PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Βραχυκύκλωμα σε συσκευή JamMan Stereo της Digitech.

Sthol
26-02-16, 17:16
Καλησπέρα παιδιά. Μου έφερε ένας γνωστός από το χωριό αυτό το μηχάνημα, στο οποίο ηχογραφεί τραγούδια με την κιθάρα, και μόνο με αυτό πάει και παίζει μπουζούκι ζωντανά σε μαγαζιά και τον συνοδεύει η ηχογράφηση.
Από τότε που του δημιούργησε πρόβλημα, δεν μπορεί να παίξει ζωντανά τραγούδια, αλλά μόνο να ηχογραφεί κανονικά. Το πρόβλημα λογικά βρίσκεσαι ή στο ποτενσιόμετρο "INST LEVEL" ή στο βύσμα LEFT (mono) IN.
Αρχικά είπα να δω το ποτενσιόμετρο. Η αλήθεια είναι ότι λόγω της μικρής εμπειρίας μου δεν έχω ξαναδεί ποτενσιόμετρο με 7 πιν και ψιλοτρόμαξα :P . Το συγκεκριμένο ποτενσιόμετρο είναι της εταιρίας ALPHA στην τιμή των 50Κ. Εφόσον δεν μπόρεσα να το τσεκάρω επειδή δεν ξέρω τι πρέπει να κοιτάξω, είπα να δω τα βύσματα και εκεί παρατήρησα κάτι πολύ περίεργο! Και τα 6 πιν (3 του LEFT (mono) IN και αλλα τρία του RIGHT IN) είναι βραχυκυκλωμένα μεταξύ τους!
Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίει αυτό λοιπόν χωρίς να κοιτάξω το ποτενσιόμετρο ή κάτι διαφορετικό.
Τώρα θα ήθελα όποιος μπορεί και θέλει να επιβεβαιώσει σε περίπτωση που έχω δίκιο ότι είναι αυτή η βλάβη, και αν ναι που θα βρω τέτοια βύσματα να τα αντικαταστήσω. Σε περίπτωση που είμαι λάθος να μου πεί τι πρέπει να κοιτάξω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, και ελπίζω να μην κούρασα με όλο αυτό το κατεβατό.

Δημήτρης104
27-02-16, 22:22
Δεν ξέρω να σου πω τι φταίει πάντως όχι το βραχυκύκλωμα που λες ότι μετράς

JOUN
28-02-16, 22:40
Αυτο που λες ποτενσιομετρο ειναι rotary encoder.Ειναι δηλ ενας διακοπτης που αναλογως την διαδοχη των επαφων που ανοιγοκλεινουν οταν τον γυρνας,ανεβαζει η κατεβαζει ενταση.
Για να βεβαιωθουμε γυρνα προς μια κατευθυνση ,θα δεις οτι δεν τερματιζει ποτε.Κατι τετοιο εχουν τα περισσοτερα σημερινα radio cd στα αυτοκινητα.
Οπως σου ειπαν παραπανω δεν φταιει το βραχυκυκλωμα που μετρας.

FILMAN
29-02-16, 11:38
Το ποτενσιόμετρο πρέπει να είναι όντως ποτενσιόμετρο και όχι encoder. Το βραχυκύκλωμα όλων των άκρων των βυσμάτων το μέτρησες με πολύμετρο και όχι κοιτώντας τις γραμμές της πλακέτας, έτσι δεν είναι;

Sthol
29-02-16, 23:46
Καλησπέρα παιδιά, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Όπως λέει και ο φίλος ο FILMAN πιστεύω πως δεν είναι rotary encoder αλλά ποτενσιόμετρο, καθώς τερματίζει δεξιά και αριστερά.

Το ποτενσιόμετρο πρέπει να είναι όντως ποτενσιόμετρο και όχι encoder. Το βραχυκύκλωμα όλων των άκρων των βυσμάτων το μέτρησες με πολύμετρο και όχι κοιτώντας τις γραμμές της πλακέτας, έτσι δεν είναι;

Ναι, με το πολύμετρο το μέτρησα.