Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] προβλημα εκκινησης πλυντηριο ρουχων WM54020IG

fau5t
20-12-15, 12:48
Καλησπερα. Εχω ενα πλυντηριο siemens WM54020IG και προσφατα δουλευει μονο ,σε ενα προγραμμα, στην επιλογη των 30 βα8μων. Οταν επιλεγεις τα αλλα προγραμματα παει να παρει νερο για να γεμισει ο καδος αλλα δεν το παιρνει και επισης κανει ενα μουγκριτο απο μεσα σαν να προσπα8ει να παρει μπρος. Το περιεργο ειναι οτι αφου ξεκινησει να πλενει στους 30 βα8μους και γεμισει ο καδος με νερο μετα αν το σταματησεις και επιλεξεις ενα αλλο προγραμμα πχ 60 βα8μους ξεκιναει κανονικα να γυριζει ο καδος αλλα δεν ζεστενει το νερο. Η αντισταση ειναι καλη την εχω τσεκαρει περιπου 20Ω. Οποιος γνωριζει κατι με το σχετικο 8εμα ας ριξει μια γνωμη. Ευχαριστω

sofosal
20-12-15, 13:33
Το πρόβλημα βρίσκεται πιθανότατα σε μια από τις βαλβίδες εισαγωγής νερού.

σε διαφορετικό πρόγραμμα ανοίγει η ανάλογη βαλβίδα...
τσέκαρε αν παίρνουν ρεύμα και πια δεν ανοίγει...

με την προϋπόθεση βέβαια ότι μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια. το ρεύμα σκοτώνει!!

fau5t
20-12-15, 13:49
μονο σε ενα προγραμμα δουλευει σε κανενα αλλο. Πρεπει να εχει η δυο η τρεις βαλβιδες αν 8υμαμαι καλα. Στα αλλα προγραμματα χρησιμοποιει αλλη βαλβιδα απο οτι χρησιμοποιει στο προγραμμα που δουλευει?

sofosal
20-12-15, 13:53
μονο σε ενα προγραμμα δουλευει σε κανενα αλλο. Πρεπει να εχει η δυο η τρεις βαλβιδες αν 8υμαμαι καλα. Στα αλλα προγραμματα χρησιμοποιει αλλη βαλβιδα απο οτι χρησιμοποιει στο προγραμμα που δουλευει?

Ναί! χρησιμοποιεί άλλη βαλβίδα.

fau5t
20-12-15, 14:00
ξερεις ταση λειτουργιας των βαλβιδων?

klik
20-12-15, 14:08
230V ac. Στο πρόγραμμα με πρόπλυση δουλεύει;

sofosal
20-12-15, 14:11
ξερεις ταση λειτουργιας των βαλβιδων?

230 volt, γιαυτό είπα ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός....

μέτρα τες πρώτα ωμικά (χωρίς ρεύμα - το φις έξω από την πρίζα!!).
ίσως βρεις κάποια κομμένη (δεν θα μετράει).
Τότε αλλάζεις την χαλασμένη-η/ όλη την τριάδα, αν πάνε μαζί.

υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην είναι καμιά κομμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουν κανονικά.

....δες το μέχρι δω και τα ξαναλέμε!...

fau5t
20-12-15, 14:12
Δεν ειμαι σιγουρος. Απο ολες τις επιλογες προγραμματος δουλευει μονο σε ενα δλδ στους 30 δεν ξερω αν αυτο ειναι η προπλυση. Εψαξα και βρηκα οτι εχει δυο βαλβιδες τελικα. 8α πρεπει να μετρησω κ βλεπουμε...

fau5t
23-12-15, 20:36
230 volt, γιαυτό είπα ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός....

μέτρα τες πρώτα ωμικά (χωρίς ρεύμα - το φις έξω από την πρίζα!!).
ίσως βρεις κάποια κομμένη (δεν θα μετράει).
Τότε αλλάζεις την χαλασμένη-η/ όλη την τριάδα, αν πάνε μαζί.

υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην είναι καμιά κομμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουν κανονικά.

....δες το μέχρι δω και τα ξαναλέμε!...

Εισαι σιγουρος οτι μετριουντε ωμικα οι βαλβιδες;

Κυριακίδης
23-12-15, 21:31
Εισαι σιγουρος οτι μετριουντε ωμικα οι βαλβιδες;
Γιατί όχι? ένα πηνίο με σύρμα έχει. Δοκίμασε και σε άλλες σκάλες με πολύμετρο. Αλλά και αν δεν μετρήσεις , απλά δες αν τροφοδοτείται με ρεύμα στην συγκεκριμένη στιγμή και αν συμπεριφέρεται ως προς το αποτέλεσμα όπως πρέπει.

Η αντισταση ειναι καλη την εχω τσεκαρει περιπου 20Ω
Μπορείς να δεις αν αναφέρει επάνω στην αντίσταση πόσα βατ είναι? Γιατί η τιμή που δίνεις είναι εκτός ορίων σύμφωνα με τα παρακάτω ανταλλακτικά για το μοντέλο
http://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=SIEMENS&mod=WM54020IG/12&mid=3100
τσέκαρε και το NTC στις τιμές που αναφέρει παραπάνω

fau5t
24-12-15, 18:05
Γιατί όχι? ένα πηνίο με σύρμα έχει. Δοκίμασε και σε άλλες σκάλες με πολύμετρο. Αλλά και αν δεν μετρήσεις , απλά δες αν τροφοδοτείται με ρεύμα στην συγκεκριμένη στιγμή και αν συμπεριφέρεται ως προς το αποτέλεσμα όπως πρέπει.

Μπορείς να δεις αν αναφέρει επάνω στην αντίσταση πόσα βατ είναι? Γιατί η τιμή που δίνεις είναι εκτός ορίων σύμφωνα με τα παρακάτω ανταλλακτικά για το μοντέλο
http://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=SIEMENS&mod=WM54020IG/12&mid=3100
τσέκαρε και το NTC στις τιμές που αναφέρει παραπάνω

τα κohm που λεει πι8ανον να ειναι η αντισταση του ntc κ οχι της αντιστασης

nyannaco
24-12-15, 18:38
τα κohm που λεει πι8ανον να ειναι η αντισταση του ntc κ οχι της αντιστασηςΕτσι. Η αντίσταση αποκλείεται να είναι τάξης μεγέθους KOhm! Ακόμη και 1 KOhm αν ήταν, η ισχύς της θα ήταν μόλις και μετά βίας 53W, άρα αποκλείεται.

fau5t
29-12-15, 01:12
Λοιπον οι βαλβιδες ειναι ενταξει. Στην προπλυση στους 60 βαθμους δουλευει κανονικα. απο τις τρεις επαφες που συνδεονται στις βαλβιδες οι δυο μου φερνουν ρευμα 220v στην επιλογη των 30 βαθμων. Οι αλλες δυο επαφες δεν φερνουν καθολου ρευμα σε οποιαδηποτε αλλη επιλογη προγραμματος...

fau5t
29-12-15, 17:30
230V ac. Στο πρόγραμμα με πρόπλυση δουλεύει;

Στην προπλυση δουλευει κανονικα. Πιθανον χρησιμοποιει την ιδια βαλβιδα με το προγραμμα των 30 βαθμων....

Κυριακίδης
29-12-15, 18:12
Οταν επιλεγεις τα αλλα προγραμματα παει να παρει νερο για να γεμισει ο καδος αλλα δεν το παιρνει και επισης κανει ενα μουγκριτο απο μεσα σαν να προσπα8ει να παρει μπρος.
Αλλά πάραυτα δεν γεμίζει ποτέ με νερό ο κάδος (αυτό δεν μας λες?)

fau5t
29-12-15, 18:23
Γεμιζει κ εκτελει κανονικα τα προγραμματα των 30 βαθμων κ της προπλυσης. Στα αλλα δεν γεμιζει ο καδος με νερο...

Κυριακίδης
29-12-15, 18:41
Γεμιζει κ εκτελει κανονικα τα προγραμματα των 30 βαθμων κ της προπλυσης. Στα αλλα δεν γεμιζει ο καδος με νερο...
ωραία ,πηγαίνω τώρα στο #13.

Λοιπον οι βαλβιδες ειναι ενταξει. Στην προπλυση στους 60 βαθμους δουλευει κανονικα. απο τις τρεις επαφες που συνδεονται στις βαλβιδες οι δυο μου φερνουν ρευμα 220v στην επιλογη των 30 βαθμων. Οι αλλες δυο επαφες δεν φερνουν καθολου ρευμα σε οποιαδηποτε αλλη επιλογη προγραμματος...

απο τις τρεις επαφες που συνδεονται στις βαλβιδες οι δυο μου φερνουν ρευμα 220v
Λογικά δεν γίνεται αυτό . Με την έννοια ότι δεν μπορεί να δίνει ταυτόχρονα σε 2 βαλβίδες μαζί. Οπότε θεωρώ εδώ ότι κάτι δεν ελέγχεις σωστά.
Πάντως υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα σε κάποια από τις βαλβίδες , αλλά άσε να το δει κάποιος ειδικός καλύτερα .

fau5t
29-12-15, 18:50
Εχει 3 επαφες στην φισετα των βαλβιδων. ( μια διπλη ουσιαστικα). Η μια ειναι ο ουδετερος κ οι αλλες δυο ειναι φασεις. Μια φαση για την καθε βαλβιδα. Η μια απο τις δυο φασεις λοιπον δεν μου φερνει ρευμα... Δεν ειπα οτι μου φερνουν ταυτοχρονα... Οι βαλβιδες ειναι 4Κohm εκαστως

Κυριακίδης
29-12-15, 19:36
Έλεγξες την φισέτα του πιεσσοστάτη? μήπως έχει πουθενά οξειδώσεις? (προς πλακέτα ) . έλεγξες τον πιεσσοστάτη ? καθάρισες το σωληνάκι του πιεσσοστάτη μέχρι κάτω?

fau5t
29-12-15, 20:00
Έλεγξες την φισέτα του πιεσσοστάτη? μήπως έχει πουθενά οξειδώσεις? (προς πλακέτα ) . έλεγξες τον πιεσσοστάτη ? καθάρισες το σωληνάκι του πιεσσοστάτη μέχρι κάτω?

Δεν ειδα κατι οξειδωμενο πουθενα. Εφοσον γεμιζει με νερο ο καδος στα αλλα προγραμματα αυτο σημαινει οτι ο πιεσσοστατης δουλευει κανονικα...

fau5t
31-12-15, 14:59
Μηπως ειναι προβλημα στην πλακετα που δεν στελνει ρευμα στην βαλβιδα? Την ελεγξα και ειδαι κατι μαυριλες σε ενα σημειο, το οποιο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο, που δινει την εντολη προς τις επαφες τις βαλβιδας. Οριστε και σχετικη φωτο. Υ.Γ η διοδος που λειπει, την εβγαλα να την μετρησω..
41138

fau5t
03-06-16, 20:04
Μηπως ειναι προβλημα στην πλακετα που δεν στελνει ρευμα στην βαλβιδα? Την ελεγξα και ειδαι κατι μαυριλες σε ενα σημειο, το οποιο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο, που δινει την εντολη προς τις επαφες τις βαλβιδας. Οριστε και σχετικη φωτο. Υ.Γ η διοδος που λειπει, την εβγαλα να την μετρησω..
41138

Το προβλημα επιλυθηκε. Εδωσα νερο με ενα ταφ και στην βαλβιδα του ζεστου κ δουλευει κανονικα σε ολα τα προγραμματα

ΣΚΛΗΚΟΣ
04-06-16, 08:30
Το προβλημα επιλυθηκε. Εδωσα νερο με ενα ταφ και στην βαλβιδα του ζεστου κ δουλευει κανονικα σε ολα τα προγραμματα
Καλημέρα αν κατάλαβα καλά εσύ κατηργησες την παροχή ζεστού νερού κ τροφοδοτείς το πλυντηριο μόνο με κρύο νερό . Πάει το πλεονέκτημα του ζεστού νερού μέσω ηλιακού θερμοσίφωνα , τώρα θα δουλεύει η αντίσταση για να αυξησει θερμοκρασία οπότε μεγάλη κατανάλωση ρευματος.Έχεις πρόβλημα στον κλάδο από βρυσάκι του ζεστού μέχρι είσοδο ηλεκτροβάνας. τσέκαρε σωλήνα για ροή κ την παροχή ζεστού αν κατεβάζει ζεστό καθάρισε το φιλτράκι στην είσοδο της ηλεκτροβάνας του ζεστού με 1 μυτοτσίμπιδο βγάλτο κ καθάρισέ το ,έχει χώματα κ άλατα.

fau5t
04-06-16, 16:16
Η παροχη του ζεστου δεν ειχε συνδεθει ποτε στην ηλεκτροβανα με αποτελεσμα να δουλευει μονο στους 30 βαθμους. Παροχη ζεστου νερου για το πλυντηριο δεν εχει ετσι κ αλλιως το μπανιο...

ΣΚΛΗΚΟΣ
07-06-16, 17:06
Συγγνώμη αλλά δεν μπορω καταλάβω πως επιλυθηκε το πρόβλημα με 1 ταφ στις εισόδους τον βαλβίδων νερού . Πως πριν δούλευε όλα τα προγράμματα με την εισαγωγή ζεστού στον αέρα, κ τώρα κούμπωσες σωλήνα δουλεύει

vasilimertzani
07-06-16, 17:45
Λες να τραβαει τωρα απο την εισοδο του ζεστου;

Κυριακίδης
07-06-16, 18:10
Αν διαβάσουμε το 1ο ποστ και εκεί λέει στους 30 βαθμούς (κρύα νερά) δεν έχει πρόβλημα , αλλά όταν επιλέξει "άλλο " πρόγραμμα (προφανώς που θα θέλει κάποια αυξημένη θερμοκρασία από την 2η βαλβίδα του ζεστού) εδώ έχει πρόβλημα . Και μάλλον από κατασκευής μπορεί να το κατασκεύασαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε επιλογή προγράμματος με αυξημένη απαίτηση θερμοκρασίας να ξεκινά ανάποδα αρχίζοντας με την 2η βαλβίδα του ζεστού για να "διορθώσει" με την 1η βαλβίδα του κρύου νερού. Αν το πάρουμε έτσι τότε όλα είναι λογικά .

ΣΚΛΗΚΟΣ
07-06-16, 19:12
Καλησπερα. Εχω ενα πλυντηριο siemens WM54020IG και προσφατα δουλευει μονο ,σε ενα προγραμμα, στην επιλογη των 30 βα8μων. Οταν επιλεγεις τα αλλα προγραμματα παει να παρει νερο για να γεμισει ο καδος αλλα δεν το παιρνει και επισης κανει ενα μουγκριτο απο μεσα σαν να προσπα8ει να παρει μπρος. Το περιεργο ειναι οτι αφου ξεκινησει να πλενει στους 30 βα8μους και γεμισει ο καδος με νερο μετα αν το σταματησεις και επιλεξεις ενα αλλο προγραμμα πχ 60 βα8μους ξεκιναει κανονικα να γυριζει ο καδος αλλα δεν ζεστενει το νερο. Η αντισταση ειναι καλη την εχω τσεκαρει περιπου 20Ω. Οποιος γνωριζει κατι με το σχετικο 8εμα ας ριξει μια γνωμη. Ευχαριστω
Πέτρο το παιδί λέει ότι πρόσφατα δουλεύει μόνο σε ένα πρόγραμμα , στην επιλογή των 30 βαθμών, δηλαδή στην προγενέστερη ζωή του πλυντηρίου δούλευε χωρίς πρόβλημα κ σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες , τώρα τι έπαθε κ θέλουν παραλληλισμό οι είσοδοι του νερού;