Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Micro-HiFi] Πως φτιάχνω αυτή τη κεραία για micro hi-fi

K.pr
12-09-15, 16:09
Γεια σας παιδιά,θα ήθελα να φτιάξω αυτή τη κεραία στη φωτό.Μενω επαρχία και είναι η μόνη που πιάνει ραδιοφωνικούς σταθμούς.Σε ηλεκτρολογικό κατάστημα της περιοχής μου έφτιαξαν μια κεραία με ενα μόνο ψιλό καλώδιο κ ένα βύσμα αλλα καμία σχέση με αυτή..

leosedf
12-09-15, 17:04
Sorry κιόλας αλλά αυτό το πράμα δεν είναι κεραία είναι ένα σύρμα χωμένο στο βύσμα.
Οπότε πάρε ένα σύρμα και κάρφωσε το εκεί. Η πάρε μια καλή κεραία FM μέσω κάποιου online καταστήματος.

K.pr
12-09-15, 17:37
Sorry είμαι γυναίκα κ νόμιζα οτι το σάιτ αφορά πως να φτιάχνουμε κάτι..προφανώς για να ρωτάω δε θέλω να αγοράσω online.Καλωδιο από καλώδιο είναι διαφορετικό.Σκεφτομουν όταν θα πήγαινα Αθήνα κ αν κάποιος ήξερε να μου έλεγε τι ακριβώς καλώδια είναι αυτά να τα αγόραζα.Γιατι επαρχία το καλώδιο που μου έβαλαν οι ηλεκτρολόγοι στην υποτιθέμενη κεραία ηταν ένα πολύ ψιλό μαύρο ενώ αυτά στη φωτό έχουν άλλο πάχος κ είναι άκαμπτα.

leosedf
12-09-15, 17:43
Τότε μάλλον είναι ηλεκτρολογικό καλώδιο μονόκλωνο. Μπορείς να βρεις εύκολα σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Το χρώμα είναι ασήμαντο φυσικά.
Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις να πάρεις τέτοιο βύσμα και να το βάζεις στο ραδιο σου με βύσμα. Σαν καλώδιο TV θα το ζητήσεις στα ίδια καταστήματα έχω την εντύπωση αρσενικό θα ζητήσεις.
Βάλε ενάμιση μέτρο στο θετικό (το κεντρικό) και ενάμιση το αρνητικό.

NEOMELOS
12-09-15, 18:11
Μάλλον DIN45325
σύμφωνα με αυτό
https://www.manualshelf.com/manual/jvc/ca-uxs15/micro-component-system-instruction-manual/page-67.html

K.pr
12-09-15, 18:34
Ok thanks.Μια τελευταία ερώτηση όταν λες 1 1/2 καλώδιο στο θετικό κ 1 1/2 στο αρνητικό,ποιο ακριβώς είναι το θετικό κ αρνητικό,είναι κάτι σαν είσοδοι στο βύσμα;

ipso
12-09-15, 19:22
Τα καλώδια (αγωγοί λέγονται) είναι τα παλιά τηλεφωνικά με το όνομα (ραζίμ).
Ίσως τα βρεις σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρικά. Φυσικά δεν είναι καλώδια κεραίας, ούτε έχουν καμία σχέση, απλά έτυχε εκεί που είναι να βοηθήσουν στην λήψη.

K.pr
12-09-15, 20:30
Σωστά είναι τα παλιά τηλεφωνικά..

andyferraristi
13-09-15, 11:37
Εάν καταλαβαίνω καλά (και διόρθωσε με εάν έχω λάθος), τα καλώδια ήδη τα έχεις, και έγινε κάποια "ζημιά" στη σύνδεση. Εάν ισχύει αυτό, τότε κάνε αυτό που σου λέει ο Κωνσταντίνος στο #4, αγόρασε ένα τέτοιο βύσμα, ένωσε τα καλώδια σε αυτό (δεν ξέρω και κατα πόσο "πιάνουν" τα χέρια σου αν και δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο), και θα έχεις αυτό που επιθυμείς ...

K.pr
13-09-15, 12:08
Εάν καταλαβαίνω καλά (και διόρθωσε με εάν έχω λάθος), τα καλώδια ήδη τα έχεις, και έγινε κάποια "ζημιά" στη σύνδεση. Εάν ισχύει αυτό, τότε κάνε αυτό που σου λέει ο Κωνσταντίνος στο #4, αγόρασε ένα τέτοιο βύσμα, ένωσε τα καλώδια σε αυτό (δεν ξέρω και κατα πόσο "πιάνουν" τα χέρια σου αν και δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο), και θα έχεις αυτό που επιθυμείς ...για αρχή ήθελα να ξέρω τι ακριβώς καλώδια ηταν κ πως να τα ζητήσω.Οταν βρεθώ Αθήνα θα τα αγοράσω κ θα τα ενώσω :)

K.pr
13-09-15, 20:49
Γνωστός μου ανεφερε οτι αυτα τα τηλεφωνικά καλώδια πουλιούνται μόνο η 50 μέτρα η 100 στα ηλεκτρολογικά καταστήματα στην Αθήνα.Γνωριζει κανείς αν ισχύει αυτό;

east electronics
14-09-15, 21:09
Εκεινο που ειναι χρησιμο να ξερεις οτι σε αυτη την απλη κεραια το μηκος , η ποιοτητα, το σχεδιο ,και το ειδος του καλωδιου δεν θα αλλαξουν και πολλα στην ποιοτητα της ληψης . Που σημαινει οτι εαν δεν εχεις καλη ληψη το να αλλαξεις μια "κεραια" φιαγμενη με καλωδιο Α σε σχεση με το καλωδιο Β δεν θα σου προσφερει απολυτως τιποτα παραπανω ...

Εαν δεν εχεις ληψη με εσωτερικη κεραια θα πρεπει να πας υποχρεωτικα σε εξωτερικη

K.pr
14-09-15, 23:24
Εκεινο που ειναι χρησιμο να ξερεις οτι σε αυτη την απλη κεραια το μηκος , η ποιοτητα, το σχεδιο ,και το ειδος του καλωδιου δεν θα αλλαξουν και πολλα στην ποιοτητα της ληψης . Που σημαινει οτι εαν δεν εχεις καλη ληψη το να αλλαξεις μια "κεραια" φιαγμενη με καλωδιο Α σε σχεση με το καλωδιο Β δεν θα σου προσφερει απολυτως τιποτα παραπανω ...

Εαν δεν εχεις ληψη με εσωτερικη κεραια θα πρεπει να πας υποχρεωτικα σε εξωτερικηπαραδοξως η κεραία αυτή με τα τηλεφωνικά καλώδια πιάνει στην επαρχία σε αντίθεση με μια άλλη απλή που μου έφτιαξαν σε ηλεκτρολογικό κατάστημα κ είχε μόνο ένα καλώδιο μαύρο ψιλό κ μαλακό μεσα σε βυσμα.Ειχα αγοράσει κ εσωτερική κεραία fm με μηδέν αποτέλεσμα..

east electronics
14-09-15, 23:48
οτι πεις εγω δεν εχω θεμα ...

K.pr
15-09-15, 00:11
οτι πεις εγω δεν εχω θεμα ...τελεια απάντηση respect

east electronics
15-09-15, 11:10
Μιλας με εναν ανθρωπο ο οποιος κανει επαγγελματικα αυτη την δουλεια 35 χρονια , Αυτα πουηταν χρηστικα για να γραφτουν στα εγραψα στο προηγουμενο ποστ ... Στην πραξη το πως εχεις απλωσει τα οποια καλωδια στον χωρο , ποσο σωστα ηταν φιαγμενη η προηγουμενη κεραια με καλωδιο που ειχες φιαξει κανουν σιγουρα καποια διαφορα η ποιοτητα του καλωδιου αλλα και το ειδος αν θα ειναι τηλεφωνικο η αλλο δεν παιζει απολυτως κανεναν ρολο .