Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων
BILLY-FREE
08-12-15, 08:42
Καλημέρα
Έχω ένα πλυντήριο πιάτων Siemens SR2SM233EU/07 & FN 21042. Είκοσι λεπτά αφού αρχίσει το πρόγραμμα σταματάει και μου αναφέρει Ε18 πρόβλημα. Χθές όταν το επανεκκίνησα μου έβγαλε Ε14. Από το σερβις μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία νερού.
Έλεγξα τα φίλτρα και όλα είναι ΟΚ! Τώρα πίεση το νερό έχει περίπου 4ath.
Γνωρίζει κανείς κάτι;:crying:
Δες αφού ανοίξεις το πίσω κάλυμμα, αν έχεις νερά - διαρροή στο κάτω μέρος του πλυντηρίου,(μέσα στο πλυντήριο χωρίς απαραίτητα να κυλούν έξω, έχει πλαστικό "λεκανάκι" εκεί)
αν τυχόν σου κάνει υπερπλήρωση από τον πιεσσοστάτη
με αποτέλεσμα να σου πετάει βλάβη όταν "βλέπει" νερά έξω από το σύστημα...
BILLY-FREE
09-12-15, 23:47
Γυρνώντας το πλυντήριο για να το ανοίξω διαπίστωσα ότι ψηλά στην κορυφή έχει ένα πλαστικό υποδοχέα για να συγκρατεί τους δύο σωλήνες , έναν της εξαγωγής κι ένα της παροχής νερού. Έτσι δοκίμασα κι έβαλα προεκτάσεις και στους δύο ώστε να φτάνουν να συνδεθούν ακολουθώντας αυτή την γραμμή.
Δύο δοκιμαστικές πλύσεις τις έκανε κανονικά και δεν μου έβγαλε καμία ένδειξη. Ελπίζω αυτό να ήταν.
Αξίζει να σας πω ότι ενάμιση περίπου χρόνο λειτουργούσε με τους σωλήνες χαμηλά αφού θεώρησα κατά την αρχική σύνδεση ότι η παροχή και η απχέτευση ήταν τοποθετημένες αρκετά ψηλά ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα. Αποδείχτηκε λάθος εκτίμηση αφού λειτουργώντας το πλυντήριο μάλλον υπήρξε χαλάρωση της βαλβίδας αντεπιστροφής με αποτέλεσμα το πλυντήριο να κρατά νερά κατά το άδειασμα.
Ευχαριστώ για την συμβουλή κι ελπίζω ότι έλυσα το μυστήριο, εάν όχι θα επανέλθω!