Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] M2252D-PZ κολλημένα πληκτρα αφής
Καλησπέρα έχω μια LG M2252D-PZ το πληκτρολόγιο "φαίνετε" κολλημένο (μειώνει το vοl αλλάζει κανάλια) αλλά και που το αφαιρώ απο την φίσα του εξακολουθεί να συμπεριφέρετε το ίδιο.'Εχει πληκτρολόγιο αφής. Εκανα factory reset αλλα τα ίδια. Καμία ιδέα?
ευχαριστώ
Καλησπέρα έχω μια LG M2252D-PZ το πληκτρολόγιο "φαίνετε" κολλημένο (μειώνει το vοl αλλάζει κανάλια) αλλά και που το αφαιρώ απο την φίσα του εξακολουθεί να συμπεριφέρετε το ίδιο.'Εχει πληκτρολόγιο αφής. Εκανα factory reset αλλα τα ίδια. Καμία ιδέα?
ευχαριστώ
Άρα δεν είναι κολλημένα τα πλήκτρα, αλλά ο επεξεργαστής της.....δύσκολα τα πράγματα....
Δες προσεκτικά την πλάκέτα της, εντόπισε το τροφοδοτικό της και κοίτα για αλλοιωμένους - φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.
Αλλάζοντάς τους ίσως προλάβεις το κακό....
Μια πλακέτα εχει μόνο τιγκα στο smd . Αντε να βγάλω ακρη δλδ.41085
Μια πλακέτα εχει μόνο τιγκα στο smd . Αντε να βγάλω ακρη δλδ.41085
....δύσκολη περίπτωση, έχει όμως τρεις τέσσερις ηλεκτρολυτικούς, αριστερά πάνω όπως βλέπω την φωτογραφία...
....το πρόβλημα βρίσκεται στις μικρές τάσεις, 5 και 1,5 volts....
....μπορεί όμως να επηρεάζουν όλοι οι ηλεκτρολυτικοί και αυτοί που φιλτράρουν τις μεγαλύτερες τάσεις....
...βλέπω και δυο τρεις κάτω δεξιά δίπλα από ένα reguletor, φαίνεται τροφοδοσία tuner...δεν φταίνε αυτοί.
δοκίμασες να βρεις το σχέδιό της tv;;
Ναι ψάχνω αλλα δεν εχω βρεί σχέδιο .
Καλησπέρα σας,
Επαναφέρω το θέμα μιας και το πρόβλημα αφορά την ίδια τηλεόραση.
Πριν μερικές μέρες άρχισε να κανει κατι τρελα μεχρι σήμερα που εγινε οπως βλέπετε στις φωτογραφίες!
Έψαξα για σχέδιο αλλα ήμουν άτυχος όπως ο Μιχάλης πριν μερικούς μηνες.
Εμφανή ζημία δεν έχει μιας και ειναι λυμένη . Εχετε καποια προταση ?
Ευχαριστω
415194152041521
τι προταση βρε φιλε??
καλο ειναι να εχετε στοιχειωδεις γνωσεις ηλεκτρονικων...στην αρχη νομιζα οτι το σιτε εναι για γνωστες
και επαγγελματιες ,με αυτα που διαβαζω μαλλον το 80% ψαχνετε να την βγαλει στο τζαμπα.
στο καθε τι που του χαλαει στο σπιτι του.
....δύσκολη περίπτωση, έχει όμως τρεις τέσσερις ηλεκτρολυτικούς, αριστερά πάνω όπως βλέπω την φωτογραφία...
....το πρόβλημα βρίσκεται στις μικρές τάσεις, 5 και 1,5 volts....
....μπορεί όμως να επηρεάζουν όλοι οι ηλεκτρολυτικοί και αυτοί που φιλτράρουν τις μεγαλύτερες τάσεις....
...βλέπω και δυο τρεις κάτω δεξιά δίπλα από ένα reguletor, φαίνεται τροφοδοσία tuner...δεν φταίνε αυτοί.
δοκίμασες να βρεις το σχέδιό της tv;;
ναι ναι για ολα φταινε οι
πυκνωτες ..ο αναδρομος ερμης ελεος
τι προταση βρε φιλε??
καλο ειναι να εχετε στοιχειωδεις γνωσεις ηλεκτρονικων...στην αρχη νομιζα οτι το σιτε εναι για γνωστες
και επαγγελματιες ,με αυτα που διαβαζω μαλλον το 80% ψαχνετε να την βγαλει στο τζαμπα.
στο καθε τι που του χαλαει στο σπιτι του.
Φίλε μας Κώστα...να πω , ότι συμφωνώ με τα λεγόμενά σου...ΆΛΛΑ...
Υπάρχουν 2 τρόποι να απάντησης στο ίδιο ερώτημα..ο ένας είναι αυτός με το τρόπο που απάντησες εσύ και ο άλλος είναι.... να εννοείς το ίδιο άλλα να το πεις με ποιο ωραίο τρόπο.
Φιλικά συνφορουμίτης σου.
Φίλε μας Κώστα...να πω , ότι συμφωνώ με τα λεγόμενά σου...ΆΛΛΑ...
Υπάρχουν 2 τρόποι να απάντησης στο ίδιο ερώτημα..ο ένας είναι αυτός με το τρόπο που απάντησες εσύ και ο άλλος είναι.... να εννοείς το ίδιο άλλα να το πεις με ποιο ωραίο τρόπο.
Φιλικά συνφορουμίτης σου.
δεν εχεις καθολου αδικο φιλε Μανωλη ...αλλα βλεπω ενα πανελ λυμενο με σιγουρα κομενα flex
τι να πω ..παρε την λογκο και κολα το.χαχαχα
δεν εχεις καθολου αδικο φιλε Μανωλη ...αλλα βλεπω ενα πανελ λυμενο με σιγουρα κομενα flex
τι να πω ..παρε την λογκο και κολα το.χαχαχα
Καλημέρα σε όλη την παρέα !! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Καταρχάς να πω οτι η οθόνη δεν εχει ανοιχτεί ποτέ και αυτό που βλέπεις Κώστα το κάνει η οθόνη πριν πειραχτεί!! Οπότε η σιγουριά σου δεν εφιστατε!
Τώρα για το θέμα του φόρουμ ... όπως όλα τα φόρουμ αυτού του τύπου είναι για να βοηθήσουν τον απλό χρήστη (ερασιτέχνη) για το χόμπι του , την πλάκα του κλπ κλπ.! Εξάλλου το φόρουμ λέγεται HOW TO FIX IT ..... μετάφραση στα ΕΛΛΗΝΙΣΤΑ(Ν) ... ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ . Κανείς δεν σου είπε να έρθεις να μου την φτιάξεις σπίτι μου τσάμπα ούτε στην έφερα στο μαγαζί σου και δεν πλήρωσα ... το ότι μ'αρεσει να ασχολούμαι και ας την χαλάσω ( την χαλασμένη ) είναι δικό μου θέμα! Αν εσύ η ο καθένας , που δεν ξέρουμε και δεν έχουμε ούτε καν τις στοιχειώδεις γνώσεις μας βλέπετε σαν παρακατιανους η "ζήτουλες" τότε νομίζω ότι κακός είσαι εδώ μέσα αν δεν θες να βοηθήσεις η να προσφέρεις!
Μπορεί εσένα να σου κάνει ζημιά το οτι ασχολουμ μονος μου και μπορει να την φτιαξω και να μην παω σε ενα μαγαζι να πληρωσω να μου την φτιαξουν , αλλα δυστυχως αυτη ειναι η ζωη !! Με αυτό το σκεπτικό που έχεις , καλύτερα να ζητήσεις να κλείσει και το φόρουμ αυτό αλλα και καποια αλλα μιας και ειμαστε ολοι ασχετοι που δεν ειμαστε επαγγελματιες!
Απορώ γιατί είσαι γραμμένος εδώ μέσα και εσύ χαζεύοντας θέματα αφού τα ξέρεις όλα και δεν έχεις θέληση για βοήθεια... γενικά νομίζω οτι πρέπει να αλλάξεις λίγο νοοτροπία ....μην πω στυλ γιατί είδα τα έβαλες και με τα ζώδια !!
Τελος μιας και μου έδωσες "τα φώτα σου "....θα βάλω Logo να κολλήσω ολοοοοοο το καπάκι και θα την πετάξω στα σκουπίδια να μην την μαζέψει και κανένας μαγαζάτορας να γίνει μάγκας από τα ανταλλακτικά της.
Βέβαια υπήρχε και άλλος "τρόπος" να απαντήσω....πιο ωραίος.....αλλά προτίμησα τον ειρωνικό μιας και έτσι ξεκίνησε.
Ζητάω συγνώμη από τους συντονιστές για την αναστάτωση μιας και εγώ συντονιστής είμαι σε άλλο φόρουμ και καταλαβαίνω τι είναι να πρέπει να κάνεις κάποιους είρωνες και "μάγκες" πίσω απο μια οθονη και ενα πληκτρολόγιο να μιλούν και να χλευάζουν σε κάθε σχεδόν ποστ τους χωρίς λόγο! Κατι τετοιοι.....μονο ζημια στο φόρουμ κάνουν.
Λάμπρος
angel_grig
26-03-16, 08:35
Καλησπέρα σας,
Επαναφέρω το θέμα μιας και το πρόβλημα αφορά την ίδια τηλεόραση.
Πριν μερικές μέρες άρχισε να κανει κατι τρελα μεχρι σήμερα που εγινε οπως βλέπετε στις φωτογραφίες!
Έψαξα για σχέδιο αλλα ήμουν άτυχος όπως ο Μιχάλης πριν μερικούς μηνες.
Εμφανή ζημία δεν έχει μιας και ειναι λυμένη . Εχετε καποια προταση ?
Ευχαριστω
415194152041521
Mπορεις να μου πεις το μοντελο του panel?
Καλημέρα Γρηγόρη,
LM230WF3
41547
angel_grig
26-03-16, 14:54
Eυτυχως που εβαλες την φωτογραφια γιατι ειναι το LM230..Eπειδη δεν ξερω κατα ποσον φταιει το ιδιο το πανελ θα προτεινα να παρεις αυτo (http://www.banggood.com/Universal-LCD-TV-Controller-Board-VGAHDMIAVTVUSB-Interface-p-936100.html) ,αυτο (http://www.banggood.com/Universal-7-Keys-V29-V59-TV-Switch-Keypad-Board-With-Interface-p-955688.html) ,αυτο (http://www.ebay.com/itm/FIX-S8-30Pin-LVDS-Cable-Fix-30P-S8-8bit-for-LCD-Controller-Panel-Display-/150853188088?hash=item231f8cf9f8:g:nMMAAOxyY3ZRsto t) και αυτο (http://www.banggood.com/XL6009-Step-Up-Boost-Voltage-Power-Supply-Module-Converter-Regulator-p-916222.html?p=ZF2018679409201407S0) .Με αυτα μπορεις να λειτουργησεις το πανελ χωρις την μητρικη...αν λειτουργησει τοτε φταιει η μητρικη,και εφ΄οσον δεν επισκευαζεται την πετας και βαζεις αυτα στην θεση της και εχεις μια λειτουργικη τηλεοραση (χωρις ομως ψηφιακα καναλια ) που θα σου εχει κοστισει γυρω στα 20 ευρω..τα datasheets που χρειαζεσαι ειναι εδω (http://www.datadisplay-group.com/fileadmin/pdf/produkte/Displays/LG/LM230WF3-SLD1_Datasheet.pdf) και εδω (http://www.beyondinfinite.com/ad-controller-boards/BITSUX9_V5.pdf)..
Ευτυχως που το ειδες!!! Το διορθωσα για μελλοντικη χρηση μην μπερδευτει καποιος που μπορει να εχει το ιδιο προβλημα!!! Σευχαριστω για την βοηθεια!
Θα κανω μια προσπαθεια και θα ενημερωσω!
angel_grig
26-03-16, 16:16
Και μια διορθωση το καλωδιο που θες ειναι αυτο (http://www.ebay.com/itm/FIX-S8-30Pin-LVDS-Cable-Fix-30P-S8-8bit-for-LCD-Controller-Panel-Display-/150853188088?hash=item231f8cf9f8:g:nMMAAOxyY3ZRsto t) με 30 πιν και οχι με 20 που σου εβαλα λανθασμενα πανω (το διορθωσα και εκει).Οταν παρεις το νεο controller θελει προγραμματισμο και ρυθμιση που ρωτας εδω ή ριχνεις μια ματια εδω (https://sites.google.com/site/lcd4hobby/5-lcd-as-pc-hdmi-av-tv-multidisplay)