04-16, 15:07
Πιεσοστατης φωτο41601

lux aeterna
05-11-20, 21:56
Αναβιώνω το θέμα γιατί απεβίωσε το δικό μου πλυντήριο!

Ξαφνικά εκεί που έπλενε, σταμάτησε. Ο τεχνικός που ήρθε είπε ότι χάλασε ο εγκέφαλος, αλλά δεν με έπεισε γιατί έφτασε στο συμπέρασμα σε 2 λεπτά ίσως. Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις στο θέμα αυτό, είδα πόσα πολλά μπορεί να φταίνε. Μιας και βρήκα κάποια ανταλλακτικά online, θα μπορούσα να ελέγξω εγώ κάτι πριν προβώ σε αγορά νέου πλυντηρίου;

ΥΣ. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις, αλλά έχω έναν φίλο που διαβάζοντας τις απαντήσεις σας θα μπορούσε να καταλάβει και να διορθώσει το πρόβλημα εάν διορθώνεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
11-11-20, 00:49
lux aeterna (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=69684) Ισως μπορω να σε βοηθήσω , .Εχεις π.μ δες το. Γιώργος.