Επιστροφή στο Forum : [LG] καηκε το ψυγειο
alexandros o mikros
12-09-15, 09:34
βεβαια οχι οτι πηρε και φωτιες :001_huh:
καλησπερα κατ αρχην
το σκηνικο εχει ως εξης
χθες εκανε καταιγιδες και μπουμπουνητα
και επεσε μια φορα ο γενικος,το ανεβασα ξανα,το πρωι που ξυπνησα ηταν πεσμενος,τον ξανανεβαζω
κατευθειαν μου τον εριξε,καπου δυο φορες επαναληφθηκε αυτο
ωσπου αρχιζε να ακουγεται ενας θορυβος απο το ψυγειο βγηκε μυρωδια και αυτο ηταν
επαψε να δουλευει
το ψυγει ειναι ενα διμετρο lg electrocool εξαετιας
καμια αντισταση λετε παιδια; :glare:
ευχαριστω για το ενδιαφερον σας εκ των προτερων :001_smile:
νεκταριοος
12-09-15, 11:21
καλημερα αλεξ 1τον οταν ανειγεις την πορτα του ψηγειου η λαμπα αναβει κανονικα? προσεξε ειναι σημαντικο αυτο. 2ον το μοτερ του ψυγειου εχει ενα ρελεδακει που εναλασει τα τυλιγματα εκινησησ με λειτουργειας μπορει να φταει αυτο 3 τον το φις στην πριζια κακη επαφη η καπιο καμενο καλοδιο , και ναι οταν εχει πολεσ διακοπες το ρευμα αστραπες καλο ειναι να βγαζουμε τις ηλ/ συσκ απο την πριζα. αν αχεις κανενα φιλο ψυκτικο φοναξετον στην τελικη.
alexandros o mikros
12-09-15, 14:40
ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και την γρηγορη απαντηση σου,να εισαι καλα
ναι εφερα ψυκτικο το εβαλε στην πριζα και δουλευε!δεν μπορει να καταλαβει γιατι μυριζε ...
με ειπε να το δουλεψω δυο μερες και βλεπουμε
Δοξα Τω Θεω βλεπω καλα παμε :)
Αμφιβάλω αν ήταν ο γενικός αυτός που λες ότι έπεσε!
Κανένας αντιηλεκτροπληξιακός όμως μπορεί να ήταν.
Αυτό που μύρισε ήταν ή πυκνωτάκια ψημένα προς τη γη ή βαρίστορ προστασίας υπερτάσεων. Το ψυγείο προφανώς λειτουργεί πια χωρίς αυτή την προστασία.
υγ. οταν πέφτει ο αντιηλεκτροπληξιακός, ποτέ δεν τον ανεβάζουμε έτσι στεγνά!
Κατεβάζουμε γενικό διακόπτη, ανεβάζουμε αντιηλεκτροπληξιακό, ανεβάζουμε γενικό διακόπτη.
Με τον τρόπο αυτό το πλήγμα από την απότομη σύνδεση των φορτίων δεν τον καταστρέφει πρόωρα.
alexandros o mikros
12-09-15, 22:09
δυστυχως ξαναεπεσε δυο φορες! :( τωρα ο γενικος και παλι λιγο μυρισε το ψυγειο
πριν δεν ηταν ο γενικος,μου ειπε αυτο που επεφτε ηταν η ασφαλεια βραχυκυκλωματος,τωρα δεν πεφτει αλλο αυτη,αλλα ο γενικος
μηπως καταστραφηκε;
τωρα που ανεβασα τον γενικο ολα καλα παλι,αλλα μεχρι ποτε;αυτην την φορα του αλλαξα πριζα του ψυγειου
τι να κανω παιδια ;
ειναι και σαββατο
Βάλε φωτογραφία να δούμε τι είναι το εξάρτημα που πέφτει στον πίνακα (ασφάλεια γραμμής ή ΔΔΕ).
... ωσπου αρχιζε να ακουγεται ενας θορυβος απο το ψυγειο βγηκε μυρωδια...
Πως θα περιέγραφες τον θόρυβο αυτό του ψυγείου;
Πιθανά να πρέπει να βγει η πλακέτα του για έλεγχο.
alexandros o mikros
13-09-15, 13:27
40517
κατω αριστερα το κοκκινο ο γενικος,πανω αριστερα αυτο που επεφτε καποιες φορες
σημερα το πρωι πεσαν και τα δυο!δυο φορες μαλιστα
εντωμεταξυ το ψυγειο το εβγαλα,διοτι πλεον ακουγεται ενας θορυβος,σαν σπινθηρας,σαν ηχος απο ρευμα καλωδιου που δεν κανει καλη επαφη .την μια στιγμη δεν ακουγεται ο σπινθηρας την αλλη ακουγεται,αυτο διαρκως,ολη την ωρα
παντως εντελως διαφορετικος θορυβος απο εκεινον που ειχε στην αρχη για λιγο και δεν επανηλθε
ο τωρινος ειναι διαρκης
απο τοτε που εβγαλα το ψυγειο δεν εχει πεσει κανενας απο τους διακοπτες
ευχαριστω για το ενδιαφερον και παλι :)
Θες να μας πεις ότι το κόκκινο κάτω αριστερά (που γράφει 40Α πάνω του) πέφτει; Και μάλιστα πέφτει μερικές φορές χωρίς να πέφτει καμία άλλη αυτόματη ασφάλεια;
Αν βγάλεις την πλακέτα, ανέβασε καλές φωτογραφίες από πάνω και από κάτω.
alexandros o mikros
13-09-15, 15:09
απο τοτε που ειχαμε την καταιγιδα και τους κεραυνους οποτε εχω το ψυγειο στην πριζα καποια στιγμη(οχι κατευθειαν)
πεφτει εναλλαξ αυτο το κοκκινο με τα 40 αμπερ ή ο διακοπτης που δειχνω με το βελακι,καποιες στιγμες και τα δυο
εντωμεταξυ ο "σπινθηρας" απο το ψυγειο συνεχιζει να ακουγεται,το εβγαλα γιατι μυρισε λιγο παλι
για ποια πλακα μιλαμε; ευκολα βγαινει;διοτι δεν ειμαι καθολου σχετικος...αν ειναι κατι ευκολο το κανω,αν και σχετικα καινουριο το ψυγειο(6 ετων)
alexandros o mikros
13-09-15, 16:18
λιγο που ειδα απο κατω,σαν ο ηχος,ο σπινθηρας να προερχεται απο τον ανεμιστηρα,απο τον μηχανισμο χαρι στον οποιο περιστρεφεται,καποιο καλωδιακι;
δενειμαι βεβαιος ομως
παντως ο ανεμιστηρας λειτουργει κανονικοτατα
επισης και οι ενδειξεις θερμοκρασιας που δειχνει μπροστα το ψυγειο ειναι οκ
πλακετα κατω δεν ειδα! που την τοποθετουν συνηθως;
Κυριακίδης
13-09-15, 23:33
Μην προσπερνάτε την απάντηση #2 , Ο συνήθης ύποπτος μετά από διαταραχές ρεύματος από καταιγίδες και ανάλογα το είδος των διαταραχών αλλά και την χρονική στιγμή που θα βρίσκεται το ψυγείο μπορεί να κάψει το ρελέ + θερμικό που βρίσκονται ακριβώς μέσα στο καπάκι του μοτέρ του ψυγείου.
https://www.google.gr/search?q=relay+refrigerator+compressor&biw=1280&bih=705&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBsQsARqFQoTCPq2ibff9McCFUyOLAodDm0C9g
Αν αυτά τα εξαρτήματα δίπλα στο μοτέρ τα βρεις κάπως σαν τα παρακάτω
http://appliantology.org/gallery/image/87-fried-compressor-start-relay/
http://appliantology.org/gallery/image/737-burned-refrigerator-compressor-start-relay/
Είναι μια καλή δικαιολογία αυτού που λες ότι "μύρισε" και "κλωτσάει" κτλ και θα θέλουν αντικατάσταση άμεσα αν δεν έχουν προλάβει να κάνουν ζημιά στο ίδιο το μοτέρ .
alexandros o mikros
14-09-15, 11:53
καλησπερα,θα δω λιγο αυτο που λετε,προφανως αφου το εχω εκτος ρευματος ακινδυνο ειναι :P
αμα καει αυτο μπορει να το ριχνει οποτε θελει; γιατι κατευθειαν δεν πεφτει!μετα απο λιγες ωρες
πλακετα την απορριπτουμε; ή αντισταση αποψυξης ή το ρελε που δειχνετε ειναι κατα πασα πιθανοτητα;
edit δυστυχως δεν βγαινει,δεν ξερω πως μπορω να το βγαλω,εχει ενα πλαστικο περιβλημα με μια μεγαλη βιδα,ηλπιζα βγαζοντας την θα αφαιρουσε το περιβλημα και θα εβλεπα μεσα,αλλα τιποτα...και δεν ξερω απο που που αλλου δενει
xm κατι βλεπω στο yt μισο :)
alexandros o mikros
14-09-15, 12:40
ομως διαβαζω εδω.πως αν εχει προβλημα το start relay δεν θα εχει αποδοση και το ψυγειο
δεν θα ξεκινα ο συμπιεστης
κατι που δεν συμβαινει,οπως ειπα το ψυγειο ψυχει κανονικα
συνεπως δεν μπορει να ειναι το start relay
το ψυγειο ριχνει το γενικο μετα απο ενα τριωρο ξερω γω
Κυριακίδης
14-09-15, 13:08
αμα καει αυτο μπορει να το ριχνει οποτε θελει; γιατι κατευθειαν δεν πεφτει!μετα απο λιγες ωρες
Αν στο ρελε έχει κακή επαφή με τα σημεία που κουμπώνει στα βύσματα του μοτέρ , μπορεί να παρουσιάσει τα συμπτώματα που αναφέρεις (σπινθηρισμούς/ μυρωδιές) και αν δουλέψει έτσι παρατεταμένα μπορούν και να βραχυκυκλώσουν αργότερα.
πλακετα την απορριπτουμε;
Φυσικά όχι .
δυστυχως δεν βγαινει,δεν ξερω πως μπορω να το βγαλω,εχει ενα πλαστικο περιβλημα με μια μεγαλη βιδα,ηλπιζα βγαζοντας την θα αφαιρουσε το περιβλημα και θα εβλεπα μεσα,αλλα τιποτα...και δεν ξερω απο που που αλλου δενει
Μπορείς να το μυρίσεις από κοντά όσο γίνετε , η διαφορά θα φανεί ολοφάνερα .
ομως διαβαζω εδω.πως αν εχει προβλημα το start relay δεν θα εχει αποδοση και το ψυγειο
δεν θα ξεκινα ο συμπιεστης
Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα (αν καταστραφεί ολοκληρωτικά) αλλά στην περίπτωση που αναφέρω με κακή επαφή πάνω στα βύσματα του μοτέρ , μπορεί να δεις διαφορετικές συμπεριφορές ανάλογα το βάθος της ζημιάς.
κατι που δεν συμβαινει,οπως ειπα το ψυγειο ψυχει κανονικα
συνεπως δεν μπορει να ειναι το start relay
Ψοφάω για στοιχηματάκια , είμαι ξέρεις και λίγο τζογαδόρος .:001_tt2:
alexandros o mikros
14-09-15, 13:16
:biggrin:
το λοιπον θα το βαλω σε λειτουργια και θα μυρισω απο που βγαινει
αντισταση αποψυξης δινεις πιθανοτητες;
γενικως οπως βλεπω τρεις οι υπαιτιοι
πλακετα,αντισταση αποψυξης,start relay
και οπως φαινεται εσυ θεωρεις πιθανοτερη την τριτη εκδοχη...
γιανα δουμε
παντως δεν θελω να φερω τεχνικο χωρις να ξερω τι ειναι...
τι θα ελεγα πως μπορουμε να απορριψουμε πλακετα; ποια σημαδια εχει; προσωπικα την απορριπτω γιατι αν χαλουσε η πλακετα δεν θα εριχνε γενικο,αλλα θα εμφανιζε δυσλειτουργια το ιδιο το ψυγειο
κατα την γνωμη μου ειναι η το start ρελε που αναφερεις ή αντισταση αποψυξης
επισης η γυναικα μου σαν να το ακουει απο τον μηχανισμο που εχει ο ανεμιστηρας..αλλα δεν ειναι βεβαιη
alexandros o mikros
14-09-15, 13:33
τωρα εριξε κατευθειαν τον γαλαζιο διακοπτη της φωτογραφιας! τι στην ευχη ειναι αυτο! :confused1:
παει δεν δουλευει καθολου πια,με το που το βαζω στην πριζα ριχνει τον γαλαζιο διακοπτη
παιζει να φταιει εκεινη η βιδα που εβγαλα απο το ρελε εκκινησης(το μαυρο πλαστικο πιο σωστα καλυμμα) και μετα οταν την ξαναεσφιξα δεν εμπαινε το ιδιο ανετα;
Κυριακίδης
14-09-15, 14:23
Καλά θα κάνεις να τα παρατήσεις και να φέρεις τεχνικό , γιατί στην ουσία προσπαθείς να βρεις ένα πρόβλημα απλά χαζεύοντας οπτικά , και αυτά δεν γίνονται έτσι , η παροιμία λέει αν δεν βρέξει κώλος , ψάρι δεν τρως .
kostas stathopoulos
14-09-15, 14:54
τωρα εριξε κατευθειαν τον γαλαζιο διακοπτη της φωτογραφιας! τι στην ευχη ειναι αυτο! :confused1:
Αυτό είναι ο δδε (το ρελέ )
alexandros o mikros
14-09-15, 15:19
Αυτό είναι ο δδε (το ρελέ )
και ο αλλος διακοπτης που επεφτε πανω πανω ποιος στην ευχη ηταν!
alexandros o mikros
14-09-15, 15:20
Καλά θα κάνεις να τα παρατήσεις και να φέρεις τεχνικό , γιατί στην ουσία προσπαθείς να βρεις ένα πρόβλημα απλά χαζεύοντας οπτικά , και αυτά δεν γίνονται έτσι , η παροιμία λέει αν δεν βρέξει κώλος , ψάρι δεν τρως .
ναι τους παιρνω απ το πρωι,αλλα δεν μπορουν να βρουν λιγη ωρα ελευθερη να ρθουν
alexandros o mikros
14-09-15, 16:13
ηρθε ο ανθρωπος το ειδε,σπανια περιπτωση
η φυσα του ανεμιστηρα ειναι μαυρισμενη και ειχε διαρροη μου ειπε,ομως τα καλωδια ερχονται πανω απο την πλακετα μιa κεντρικη φυσα
που δινει παροχη στο ρευμα σε καποια μερη
δεν γνωριζει ομως σε ποιο σημειο ειναι το προβλημα,ποιο καλωδιο
και για να δει θελει να το παρει στο μαγαζι,να κοψει λαμαρινα,εγχειριση ανοιχτης καρδιας μου ειπε ειναι
:(
εγω παντως δεν καταλαβαινω,αφου κατω η φυσα του ανεμιστηρα ειναι μαυρισμενη και εχει διαρροη και ο θορυβος απο εκει ακουγεται,γιατι δεν μπορει να αλλαχτει εκεινο το κομματι;
μου ειπε πως αυτο ειναι το αποτελεσμα,το προβλημα θα ναι καπου μεσα κ.λπ δεν σημαινει κ.λπ
επισης πως γινεται να λειτουργουσε ωρες και να επεφτε μετα απο καιρο;αυτο ξεχασα να το ρωτησω
παντως απομονωσε την συγκεκριμενη παροχη και τα υπολοιπα στο ψυγειο δουλευαν ενω ουτε το ρελε επεφτε
ειναι καλος τεχνικος οποτε δεν εχω λογο να διαφωνω,αλλα θα φερω και εναν ακομα για δευτερη γνωμη
απογοητευτηκα παντως
οριστε οι κευρανοι τι προκαλεσαν!φωτια στα μπατζακια μας
Κυριακίδης
14-09-15, 19:55
Για τι ανεμιστήρα μιλάμε? εντός ψυγείου? ή εκτός?
και τα υπολοιπα στο ψυγειο δουλευαν ενω ουτε το ρελε επεφτε δηλαδή τώρα το ψυγείο θέλεις να πεις ότι δουλεύει καλά με έναν ανεμιστήρα λιγότερο?
Πάντως μου άρεσε αυτό που λες ότι είπε "θα κόψει λαμαρίνες" για να δει που καταλήγουν 2 καλώδια ? τάχα δεν γίνεται με άλλον τρόπο
alexandros o mikros
14-09-15, 22:57
κατω διπλα στον συμπιεστη δεν εχει εναν ανεμιστηρα; ε απο εκει μια φυσα ηταν καμμενη
τα καλωδια λεει δεν ξερει ποιο ειναι,δεν ξερει που καταληγουν,πρεπει να ανοιξει,δεν μπορει να τα τραβηξει καταληγουν πανω στην κεντρικη φυσα
καπως ετσι μου τα ειπε
δουλευαν οταν εννοω,εδειχνε ενδειξειςπ.χ ο πινακας μπροστα στο ψυγειο και κυριως δεν επεφτε ρελε ή γενικος
ολα αυτα οταν το απομονωσε,αρα εκει ειναι το προβλημα
θα φερω και δευτερο τεχνικο να δουμε τι θα πει
Όλες οι συσκευές φτιάχνονται με τρόπο που πρώτον να μπορούν να συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο και δεύτερον να μπορούν να επισκευαστουν σε πιθανή βλάβη.. Δεν χρησιμοποιούνται κόλες- ηλεκτροσυγκολλήσεις κτλ για να φτιαχτεί μια καταναλωτική συσκευή εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Πιθανολογώ οτι τη φράση "θα κόψει λαμαρίνες" την είπε γιατί ήθελε να το πάρει στο μαγαζί του γιατί ως γνωστόν δεν είναι και η καλύτερη υπόθεση να έχει τον πελάτη πάνω απο το κεφάλι του τη στιγμή που κάνει ελέγχους... ελπίζω δηλαδή..
Κυριακίδης
15-09-15, 00:15
Πιθανολογώ οτι τη φράση "θα κόψει λαμαρίνες" την είπε γιατί ήθελε να το πάρει στο μαγαζί του
Και ήταν τόσο δύσκολο να κάνει έναν τυπικό έλεγχο επί τόπου ,αν τυχόν ο ανεμιστήρας δροσισμού του μοτέρ τραβάει πολλά αμπέρ ή έχει μαγκώσει από π.χ. λέμε τώρα κουζινέτα και ήταν ο λόγος και συνέπεια να καούν τα καλώδια. Αν τον ανεμιστήρα τον έβλεπε να είναι σε φυσιολογική λειτουργία θα υπέθετε ότι απλά μπορεί να κάηκε το βύσμα από κακή επαφή. θα αντικαθιστούσε επί τόπου την φισέτα και τέλος . Τώρα το να κόψει "λαμαρίνες" και "θέλει 100 μέρες εργασία " μου θυμίζουν αφορμές να μπορέσει να βρει δικαιολογία να τον γδάρει οικονομικά στο τέλος τον Άλεξ.
Ανεξάρτητα από το γιατί το είπε, εγώ θα τον πέταγα έξω την ίδια στιγμή, γιατί θα ήταν προφανές ότι ή είναι τελείως άσχετος, ή πάει να με πιάσει μ@λ@κ@.
40517
κατω αριστερα το κοκκινο ο γενικος,πανω αριστερα αυτο που επεφτε καποιες φορες
σημερα το πρωι πεσαν και τα δυο!δυο φορες μαλιστα
Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο; "Αυτό το κόκκινο κάτω αριστερά" δεν υπάρχει περίπτωση να έπεσε μόνο του.
alexandros o mikros
26-09-15, 16:34
επεσε επεσε
το λοιπον το πηγα σε αλλο μαστορα,πανω κατω τα ιδια μου ειπε και εκεινος εκανε μια παρακαμψη καλωδιου απο πανω απο τις κεντρικες φυσες( ;)
στην κατω καμενη του ανεμιστηρα και δεν ξερω γω και τι αλλο και πλεον και ψυξη εχουμε και καταψυξη
το μονο κακο ειναι πως οταν ανοιγουμε το ψυγειο ο φωτισμος πεφτει στο μισο(αλλα αυτο δεν με χαλαει)ουν
το δευτερο κακο ομως ειναι πιο σοβαρο μετα απο δυο ωρες ενδειξεις δεν υπαρχουν μπροστα εκει που λεει θερμοκρασιες στο ψυγειο
ωστοσο ψυξη και καταψυξη δουλευουν,βγαζει ενα error
απλα θα μετρησω αν αλλαζουν οι θερμοκρασιες οταν παυουν οι ενδειξεις μπροστα,αν και δεν νομιζω
alexandros o mikros
02-11-15, 19:10
νεοτερα
δεν λειτουργουν οι ψηφιακες ενδειξεις και θελει αποψυξη καθε μηνα!
κατα τα αλλα λειτουργει