PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Έπεσε καφές σε DELL Laptop

olorin
14-01-16, 09:51
Έπεσε καφές σε ενα DELL inspiron 3521...Το καθαρισαμε αμέσως και στην αρχη δουλευε μια χαρά...Μετα λίγες μέρες το ανοίγουμε, παίρνει μπροστά αλλά μαύρη οθόνη και 4 μπιπ διαδοχικα ....Τσεκάρω τη μνήμη με νέα(4 beeps λεει η DELL ότι ειναι RAM) αλλά τίποτα...Το καθαρισα από την αρχη πολύ καλά με ισοπροπυλική και μετα το στέγνωσα με hot air αλλά και πάλι τίποτα...Έχετε καμιά ιδέα μπας και το σώσουμε;

soler
14-01-16, 11:53
Έπεσε καφές σε ενα DELL inspiron 3521...Το καθαρισαμε αμέσως και στην αρχη δουλευε μια χαρά...Μετα λίγες μέρες το ανοίγουμε, παίρνει μπροστά αλλά μαύρη οθόνη και 4 μπιπ διαδοχικα ....Τσεκάρω τη μνήμη με νέα(4 beeps λεει η DELL ότι ειναι RAM) αλλά τίποτα...Το καθαρισα από την αρχη πολύ καλά με ισοπροπυλική και μετα το στέγνωσα με hot air αλλά και πάλι τίποτα...Έχετε καμιά ιδέα μπας και το σώσουμε;

Πρέπει να γίνει επιθεώρηση της μητρικής κάτω από μικροσκόπιο για να εντοπιστούν σημεία με διάβρωση, πιθανότατα υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα το οποίο πρέπει να εντοπιστεί και να αποκατασταθεί.

kokoblue
14-01-16, 12:22
Λοιπον φιλε δεν ξερω αν τα beep ειναι ιδια για ολες τις σειρες τις dell εγω ειχα dell studio 1555 ταλαιπωρημενο βεβαια απο αποψη φορτιστων αλλα ποτε δεν επεσε υγρο πανω καποια στιγμη κι ενω ειχε ερθει καινουργιος φορτιστηςκ αι λεω τωρα θα δουλεψει το ανοιγω και ακουω 4 μπιπ ψαχνοντας και ρωτοντας την εταιρια μου ειπε οτι ειναι καρτα γραφικων η οποια ειναι ενσωματωμενη ως chip επανω και για αλλαγη επρεπε να αλλαξω ολη την Motherboard που σημαινε καπου 260ε...οποτε αν το φτιαξεις καλως αν οχι....δεν αξιζει να τους το πας βγαλε τον σκληρο μονο και τις ραμ

Panoss
14-01-16, 12:39
Αυτός εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=p83LLbSx4WE) (δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό ή σε άλλο βίντεο) βρίσκει τα βραχυκυκλώματα σε m/b μέσω της θερμότητας:
παρέχει στο ύποπτο σημείο του κυκλώματος την τάση που του αντιστοιχεί (όχι παραπάνω) οπότε το βραχυκυκλωμένο σημείο ζεσταίνεται και το βρίσκει...