PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκούπα philips fc9170

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 10:41
Η εν λόγο σκούπα δουλεύει κανονικά με την ρυθμιση (ποτενσιομετρο)στο φουλ αλλά μετά από κάποια λεπτά πέφτει η ισχύς της (φιλτρα ,σωλήνες) είναι καθαρά .Μέτρησα με μια συσκευή΄(μετρηση καταναλωσης ρευματος) που μπαινει στην πρίζα και μετά το φις της συσκευής , 16 με 17Αμπερ, ισχύς 3500w . διάβασα παλαιότερα ποστς , αρπαγμένος ο ροτορας του μοτέρ (βραχυκυκλωμένες σπείρες) ή να υπάρχει πρόβλημα στην πλακέτα ρυθμιστή στροφών κτλ ΄;

diony
19-02-16, 17:16
Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί τόσα watt σκούπα οικιακή , αλλά νομίζω τραβάει αρκετά αμπέρ
Συνήθως έχουμε από 8 -€“ 12 αμπέρ σε φουλ ισχύ
Πιθανό να έχει πρόβλημα το μοτέρ

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 17:19
2200w ειναι μεγιστο η σκούπα

diony
19-02-16, 17:31
Ή το εργαλείο δε μετράει σωστά ή το μοτέρ έχει πρόβλημα
Αν κάνει φασαρία και σπινθηρίζει πιθανό το δεύτερο
Λύσε το προσεκτικά και κάνε έλεγχο στο συλλέκτη αν είναι καθαρός , αν έχουν τζόγο τα ρουλεμάν κ.λ.π. (βαλε και καμιά φωτογραφία καθαρή αν μπορείς)
ΠΡΟΣΟΧΗ Μην το τροφοδοτήσεις έξω με τάση , υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 17:37
Το εργαλείο μαλλον λειτουργεί σωστα έχω μετρήσει άλλες συσκευές κ μου δείχνει εφικτά αποτελέσματα μάλλον μοτέρ πρέπει να ειναι δηλαδή γύρω στο 60ευρω ,

diony
19-02-16, 17:41
Το γνήσιο κοστίζει και δεν ξέρω αν αξίζει να αντικατασταθεί
Υπάρχουν και ιμιτασιόν , πολύ φτηνότερα αλλά κατώτερης ποιότητας συνήθως

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 17:46
Δηλαδή συμπερασμα σιγουρα είναι αρπαγμένο το μοτέρ κ γιατί πεφτει η ισχύς μετά από καποια λεπτά , λόγω αύξηση θερμοκρασίας ; καμμία ιδέα για μοτερ ιμιτασιον ή general use

Κυριακίδης
19-02-16, 18:49
κ γιατί πεφτει η ισχύς μετά από καποια λεπτά ,
Τα 16 αμπέρ τα μετράς και από την αρχή ακόμη? ή εμφανίζονται αργότερα. Τίποτα μυρωδιές καμένου παρατήρησες?

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 19:05
Μυρωδια καμμένου όχι , τα 17 αμπέρ προοδευτικά φτάνουν εκεί

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 19:12
Τώρα με ρύθμιση στο φουλ έκανε 2 μικρές βυθίσεις ισχύος κ σταθερα τώρα στα 1800 w δηλαδή λιγότερη από την ονομαστική των 2200w ,

Κυριακίδης
19-02-16, 19:32
Από την ερώτηση στο #4 έκανες τίποτα ? άνοιξες ? είδες? ... από πλακέτα μεριά το Triac / ψυχρές κολλήσεις τίποτα? / το φίλτρο Hepa εκτός αυτού του θαλάμου της σακούλας , έχει και ένα φίλτρο στην έξοδο του αέρα , το είδες και εκείνο?

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 19:43
Επιχείρησα να την ανοίξω δεν μπόρεσα , το καπάκι που κρύβει την πλακέτα ανασηκώθηκε αλλά φοβηθηκα να ζορίσω καποια άλλα κλιψάκια καθόσον η σκούπα δεν είναι δική μου, το πισω φιλτρο ειναι καινουργιο το μοτέρ φαίνεται να είναι (καμουφλαρισμένο)με άσπρο πλαστικό

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 19:48
Αν τα συμπτώματα προδιδουν καμμενα τυλίγματα στο μοτέρ δεν υπάρχει λόγος να κάνω ανασκαφή , γιαυτο ρωτάω η πλακέτα μπορεί να δημιουργεί όλες αυτές τις ανωμαλίες;ή πάμε για μοτέρ έστω κ μαιμουδίστικο τουτέστιν κινεζο

Κυριακίδης
19-02-16, 20:15
αλλά φοβηθηκα να ζορίσω καποια άλλα κλιψάκια καθόσον η σκούπα δεν είναι δική μου,
¶λλος ένας λόγος να μην φοβάσαι επειδή ΔΕΝ είναι δική σου !:001_tt2:

Αν τα συμπτώματα προδιδουν καμμενα τυλίγματα στο μοτέρ δεν υπάρχει λόγος να κάνω ανασκαφή
Μόνο τα 16 αμπέρ προδίδουν κάτι , αλλά δεν είναι βάσιμο . Σου το είπαν παραπάνω ότι η συσκευή που μετράς μπορεί να είναι μάπα.
Τώρα αυτές οι 2 "βυθίσεις " που λες ότι κάνει μπορεί να είναι και τα καρβουνάκια . Γιαυτό σου είπαν να δεις αν σπινθηρίζουν.

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-02-16, 21:23
Θα τρελαθούμε βρε παιδιά την ξαναέβαλα για κανά τέταρτο στο φουλ , σκουπισα κανονικά δούλεψε χωρίς βυθίσεις ισχύος στα 1850w σταθερά . Η συσκευή που πειραματίζομαι δεν είναι μάπα μάρκα brunnestuhl , την δοκίμασα και αλλού με αναμενόμενα αποτελέσματα . Τι να πω παιδιά σκοτεινές δυνάμεις . Θα παρακολουθήσω το φαινόμενο κ θα σας ενημερώσω .ευχαριστώ

FILMAN
22-02-16, 12:36
Πώς είσαι σίγουρος ότι αυτό το όργανο μέτρησης δίνει σωστές ενδείξεις με κυματομορφές τεμαχισμένου ημιτόνου; Το ότι το διοκίμασες με μια λάμπα πυρακτώσεως ή ένα μοτέρ χωρίς ρύθμιση στροφών και σου έδωσε σωστές ενδείξεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

ΣΚΛΗΚΟΣ
22-02-16, 13:03
Πώς είσαι σίγουρος ότι αυτό το όργανο μέτρησης δίνει σωστές ενδείξεις με κυματομορφές τεμαχισμένου ημιτόνου; Το ότι το διοκίμασες με μια λάμπα πυρακτώσεως ή ένα μοτέρ χωρίς ρύθμιση στροφών και σου έδωσε σωστές ενδείξεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Το δοκίμασα σε τοστιερα, βραστήρα,τηλεοραση,φωτιστικό κτλ με αναμενόμενα αποτελέσματα . Αν είχε σφάλμα στην σκούπα τότε θα είχε κ στις άλλες συσκεύες. Το παράξενο ειναι ότι σκούπα τώρα δουλέυει φυσιολογικά χωρίς βυθίσεις ισχύος κ στα 1850w σταθερά στην μέγιστη ρύθμισή της όπως προείπα , τι να συνέβει ;θάυμα[emoji3]

FILMAN
22-02-16, 13:23
Το δοκίμασα σε τοστιερα, βραστήρα,τηλεοραση,φωτιστικό κτλ με αναμενόμενα αποτελέσματα . Αν είχε σφάλμα στην σκούπα τότε θα είχε κ στις άλλες συσκεύες.
Είναι λογική αυτή; Ποια από τις συσκευές που είπες περιλαμβάνει ή συνοδεύεται από dimmer; Δηλαδή με τη λογική αυτή, αφού έχω πιάσει από τη μύτη ένα μολύβι, ένα στυλό, ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι, ένα σουβλί, μια βίδα και δεν έπαθα κάτι, άρα μπορώ να κάνω το ίδιο και με ένα αναμμένο κολλητήρι!

ΣΚΛΗΚΟΣ
22-02-16, 15:38
Ενταξει κύριε φιλιππε , στην προκειμένη περίπτωση τι να το κάνεις το dimmer , η σκούπα έχει κ παίζοντας με αυτό αυξομειώνονται τα χαρακτηριστικά του ρεύματος ανάλογα , η ουσία του προβλήματος δεν εξηγείται στο 1 ποστ , γονάτισμα του μοτέρ κ τι διορθώθηκε κ τώρα δουλεύει φυσιολογικά;

FILMAN
22-02-16, 15:46
Εσύ άκουγες τη σκούπα να ανεβοκατεβάζει στροφές καθώς το όργανο έδειχνε να ανεβοκατεβαίνει το ρεύμα;

Κυριακίδης
22-02-16, 15:47
η ουσία του προβλήματος δεν εξηγείται στο 1 ποστ , γονάτισμα του μοτέρ κ τι διορθώθηκε κ τώρα δουλεύει φυσιολογικά;
Το ξεσκόνισες σαν καλός νοικοκύρης γιαυτό δούλεψε .:001_tt2:
Παλιότερα ποστ που διάβασα εικάζουν ότι διορθώθηκαν αρρυθμίες στην λειτουργία της σκούπας με ένα απλό ξεσκόνισμα σε πλακέτα .

ΣΚΛΗΚΟΣ
22-02-16, 15:55
Εσύ άκουγες τη σκούπα να ανεβοκατεβάζει στροφές καθώς το όργανο έδειχνε να ανεβοκατεβαίνει το ρεύμα;
Ναι αλλάζαν τα χαρακτηριστικά του ρεύματος κ ανάλογα και οι στροφες του μοτέρ . Το μόνο που έκανα φύσηξα λίγο την πλακέτα . Οπότε μάλλον αυτο που λεει ο Πέτρος .(η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά)