PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] προβλημα σε πλυντηριο πιατων siemens

mike75
20-03-16, 21:13
καλησπερα εχω ενα πλυντηριο πιατων siemens S9IT1S E-nr SE25A590/47 και μου παρουσιαζει το εξης προβλημα:
To θετω σε λειτουργια παιρνει νερο πλενει και μολις φτανει στην ενδειξη του λαμπρυντικου
και ειναι να ξαναπαρει νερο δεν παιρνει και ακουγονται οι εκτοξευτηρες να δουλευουν αεργα.
Σε ελεγχο που του εκανα φλοτερ αντισταση και μοτερ οκ,σπιραλ και βαλβιδες αφαλατωσης ,αποστραγκισης καθαρα,aqua stop εκτιμω οκ γιατι παιρνει νερο κανονικα στη πρωτη πλυση.
Χθες που το εβαλα δουλεψε κανοονικα,και σημερα μου εκανε τα ιδια που σας αναφερω παραπανω
Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο,γιατι το μονο που μου μενει ειναι η πλακετα πλεον.
Ευχαριστω!!!

mike75
21-03-16, 17:56
καλησπερα εχω ενα πλυντηριο πιατων siemens S9IT1S E-nr SE25A590/47 και μου παρουσιαζει το εξης προβλημα:
To θετω σε λειτουργια παιρνει νερο πλενει και μολις φτανει στην ενδειξη του λαμπρυντικου
και ειναι να ξαναπαρει νερο δεν παιρνει και ακουγονται οι εκτοξευτηρες να δουλευουν αεργα.
Σε ελεγχο που του εκανα φλοτερ αντισταση και μοτερ οκ,σπιραλ και βαλβιδες αφαλατωσης ,αποστραγκισης καθαρα,aqua stop εκτιμω οκ γιατι παιρνει νερο κανονικα στη πρωτη πλυση.
Χθες που το εβαλα δουλεψε κανοονικα,και σημερα μου εκανε τα ιδια που σας αναφερω παραπανω
Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο,γιατι το μονο που μου μενει ειναι η πλακετα πλεον.
Ευχαριστω!!!

Κανενας δεν γνωρίζει???????

tipos
21-03-16, 22:22
Η βλαβη σου οπως την περηγραφης ειναι καπως περιεργη.δεν νομιζω να φταιει η πλακετα.Το μυαλο μου παει πιο πολυ στο μικροδιακοπτη πανω στον πιεζοστατη,ισως να κολαει και δεν αφηνει το παγουρι να γεμισει οποτε περνει λιγο νερο με αποτελεσμα να δουλευουν οι εκτοξευτηρες αεργα

mike75
22-03-16, 19:18
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου,αυτο που δεν ξερω ειναι ποιος διακοπτης απο τους δυο ειναι του πιεζοστατη,βλεπω δυο διακοπτακια στην αριστερη πλευρα του πλυντηριου κοντα στο φλοτερ,τον ενα τον πιεζει ενα γαλαζιο εξαρτημα και τον αλλο ενα κοκκινο αξονακι καθετο

tipos
22-03-16, 19:28
Το αριστερο απως τους βλεπεις ειναι πιεζοστατης το δεξη ειναι φλοτερ για ασφαλεια απο υπερχηληση

mike75
22-03-16, 19:49
καταλαβα το πρωι θα το λυσω θα το τσεκαρω και θα σε ενημερωσω.Ευχαριστω!!!

mike75
24-03-16, 12:13
τελικα φιλε tipos ειχες δικιο,προβλημα διακοπτη πιεσοστατη κανει διαλειπτικη λειτουργια και οι ακροδεκτες
του ειναι μαυροι,η φισα ειναι μια χαρα,το καθαρισα με electroclean και δουλευει κανονικα τωρα το πλυντηριο,
προσωρινα βεβαια μεχρι να βρω το καινουργιο ανταλακτικο.σε ευχαριστω!!!

mike75
24-11-16, 21:20
Καλησπερα
και επανερχομαι φιλε Σακη υστερα απο 8 μηνες στο ιδιο προβλημα.Παλι οταν φτασει στην ενδειξη του λαμπρυντικου δεν παιρνει νερο παρ΄ολο που του αλαξα το μικροδιακοπτη πανω στο πιεσοστατη και δουλευε μεχρι χτες μια χαρα.Το ελυσα λοιπον σημερα και τον τσεκαρα και δουλευει κανονικα και για να ειμαι σιγουρος τον αλαξα με καινουργιο παλι γιατι ειχα παρει δυο απο τη SIEMENS, αλλα ματαια αυτη τη φορα δεν μου βγηκε.Τι αλλο μπορει να φταιει? καθε συμβουλη σου πολυτιμη!!
Ευχαριστω

tipos
24-11-16, 21:41
Γιασου Μιχαλη και παλι.Το πλαστικο που βρισκεται ο μικροδιακοπτης ειναι καθαρο?Υδραυλικα δουλευει σωστα?

tipos
24-11-16, 21:43
Δες και αυτο στο #21 http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=70282&page=3

mike75
24-11-16, 23:28
υδραυλικα δουλευει ακριβως οπως το περιγραφεις στο link που μου εστειλες, και το αqua stop ακουω το πηνιο να δουλευει στην πρωτη εκκινηση,μετα κολαει στη φαση του λαμπρυντικου.Οσον αφορα την καθαροτητα εχει πιασει μαυριλα το πορτοκαλι φλοτερακι

mike75
24-11-16, 23:34
υδραυλικα δουλευει ακριβως οπως το περιγραφεις στο link που μου εστειλες, και το αqua stop ακουω το πηνιο να δουλευει στην πρωτη εκκινηση,μετα κολαει στη φαση του λαμπρυντικου.Οσον αφορα την καθαροτητα εχει πιασει μαυριλα το πορτοκαλι φλοτερακι

mike75
24-11-16, 23:35
αυριο θα σου το στειλω φωτο να το δεις

mike75
25-11-16, 15:45
Σακη καλησπερα
Εβγαλα φωτογραφια τον πιεσοστατη μονο μαυριλα εχει πιασει το φλοτερακι της υπερχειλησης.Υδραυλικα δουλευει κανονικα.Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι αφου του βαλω δυο κανατες νερο δουλευει κανονικα μεχρι που περατωνει,εαν θελω να βαλω και δευτερο πλυντηρο στο καπακι παρατηρω οτι ουτε στην αρχικη εκκινηση παιρνει νερο,εαν παλι το βαλω μετα απο 3-4 ωρες κανει τα παραπανω που σου περιγραφω παιρνει νερο δουλευει και κολαει στο λαμπρυντικο

42720

tipos
25-11-16, 20:28
Οπωσδηποτε πρεπει να το καθαρισεις οπως επισης και το σπιραλ που οδηγει το νερο στον καδο.Για να βγαλεις το δοχειο του πιεζοστατη πρεπει πρωτα να βγαλεις το παγουρι,αλλιως δεν βγαινει.Το παγουρι απο τη μια μερια ειναι σκληρο πλαστικο αλλα απο την πισω μερια ειναι ζελατινα,οποτε προσεχε πολυ οταν το βγαζεις μηπως τρυπησει.Πριν το βγαλεις πρεπει να το αδιασεις οπωσδηποτε βαζοντας σε λειτουργια το πλυντηριο και αφου μπει το νερο στον καδο και εχει αδιασει τελειως κανεις reset για να κανει αντληση.αφου βγουν τα νερα αρχιζεις το ξηλωμα.Το παγουρι βγαινει βγαζοντας τις 2 βιδες που συγκρατουν τις 2 βεργες ωστε αυτες να ελευθερωθουν και να βγουν τραβωντας τες προς τα αριστερα.Επειτα ξεκουμπωνεις τα 2 σπυραλ που βρισκονται κατω και αριστερα του παγουριου καθως και το γκρι λεπτο λαστιχο,Τελος αφαιρεις τις 2 πλαστικες γωνιες στο πανω μερος αριστερα και δεξια του παγουριου.Η αριστερη εχει μια κρυμενη βιδα στο πισω μερος ενω η δεξια ειναι κουμπωτη.Μολις βγουν και οι γωνιες τραβας προσεχτικα και προς τα πανω το παγουρι και θα βγει.Το δοχειο του πιεζοστατη ξεκουμπωνει προς τα πανω αφου εχεις βγαλει τις φυσες και το σπιραλ.Το δοχειο του πιεζοστατη ανοιγει και καθαριζει.Αφου τελιωσεις το καθαρισμα αρχιζεις και μονταρεις αντιστροφα και με προσοχη.Αν πεσουν νερα πανω σε καλωδια η εξαρτηματα φροντισε να ειναι τελειως στεγνα πριν το βαλεις σε λειτουργια.
Επισης βγαλε και την ταπα του αλατιου πριν αρχισεις γιατι απο εκει αδιαζει μερος του νερου που εχει το παγουρι.Τον πιεζοστατη τον καθαριζεις με ενα πανι οσο μπορεις,δεν τον ανοιγεις ουτε τον βρεχεις.

mike75
25-11-16, 21:35
ενταξει Σακη καταλαβα ξεκιναω τωρα που εχω λυσει τα πλαινα ηδη,και εχω πληρη ησυχια
αυριο θα σε ενημερωσω
ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!

tipos
25-11-16, 21:41
Το διακοπτακη που εβαλες μηπως ειναι σκληρο?Κανονικα θα πρεπει να ειναι οσο μαλακο ειναι το παλιο η ακομα το ιδιο με το δεξια διακοπτακη.Το προσεξες αυτο οταν το αλαξες?

mike75
26-11-16, 12:44
ναι Σακη ο μικροδιακοπτης ειναι γνησιος απο τη siemens και το γνωριζα, το πιεσοστατη το καθαρισα καλα και ειδα οτι τα κινητα του μερη λειτουργουν πιο ευκολα απο πριν γιατι ειχαν πιασει βουρκο. Μολις βρω χρονο θα το δεσω και θα σου πω αποτελεσματα

mike75
27-11-16, 16:44
Αγαπητε φιλε Σακη εχω να σε ενημερωσω για τα εξης
Το σπιραλ απο το πιεσοστατη μεχρι το καδο ηταν χαλια απο τα λιπη ετων,το καθαρισα και ειναι οκ
Ο πιεσοστατης καθαριστηκε μεν αλλα παρατηρησα οτι πανω στην αεροπαγιδα που βγαινει ενα βαλβιδακι και ωθει το γαλαζιο αξονακι
κολαει και παραμενει ανοιχτο με αποτελεσμα να ωθει συνεχεια το γαλαζιο αξονακι και να μην παιρνει νερο.
Οταν το επαναφερω χειροκινητα δηλαδη αφου παρει νερο ο καδος και αδιασει το παγουρι το πλυντηριο δουλευει και περατωνει με αποτελεσματα αριστα.

mike75
27-11-16, 17:21
λοιπον και 5η δοκιμη χειροκινητα οπως στα περιγραφω #19 με αποτελεσματα αριστα.
Αρα το προβλημα ειναι υδραυλικο και οχι ηλεκτρικο, να αλαξω ολο το πιεσοστατη με το φλοτερ ή το δινει ξεχωριστα η siemens?
Eυχαριστω!!!!!

tipos
27-11-16, 19:18
Αποσο βλεπω το δινει ετσι42724 με κωδικο ανταλακτικου 00497570 και τιμη 21ευρο
Εσυ παρε τηλ.και οτι σου πουν.Εγω τα βλεπω απο αλλο site.

mike75
28-11-16, 14:52
Σακη το αλαξα και το πλυντηριο δουλευει μια χαρα.Η τιμη του ηταν στα 35Ε γνησιο απο τη siemens
Σε ευχαριστω για ολα!!!