Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Λοιπά Περιφερειακά] ATX τροφοδοτικο

spirakos
22-10-15, 18:23
Γεια χαρα,
το τροφοδοτικο που εχω ειναι δεκαετιας και αποφασισα να το κανω παγκου οπως πολλοι
Το δοκιμασα πανω απο 10 φορες και δουλευε μια χαρα, εως που πηγα να βαλω 2 λεντακια, standby & on
Το 1ο τροφοδοτησα απο το Vsb(μωβ) μεσω μιας 330Ω και το 2ο απο το Vready(γκρι) αντιστοιχα
Το standby οκ, το 2ο οχι. To τροφοδοτικο εκτοτε οταν ξεκιναει κανει κινηση ο ανεμιστηρας και σταματαει στα καπακια
Το ιδιο ειχα παθει και παλιοτερα και το κερασα στα σκουπιδια
Αυτο θελω να το σωσω για 2 λογους
Α) Για τον κοπο που εριξα στο κουτι να δειχνει ομορφο και
Β) Για να μαθω παραλληλα και 2 πραγματακια

Διαβασα πως το γκρι αφου η καρδια αναγνωρισει σωστες και σταθερες τασεις τοτε γινεται 5V.
H καρδια ειναι ενα DR-B2002

Ευχαριστω εκ των προτερων

xsterg
22-10-15, 19:43
φιλε μου θελει να βαλεια μια αντισταση για το καλωδιο power good.
παρολα αυτα εγω θα σου ελεγα να μην κανεις τιποτα με αυτο και να κατασκευασεις ενα κανονικο εργαστηριακο τροφοδοτικο. τα παλμοτροφοδοτικα δεν ειναι και τα ιδανικοτερα για εργαστηριακα τροφοδοτικα. και ειδικα αυτο που πας να κανεις εσυ. μετατροπη τροφοδοτικου υπολογιστη σε εργαστηριακο. δεν θα το εκανα με τιποτα.

nestoras
22-10-15, 19:57
Σπύρο, δοκίμασε να βάλεις κανένα φορτίο στην έξοδο τον 5V (συνήθως βάζουν κανά δυο βαττικές αντιστάσεις που τραβάνε 1 A).

spirakos
22-10-15, 20:13
Καλησπερα Χρηστο,
Να υπενθυμισω πως δουλευε και οταν το γκρι καλωδιο ηταν στον αερα, αλλα θα δοκιμασω αυριο να βαλω μια αντισταση οπως λες
Επειδη αυτη η ταση ειναι βοηθητικη, μηπως υπαρχει καποιο οριο στο ρευμα?

Καλησπερα Παναγιωτη,
Ειχε ηδη μια αντισταση στα 5 - 0, εβαλα και ακομα μια 47Ω παραλληλα, τιποτα

Οσο για το οτι δεν ειναι το καλυτερο τροφοδοτικο παγκου συμφωνω, ΑΛΛΑ ειναι μια ανακυκλωμενη κατασκευη αρα και ανεξοδη + οτι εχω κανει ξανα 2 φορες αυτη τη μετατροπη για φιλους. Και σκεφτηκα γιατι οχι και εγω! Εχω ηδη τροφοδοτικο γραμμικο 0-32/4Α
Επισης με τρωει πολυ να μαθω τι ευθυνεται για αυτη τη παραξενη συμπεριφορα. Τη 1η φορα το πεταξα, δε θελω ξανα, οχι αμαχητι

spirakos
23-10-15, 09:37
Βρεθηκε ο υπευθυνος, ενα κομματι κολληση απο τη τρομπα βραχυκυκλωνε τα 5 - 0
Ευχαριστω για τη βοηθεια οπως και να χει