Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Μη ζεστός αέρας σε κλιματιστικο York

meletis_m
05-03-16, 00:09
Καλησπέρα, εχω 1 κλιματιστικό της York 9.000btu.Tελευταία δεν βγάζει ζεστό αέρα, εννοείται οτι εχω καθαρίσει τα φίλτρα αέρα.Δεν είναι Inverter.
Φωναξα τεχνικό, αλλά δεν μου φάνηκε και πολύ γνώστης με 1η ματιά.Ηθελα να το σιγουρέψω πρωτού την αγορά νέου.
Η τετράοδη βαλβίδα μου είπε οτι λειτουργεί στην εναλλαγή ζεστού-κρύου αέρα.Φρέον το μηχάνημα είχε το μέτρησε.Άλλωστε γινόταν συντήρηση κάθε 2 χρόνια.
Μου είπε οτι στην ουσία λειτουργεί η μία μόνο ταχύτητα στο ανεμιστήρα.Υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί ή όντως δεν φτιάχνεται.
Μου πρότεινε κατευθείαν την αγορά νέου, καθώς είναι ασύμφορη η επισκευη του.
Μοντέλο Κλιματιστικου:
York YHJB09FS-AAF
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.,
Σχεδιάγραμμα:
4144241443

glamor
06-03-16, 16:52
"Φρέον το μηχάνημα είχε το μέτρησε"
πως το μέτρησε? με μανόμετρα!!! πρέπει να το βγάλει όλο το φρεον και με μια ζυγαριά να το μετρήση (δεν ξέρω κανένας να το κάνει αυτό) το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αδειάσει όλο το περιεχόμενο και εκ νέου φρέων με την ποσότητα βάση του κατασκευαστή!!!

FILMAN
07-03-16, 12:00
Μου είπε οτι στην ουσία λειτουργεί η μία μόνο ταχύτητα στο ανεμιστήρα.
Μπορείς να επιβεβαιώσεις αν όντως συμβαίνει αυτό;

lefteris251
07-03-16, 22:42
Αν ειναι συμβατικο και γνωριζει ο ψυκτικος μπορει να βαλει ψυκτικο υγρο με τις πιεσεις. Το συμβατικο κλιματιστικο το πετας μονο αν εχει βλαβη ο συμπιεστης ολα τα αλλα διορθωνονται. Το 1 ελεγχος υγρων που σημαινει οτι ο συμπιεστης λειτουργει κανονηκα. 2 ελεγχο οτι λειτουργουν οι ανεμιστηρες μεσα και εξω προσοχη να φυσαει καλα και οχι απλα να γυρναει. Μπορεις να πιασεις το στοιχειο στο εσωτερικο μηχανημα δλδ βγαζεις φιλτρα και ακουμπας μ τ χερι αυτο που μοιαζει με ψυγειο αυτοκινητου. Ειναι ζεστο?

meletis_m
13-05-16, 02:21
Καλησπέρα, συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.
Στο χωρο τοποθετήθηκε κλιματιστικο Gree Cozy 12.000btu.
Ωστόσο το παλαιό κλιματιστικο είναι στο υπόγειο.
Το μηχάνημα φρέον είχε(το μέτρησε με 2 μανόμετρα) , και έφερνε όντως παγωμένο αέρα όταν το γύριζες στο κρύο.
Στο ζεστό είχαμε το πρόβλημα.Απο οτι είδε ,είπε οτι κάνει παγοφραγμούς.
Όταν το γυριζες στο ζεστό ναι μέν δούλευε ο ανεμιστηρας αλλά οχι στη μέγιστη ταχύτητα όπως παλαιά.
Εννοείται οτι απο το τηλεκοντρόλ είχε ρυθμιστει στη μέγιστη ταχύτητα ο ανεμιστηρας

FILMAN
13-05-16, 12:50
Πολύ πιθανόν απλά να ήθελε αντικατάσταση ο πυκνωτής λειτουργίας του ανεμιστήρα...