Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Προβλημα με κλιματιστικο firstline

billisveria
18-01-16, 22:23
Καλησπερα εχω ενα κλιματιστικο firstline 24ρι και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. το βαζω στη θερμανση και ενω ξεκιναει και δουλευει για κανενα τεταρτο μετα αυτοματα μονο του κανει αποψυξη. μηπως γνωριζεται τι μπορει να φταει? σας ευχαριστω εκ των προτερων...

nyannaco
19-01-16, 10:31
Σου το κάνει πάντα, ή τώρα με τις πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες;

billisveria
21-01-16, 20:24
Σου το κάνει πάντα, ή τώρα με τις πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες;
Νικο δουλευε κανονικα.. μου το εχει κανει απο τισ γιορτεσ με εξωτερικη θερμοκρασια 15 c. κανεις ψυκτικος(3) που εφερα σπιτι δε βρηκε τη βλαβη. ενασ μου ειπε οτι ισωσ ειναι στην πλακετα το προβλημα..

billisveria
24-01-16, 20:48
Νικο δουλευε κανονικα.. μου το εχει κανει απο τισ γιορτεσ με εξωτερικη θερμοκρασια 15 c. κανεις ψυκτικος(3) που εφερα σπιτι δε βρηκε τη βλαβη. ενασ μου ειπε οτι ισωσ ειναι στην πλακετα το προβλημα..

Τελικα βρηκα τη βλαβη... το μαγνητικο που ειναι επανω στην τετραοδη βαλβιδα δεν μαγνητιζε συνεχεια... δουλευε στην αρχη και μετα τιποτα.. το αλλαξα και ολα καλα τωρα...

UV.
25-01-16, 11:56
Τελικα βρηκα τη βλαβη... το μαγνητικο που ειναι επανω στην τετραοδη βαλβιδα δεν μαγνητιζε συνεχεια... δουλευε στην αρχη και μετα τιποτα.. το αλλαξα και ολα καλα τωρα...

εδώ υπάρχουν δύο προβλήματα
1. στην θέρμανση δεν ενεργοποιήται η τετράοδη παρά μόνο στην ψύξη και την απόψυξη
2. δεν πωλείται το πηνίο χωριστά
:---)

το σύμπτωμα δίχνει απλά ότι δεν έχει φρέον και ίσως έχει και παγοφραγμό

FILMAN
25-01-16, 14:31
Στο 99% των κλιματιστικών η τετράοδη οπλίζει στη θέρμανση και όχι στην ψύξη

billisveria
02-02-16, 18:31
Νικο βρηκα πηνιο χωριστα στα 12 ευρω.... το αλλαξα και δουλευει....

UV.
03-02-16, 02:38
θα άλλαζα γνώμη αν έβαζες μια φωτο που να φαίνεται το μανόμετρο και το βολτόμετρο με την τάση στο πηνίο

FILMAN
03-02-16, 17:36
Μπορείς πολύ απλά να αποσυνδέσεις το πηνίο της τετράοδης στο κλιματιστικό σου και να το βάλεις να δουλέψει στη θέρμανση ώστε να διαπιστώσεις ότι στην πραγματικότητα δουλεύει στην ψύξη.

UV.
08-02-16, 00:54
εγώ ζητώ αποδείξεις και όχι απλά να κάνει διαπιστώσεις!

FILMAN
09-02-16, 12:52
Εσύ είπα να τα κάνεις, και όχι αυτός που άνοιξε το θέμα.

glamor
10-02-16, 10:37
ρε παιδιά εγώ έχω 4 κλιματιστικά τις fistline,
το καλοκαίρι όταν λειτουργεί στην ψύξη απλά σταματά όταν έχω διακοπή ρεύματος, ενώ το χειμώνα που το έχω στην θέρμανση όταν κόβετε το ρεύμα κάνει σαν να εκτονώνετε το φρεον στο κύκλωμα.

FILMAN
10-02-16, 12:36
το καλοκαίρι όταν λειτουργεί στην ψύξη απλά σταματά όταν έχω διακοπή ρεύματος, ενώ το χειμώνα που το έχω στην θέρμανση όταν κόβετε το ρεύμα κάνει σαν να εκτονώνετε το φρεον στο κύκλωμα.
Πες το στον Υπεριώδη. Αυτό σου το κάνει γιατί όταν δουλεύει σε θέρμανση μόλις κοπεί το ρεύμα απενεργοποιείται η τετράοδη (που ήταν ενεργοποιημένη στη λειτουργία θέρμανσης) με αποτέλεσμα να αντιστρέφεται η κατεύθυνση ροής του ψυκτικού υγρού.

UV.
11-02-16, 01:15

Αναμφισβήτητα αυτό δίχνει ότι στα Fistline στην θέρμανση έχουν ενεργοποιημένο το πηνίο
και αν αυτό είναι το 99% των περιπτώσεων τότε έχω κάνει λάθος
είναι όμως;

FILMAN
11-02-16, 12:03
Όχι, ήταν η εξαίρεση. Τί θα μας ζητήσεις στη συνέχεια; Να βγούμε στους δρόμους και να αρχίσουμε να τραβάμε βιντεάκια με βολτόμετρα στις τετράοδες για κάθε μάρκα κλιματιστικού; Αν πιστεύεις ότι δεν έκανες λάθος δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να σε αφήσω να συνεχίσεις να το πιστεύεις.