Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Υποδοχή AV σε παλιά CRT τηλεόραση

japetus
11-11-15, 12:34
Καλησπέρα,
προσπαθώ να βρω τη συνδεσμολογία αλλά και το λόγο ύπαρξης μιας υποδοχής "video" σε παλιά φορητή τηλεόραση Grundig F3018..
Παραθέτω φωτογραφίες από την οπίσθια όψη της συσκευής, αλλά και από την υποδοχή που με ενδιαφέρει.

40876

Από την επάνω υποδοχή είχα βρει παλιότερα ένα καλώδιο που κατέληγε σε αρσενικό scart και μπορούσε να πάρει σήμα από συσκευές που είχαν τέτοια έξοδο (vcr, αποκωδικοποιητής).
Η κάτω υποδοχή με το 4πινο DIN τί υποστηρίζει; Γνωρίζει κανείς τη συνδεσμολογία της;

40875

betacord85
11-11-15, 13:43
το 4πινο ειναι για εντολες ir...και για τις 2 εκδοχες βρες πρωτα τετοια βυσματα και μετα σου λεω pinout

japetus
12-11-15, 11:35
Έχω βρει τα βύσματα και για τα δύο...
Για το επάνω δεν υπάρχει -μεγάλο- πρόβλημα, μια και έχω βρει το καλώδιο που παίρνει είσοδο από σκαρτ και δουλεύει με αποκωδικοποιητή dvb-t που δοκίμασα.
Για κάποιο λόγο όμως δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλες συσκευές που έχουν μόνο έξοδο rca ή svideo. Δοκίμασα με άλλο καλώδιο rca σε έξοδο scart και από εκεί με μούφα θηλυκό σε θηλυκό σκαρτ με το παλιό καλώδιο, και δεν πήρα ούτε εικόνα ούτε ήχο...
Το κάτω βύσμα πάλι είναι ενδιαφέρον, είναι για ενσύρματο χειρισμό εννοείς;

Papas00zas
12-11-15, 23:50
Επειδή έχω μια παρόμοια τηλεόραση-ίδιο σασί CUC 220 αλλα ελαφρώς διαφορετικό μοντέλο-, αυτη πρέπει να είναι υποδοχή για δικό τους VCR....τη δεκαετία του 80 που υπήρχαν 3 γνωστά διαφορετικά format κασέτας (VHS,BETA & 2000) η grundig δούλευε με το τελευταίο και σε συνεργασία με τη philips προχώρησαν ατη δημιουργία δικών τους συσκευών. Λογικά λοιπόν θα πρέπει να είναι για κατι τέτοιο....τώρα αν την έχεις σε χρήση και θες να δεις ψηφιακά, πάρε έναν mpeg 4 με rf modulator και συντόνισε τη σε ενα καναλι να βλέπεις από εκει...ούτε πολλα καλωδια ούτε ρυθμίσεις....οι μονες που θα κανεις αφορουν τον αποκωδικοποιητή (υγ ο rf mod ξεκιναει απο το καναλι 36)

apavlidis
28-09-16, 19:19
Αθάνατες τηλεοράσεις...